Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: شروع فصل‌های سرد که با شیوع عفونت‌های تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا همراه است که علائمشان شبیه به علائم بیماری کووید-۱۹ ناشی از کروناویروس جدید است.
علائم سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی به خصوص با اشکال خفیف کووید-۱۹ همپوشانی زیادی دارد و تشخیص آنها از یکدیگر کار سختی است، چرا که هر سه این بیماری‌ها می‌توانند سرفه ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یک راه تشخیص این سه بیماری از هم روال معمول بروز علائم آنها است: اغلب موارد علامت‌دار کووید-۱۹ با تب شروع می‌شود و سرفه به دنبال آن می‌آید. آنفلوآنزای فصلی معمولا روالی متضاد دارد و افراد پیش از بروز تب به تدریج دچار سرفه می‌شوند. اگر دچار سرماخوردگی باشید، با احتمال بیشتر علائم‌تان با گلودرد به عنوان نخستین علامت شروع می‌شود.
این اینفوگرافیک چگونگی افتراق دادن کروناویروس جدید را از آنفلوآنزای فصلی و سرماخوردگی نشان می‌دهد.

برای بزرگنمایی بیشتر اینجا را کلیک کنید

البته این اینفوگرافیک که فهرست علائم و روال بروزشان را نشان می‌دهد، صددرصد در همه موارد صدق نمی‌کند: برخی از بیماران کووید-۱۹ اصلا تب ندارند و برخی از بیماران آنفلوآنزا هرگز دچار سرفه نمی‌شوند.
بنابراین سرعت بروز علائم و مدت طول کشیدنشان هم باید در این افتراق مورد توجه باشد.
علائم کرونا در مقایسه با علائم آنفلوانزا معمولا به طور تدریجی‌تر ظاهر می‌شوند. با اینکه برخی از افراد به تدریج دو روز بعد از عفونت علائم کووید-۱۹ را نشان می‌دهند، ممکن است تا دو هفته پس از عفونت اولیه طول بکشد تا بیمار علامت‌دار شود. به طور میانگین افراد پنج روز پس از عفونت با ویروس کرونا احساس ناخوشی می‌کنند.
در مقابل، افراد دچار آنفلوآنزا معمولا به طور ناگهانی‌تر یک تا چهار روز پس از عفونت (به طور میانگین ۲ روز) با ویروس آنفلوآنزا احساس بیماری می‌کنند. اغلب این بیماران در کمتر از دو هفته بهبود پیدا می‌کند و اغلب این بهبودی به سرعت در چند روز رخ می‌دهد.
بیماران دچار کرونا نیز ممکن است در طول دو هفته بهبود پیدا کنند، اما درصد فزاینده‌ای از بیماران گزارش می‌کنند که برخی از علائم در آنها حتی تا چند ماه ادامه دارد.
علائم سرماخوردگی، بر خلاف کرونا، معمولا  دو تا سه روز پس از عفونت با ویروس‌های سرماخوردگی به اوج خود می‌رسد- اما مشابه کرونا در اغلب موارد این علائم به طور تدریجی بروز می‌کنند. علائم برخی از افراد دچار سرماخوردگی بیشتر از دیگران به طول می‌انجامد: در یک سرماخوردگی معمولی ممکن است گلودرد برای هشت روز، سردرد برای نه تا ۱۰ روز، گرفتگی بینی، أبریزش بینی یا سرفه برای بیش از دو هفته ادامه داشته باشند.
یک راه دیگر برای تشخیص این سه بیماری از هم توجه به شاخص‌ترین علائم در هریک از آنهاست.
عفونت با ویروس کرونا اشکال گوناگون بی‌علامت خفیف یا شدید ممکن است رخ دهد. به طور کلی بیماری کووید-۱۹ ناشی از کروناویروس جدید از لحاظ طیف گسترده تظاهرهای بالینی آن منحصر به فرد است.
برخی از علائم بیماران کووید-۱۹ ممکن است در فهرست علائم شایع نیامده باشد، از جمله ریزش مو، سکسکه و متورم و قرمز شدن انگشتان پا.
بسیاری از بیماران کووید-۱۹ ممکن است حس بویایی یا چشایی‌شان را از دست بدهند و بروز این علامت قوی‌ترین عامل پیش‌بینی‌کننده وجود عفونت با کروناویروس جدید است. یک بررسی در اسپانیا نشان داد حدود ۴۰ درصد از بیماران کووید-۱۹ حس بویایی یا چشایی‌شان را از دست می‌دهند، در حالیکه این رقم در بیماران آنفلوانزا فقط ۱۲ درصد بود.
افراد دچار سرماخوردگی به نسبت به بیماران کووید-۱۹ بیشتر دچار آبریزش یا گرفتگی بینی می‌شوند.
خارش بینی یک علامت شاخص آلرژی‌ها است که معمولا در سه بیماری دیگر وجود ندارد.
بالاخره بهترین راه برای تشخیص کووید-۱۹ انجام آزمایش تشخیصی است. البته ممکن است لازم باشد حتی افرادی که آزمایش کرونا نداده‌اند، به علت احساس ناخوشی یا تماس داشتن با فرد دچار ویروس کرونا برای مدتی در خانه بمانند (معمولا ۱۴ روز یعنی دوره پنهانی یا کمون بیماری).
گرچه واکسنی برای کرونا در دست نیست، اما زدن واکسن آنفلوآنزا در پاییز به خصوص در گروه‌های پرخطر مانند سالمندان بالای ۶۵ سال، کودکان زیر پنچ سال یا افراد دچار بیماری‌های زمینه‌ای توصیه می‌شود تا به این ترتیب دست کم از مراجعه بیماران دچار آنفلوانزا به بیمارستان‌ها کاسته و از ازدحام بیماران جلوگیری شود. برچسب ها: سرماخوردگی ، آنفلوانزای ، کرونا

منبع: خرداد

کلیدواژه: سرماخوردگی آنفلوانزای کرونا بیماران کووید ۱۹ کروناویروس جدید پس از عفونت افراد دچار دو هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۵۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، مشکلات بینایی که بر توانایی فرد در خواندن و نوشتن، رانندگی، تشخیص رنگ یا قضاوت در فاصله‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل باشد.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که تغییرات فیزیکی در چشم‌ها، مانند آسیب عروق خونی، ممکن است در پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل باشد، در حالی که تحقیقات دیگر استفاده از اسکن شبکیه را به عنوان راهی برای تشخیص این بیماری از طریق چشم مورد بررسی قرار داده‌اند.

علاوه بر این، محققان پلاک‌های بتا آمیلوئید- که یکی از دلایل اصلی بیماری آلزایمر در مغز محسوب می‌شود- روی شبکیه و عدسی چشم پیدا کرده اند که به روش‌های غیرتهاجمی بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر اشاره می‌کند.

اکنون، محققان دانشگاه لافبورو در بریتانیا استدلال می‌کنند که از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند بیماری آلزایمر را ۱۲ سال قبل از تشخیص معمول پیش بینی کند.

«احمد بیگده»، محقق ارشد و دکترا در دانشکده ورزش، گفت: «حساسیت بصری به توانایی فرد برای تشخیص و پردازش اطلاعات بصری به طور دقیق و کارآمد اشاره دارد.»

او توضیح داد: «از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی در درک و پردازش اطلاعات بصری شود، مانند مشکل در تشخیص اشیا یا چهره‌ها، مشکل در خواندن یا پیمایش در محیط‌های آشنا، و چالش‌هایی در درک جزئیات بصری یا تضادها. به عنوان مثال، فردی که حساسیت بینایی کمتری دارد ممکن است هنگام رانندگی در خواندن تابلوهای خیابان دچار مشکل شود.»

بیگده ادامه داد: «ما تصمیم گرفتیم حساسیت بصری را به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده زوال عقل بررسی کنیم، زیرا تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل اغلب نقص‌های پردازش بینایی را حتی در مراحل اولیه بیماری تجربه می‌کنند.»

وی افزود: «اختلالات بینایی با افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل در آینده مرتبط است، که نشان می‌دهد ارزیابی توانایی‌های پردازش بینایی می‌تواند ابزار ارزشمندی در ارزیابی خطر زوال عقل باشد.»

دانشمندان از طریق تحقیقات خود دریافتند که شرکت کنندگان با نمرات پایین‌تر در تست حساسیت بصری در معرض خطر بیشتر تشخیص زوال عقل در آینده هستند.

کد خبر 6088226

دیگر خبرها

  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند