Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-09@00:22:31 GMT

به سوی شـهر آماده

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۷۵۷۷

به سوی شـهر آماده

همشهری آنلاین_ثریاروزبهانی:    اما این‌بار برای حفظ سلامت شرکت‌کنندگان، این دوره‌های آموزشی به‌صورت مجازی و آنلاین برگزار می‌شود و شهروندان به آسانی می‌توانند در آن شرکت کنند. برای اطلاع بیشتر از شیوه برپایی دوره‌های آموزشی گروه دوام با «مهدی اسفندیاری»، سرپرست ستاد مدیریت بحران منطقه ۲۲، هم‌صحبت شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 فقدان یا ناکافی بودن اطلاعات کافی درباره بحران‌ها یکی از مهم‌ترین عواملی است که عواقب بحران را تشدید می‌کند. در این میان، آموزش به شهروندان از بهترین شیوه‌های ارتقای شاخص مدیریت بحران است.
 به همین منظور، برای ارتقای سطح آگاهی شهروندان، گروه‌های «دوام» درسراهای محله تشکیل شد تا از نزدیک نکات آموزشی به شهروندان ارائه شود. مهدی اسفندیاری، سرپرست ستاد مدیریت بحران منطقه، درباره راه‌اندازی سامانه آموزش مجازی شهروندی در منطقه می‌گوید: «شرکت‌کنندگان در گروه‌های دوام، در هر دوره بابرپایی حضوری کلاس‌ها، محتواهای آموزشی را به‌صورت تئوری و عملی فرا می‌گرفتند. چراکه نیاز به آموزش در زمینه مدیریت بحران لازم و ضروری است و این نیاز همیشه احساس می‌شود، اما اکنون با توجه به شرایط خاص موجود و همه‌گیری ویروس کرونا، امکان برپایی حضوری دوره‌های آموزشی وجود ندارد و فعالیت‌های آموزشی گروه دوام به گونه‌ای دیگر ارائه می‌شود. در همین راستا، سازمان بحران برای آموزش و ارتقای آگاهی‌های عمومی شهروندان در مقابله با سوانح، نسبت به ایجاد و راه‌اندازی زیرساخت‌های لازم برای ارائه آموزش‌های مقابله با بحران به‌صورت مجازی (LMS) اقدام کرده است. در این طرح، شهروندان نکات آموزشی را به شکل مجازی می‌آموزند.» 

کاهش خسارت‌های ناشی از حوادث

به گفته اسفندیاری، بلایایی طبیعی و حوادث، خرابی دارد. دستی کمک می‌طلبد و دستی یاری می‌رساند. برای همین، این دوره‌های آموزشی می‌تواند به تقویت ظرفیت ساکنان محله‌ها در زمینه آمادگی، واکنش و بازسازی پس از حوادث، برای کاهش مخاطرات از طریق ایجاد و مرتبط کردن ظرفیت مقابله ساکنان محلی و برقراری ارتباط این شبکه ارتباطی با دفاتر ستادهای مدیریت بحران مناطق و در نهایت سازمان پیش‌گیری و مدیریت بحران شهر تهران کمک کند. از این رو، آموزش به‌عنوان یکی از محوری‌ترین راهکارهای پیش‌گیری، ارتقای سطح آمادگی برای مقابله و کاهش خسارت‌های ناشی از حوادث و سوانح غیرمترقبه محسوب می‌شود.  

دریافت  گواهینامه   معتبر آموزشی 

اقدامات پیش‌گیرانه پیش از وقوع حادثه، بهترین گزینه برای کاهش بلاهای طبیعی است و در کنار آن افزایش آگاهی عمومی و آموزش همگانی در پیش‌گیری بحران بسیار اهمیت دارد و بدون شک می‌توان با انجام این اقدامات در زمان وقوع حوادث، شاهد خسارت کمتری بود. اسفندیاری، درباره این دوره آموزشی می‌گوید: «شهروندان می‌توانند از طریق لینک Pc.tdmmo.ir در دوره «مقابله با بحران» به‌صورت مجازی و رایگان شرکت و کارت عضویت در خانه دوام و ایمنی را دریافت کنند. اعضای گروه دوام اغلب در دوره‌های گذشته، دوره‌های آموزشی را سپری کرده، اما گواهینامه آموزشی دریافت نمی‌کردند. از سوی دیگر، در سال‌های پیش اگر فردی قصد شرکت در دوره‌های آموزشی این خانه را داشت باید به‌صورت حضوری در کلاس‌های آموزشی شرکت می‌کرد که این موضوع موجب شد تا شخصی که امکان حضور در کلاس برایش مهیا نبود، نتواند عضو خانه دوام و ایمنی شود، اما این‌بار به سبب اهمیت موضوع، پس از گذراندن دوره ۳۶ ساعته، گواهینامه آموزشی به آنها اعطا می‌شود. هم‌چنین از آنجایی که ضرورت آموزش مقابله با شرایط بحران همیشه احساس می‌شود و شهروندان باید آماده‌باشند، برای همین، داوطلبان گروه دوام و افرادی که در دوره‌های قبلی آموزشی هم شرکت کرده‌اند، می‌توانند در این دوره‌های مجازی هم ثبت‌نام و مباحث آموزشی را فرا بگیرند.  
این آموزش‌ها شامل ۱۴ ساعت آموزش مجازی و یک دوره یک‌روزه آموزش عملی است که در خانه دوام و ایمنی، نهادی مردمی درسراهای محله برگزار خواهد شد، که با توجه به شرایط کرونا تلاش شد تا بیش از ۸۰‌درصد آموزش‌ها در فضای مجازی انجام شود و شهروندان می‌توانند باقی مانده این آموزش‌ها را که شامل فعالیت فیزیکی و اقدامات عملی است در فرصتی مناسب و حتی پس از فروکش کردن کرونا در خانه‌های دوام یا پایگاه‌های مدیریت بحران مناطق ۲۲‌گانه شهرتهران فرا بگیرند. هم‌چنین پس از هماهنگی‌های انجام شده با سازمان پیش‌گیری و مدیریت بحران شهر تهران و آتش‌نشانی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حداقل حضور شرکت‌کنندگان، بخش عملی نیز برگزار و شهروندان ارزیابی می‌شوند.»

 مجازی یاد بگیرید

شهروندان با گذراندن دوره‌های آموزشی مدیریت بحران، میزان آگاهی و آمادگی خود را در برابر مخاطرات طبیعی مانند زلزله ارتقا می‌دهند. این نیروهای داوطلب مردمی با توجه به آموزش‌هایی که دیده‌اند، در زمان بروز بحران می‌توانند یاریگر خود، خانواده و در صورت امکان هم‌محله‌ای‌های خود باشند. سرپرست ستاد مدیریت بحران منطقه به شیوه ثبت‌نام در این دوره‌های آموزشی مجازی اشاره می‌کند و می‌گوید: «شهروندان می‌توانند با ثبت‌نام در صفحه آموزش شهروندی (شهرآماده) که در سایت سازمان بحران به نشانی tdmmo.tehran.ir است به محتوای آموزشی دسترسی داشته باشند و آموزش‌های لازم برای آمادگی در بحران حوادث، بحران‌هایی همچون زلزله را فرا گرفته و با نقاط امن محله‌های خود در هنگام بروز حوادث نیز آشنا شوند. شهروندان پس از مشاهده مطالب آموزشی می‌توانند در آزمون مجازی شرکت کنند. افرادی که دوره‌های آموزشی را با موفقیت طی کنند، عضو خانه دوام و ایمنی می‌شوند و می‌توانند علاوه بر دریافت کارت عضویت در مانورها و سایر برنامه‌های مرتبط با مدیریت بحران که در محله و منطقه محل سکونت خودشان برگزار می‌شود، شرکت کنند. ارائه آموزش‌هایی که سطح دانش و مهارت هریک از شهروندان را برای چگونه زیستن در محیط پر از عوامل تهدیدزا افزایش می‌دهد و توان مقابله آنان را در برابر خطرات و حوادث ارتقا می‌بخشد، می‌تواند در کاهش اثرها و خسارت‌های ناشی از حوادث و سوانح مؤثر باشد. برای همین، در این دوره، موارد آموزشی مانند چگونگی مقابله با ویروس کرونا، برنامه‌ریزی در خانواده در شرایط اضطراری، مبانی مدیریت بحران، شناخت مخاطرات طبیعی و اقدامات لازم، حمایت‌های روانی در بحران، مبانی اطفای حریق، فوریت‌های پزشکی، کارگاه تقویت دید مدیریت بحران و مهارت‌های بقا در شرایط اضطراری، در کلاس‌های مجازی مدیریت بحران به شهروندان آموزش داده می‌شود.»

کد خبر 552491 برچسب‌ها منطقه ۲۲ حقوق شهروندی همشهری محله آموزشی مدیریت بحران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۲۲ حقوق شهروندی همشهری محله آموزشی مدیریت بحران خانه دوام و ایمنی دوره های آموزشی مدیریت بحران شرکت کنند گروه دوام آموزش ها پیش گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۷۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا در بحرانی‌ترین دوره‌ تاریخ خود قرار دارد

رسانه آمریکایی گزارش داد آمریکا یکی از بحرانی‌ترین دوره‌های تاریخ خود را پشت سر می‌گذارد، عصری که در آن اختلافات عمیق و برجستگی تفاوت‌ها تقریباً بر تمامی جنبه‌های زندگی شهروندان این کشور سایه گسترده است.

به گزارش ایسنا، واشنگتن‌پست در این گزارش چند مورد از اساسی‌ترین بحران‌های کنونی آمریکا را برشمرده است: «بزرگ‌ترین جنبش دانشجویی قرن ۲۱، نخستین دادگاه کیفری یک رئیس‌جمهور آمریکا (دونالد ترامپ)، درگیری بر سر قانون سقط جنین و از همه بدتر، دو جنگ بزرگ که تعداد تلفات آن‌ها معمولاً در میان اخبار بحران‌های داخلی آمریکا گم می‌شود.»

به اذعان این روزنامه آمریکایی، ابری از مشکلات و بحران‌ها بر سر ایالات متحده سایه افکنده و با هر خبر فوری جدیدی تیره‌تر می‌شود؛ بحران‌هایی که با انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا همزمان شده‌اند و راه فراری از آن‌ها هم در آینده نزدیک به چشم نمی‌خورد.

آمریکایی‌هایی که اعتراضات ضد آپارتاید دهه ۱۹۸۰ یا تظاهرات علیه جنگ ویتنام در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی را به یاد دارند، این روزها اذعان می‌کنند که ایالات متحده در حال حاضر در یکی از چالشی‌ترین وضعیت‌های تاریخ خود قرار دارد. با این حال، نسل‌های جوان‌تر هم متوجه وخامت اوضاع شده‌آند. «پرتی کولکارنی» دانشجوی دانشگاه «جورج واشنگتن» می‌گوید: «همه چیز در آتش است.»

اعتراضات دانشجویی علیه جنگ ویتنام

تحلیلگران و تاریخ‌نگاران هم از توصیف وضعیت کنونی جامعه آمریکا اظهار عجز می‌کنند. دانشگاه‌های سراسر آمریکا این روزها شاهد تجمع حامیان فلسطین است، اما نظرسنجی‌هایی که پیش‌از این خیزش دانشجویی انجام شده نشان می‌دهد برای بخش زیادی از دانشجویان آمریکایی، جنگ غزه مسئله چندان مهمی نبوده است. در یکی از این نظرسنجی‌ها آمار دانشجویانی که گفتند تا کنون در تجمع سیاسی یا تظاهرات شرکت کرده‌اند، تنها ۱۷ درصد بود!

«مینا بوز» مدیر اجرایی دانشکده «دولت، سیاست عمومی و امور بین‌الملل» در دانشگاه «هوفسترا» می‌گوید سرعت تحولات در آمریکا آن‌قدر بالا رفته که ارائه تحلیل جامع درباره وضعیت موجود تقریباً غیرممکن است.

او که مشغول جمع‌آوری تاریخچه‌ای از عملکرد رؤسای جمهور آمریکا است، از مدت‌ها قبل سعی داشته یک کتاب درسی درباره حکومت آمریکا بنویسد؛ اما تاریخ در این کشور با سرعت سرسام‌آوری پیش می‌رود و نگارش این کتاب برای او دشوار شده است.

این استاد دانشگاه می‌گوید به‌محض اینکه می‌خواهد «حتی یک پاراگراف» بنویسد، تحولات تازه‌ای از دادگاه ترامپ، تغییر قوانین سقط جنین یا اعتراضات دانشجویی به گوش رسیده و رشته‌های او را پنبه می‌کند. او می‌گوید تعداد وقایع بی‌سابقه آن‌قدر زیاد شده که برای توصیف این «روزگار بی‌سابقه و این ناکجاآباد» کلمه کم می‌آورد!

دونالد ترامپ در دادگاه

به گزارش واشنگتن‌پست، تاریخ‌نگاران باور دارند که آمریکا یکی از پیچیده‌ترین دوره‌های تاریخ خود را پشت سر می‌گذارد، عصری که در آن اختلافات عمیق و برجستگی تفاوت‌ها تقریباً بر تمامی جنبه‌های زندگی شهروندان این کشور سایه گسترده است.

برخی جنبش دانشجویی امروز آمریکا را با جنبش ضد آپارتاید دهه ۸۰ میلادی مقایسه می‌کنند، اما «رابرت کوهن» استاد تاریخ در دانشگاه نیویورک که چندین دهه از عمر خود را وقف مطالعه جنبش‌های دانشجویی کرده، می‌گوید این دو جنبش تفاوت دارند. کوهن به واشنگتن‌پست گفت در دهه ۸۰ اثری از مدافعان رژیم آپارتاید در جامعه به چشم نمی‌خورد، اما امروز عده‌ای با معترضان حامی فلسطین به مخالفت برخاسته‌اند و این دو گروه و پلیس آمریکا، در محوطه دانشگاه‌ها با یکدیگر درگیر هستند، درگیری‌هایی که در بعضی موارد به خشونت شدید کشیده شده است.

با این‌حال، این تحلیلگر می‌گوید این ۲ جنبش شباهت انکارناپذیری هم دارند؛ اینکه در هر دور جریان، مقامات آمریکا - مخصوصا جریان راست افراطی جمهوری‌خواه - سعی کردند تظاهرات را سیاسی کنند و مقامات لیبرال دانشگاه‌ها را به دلیل عدم مقابله با این جنبش‌ها تحت‌فشار قرار دهند.

مقابله پلیس با تظاهرکنندگان حامی فلسطین

«کیت هاتنر» دانشجوی دانشگاه ایندیانا می‌گوید با دیدن استقرار تک‌تیرانداز در بام ساختمان دانشگاه ایندیانا، به این نتیجه رسیده که «بله، آمریکا در آتش است.»

این صحنه برای هاتنر یادآور احساسی است که او و دوستانش در سال‌های گذشته با خود حمل کرده‌اند، اینکه چرا او و اطرافیانش نمی‌خواهند بچه‌دار شوند و کودکی را وارد دنیایی کنند که خود پیش چشم دارند؛ دنیایی که هاتنر و دوستانش در آن زیسته‌اند و بحران‌های بی‌شماری را پشت سر گذاشته‌اند، از تیراندازی‌های کور و ناآرامی گرفته تا جنگ‌های فرهنگی در آمریکا.

حالا هم با برخوردهای تند مقامات آمریکایی با دانشجویان معترض، هاتنر می‌گوید سطح شدیدی از اضطراب را تجربه می‌کند. او در پیامی به یکی از دوستانش می‌نویسد: «بسیار مضطرب هستم. استادم در دانشگاه بازداشت شده و حالا ۳ امتحان نهایی من لغو شده است. چطور بگویم... مضطرب هستم.»

این دانشجوی آمریکایی می‌گوید این روزها تنها در دو بازه زمانی احساس اندکی آرامش دارد، نخست وقتی است که مشغول رویاپردازی می‌شود و دیگری به هنگام خواب.

مقابله پلیس با تظاهرکنندگان حامی فلسطین

«نوئل مک‌کافی» استاد دانشگاه «اِموری» در آتلانتای آمریکا که در هنگام تلاش برای نجات یک دانشجوی دختر از ضربات پلیس آمریکا بازداشت شده، مقامات آمریکا را از سرکوب معترضان و اعزام نیروهای امنیتی بر حذر داشته و آن‌ها را به گفت‌وگو با دانشجویان دعوت می‌کند. مک‌کافی که آزادی اندیشه و حق اعتراض را از اصول و ارزش‌های اساسی دانشگاه‌ها می‌داند، می‌گوید حضور نیروهای امنیتی در دانشگاه‌ها این ارزش‌ها را زیر پا می‌گذارد.

او خطاب به مقامات آمریکایی می‌گوید: «به‌جای آنکه پلیس را به دانشگاه فرستاده و چادرهای اردوگاه معترضان را جمع کنید، چرا یک چادر نمی‌خرید و با اردو زدن کنار معترضان، با آن‌ها وارد گفت‌وگو نمی‌شوید؟ از چه چیزی می‌ترسید؟»

به گزارش واشنگتن‌پست، نمی‌توان دقیقاً گفت تعداد بحران‌ها در آمریکا از چه زمانی تا این حد افزایش یافته، اما برخی تحلیلگران باور دارند که به‌قدرت‌رسیدن ترامپ در ۲۰۱۶، همه‌گیری کرونا و حمله به ساختمان کنگره آمریکا در ۲۰۲۱ نقاطی هستند که تاثیر پررنگی در تاریخ آمریکا داشته‌اند.

فارغ از اینکه ایالات متحده چطور به اینجا رسیده، در گزارش واشنگتن‌پست با اشاره به جنگ اوکراین، درگیری بر سر حق سقط جنین و جنگ غزه، آمده است: «مسائل داخلی و بین‌المللی زیادی هستند که می‌توانند در ماه‌های آینده اوضع را حتی از این هم بدتر کنند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آماده باش دستگاه‌ های عضو ستاد مدیریت بحران فومن
  • سگ گردانی در پارک‌ها و بوستان‌های کرج باید ممنوع شود
  • آروان‌آکادمی؛ دروازه ورود به دنیای دانش ابری
  • آمریکا در بحرانی‌ترین دوره‌ تاریخ خود قرار دارد
  • آموزش‌های جهاددانشگاهی «اشتغال محور» است
  • هشدار نارنجی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • اعلام آماده باش مدیریت بحران آذربایجان شرقی
  • مدیریت بحران اردبیل در آماده باش کامل
  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • شرکت زوج‌های عضو کانون‌های مساجد کردستان در دوره علمی آموزشی«شمس»