Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس معاون فرهنگی و امور اجتماعی شهرداری شیراز ضمن تشریح برنامه‌های شهرداری در حوزه کتاب و کتابخوانی، هدف اصلی  مدیریت شهری در پروژه‌های فرهنگی نظیر کتابخوانی را رشد کمی و کیفی جامعه و اعضای آن در راستای دستیابی به توسعه فرهنگی و شعار انسان محوری و فرهنگ مداری عنوان کرد.

مرتضی جعفری دوشنبه ۷ مهرماه در جمع خبرنگاران با اشاره به کسب عنوان پایتختی کتاب ایران توسط شهر شیراز در سال گذشته، افزود: با وجود شرایط کرونا همکاران ما طی ماه‌های گذشته به طراحی و پیگیری پروژه‌های زیرساختی و آماده سازی بسترهای مجازی و الکترونیکی برای تداوم برنامه‌های کتابخوانی پرداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهردار شیراز ادامه داد: شهرداری شیراز متعهد به انجام ۱۹ برنامه از ۳۱ برنامه پایتختی کتاب ایران بوده که همه آنها تا هفته کتاب یا به اتمام می‌رسد یا کلید می‌خورد.

جعفری خاطرنشان کرد: امسال حداقل ۳ پروژه زیرساختی انسان محور با استفاده از ظرفیت کتاب و کتابخوانی در شیراز ایجاد می‌شود که یک مورد آن با عنوان بوستان مطالعه پیشرفت ۳۵ درصدی داشته و ۲ بوستان و درنگ‌گاه کتاب نیز در آینده نزدیک اجرا می‌شود. 

او همچنین با بیان اینکه توجه به کتاب و کتابخوانی در سیما و منظر شهری نیز با طراحی و نصب المان‌هایی در این حوزه با جدیت دنبال خواهد شد، عنوان کرد: کتابخانه‌های عمومی و قرائت خانه‌هایی در فرهنگسراها و مراکز فرهنگی شهرداری شیراز برای از بین بردن خلأ جدی کتابخانه و فضاهای مطالعاتی تا حد امکان ایجاد می‌شود تا این مراکز در شهر گستردگی بیشتری داشته باشند.

معاون شهردار شیراز با بیان اینکه در ۴ فرهنگسرا، کتابخانه عمومی در حال راه‌اندازیست و 2 فرهنگسرا سالن مطالعه هم دارد، خاطرنشان کرد: تلاش می‌شود که این کتابخانه‌ها تا هفته کتاب کار خود را آغاز کنند.

جعفری با بیان اینکه حداقل ۱۵ عنوان کتاب با محور شهروندی، هویت، فرهنگ و تاریخ شفاهی شهر شیراز تا پایان سال تولید و منتشر می‌شود، از آغاز به کار اتوبوس کتاب با هدف ارائه خدمات کتابخانه‌ای به شهروندان به ویژه کودکان و نوجوانان خبر داد و گفت: سردیس زین العابدین بلادی کتابفروش پیشکسوت و فقید شیراز برای نصب در بوستان کتاب و بواساحق اطعمه و مکتبی شیرازی شاعران نامدار شیرازی برای نصب در آرامگاهشان نیز ساخته می‌شود.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز همچنین اعلام کرد: برنده  المان پایتختی کتاب کتاب که به مسابقه گذاشته شده بود مشخص شده وساخت المان به زودی آغاز می‌شود.

جعفری همچنین فاز دوم شبکه نابینایان دوستدار کتاب با تولید ۳۰ کتاب بریل کودک و نوجوان، فاز دوم شبکه سالمندان دوستدار کتاب با راه‌اندازی کتابخانه در کانون سالمندان و بازنشستگان، فاز پایانی شبکه آتش نشانان دوستدار کتاب با راه‌اندازی کتابخانه در گردش در ۵ ایستگاه آتش نشانی، فاز ششم شبکه ورزشکاران دوستدار کتاب با راه‌اندازی کتابخانه «ورزش و اندیشه» در خانه ژیمناستیک و هیئت دوچرخه سواری شیراز، فاز چهارم شبکه کودکان دوستدار کتاب با راه‌اندازی ۲ کتابخانه «شکوفه‌های کتاب» در یک پرورشگاه و یک آموزشگاه مناطق کم برخوردار، فاز دوم شبکه تاکسیرانان دوستدار کتاب با راه‌اندازی کتابخانه سیار در ۲۰ تاکسی دیگر از جمله برنامه‌هایی است که در راستای گسترش حوزه کتابخوانی تا پایان هفته کتاب اجرایی خواهد شد.

او ادامه داد: علاوه بر فعالیت‌های معمول حرکت مضاعفی در قالب لایحه‌ای شامل ۲۴ طرح ویژه تهیه و پس از موافقت شهردار برای تصویب به شورا ارسال شد. این طرح‎ها، ضمن جبران کاستی‎ فعالیت‌های مرسوم کتابخوانی در ایران، توجه ویژه‌ای به معیارهای کتابخوانی مورد نظر مجامع جهانی (یونسکو) دارند. 

جعفری اضافه کرد که طرح‌ها در ۶ محور و بازه مختلف از جمله توسعه منابع انسانی از طریق آموزش و مهارت افزایی گسترده فعالان کتابخوانی، کتابداران، معلمان مدارس و مربیان مهدها، تبلیغات و اطلاع رسانی، نظیر؛ پویش مطبوعاتی و رسانه‎ای و طرح‌های تبلیغاتی گسترده، طرح‌‎های بر پایه فن آوری اطلاعات و شبکه‌های اجتماعی، نظیر؛ اپلیکیشن کتابخوانی شاپرک و اپلیکیشن کتابخانه رودخانه کتاب، ایجاد زیرساخت‌های ماندگار، نظیر باغ مطالعه، باغ کتاب کودک، افزونه کتابخوانی مادر و کودک، کتابخانه توریست، نامگذاری‌ها و رویدادهای نمادین، نظیر نامگذاری خیابان و میدان، جشن‌های آغاز سال انتساب، رویدادهای عمومی، نظیر کمپین‌های کتابخوانی، پرفورمنس و تئاتر خیابانی کتاب، فستیوال بزرگ کتابخوانی شیراز و کمک به حل مشکلات چرخه کتاب، استفاده از امکانات شهرداری نظیر؛ فرهنگسراها و تصویب طرح‌های تسهیلاتی و تخفیفی با هم فکری ناشران و کتاب فروشان طراحی شده‌اند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهردار شیراز همچنین به کاندیداتوری پایتختی کتاب جهان اشاره و بیان کرد: طی چهار ماه تلاش شبانه روزی تیم تخصصی و مشاوره‌ای، فرایند تهیه متن‌ها، نامه‌های حمایتی و  مدارک مورد نیاز  در این دوره با تهیه مدارک و مستندات کافی و جلب حمایت انجمن‌های تخصصی و کتابخوانی کشور و حمایت کمیسیون ملی یونسکو به عنوان تنها کاندیدای ایران در فرایند انتخاب پایتخت جهانی کتاب معرفی شد. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری کمیسیون ملی یونسکو شهرداری شیراز كتاب خواني کتاب و کتابخوانی شهرداری شیراز پایتختی کتاب برنامه ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۷۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج،  مهدی رمضانی عصر امروز در دیدار با نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: شبکه کتابخانه‌های عمومی در کشور یک شبکه گسترده و اثرگذار است و قریب به 3800 کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد.

وی با ذکر اینکه بعد از مساجد و مدارس، گسترده‌ترین شبکه فرهنگی جمهوری اسلامی کتابخانه‌ها هستند، گفت: خدمات متنوع و اثرگذار فرهنگی و اجتماعی امروزه در کتابخانه‌ها ارائه می‌شود در حالی‌که قبلاً نگاه اینگونه بود که کتابخانه یک سالن مطالعه است!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده و کتابخانه مرکزی سنندج نیز بر همین پایه و اساس  شکل گرفته است که تنوعی از خدمت در آن وجود دارد که همین تنوع خدمت اثرگذاری را هم به دنبال دارد.

وی با اشاره به تعداد قابل توجهی کتابخانه‌های عمومی در سطح کشور عنوان کرد: ایران از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها جزو 20 کشور اول دنیاست و در منطقه جایگاه نخست و در آسیا هم جزو 5 کشور اول است. در حوزه توسعه خدمات اتفاقات خوبی را توانستیم رقم بزنیم و پیشروی مطلوبی داشته‌ایم.

تولید بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور

رمضانی از برگزاری محافل قرآنی در ماه رمضان امسال خبر داد و اظهار کرد: یکی از مواردی و مسائلی که راجع به کتاب هست مربوط به قرآن کریم است حتماً باید در این حیطه کار شود، ما در پی اهمیت آن محافل  قرآنی را در کتابخانه‌های عمومی کشور راه‌اندازی کردیم که با استقبال بی‌نظیری روبه‌رو شدیم.

وی اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان امسال بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور تولید و به دست مردم عزیز کشورمان رسید که بی‌شک اتفاق مهمی بود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح هدهد سفید در چهار سطح، ابراز داشت: تلاش ما بر این است که بتوانیم کودک و نوجوانان را بیش از پیش به سمت کتاب و کتابخوانی ترغیب کنیم.

وی با بیان اینکه تمام تلاشمان فراهم کردن دسترسی آسان مردم به کتابخانه‌ها است، خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم مسئله کتابخوانی را حل کنیم باید به حوزه مدارس و کودک نوجوان توجه کنیم.

نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به افزایش قیمت در حوزه کتاب و شعار دولت مبنی بر عدالت فرهنگی افزود: یکی از زمینه‌هایی که می‌تواند عدالت فرهنگی را برقرار کند، راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار است که در حال پبگیری و جذب خودرو و تجهیزات هستیم که یقیناً با اجرای دستور رئیس‌جمهور مبنی بر اختصاص خودروها، کردستان نیز ویژه دیده خواهد شد.

به گفته رمضانی، کردستان، استانی است که مردمان فرهنگی و نویسندگان و هنرمندان توانمندی دارد که نگاهمان توجه به این ظرفیت‌هاست، البته محدودیت‌هایی هم از حیث تولید منابع داریم اما نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است و امیدواریم بتوانیم منابع و قرینه‌سازی مناسب هر گروه هدف را فراهم کنیم.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است