Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@08:15:10 GMT

بی بی فاطمه، وارث مظلومیت امام حسن مجتبی (ع)

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۴۹۸۲

بی بی فاطمه، وارث مظلومیت امام حسن مجتبی (ع)

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، آلبوم جاذبه‌های گردشگری شهر شیراز را که ورق می‌زنیم، علاوه بر جاذبه‌های طبیعی و اماکن تاریخی و باغات و مقبره‌های ادبا و بزرگان، به امامزادگان عظیم الشٱنی می‌رسیم که در گوشه و کنار این شهر می‌درخشند و زیبایی و دل نواز بودن و رونق شهر و دیارمان را چند برابر می‌کنند.

کثرت امامزادگان در استان فارس و شهر شیراز یکی از مهم‌ترین نقاط قوت و ویژه استان در جذب گردشگر است و بر جاذبه های توریستی و گردشگری این استان نیز افزوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امامزادگانی که برخی شهرت جهانی دارند و بعضی دیگر نیز در اوج غربت و گمنامی در دل خیابان‌های خلوت روزهای پیاپی بدون زائر می‌مانند و به جز ذکر یک نام هیچ اطلاع دیگری از آنها در دست نیست و عدم توجه اداره اوقاف و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به این بقاع و اماکن نیر یکی از سوالات مهمی است که تا کنون بدپن پاسخ مانده است.

از شلوغی دروازه کازرون که بگذریم، در اواسط خیابان شمس تبریزی به بقعه‌ای می‌رسیم که در و دیوارش بوی غربت می‌دهد، از اول خیابان از کنار مغازه‌ها که می‌گذشتم، از مغازه‌داران درباره این امامزاده و شجره و کراماتش پرسیدم، پیرمردها با ابراز خرسندی از وجود با برکت این امامزاده، برای نشان دادن آدرس چند قدم همراه می شدند و از برکات همسایگی با این بانوی جلیله می‌گفتند.

بقعه ای کوچک که قسمتی از آن نیز به دلیل فرسودگی و عدم امکان تعمیر به بازارچه‌ای کوچک تبدیل شده‌ و یک مرکز فرهنگی نیز در آنجا مستقر بود.

از در که وارد شدم سکوت عجیبی حکم‌فرما و خانمی تنها در حال تمیز کردن محوطه بود، در تابلوی روی دیوار، این بقعه چنین معرفی شده بود؛ بی بی فاطمه فرزند ابوعبدالله محمد، فرزند عبدالله، فرزند حسن، فرزند جعفر، فرزند حسن المثنی، فرزند امام حسن مجتبی(ع).

آرامش خاصی بر فضا حاکم بود، اما وقتی ماجراهایی که در این واقعه اتفاق افتاده بود را شنیدم گیرایی آن فضا چند برابر شد و غربتی که از امام حسن(ع) به این بانو به ارث رسیده است بیشتر نمایان می‌شد.

به فاطمه بنت امام حسن علیه السلام معروف است اما با توجه به در اختیار داشتن اسناد کم، شجره‌شان بیانگر این است که ایشان نواده ششم امام مجتبی علیه السلام بوده و پنج نسل بعد از ایشان هستند.

اگر همین الان هم شما نام ایشان را درصفحات اینترنت جستجو کنید داده‌های موجود در مورد این بانو، بسیار کم است و تنها نکته پررنگ، خبری کوتاه با یک متن ثابت در خبرگزاری‌های مختلف با این مضمون را می‌‌بینید:  در اولین ساعات روز جمعه ۲۲ آذر ۱۳۹۸، امامزاده بی بی فاطمه بنت الحسن در خیابان شمس تبریزی شیراز مورد هجمه سارقان قرار گرفت و در آتش سوخت.

در مورد چگونگی حادثه و چرایی آن اطلاعات چندانی در دست نیست متولی و خادمین مکان شریف نیز از جزئیات ماجرا اطلاعات دقیقی ندارند و تا جایی که بررسی شد پرونده آتش سوزی این امامزاده همچنان باز است.

 در زمان اغتشاشات آبان ۹۸ این امامزاده یکی از اماکنی بود که توسط اغتشاشگران به آتش کشیده شد و به اذعان مجاوران حرم بی بی فاطمه(س)، اموال امامزاده نیز سرقت شد.

خادم امامزاده از کرامت‌های ایشان می‌گفت و خاطره تلخ آن روز جمعه که این اتفاق افتاد. با توجه به شرایط کرونا فعلا برنامه فرهنگی خاصی در آنجا برگزار نمی‌شود؛ هرچند که مدت‌ها قبل موسسه یاسین برنامه‌هایی را در آنجا برگزار می‌کرده و به دلیل مخالفت اهالی و اعتراض به شلوغی و... تعطیل شده است.

به گفته متولی امامزاده سال‌ها قبل این مکان توسط شخصی خیر از بحرین حمایت می‌شده است و سالانه زائران زیادی نیز از آنجا به زیارت این بانو در شیراز نائل می‌شوند اما اهالی شهر شیراز و مسافران و زائرانی که به این شهر سفر می‌کنند، کمتر این مکان را می‌شناسند و شاید بسیاری از افراد از وجود این بانو در شهر شیراز بی‌اطلاع باشند.

خبرگزاری فارس به منظور معرفی بیشتر امامزادگان و همچنین بازتاب ظرفیت گردشگری این شهر، از متولیانی چون: اداره اوقاف و امور خیریه  و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شیراز می‌خواهد که نسبت به ثبت اطلاعات و زندگینامه این امامزادگان و معرفی هرچه بیشتر آنان اقدام نمایند.

انتهای پیام/ ن

منبع: فارس

کلیدواژه: امام زاده بقعه متبرکه بی بی فاطمه امام حسن ع اوقاف و امور خیریه مظلومیت بی بی فاطمه شهر شیراز امام حسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۴۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز

ایسنا/فارس معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی پیشنهاد داد مستند تصویری از روایت ساخت پروژه فاخر شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز ساخته شود.

مریم جلالی امروز، ۶ اردیبهشت در بازدید از پروژه فاخر شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز گفت: هر حرمی از اهل‌بیت(ع) موزه، عرض ارادت هنرمندان صنایع‌دستی است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: استاد هنرمند این اثر ارزشمند تمام تجلیات و این عرض ارادتی که طی قرن‌ها می‌توان برای یک حرم مطهر متصور شد را مینیاتوری کرده‌ است.

وی افزود: این اثر ارزشمند اضلاع مختلف و ساحت‌های مختلفی دارد که می‌توان به ساحت هنر، معرفت، ارادت، پشتکار و تلاش و استمرار و آموزش اشاره کرد.

جلالی با بیان اینکه تجمیع همه هنرها نشان از پیوند بین نسلی است و نشان از حفظ و نگهداری هنری ایرانی است، افزود: همیشه در طول تاریخ ایرانیان هنر را با عشق و ارادت نگه‌داشته‌اند و ما باید بتوانیم روایت رنجی که پشت این گنج بوده را نمایش دهیم و این وظیفه و مسئولیت ماست.

معاون وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی پیشنهاد داد: یک مستند تصویری از روایتی که استاد این اثر ارزشمند در حوزه‌های مختلف دارد، ساخته شود و در معرض دید عموم گذاشته شود، چراکه اثر تجلی هنر اسلامی است.

به گزارش ایسنا، پروژه فاخر شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز در مقیاس یک پانزده و یکی از آثار ارزشمند هنرمند استاد حیدریان است که ساخت آن به مدت ۱۱ سال به طول انجامیده است.

وزن این بنا سه تن است هنرهای به‌کاررفته در این اثر شامل ۲۵ حرفه هنری ازجمله مقرنس‌کاری، گچ‌بری، نجاری، جوشکاری، ریخته‌گری، قالب‌سازی، قلم‌زنی، آینه‌کاری، آجر تراشی، میناکاری، نورپردازی، معماری، خطاطی ثلث و کوفی، گره چینی، طراحی و راه‌اندازی سیستم‌های صوتی، حجاری، سنگ‌تراشی، طراحی اسلیمی و... است،ا بعاد این بنا عبارتند از عرض دو هزار میلی‌متر، طول سه هزار و دویست میلی‌متر و ارتفاع دو هزار و هفتصدمیلی متر است که بیش از ۱۲۴ هزار قطعه شامل ۲۴۰ عدد لامپ، سنگ سنندج، سنگ مرمر، کاشی هفت رنگ، نقره خالص، چوب ساج و طلای ۲۴ عیار در آن به کار رفته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز
  • معصومه حائری، عروس امام خمینی درگذشت
  • همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی درگذشت
  • عروس امام خمینی درگذشت؛ معصومه حائری که بود؟
  • دیدار مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرزند شهید مبارزی
  • امامزاده‌ای که زیارتش مانند زیارت سیدالشهدا (ع) است
  • حل مشکل جمع آوری و حمل زباله از منطقه گردشگری امامزاده شیخان علی آباد کتول
  • توسعه بخش‌ درمانی کلینیک امام حسن مجتبی(ع) همدان در هفته سلامت