Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، مستند « بی‌بحران» که به موضوع مشکل آب شرب مردم بیرم فارس پرداخته با حضور یکی از اهالی منطقه بیرم و شورای مرکزی اتحادیه دفتر تحکیم وحدت در خبرگزاری فارس رونمایی و اکران شد.

 مردم منطقه بیرم در این مستند که توسط اتحادیه دفتر تحکیم وحدت تهیه شده، به بیان مشکلات خود می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* آب بیرم قابل شرب نیست/  وعده پوچ مسئولان به درد ما نمی‌خورد

قاسم نجفی از اهالی منطقه بیرم در مراسم رونمایی از این مستند گفت: آب از چاه های بیرم در گذشته از مرز ۶۰ متری قابل برداشت بود ولی الان ما باید از عمق ۲۰۰ متری زمین آب برداشت کنیم.

وی ادامه داد: آب بیرم قابل شرب نیست حتی برای شستن دست و صورت و وضو گرفتن هم نمی شود از این آب استفاده کرد و زمانیکه این آب را به صورت‌مان می‌زنیم، چشم مان می سوزد.

نجفی تصریح کرد: مسئولان مدت‌هاست که وعده دادند که مسئله حل می شود و مردم از آب مناسب برخوردار می‌شوند ولی متاسفانه کاری انجام نشده است. هم اکنون ۶۰ کیلومتر خط انتقال لوله نیاز است تا آب از سد سلمان فارسی به منطقه به ایران برسد و مشکل هزاران نفر از مردم این منطقه حل شود ولی متاسفانه اقدامی صورت نمی گیرد.

وی اظهار داشت: شغل اصلی مردم در بیرم کشاورزی بود ولی متاسفانه با این آب امکان کشت وجود ندارد و زمین های مردم به شوره‌زار تبدیل شده است.

نجفی تصریح کرد: وعده هایی که داده شده متاسفانه عملی نشده است. وعده پوچ به درد ما نمی‌خورد. حدود ۱۰ سال است که مردم بیرون با روش های مختلف از مسئولان خواسته اند تا برای حل مشکل آب شرب منطقه کاری انجام شود ولی توجهی نشده است.

وی خاطر نشان کرد: مشکل ناسالم بودن آب بیرم موجب شده تا بسیاری از مردم به مناطق دیگر کوچ کردند. برای ۲۰۰۰ لیتر آب باید ۱۵۰ هزار تومان بدهیم و بعد هم مشخص نیست این آبی که می خریم چه وضعیتی دارد.

نجفی اضافه کرد: آب ناسالم برای مردم بیماریهایی را به همراه داشته است و برخی از مردم با بیماریهایی مانند سرطان مثانه و ناراحتی های گوارشی مواجه شدند.

نجفی با اشاره به خدمات گسترده سپاه پاسداران در کشور برای حل مشکلات مردم اضافه کرد: از سپاه پاسداران، قرارگاه خاتم‌الانبیاء و بنیاد مستضعفان می‌خواهیم برای حل مشکل منطقه بیرم هم کاری انجام دهند.

وی افزود: مسئولان دولتی اگر می‌توانند یک هفته با هزینه ما، مهمان مردم بیرم باشند و ببینند آیا می‌توانند از این آب که مردم استفاده می‌کنند، استفاده کنند؟ 

نجفی تصریح کرد: از سال 93 بیش از 50 نامه به ادارات مختلف، نمایندگان و وزیر نیرو زده شده  است ولی متأسفانه هیچ کاری انجام نشده است. آیا سزاوار است مردم بیرم که در دوران دفاع مقدس شهدای بسیاری را تقدیم این سرزمین کرده‌اند امروز با چنین مشکلاتی مواجه باشند؟

* افزایش سرطان مثانه و بیماری‌های گوارشی در بیرم

علی بزرگخو دبیر سیاسی اتحادیه دفتر تحکیم وحدت هم در ادامه این نشست گفت: مردم بیرم سال‌ها است با مشکل آب شرب مواجه هستند و اخیراً یکی از اهالی این منطقه از ما خواست تا پیگیر موضوع باشیم و ما به این که هم دلیل وظیفه شرعی داشتیم و هم با توجه به موضوعی که در غیزانیه به وجود آمده بود پیگیر ماجرا شدیم و به این منطقه سفر کردیم. 

بزرگخو تصریح کرد: مردم منطقه بیرم می‌گویند غیزانیه فارس، اما یک تفاوت مهم که وجود دارد این است که ماجرای بیرم مانند غیزانیه به اعتراض خیابانی کشیده نشد. البته  دشمنان تلاش‌هایی داشتند تا این جریان را به آشوب تبدیل کنند.

این فعال دانشجویی ادامه داد: ما در زمانی که در بیرم حضور داشتیم آزمایشی را روی آب شرب این منطقه انجام دادیم و متوجه شدیم  DC  آب 2500 را نشان می‌دهد، مردم هم آزمایش کرده بودند و می‌گفتند DC آب 3500 است ما اگر همان 2500 را در نظر بگیریم باید بگوییم که این مقدار هم واقعاً فاجعه است.

وی گفت: متأسفانه آب ناسالم در بیرم موجب شده که درصد میانگین سرطان مثانه و بیماری‌های گوارشی به شدت بالا برود از طرفی باعث کوچ مردم شده است و این خالی شدن مردم از سکنه با توجه به اینکه منطقه بیرم یک منطقه تاریخی است مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.

دبیر سیاسی اتحادیه دفتر تحکیم وحدت اظهار داشت: منطقه بیرم بین 70 تا 80 هزار جمعیت دارد که اگر خطوط آب‌رسانی از سد سلمان فارسی وصل شود این جمعیت مشکل‌شان حل خواهد شد.

بزرگخو تصریح کرد:‌ متأسفانه کرامت انسانی مردم بیرم دارد نقض می‌شود و به یکی از نیازهای اساسی مردم در این منطقه بی‌توجهی می‌شود. مردم انواع اعتراض‌های مسالمت‌آمیز و پیگیری‌های لازم را انجام داده ولی متأسفانه هنوز این مشکل حل نشده است. ما در مستندی که ساخته‌ایم سعی کردیم بگوییم که تا موضوع بیرم به یک موضوع امنیتی تبدیل نشده باید با حل مشکل جلوی آن گرفته شود. ما باید صدای اعتراض سالم را بشنویم. 

وی اضافه کرد: بحث لوله‌کشی از سد سلمان فارسی از مسائلی است که مردم منطقه برای حل مشکل بر آن تأکید دارند و گفته شده این لوله‌کشی با حدود 150 تا 200 میلیارد تومان انجام می‌شود.

دبیر سیاسی اتحادیه دفتر تحکیم وحدت گفت: بحث بودجه آب بیرم در بودجه 99 گنجانده شده ولی تعلل وزارت نیرو موجب شده این مشکل هنوز پابرجا باشد. وزارت نیرو باید به عنوان متولی اعتبار را از محل مناسبش اختصاص دهد ولی متأسفانه این اعتبار تأمین نشده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بیرم دفتر تحکیم وحدت سپاه پاسداران آ ب شرب غیزانیه فارس اتحادیه دفتر تحکیم وحدت برای حل مشکل کاری انجام آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۴۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۳۰۰ نفر بیمه به کارگران ساختمانی در کردستان

استاندار کردستان گفت: ۳۰۰ نفر به سهمیه بیمه کارگران ساختمانی در استان کردستان اختصاص یافته است و پیگیری می‌کنیم تا این امر محقق شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، اسماعیل زارعی‌کوشا ظهر امروز _سه‌شنبه یازدهم_ در مراسم گرامیداشت روز جهانی کارگر که در مجتمع فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: عمده بار اصلی توسعه و پیشرفت استان بر دوش کارگران است و آنها چرخ اقتصادی کشور را به چرخش درمی‌آورند.

وی افزود: همواره مرهون کار و تلاش کارگران هستیم که بدون وجود آن‌ها کارها به پیش نمی‌رود.

استاندار کردستان خاطرنشان کرد: ۳۰۰ نفر به سهمیه بیمه کارگران ساختمانی در استان کردستان اختصاص یافته است که پیگیری می‌کنیم این امر محقق یابد.

زارعی‌کوشا بر حل مشکلات بیمه‌ای کارگران تاکید و تصریح کرد: پیگیری می‌کنیم که سهمیه اختصاص یافته به بیمه کارگران در استان بیشتر شود و بخشی از مشکلات این قشر کاهش یابد.

ضرورت حمایت ویژه از کارگران در راستای رونق تولید

ماموستا فایق رستمی، نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری نیز در این مراسم تاکید کرد: جهش تولید با مشارکت مردم محقق خواهد شد که باید در این راستا از اقشاری همچون کارگران به صورت ویژه حمایت شود.

وی اضافه کرد: کردستان دارای ظرفیت‌های بی‌شماری در حوزه‌های گردشگری، صنایع دستی، معادن و مرز است که باید در راستای توسعه استان از آنها بهره گرفت.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر احیای واحدهای راکد در استان، گفت: باید در وقت پیری و بازنشستگی نیز کارگران را فراموش نکرد و آنها را در این دوران نیز به صورت ویژه حمایت کرد.

ماموستا رستمی افزود: با حمایت از کارگران، سرمایه‌گذاران و اقتصاددانان باید اقتصاد کشور را تقویت و با رونق تولید تحریم‌ها را خنثی کنیم.

کد خبر 749385

دیگر خبرها

  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • دستور رئیس کل دادگستری تهران برای بررسی و رفع یک مشکل مهم در معاملات خودرویی
  • پاسداشت سعید امیرسلیمانی به بهانه رونمایی از مستند «دیدار در سنگلج» + تیزر مستند
  • اختصاص ۳۰۰ نفر بیمه به کارگران ساختمانی در کردستان
  • خیرین و مسؤولان در رفع مشکلات مراکز نگهداری معولان کمک کنند
  • باید به سواحل خلیج فارس به صورت یکپارچه نگریست
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • استقبال ۲۰ هزار میلیارد ریالی مازندرانی ها از طرح کالابرگ و فجرانه
  • تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود
  • تصاویری از تشکیل چندین دریاچه‌ شیرابه در تهران؛ وعده مسئولان دروغ شد! | فیلم