Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان مدیرکل بهزیستی گیلان، شاخص مناسب سازی استان گیلان را ۴۰ درصد دانست و خاطرنشان کرد: با هماهنگی های صورت گرفته با صدا و سیما، از نیمه دوم امسال اخبار ناشنوایان در استان راه اندازی می شود.

حسین نحوی نژاد در نشست خبری گرامیداشت هفته سالمندان و ناشنوایان، با اشاره به مسائل و مشکلات و چالش های ناشنوایان، اظهار کرد: ۲۵ درصد ناشنوایی ها دلیل ناشناخته دارد، ۵۰ درصد ژنتیکی و ۲۵ درصد به واسطه عوامل ثانویه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در گذشته سن تشخیص ناشنوایی سه سال به بعد بود و لذا این دوران طلایی را از دست می دادیم و با کودکی مواجه بودیم که به ظاهر از نظر فرایندهای ذهنی مشکل دارد، اما اکنون غربالگری شنوایی در زمان تولد صورت می گیرد.

مدیرکل بهزیستی گیلان از غربالگری شنوایی ۲۱ هزار نفر در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: در سال جاری علیرغم شیوع بیماری کرونا غربالگری بینایی و شنوایی را با رعایت پروتکل های بهداشتی ادامه دادیم.

نحوی نژاد، با بیان اینکه ۵۵۰۰ معمول دارای اختلال گفتاری و شنوایی در بانک اطلاعات استان وجود دارد، گفت: ۶۰ درصد این آمار مرد و ۴۰ درصد زن هستند و در مجموع ۱۶ درصد جمعیت معلولان تحت پوشش استان را تشکیل می دهند.

وی اختلالات گفتاری را اغلب ناشی از اختلالات شنوایی دانست و تصریح کرد: قابلیت درمان در افرادی که فقط در گفتار دچار مشکل هستند، بیشتر است.

مدیرکل بهزیستی گیلان، با بیان اینکه ۹۲ درصد نوزادان استان تحت پوشش غربالگری شنوایی هستند، عنوان کرد: حدود دو تا چهار درصد این نوزادان دچار کم شنوایی و ناشنوایی می شوند. در این راستا سال گذشته ۴۰۰ دستگاه سمعک و ۸۰۰۰ حلقه باتری سمعک رایگان در استان توزیع کردیم.

وی یکی از مشکلات توزیع سمعک بین ناشنوایان را وارداتی بودن آن دانست و تصریح کرد: در نیمه نخست امسال نیز ۳۰۰ دستگاه سمعک دیجیتال همراه با ۴۰۰۰ حلقه باتری سمعک خریداری و توزیع شد.

نحوی نژاد، با اشاره به راه اندازی چهاردهمین مرکز کاشت حلزون کشور در گیلان، ادامه داد: گیلان یازدهمین استان در راه اندازی مرکز کاشت حلزون است. البته جراحی کاشت حلزون جزو جراحی های گران در دنیاست که در ایران با همکاری نهادهای حمایتی و خیریت انجام می شود.

وی شاخص مناسب سازی استان گیلان را ۴۰ درصد دانست و خاطرنشان کرد: با هماهنگی های صورت گرفته با صدا و سیما، از نیمه دوم امسال اخبار ناشنوایان در استان راه اندازی می شود.

مدیرکل بهزیستی گیلان، از تخصیص وام بلاعوض ۶۰ میلیونی در شهر و ۳۵ میلیون در روستا برای خانواده های دارای دو معلول به بالا خبر داد و اضافه کرد: سال گذشته برای ۳۶۰ ناشنوا اشتغال ایجاد شد و حدود ۲۵ درصد آمار اشتغال استان مربوط به ناشنوایان است.

نحوی نژاد در ادامه از برگزاری چهار دوره آموزش زبان اشاره برای دستگاه ها خبر داد و یادآور شد: زبان اشاره یک زبان رسمی و بین المللی است و آمادگی داریم در دستگاه ها رابط ناشنوایان داشته باشیم.

وی با اشاره به حضور ۱۸ نفر از ناشنوایان استان در تیم ملی کاراته، دو و میدانی و تکواندو، تصریح کرد: ۵۰ ناشنوا در دو کارگاه تولیدی ویژه ناشنوایان مشغول به فعالیت هستند.

مدیرکل بهزیستی گیلان، ایام سالمندی را نیازمند پویایی و شادابی دانست و اضافه کرد: امروزه با افزایش سطح بهداشت و پزشکی شاهد افزایش درصد سالمندی هستیم، اما طول عمر صرفا امر مثبتی نیست و یک سالمند باید استقلال و مشارکت و امنیت و سلامت جسمی و روانی و اجتماعی را در کنار هم داشته باشد لذا باید به دنبال جامعه ای باشیم که نگاه مثبت به سالمندی داشته باشد.

وی بی توجهی به سالمندان را یکی از مولفه های سالمندآزاری دانست و تصریح کرد: خوشبختانه سند ملی سالمندان که بر سلامت فردی و اجتماعی سالمندان تاکید دارد به دستگاه ها ابلاغ شده تا شاهد جامعه دوستدار سالمند باشیم.

نحوی نژاد، با تاکید بر لزوم افزایش مشارکت فعال سالمندان در خانواده، گفت: اگر سالمندان را از خانواده دور کنیم، دیگر نمی توانند مشارکت فعال داشته باشند.

این مقام مسئول، «رسانه، آگاهی بخشی، مطالبه گری فرهنگی و گفتمان سازی در حوزه سالمندان»، «محیط دوستدار سالمندان»، «حمایت های اجتماعی، رفاهی و اقتصادی از سالمندان»، «مراقبت و سلامت جسمی، روانی، اقتصادی و معنوی سالمندان»، «سرمایه و مشارکت اجتماعی، خانواده و جامعه در ارتقای رفاه سالمندان»، «قانونگذاری، سیاستگذاری و راهبری امور سالمندان» و «آموزش و توانمندسازی همه اقشار جامعه در حوزه سالمندان» را از جمله نامگذاری روزهای هفته سالمندان دانست.

وی با بیان  اینکه استان گیلان پیرترین استان و شهرستان املش پیرترین شهرستان کشور است، یادآور شد: شاخص سالمندی کشور ۳۶.۸ درصد و شاخص سالمندی گیلان ۷۴.۵ درصد است. همچنین نرخ رشد جمعیت گیلان ۰.۴ درصد است.

نحوی نژاد، سالمندان را به سه گروه سالمند جوان، سالمند میانسال و سالمند کهنسال دانست و عنوان کرد: ۱.۵ درصد سالمندان گیلان کهنسال هستند. همچنین شهرستان های املش، رودسر و لاهیجان پیرترین و شهرستان های تالش، آستارا و رضوانشهر جوان ترین شهرستان های گیلان هستند.

مدیرکل بهزیستی گیلان، ۱۴ هزار نفر از سالمندان گیلان را تحت پوشش بهزیستی دانست و یادآور شد: در ایام کرونا در مجموه افراد تحت پوشش شامل معتادین و بیماران روانی مزمن و معلولان و سالمندان، ۷۵ کرونا مثبت و سه فوتی داشتیم که یکی از فوتی ها سالمند بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سازمان بهزیستی روز جهانی سالمندان ناشنوایی مدیرکل بهزیستی گیلان تحت پوشش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۹۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت مردمی در بهزیستی خراسان جنوبی ۱۱۶ درصد افزایش یافت

شرفی گفت: کمک های مردمی برای تامین معیشت خانوار‌های زیر پوشش و نیازمندان، خرید وسایل کمک توانبخشی، خرید جهیزیه، تامین وسایل ضروری زندگی، هزینه درمان و تجهیز مراکز بوده است.

وی استفاده از ظرفیت خیران و جلب مشارکت‌های مردمی را از اولویت‌های سازمان بهزیستی برشمرد و گفت: بهزیستی استان در راستای ارتقای سطح زندگی و بهبود معیشت مددجویان با روش‌های گوناگون نسبت به جذب مشارکت‌های مردمی اقدام کرده و هر سال به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت نیکوکاری جامعه برنامه‌ها، طرح‌ها و پویش‌های مختلف در زمان‌ها و مناسبت‌های گوناگون اجرا شده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: ماه رمضان امسال نیز هفت پویش برگزار شد که از جمله پویش افطاری ساده در حضور ولی نعمتان، خانوار‌های دارای سه معلول، ضیافت خانه خدا، میز خدمت در مساجد و پویش افطاری ساده در مراکز بوده است.

وی گفت: ۳۷ مرکز مثبت زندگی در استان خراسان جنوبی وجود دارد که طرح پویش جلب مشارکت‌های مردمی در این مراکز برگزار شد و خیران از نزدیک با خدمات آن آشنا شدند.

شرفی تصریح کرد: مراکز مثبت زندگی همچون یک اداره کل بهزیستی کوچک است که در مناطق و محله‌های استان تشکیل شده و خانوار‌های زیر پوشش بهزیستی از این مراکز خدمت دریافت می‌کنند.

وی گفت: کمک‌ها با حفظ شأن و کرامت انسانی در سریع‌ترین زمان ممکن برای رفع مشکلات معیشتی، درمان، ازدواج و اشتغال افراد تحت پوشش از سوی این نهاد بین نیازمندان تحت پوشش توزیع می‌شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی ادامه داد: سازمان بهزیستی براساس وظایف قانونی، شبکه وسیع از خدمات متنوع حمایتی، مراقبتی و توانمندسازی را به طیف گسترده‌ای از افراد دارای معلولیت، نیازمندان و فرزندان آنان همچنین اقشار آسیب‌پذیر استان ارایه می‌دهد، از همین رو انجام و استمرار این کار حمایت و همراهی مردم خیراندیش، متعهد و نیکوکار را می‌طلبد.

وی با اشاره به حدود ۲۰ هزار معلول در خراسان جنوبی گفت: ۱۰ درصد معلولان استان در مراکز شبانه روزی و ۹۰ درصد در خانواده نگهداری می‌شوند که معیشت، توانبخشی، درمان، اشتغال و مسکن از نیاز‌های اصلی معلولان است.

شرفی عنوان کرد: معیشت از مطالبات اصلی جامعه هدف بوده لذا با پیگیری‌های انجام شده، آمار پشت نوبتی دریافت مستمری صفر شده، اما زمینه برای توانمندشدن مددجویان نیز فراهم است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • مشارکت مردمی در بهزیستی خراسان جنوبی ۱۱۶ درصد افزایش یافت
  • پنج هزار و ۷۸۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی
  • حفاظت از انفال مهمترین رسالت هر جنگلبان است
  • تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت
  • راه اندازی هفت ایستگاه سلامت و خانه بهداشت در شهرستان همدان
  • منتخب شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: راه اندازی شبکه‌های تلویزیونی انتخابات کار
  • امنیت شغلی در گرو تداوم چرخ تولید کارخانجات است
  • پیرترین پدر و مادر‌ها کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • فاصله ازدواج و فرزندآوری کاهش یافت | پیرترین پدر و مادرها در اولین فرزندآوری کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه محور آستانه اشرفیه به کیاشهر