Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از انتشار مجموعه تریلوژی های جنگ خبر داد و گفت: این کار مجموعه نمایشنامه هایی درباره بخش هایی از دفاع مقدس و شخصیت های جنگ تحمیلی است که همه بر روی صحنه آزمون خود را پس داده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ویژه نامه چهلمین سالگرد آغاز دفاع مقدس: کتاب «تریلوژی‌های جنگ» اثر ایوب آقاخانی امروز هفتم مهر ماه همزمان با ایام هفته دفاع مقدس، در فروشگاه کتاب جنب حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی رونمایی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ارتباط با این نمایش ایوب آقاخانی به خبرنگار فارس گفت: امروز هفتم مهر ماه سی و هشتمین کتاب من که این بار توسط نشر سوره مهر به چاپ رسیده به نام تریلوژی های جنگ رونمایی می شود. این اثر مجموعه شش نمایشنامه از کارهای من است که مشخصا به جنگ هشت ساله ایران و عراق و دفاع مقدس ربط دارد و در واقع یک سه گانه است.

وی در این باره توضیح داد: نام مجموعه اول را واقعه نگاری و دومی را پرتره نگاری گذاشتم. هر دو اینها سه گانه های همگنی با هم حساب می شوند. یعنی سه تای اول با هم و سه تای بعدی با هم همگن هستند و مجموعا قلم یک نویسنده است که به مضمون تاریخ معاصر تلاش کرده نزدیک شود.

آقاخانی با اشاره به اینکه در سه گانه اول یا واقعه نگاری یک نمایشنامه «فصل خون» است که به طور مشخص به آغاز جنگ در اوج بی خبری مردم مرز نشین باز می گردد و یک نگاه شاعرانه به روزهای نخست جنگ و اولین تیر و ترقه های جنگ که به گوش مردم مشخص نیست چیست و وضعیت یک استاد خوش نویس در مرز ایران می پردازد.

وی همچنین افزود: دومین نمایشنامه «آسمان و زمین» است که اشاره نزدیکی به سختی های دوران اشغال خرمشهر می کند و در واقع ماجرا را از دید مردی گزارش می کند که روی مین گیر کرده و تکان نمی تواند بخورد و اطرافش وقایعی رخ می دهد که او می بایست شاهدش باشد و کاری هم از دستش بر نمی آید که انجام دهد. سومین مورد نمایشنامه «اروند خون» است که با نزدیک شدن به پیچیدگی های کربلای چهار و عملیات خاصی که بچه های غواص را ما در آن از دست دادیم، با یک نگاه ویژه و متفاوت از دید یک راوی کل واقعه را به خاطر جغرافیا و شرایط خاص می پردازد.

 

آقاخانی با بیان اینکه دومین بخش اثر درباره شخصیت هایی است که برای نوشته شدن در نمایشنامه مورد مکث و درنگ قرار گرفته اند، گفت: اولی شهید احمد کشوری به عنوان یک ارتشی شهید جنگ است که چهره شاخصی در عملیات ها با کارهایی که انجام داده محسوب می شود. دومی شهید مصطفی چمران است که در نمایشنامه تکه های سنگین سرب به او پرداختم و سعی کردم زوایای متفاوتی را هم در این اثر بدان نگاه کنم و اسم کار هم کابوس شب نیمه آذر است. اما سومی هم مردمی ترین چهره دوران هشت ساله دفاع مقدس یعنی شهید محمد جهان آرا است.

وی درباره انتخاب این شخصیت ها در کار گفت: من این شخصیت ها را براساس شاخصه های متمایز هم انتخاب کردم، یعنی پیچیدگی های شهید چمران و جنس تحصیلات و زندگی او و ابتکار جنگ های چریکی و فعالیت های متنوعی که در این ماجراها داشته از امور خیریه و مسائل مربوط به لبنان و فکر و ایده هایی که به فضا افزوده، سعی کردم بپردازم که تقریبا کسی در این ابعاد با این تنوع و عملکرد و چگالی عظیم نخواهیم داشت.

این نویسنده و کارگردان اظهار داشت: در عین حال هم اصرار داشتم یک شخصیت ارتشی هم در این جمع باشد که ما دین خودمان را به این افراد متعهد و دلیر و سلحشور ادا کرده باشیم و فقط متوجه نیروهای مردمی نبوده باشیم ، بنابراین شهید کشوری را مخصوصا چون با پسرشان ارتباط نزدیک داشتم و خیلی توانستم از جزئیات زندگی شان مطلع باشم، انتخاب کردم و شهید جهان آرا با عنوان نمایش «هفت عصر هفتم پاییز» کار کردیم. شهید جهان آرا شخصیتی شناخته شده هستند، حتی سرود  و نوحه و ترانه درباره او داریم و ماندگاری این شهید در بین اذهان تضمین شده است گرچه نگارش درامش سخت ترین شد ، چرا که درباره ساده ترین شخصیت نوشت از او سخت تر است.

آقاخانی توضیح داد: مجموعه این شش نمایشنامه در قالب دو تریلوژی در کنار هم و در یک مجلد  قرار می گیرند و امروز با حضور برخی از چهره های فرهنگی، مسئولین و هنرمندان در شکلی خیلی محدود در خود فروشگاه انتشارات سوره مهر که جنب ساختمان حوزه هنری است،  رونمایی می شود و امید بر این دارم با قدرتی که نشر سوره مهر در انتشار و توزیع آثار در سراسر ایران دارد ، به کار گرفته شود و ما این اثر را در دسترس همه قرار دهیم.

وی در بخش پایانی صحبت هایش اظهار داشت: بدیهی است که این دسترسی بیشتر از این جهت برایم حائز اهمیت است که تمام این نمایشنامه ها با رویکرد متفاوتشان و ریخت متمایزی که در آثار مشابه دارد، خیلی خوش بین هستیم که یک نوع الگوسازی و ریل گذاری برای دگرگونه دیدن موقعیت مربوط به جنگ از نگاه شاعرانه و فانتزی تا درام زبان شناختی و چیزهایی که ما معمولا از آنها غفلت کردیم، شوند. برای همین هم در عرصه داستان جنگی و دفاع مقدس دچار فقر هستیم و امیدوارم این جریان سازی صورت بگیرد.

آقاخانی با تأکید بر اینکه همه این نمایشنامه ها قبل تر اجرا شده و امتحان خودشان را پس داده اند، گفت: بنابراین ما مطمئن هستیم که این کارها مورد اقبال قرار می گیرند چرا که از جنس الگوسازی هستند و بازخوردها و نقاط قوتشان مشخص شده اند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نمایشنامه ها دفاع مقدس شخصیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۵۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفحص پیکر پاک هفت شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی فکه دهلران

رضا علیجانی با اشاره به تفحص پیکر پاک هفت شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی فکه دهلران اظهار کرد: پیکر مطهر این شهدا طی روزهای گذشته در منطقه عملیاتی فکه در جغرافیای شهرستان دهلران پیدا شده است.

وی افزود: این شهدا سال ۱۳۶۲ در عملیات والفجر یک به شهادت رسیده اند.

علیجانی ادامه داد: این شهدای تازه تفحص شده همگی دارای پلاک هویتی هستند.

وی یادآور شد: پیکر مطهر این شهدا به معراج شهدای تهران برای تشخیص هویت، آزمایشات تخصصی دی.ان.ای و استان محل اعزام فرستاده می شود.

 ۹۲ شهید گمنام در ۴۲ یادمان استان ایلام مدفون هستند.

استان ایلام دارای بیش از سه هزار شهید، ۱۱ هزار جانباز و ۳۰۰ آزاده است که در مقایسه با کل جمعیت استان در دهه ۶۰ (۲۵۰ هزار نفر) بیشترین تعداد ایثارگر کشور متعلق به ایلام است.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • گلایه امام جمعه یاسوج از فرسودگی ناوگان حمل و نقل شهری
  • گلایه امام جمعه یاسوج از فرسودگی ناوگان حمل و نقل شهری یاسوج
  • سال ۱۹۰۰؛ پرتره‌های صمیمی از بومیان آلاسکا (عکس)
  • ­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد
  • پیکر جانباز شهید پاسبان در تربت جام آرام گرفت
  • تفحص پیکر پاک هفت شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی فکه دهلران
  • عمو کاووس نون خ چگونه بازیگر شد؟!
  • شوخی داریم، بی‌احترامی نه!
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم