Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:26:59 GMT

نکته‌ای درباره تخریب‌ها در بازار تهران

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۹۵۸۱

نکته‌ای درباره تخریب‌ها در بازار تهران

بازار ساماندهی‌ و بازسازی‌ در مهمترین نقطه تهران یعنی بازار تاریخی که به نوعی هسته‌ اولیه تشکیلِ تهران هم هست، داغ است؛ اما نه از دیروز و امروز که این اتفاق را می‌توان روندی ادامه‌دار از سال‌ها قبل دانست.

به گزارش ایسنا، بازار تهران در آبان ۱۳۵۶ ثبت ملی شده اما این موضوع هم باعث نشده تخریب‌هایش کمتر شود بلکه به آسیب‌ها و تخریب‌های این منطقه اضافه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاهد این تخریب‌ها را می‌توان خبرهای آتش‌سوزی در سراها و مغازه‌های مختلف از سرای حاج حسن تا بازار کفاش‌ها و تخریب حمام تاریخی و ساخت پاساژی جدید به جای آن در بخش‌های مختلف بازار دانست؛ اتفاقاتی که مربوط به چند دهه قبل نیست، بلکه در همین یک دهه اخیر بازار تاریخی تهران همه این اتفاقات را به چشم دید و با جان لمس کرد.

هرچند در طول سال‌های گذشته متولیان میراث فرهنگی به طور دائم از هماهنگی بین صنف بازاری و میراث فرهنگی خبر می‌دادند، اما این‌بار بعد از آخرین آتش‌سوزی رخ‌داده در بازار تاریخی تهران در ۲۹ تیر، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران به ایسنا اعلام کرد «با توجه به این نوع اتفاقات لازم است تا زمانی که قرار است اقداماتی در بازار تهران به خصوص در روزهای تعطیل انجام شود و از آتش یا برق استفاده شود، حتما یک ناظر از هیات امنای بازار یا مسوولان آن راسته بازار در محل حضور داشته باشند و کار فقط به عهده‌ کارگر نباشد. قرار است این پیشنهاد توسط یگان حفاظت میراث فرهنگی استان در جلسه‌ای با حضور نماینده‌های بازار تهران و نمایندگان دفاتر شهرداری و مراکز تسهیل‌گری اعلام شود.» او همچنین گفت «این درخواست باید از طریق دفاتر تسهیل‌گری که با بازاری‌ها، شهرداری‌ها و میراث فرهنگی ارتباط دارند به صورت مکتوب به هیات امنا منعکس شود.»

هرچند در روز نخست مهرماه، در جلسه‌ هیات امنای بازار تهران، که با دستور جلسه انتخاب نمایندگان هیات امنای بازار تهران و توسط جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار در سالن جلسات ستاد بحران شهرداری منطقه ۱۲ تهران برگزار شد، به گسترش این بازار تاریخی توجه شده بود تا از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری شود، اما طبق صورتجلسه‌ای که منتشر شده، هیچ خبری از حضور نماینده‌ای از وزارت میراث فرهنگی به چشم نمی‌خورد.

احمد کریمی اصفهانی - دبیر کل جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار - در این جلسه تاکید کرده است «با توجه به گسترش این بازار تاریخی و افزایش کسبه و مراجعه‌کنندگان باید برای پیگیری مشکلات و عدم از هم گسیختگی مطالب، نمایندگانی از بین هیات‌های امنا انتخاب شوند تا با پیگیری موارد از مشکلات احتمالی جلوگیری کرده و یا مسائل گریبانگیر بازار را پیگیری کنند.»

همچنین مصوب شده تا همه موضوعات مربوط به ۱۱۲ هکتار بازار تهران با دستگاه‌های دولتی و اجرایی کشور از طریق نمایندگان انتخاب‌شده بازار (محمد توکلی، بهزاد یعقوبی و عبدالله اسفندیاری) پیگیری شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بازار تاریخی تهران جامعه انجمن های اسلامی و اصناف بازار میراث فرهنگی بازار تاریخی بازار تهران تخریب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۹۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود دادستانی و توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان جیرفت گفت: در پی شکایت اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان از اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان، پیرامون احداث شهرک جدید در حاشیه شهر تاریخی جیرفت، دستور توقف موقت کار صادر شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی دادگستری، افشین صالحی‌نژاد اظهار کرد: اداره کل راه‌وشهرسازی جنوب کرمان در حاشیه شهر قدیم‌جیرفت اقدام به تسطیح اراضی برای ایجاد شهرک جدید کرد که با شکایت اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری مواجه شده است.

وی افزود: در پی شکایت اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان از اداره کل راه‌وشهرسازی جنوب کرمان پیرامون احداث شهرک جدید در حاشیه شهر تاریخی جیرفت، دادستانی ضمن بازدید میدانی از محل پروژه شهر جدید، دستور توقف موقت کار را صادر کرد.

دادستان جیرفت با بیان اینکه باید کار در محدوده اراضی شهرک جدید تا بررسی کارشناسی مجدد متوقف شود، بیان کرد: آثار تاریخی خط قرمز و میراث فرهنگی ماست و باید در جهت حفظ و نگهداری از آن دقت شود.

وی ادامه داد: شهر قدیم جیرفت یکی از دو محوطه تاریخی مهم جیرفت است که شرایط ثبت جهانی را دارد و نباید اجازه داد سهم این آثار تاریخی ارزشمند در ثبت جهانی از دست برود.

صالحی‌نژاد تأکید کرد: دستگاه قضایی با قاطعیت از اجرای طرح نهضت ملی مسکن حمایت می کند اما مسئولان راه‌وشهرسازی باید در مناسب‌ترین مکان و پس از انجام اقدامات کارشناسی این طرح را عملیاتی و اجرا کنند.

کد خبر 749287

دیگر خبرها

  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد
  • ورود دادستانی و توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان