Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@23:25:54 GMT

مذاکره احتمالی ایران با ترامپ یا بایدن‌؟

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۴۶۲۱

مذاکره احتمالی ایران با ترامپ یا بایدن‌؟

آفتاب‌‌نیوز :

مناقشه ایران و آمریکا در چهار دهه گذشته و از زمان اشغال سفارت به شکل جدی وجود داشته؛ از درگیری‌های محدود نظامی تا شدیدترین شکل تحریم‌ها و البته در مقاطعی بسته به شرایط، کاهش سطح تنش‌ها را بین دو طرف و تا حدودی مصالحه را هم می‌توان رصد کرد و برجام نقطه اوج این مصالحه بود که در ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ از دست رفت‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌علی‌ایحال، قطعا ادامه وضع موجود منافع طرفین را تضمین نمی‌کند. تحریم‌های سنگین بی‌سابقه اخیر، رکود اقتصادی ایران را سبب شده و به تبع آن مناسبات سیاسی و اقتصادی ایران را در سطح جهانی به‌شدت متأثر کرده و شرایط بد اقتصادی نیز جامعه ایران را در تنگناهای اقتصادی فروبرده است.

از سویی، ادامه وضع موجود برای آمریکا نیز صرفا به عدم انتفاع از بازار ایران محدود نمی‌شود و ایران کارت بازی در دست رقبای آمریکا نظیر روسیه، چین و اتحادیه اروپا خواهد بود و از سوی دیگر آمریکا باید برای حفظ رژیم تحریم‌های وضع‌شده و ترغیب شرکت‌های بزرگ در این بازی، مشوق‌های اقتصادی و سیاسی خاصی را برای دیگران لحاظ کند؛ بنابراین ادامه وضع موجود برای هر دو کشور ایران و آمریکا بسته به فراخور هرکدام، نتیجه‌ای ندارد.

البته ادامه این وضع برای دیگران ازجمله رقبای منطقه‌ای ایران، چین و روسیه نیز منافعی را در ترازهای مختلف در پی دارد.‌ حال با این مقدمه و پذیرش این موضوع که مذاکره بین ایران و آمریکا در هر صورت در آتیه گریزناپذیر می‌نماید، به بررسی شقوق محتمل ایران در مذاکرات آتی می‌پردازیم‌:

گزینه اول‌: پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا و مذاکره با جو بایدن
پرواضح است که ایران در چهار سال گذشته به انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا امید بسته تا شاید خروجی آن، ریاست‌جمهوری دموکرات‌ها باشد و فرجام آن، بازگشت دوباره آمریکا به برجام ناکام. حال که جو بایدن، کاندیدای نهایی دموکرات‌ها و رقیب دونالد ترامپ، از برنامه‌اش برای رجعت به برجام می‌گوید، قطعا سیاسیون در ایران به این انتخابات بسیار امیدوار شده‌اند و آن را نه‌ به‌مثابه روزنه امید بلکه شاهراه گشایش در مناسبات اقتصادی و سیاسی می‌بینند. گرچه انتخاب جو بایدن به ریاست‌جمهوری آمریکا محتمل است، اما به نظر نگارنده، این امیدواری بیش از حد به امتیازگیری بیشتر از دموکرات‌ها و بهره‌برداری از منافع برجام، چندان بجا نباشد و چه‌بسا نسبت به ریاست‌جمهوری فعلی، شرایط کمی سخت‌تر باشد.

بهترین مدعای این سخن، فرصت چهارساله بایدن در صورت انتخاب برای تحقق شعارهای انتخاباتی است. گرچه جو بایدن از بازگشت به برجام گفته، اما به توسعه و بهبود آن نیز اشاراتی نیز داشته است و از آنجا که اقتصاد ایران در تنگناهای ناشی از تحریم گرفتار شده، کاخ سفید به رهبری احتمالی جو بایدن نیز با علم به این واقعیت که ایران ناگزیر از امتیازدهی است، خواستار مذاکراتی برای توسعه برجام و اخذ امتیازات بیشتر خواهد بود.

گزینه دوم‌: پیروزی جمهوری‌خواهان و استمرار ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ
در صورت انتخاب مجدد دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری، او چهار سال دیگر برای تحقق برنامه‌هایش فرصت خواهد داشت و از آنجا که در دور اول با سیاست فشار حداکثری باعث انزوای اقتصادی ایران شده است، حال به اندازه کافی فرصت دارد تا به دور از مباحث انتخاباتی، به تحقق و اجرای وعده‌هایش بپردازد و بازی را طوری مدیریت خواهد کرد که بیشترین امتیازات را در مذاکره بگیرد.

گزینه سوم‌: مذاکره با دونالد ترامپ تا قبل از انتخابات ۲۰۲۰
در ماه‌های منتهی به انتخابات، احزاب سیاسی هیچ گزینه محتملی را که در آرای انتخاباتی تأثیرگذار باشد، نادیده نمی‌گیرند و انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا نیز از این قاعده مستثنا نیست. در این راستا، وقتی دولت ترامپ برای عادی‌سازی و برقراری روابط بین امارات و بحرین با اسرائیل این‌همه انرژی گذاشته تا در این برهه زمانی این توافق‌ها را نهایی و اعلام کند، قطعا مذاکره با ایران و رفع مناقشات می‌تواند برگ برنده بی‌نظیری را نصیب دونالد ترامپ کند و از آنجا که در بیزینس و اقتصاد تبحر خاصی دارد و برگ برنده را به‌خوبی تشخیص می‌دهد، در صورت دریافت سیگنال از سوی ایران، از این گزینه استقبال خواهد کرد و در ازای این توافق احتمالی که در نتیجه انتخابات بسیار تأثیرگذار خواهد بود، امتیازات خوبی را خواهد داد.

نتیجه‌گیری
با مرور آلترناتیوهای سه‌گانه یادشده، قطعا گزینه سوم که توافق با دولت دونالد ترامپ تا قبل از انتخابات ۲۰۲۰ است، بهترین گزینه بوده و می‌تواند نتیجه مطلوب و رضایت هر دو کشور را در پی داشته باشد؛ درحالی‌که گزینه‌های اول و دوم که مذاکره با برندگان انتخابات ۲۰۲۰ آمریکاست، نتایج چندان مطلوبی در پی نخواهد داشت.

منبع: روزنامه شرق

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ایران و آمریکا انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا ریاست جمهوری دونالد ترامپ دموکرات ها جو بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۴۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ

به گزارش خبرآنلاین اظهارات عصر شنبه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا علیه جو بایدن در حالی مطرح شد که او داشت در مورد دردسرهای حقوقی خودش صحبت می‌کرد و به دادستان‌های این پرونده‌ها می‌تاخت و همچنین در مورد کیفرخواست‌های جدیدی که علیه چندین تن از دستیاران ارشد سابقش در آریزونا مطرح شده، اعتراض می‌کرد.

به نقل از ایسنا براساس فایل صوتی از ضیافتی که به دست ان‌بی‌سی نیوز رسیده، ترامپ گفت: «این افراد یک دولت گشتاپو را اداره می‌کنند. و این تنها چیزی است که آنها دارند. و این تنها راهی است که آنها از نظر خود پیروز می‌شوند.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «بایدن بدترین رئیس جمهور تاریخ کشور ماست. او به شدت بی‌کفایت و ناتوان است. او مثل چی حقه‌باز است! او کاندیدای تحت نفوذ و کنترل نیروهای خارجی است... او مقادیر زیادی پول از چین، روسیه، اوکراین و بسیاری از کشورهای دیگر می‌پذیرد. او حقه‌باز است.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، «ایمی اسپیتالنیک» مدیر اجرایی شورای روابط عمومی یهودی یکشنبه در بیانیه‌ای گفت: «انجام چنین مقایسه‌هایی همیشه اشتباه، توهین‌آمیز و نفرت‌انگیز است؛ خصوصا زمانی که آن را در کنار سابقه طولانی این رئیس‌جمهور سابق در عادی‌سازی یهودستیزی در نظر گرفت. به خصوص استفاده از مقایسه‌هایی با نازی‌ها در خدمت یک برنامه متعصبانه و اقتدارگرا، شنیع است.»

کاخ سفید در بیانیه‌ای تند به اظهارات ترامپ پاسخ داد و به رفتار و لفاظی‌های گذشته این نامزد احتمالی جمهوری‌خواه، اشاره داشت، از جمله اظهارات مکرر او مبنی بر اینکه مهاجران غیرقانونی «خون کشور ما را مسموم می‌کنند»؛ زبانی که لفاظی‌های آدولف هیتلر، رهبر آلمان نازی و دیگر برترپنداران سفیدپوست را بازتاب می‌دهد.

اندرو بیتز، سخنگوی کاخ سفید گفت: «رئیس‌جمهور بایدن به جای تکرار لفاظی‌های وحشتناک فاشیست‌ها، صرف ناهار با نئونازی‌ها، و دامن زدن به تئوری‌های توطئه‌ای که به قیمت جان یک افسر پلیس شجاع تمام شده است، مردم آمریکا را حول ارزش‌های دموکراتیک مشترک و حاکمیت قانون گرد هم می‌آورد؛ رویکردی که باعث شده بزرگ‌ترین کاهش جرایم خشونت‌آمیز در ۵۰ سال گذشته رخ دهد.»

از سوی دیگر حامیان ترامپ تلاش‌ کردند تا صحبت‌های او را لاپوشانی کنند.

داگ بورگم، فرماندار داکوتای شمالی که جزو چندین گزینه محتمل برای معاونت ترامپ است و در همان مهمانی جنجالی در عمارت مارالاگو شرکت داشت، یکشنبه درباره عبارت «گشتاپو» که ترامپ استفاده کرده بود، به‌ شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت: «این صحبت در کانون سخنان او نبود. اکثریت آمریکایی‌ها احساس می‌کنند محاکمه‌ای که او در حال حاضر در آن حضور دارد، انگیزه‌های سیاسی دارد.»

هنوز نمایندگان ترامپ به سخنان او واکنشی نشان نداده‌اند. اظهارات ترامپ بعدازظهر شنبه در باشگاه مارآلاگو در فلوریدا در جمع صدها عضو کمیته ملی جمهوری‌خواه بیان شد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903339

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین