Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اقتصادنیوز، بورس تهران هفته را کم نوسان و کم‌رمق آغاز کرد. شاخص کل تنها ۰.۲۵ درصد رشد کرد و شاخص کل هم‌وزن ۰.۲۲ درصد کاهش یافت. بازار بورس بازهم با خروج پول حقیقی همراه بود، رقم تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی روز شنبه ۷۰۲ میلیارد تومان بود. در شرایطی که بازار از ۲۰ مردادماه تا به امروز ۲۶ درصد از ارزش خود را از دست‌ داده است، تحلیل‌گران با مفروضات متفاوت پیش‌بینی‌های متفاوتی برای بازار ارائه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سؤال این است که در میان تأثیر عوامل متعدد اقتصادی و سیاسی بر بازار، بورس به کدام سمت‌وسو می‌رود؟

چوب مداخله لای چرخ بازار

تحلیل‌گران بدبین بازار معتقدند مداخلات سیاست‌گذاران تنها موجب طولانی‌تر شدن روند تعدیل قیمت‌ها در بازار می‌شود. تصمیماتی چون ممنوعیت معاملات الگوریتمی، حذف سفارش حقوقی‌ها و ممنوعیت فروش سهم‌های خریداری‌شده در همان روز، مثال‌هایی از مداخلات در بازار است. این تحلیل‌گران معتقدند سیاست‌گذاران نباید مانع نوسانات طبیعی بازار شوند، باید عرضه و تقاضا قیمت‌ها را تعیین کنند و هرگونه مداخله در بازار نمی‌تواند در بلندمدت تأثیرگذار باشد.

وضعیت بنیادی بازار

تحلیل‌گران خوش‌بین معتقدند که بامنظور کردن اثر تورم بر فروش شرکت‌ها ارزندگی سهم‌های بازار بیشتر می‌شود و بخش بزرگی از نمادها باید به روند صعودی تغییر مسیر دهند. انتشار گزارش‌های ماهانه و ۶ ماهه نیز گفته‌ی این تحلیل‌گران را تقویت می‌کند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از شرکت‌ها با جهش درآمدی مواجه بوده‌اند. برای مثال گزارش ماهانه شرکت فولاد مبارکه اصفهان نشان می‌دهد که در شهریور ۱۳۹۹ موفق به شکستن رکورد فروش شده و به رقم ۵ هزار و ۵۱۰ میلیارد تومان بالغ شده است که نسبت به ماه گذشته ۲۸ درصد رشد کرده است. میزان فروش شرکت ملی صنایع مس ایران (فملی) هم در شهریورماه افزایش ۴۷.۵۵ درصدی داشته است.

پیش‌بینی ۶ تحلیل‌گر از وضعیت بورس تهران در ۶ مهر ماه آشنایی با ۱۰ اصطلاح پرکاربرد بورس در روزهای رونق بازار سرمایه

این گروه از تحلیل‌گران معتقدند بامنظور کردن اثر افزایش نرخ دلار در درآمد شرکت‌های صادرات محور، سودآوری این شرکت‌ها و ارزندگی سهام آن‌ها نیز افزایش‌یافته است. دلار در بازار آزاد در کانال ۲۸ هزار تومان و دلار نیمایی در رقم ۲۳ هزار و ۵۵۰ تومان قرار دارد. درنتیجه این گروه روند بازار در روزهای آتی را صعودی پیش‌بینی می‌کنند.

مسئله انتظارات

گروهی از تحلیل‌گران معتقدند که اعتماد به بازار مخدوش شده است و بازسازی آن زمان بیشتری نیاز دارد. به همین دلیل روند خروج از بازار ادامه دارد و بورس همچنان در مسیر تعدیل و اصلاح است؛ اما در مقابل، عده‌ای دیگر معتقدند قیمت‌های بازار همچنان جذابیت دارد و با توجه به خبر افزایش درآمدهای ارزی دولت و تغییر روند بازارهای موازی، انتظارات سهام‌داران تغییر می‌کند و تغییر انتظارات بازار را کم‌کم به سمت بالا تغییر مسیر می‌دهد.

پیش‌بینی حرکت بورس از آمارهای دیروز

صف فروش در بازار دیروز ۵ هزار ۸۰۰ میلیارد تومان و ارزش معاملات خرد هم در حدود ۸ هزار ۲۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است. رقم ارزش معاملات در مقایسه با متوسط هفته‌های گذشته عدد پایین‌تری است و از این نظر یک سیگنال منفی به‌حساب می‌آید. نکته دیگر حرکت شاخص کل در معاملات دیروز بود شاخص به‌محض بازگشایی حدود ۲۴ هزار واحد بالا رفت اما بلافاصله با فشار فروش روبرو شد و نمودار خیز برداشته شده فرود نرمی یک‌ میلیون و ۶۳۴ هزار واحدی داشت. این رفتار نشان می‌دهد برخی به‌محض مثبت شدن بازار به دنبال فروش سهام هستند حال یا با هدف خروج سرمایه یا به دلیل عادت به سودهای قبلی. دوقطبی مثبت و منفی هم در بسیاری از صنایع دغدغه‌ها تحلیل‌گران درباره پایداری صعود در امروز و روزهای آتی است. در کنار این بورسی‌ها باور به سنت یک‌شنبه‌های ریزشی در بازار سهام‌ دارند اما از طرف دیگر اخبار که درباره عملکردها آمده آنان را دل‌خوش به سبزپوشی بورس در امروز کرده است.

کد خبر 552516 برچسب‌ها بورس تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران میلیارد تومان تحلیل گران بورس تهران پیش بینی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۳۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هفت پله قرمز بورس
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کدام خودرو امروز گران شد؟
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟