Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان آلمانی موفق به ساخت کوچک‌ترین ردیاب امواج فراصوت شده‌اند که ریزتر از سلول خون است و امکانات جدیدی را در تصویربرداری با وضوح فوق‌العاده بالا ایجاد خواهد کرد. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، دانشمندان مرکز تحقیقات سلامت محیط زیست در آلمان و دانشگاه فنی مونیخ، دستگاهی را برای آشکارسازی امواج فراصوت ابداع کرده‌اند که در نوع خود کوچک‌ترین در جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها نتایج تحقیقات خود را مهیج توصیف کرده‌اند و امیدوارند که با این فناوری در آینده بتوان امکان مطالعه بافت‌های بیولوژیکی با جزئیات بی‌سابقه‌ای را فراهم آورد.
دانشمندان امیدوارند که با ظهور این فناوری، فناوری مربوط به تصویربرداری فراصوت یا همان سونوگرافی سنتی منسوخ خواهد شد. فناوری کنونی سونوگرافی متکی به دستگاه‌های پیزوالکتریک است. این دستگاه‌ها فشار ناشی از امواج فراصوت را می‌گیرد و آن را به ولتاژ الکتریکی تبدیل می‌کند.
کیفیت تصویر تولید شده در دستگاه‌های سونوگرافی کنونی مستقیما به اندازه آشکارساز پیزوالکتریک بستگی دارد؛ هرچه آشکارساز کوچک‌تر باشد، وضوح تصویر بالاتر است. اما همین مساله به نوبه خود حساسیت دستگاه را به خطر می‌اندازد. در واقع دانشمندان آلمانی سعی کرده‌اند در پژوهش خود نوع دیگری از فناوری تصویربرداری را ابداع کنند که به جای دستگاه‌های پیزوالکتریک به سیلیکون فوتونیک متکی است.
فناوری مبتنی بر سیلیکون فوتونیک به دلیل اینکه به اجزای نوری کوچک‌شده امکان تجمع در بالای تراشه‌های سیلیکونی کوچک را می‌دهد، پتانسیل زیادی در برخی زمینه‌ها مثل رایانش نسل جدید و انتقال داده دارد. در حقیقت، سیلیکون قادر است نور را در ابعاد بسیار کوچکی محدود کند و دانشمندان نیز از همین قابلیت در دستگاه خود استفاده کردند.
این دستگاه که آشکارساز سیلیکونی موج‌بر ایتالون یا SWED نامیده شده است، به جای ردیابی ولتاژ از طریق بلور‌های پیزوالکتریک، با تغییرات شدت نور در هنگام انتشار از مدار‌های فوتونی کوچک شده کار می‌کند. محققان ادعا می‌کنند که این این دستگاه حتی از سلول خون هم کوچک‌تر است و این نخستین باری است که از آشکارسازی به این اندازه برای تشخیص امواج فراصوت استفاده می‌شود.
اندازه این دستگاه تقریبا نیم میکرون و حداقل ۱۰ هزار برابر کوچک‌تر از کوچک‌ترین ردیاب‌های پیزوالکتریک است و به این ترتیب، توانایی تصویربرداری از اندازه‌های کمتر از یک میکرومتر را دارد. در نتیجه با این روش می‌توان با وضوح فوق‌العاده بالا، از سلول‌ها و بافت‌های بدن تصویربرداری کرد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: امواج فراصوت تصویربرداری دستاورد جدید محققان ردیاب امواج فراصوت دستگاه ها کوچک ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۴۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژگی‌های اسکنر لابراتواری و اسکنر مدیت

آفتاب‌‌نیوز :

بعضی از مهم‌ترین ویژگی‌ها اسکنر‌های لابراتواری عبارتند از:

•    وضوح:

وضوح و شفافیت اسکنر تعیین خواهد کرد که تصویر اسکن شده چقدر دقیق می‌باشد.

•    سرعت اسکن

سرعت اسکن‌ها تعیین خواهد کرد تا چه سرعتی می‌تواند یک تصویر با سند را اسکن کند.

•    عمق رنگ

عمق رنگ یعنی اینکه اسکنر چند رنگ را می‌تواند تشخیص دهد.

•    دقت رنگ

دقت رنگ تعیین خواهد کرد که اسکنر می‌تواند رنگ‌ها را چقدر دقیق تولید کند.

•    کنتراست

کنتراست تعیین خواهد کرد که اسکنر می‌تواند اسکنر تفاوت بین رنگ‌های تیره و روشن را چقدر دقیق می‌تواند نشان دهد.

نکات خرید اسکنر لابراتواری مناسب

هنگام خرید برای قیمت اسکنر لابراتواری مناسب بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

•    کاربرد: اسکنر را برای په کاری می‌خواهید؟ اگر برای اسکن تصاویر پزشکی یا علمی لازم دارید، شما به اسکنر با وضوح بالا و دقت رنگ بالا نیاز دارید. اگر برای اسکنر اسناد استفاده می‌کنید، به اسکنر با سرعت اسکنر بالا نیاز دارید.
 
•    وضوح اسکنر: وضوح به معنی اینکه تصاویر اسکن شده چقدر دقیق خواهد بود؟ وضوح لب اسکنر‌ها معمولا با dpi اندازه گیری خواهند شد. برای اسکن تصاویر‌های پزشکی یا علمی با وضوح ۳۰۰ dpi یا بالاتر نیاز دارید همچنین برای اسکن اسناد به وضوح ۶۰۰ dpi یا بالاتر نیاز دارید.

•    سرعت اسکن: سرعت‌های اسکن تعیین می‌کند که اسکنر تا چه سرعتی می‌توانند یک تصویر یا سند را اسکن کنند. اگر تعداد زیادی تصویر یا سند برای اسکن دارید، به یک اسکنر با سرعت بالا نیاز دارید.

•    عمق رنگ اسکنر: عمق رنگ تعیین می‌کندکه اسکنر می‌تواند چه رنگ را تشخیص دهد. در اسکنر‌های عمق رنگ معمولا با بیت اندازه گیری می‌شوند. برای اسکن تصاویر با کیفیت بالا، به عمق رنگ ۲۴ بیت یا بالاتر نیاز دارید.

•    دقت رنگ: دقت رنگ تعیین خواهد کرد که اسکنر می‌تواند رنگ‌ها را چقدر دقیق تولید کند. برای اسکن تصاویر با کیفیت بالا به دقت رنگ بالا نیاز دارید.

•    کنتراست: این کنتراست است که می‌تواند تعیین کند تفاوت بین رنگ‌های تیره و روشن چقدر است. برای اسکن تصاویر با کیفیت بالا شما به یک کنتراست بالا نیاز دارید.

•    قیمت: قیمت اسکنر لابراتواری می‌تواند بالا باشد، قبل از خرید حتما بودجه خود را در نظر بگیرید.

گارانتی و خدمات پس از فروش

از فروشنده بخواهید که اسکنر را با تصاویر یا اسنادی که قصد اسکن آن‌ها را دارید آزمایش کند. این به شما کمک می‌کند تا کیفیت اسکن را ارزیابی کنید. حتما گارانتی اسکنر را بررسی کنید و نصب و آموزش اسکنر‌ها را نیز از شرکت ارائه دهنده درخواست نمایید.

اسکنر مدیت

اسکنر مدیت داخل دهانی i۷۰۰ یکی از بهترین برند‌ها در سیستم‌های دیجیتال می‌باشد که تحول عظیم در سیستم تصویربرداری و قالب گیری مطب و کلینیک دندانپزشکی شما ایجاد می‌کند. اسکنر سه بعدی مدیت ساخت کشور کره جنوبی می‌باشد و در ایران جز اولین گزینه‌ها برای خرید اسکنر می‌باشد. استفاده از اسکنر سه بعدی دندانپزشکی مزیت‌های زیادی دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:

•    عدم استفاده از خمیر‌های قالب گیری
•    افزایش دقت و حذف خطا‌های دستی
•    مشاهده عکس به صورت سه بعدی با دقت بالا
•    ایجاد حس خوشایند برای بیمار در پروسه قالب گیری

اسکنر Medit i۷۰۰ کاربرد‌های فراوانی دارد که کار دندانپزشک را در بسیاری از موارد مانند کلیر آلاینر، روکس و بریج، فول دنچر ارتودنسی، سرجیکال گاید بسیار راحت خواهد کرد. در ادمه به ویژگی‌های اسکنر Medit مدل i۷۰۰ خواهیم پرداخت. اسکنر مدیت تصویر سه بعدی را از دهان و موقعیت و مختصات دندان را در قالب فایل و به صورت آنلاین در اختیار دندانپزشک قرار می‌دهد که این تصویر دقیق می‌تواند در تشخیص و طرح درمان فوق العاده تاثیرگذار باشد.

نرم افزار دستگاه اسکنر i۷۰۰ بسیار پیشرفته و در عین حال دارای کاربری آسان (user friendly) می‌باشد. امکان پرونده سازی و ذخیره اطلاعات بیماران و عکس‌های آن‌ها یکی دیگر از مزیت‌های اسکنر سه بعدی مدیت می‌باشد. این تصاویر قابلیت ذخیره سازی در سیستم cloud را نیز دارد. نحوه کار اسکنر دندانپزشکی مدیت با ارسال و دریافت نور است که هیچگونه ضرری برای بیماران و پرسنل نخواهد داشت. این دستگاه فیلترینگ هوشمند دارد که بافت‌های غیر ضروری را با استفاده از هوش مصنوعی حذف کرده و کمک بسیار زیادی در افزایش کیفیت عکس و تشخیص شما دارد.

اسکنر داخل دهانی

تکنولوژی و فناوری‌های پزشکی و دندانپزشکی به شکل چشمگیری تغییر کرده است. در دنیای دندانپزشکی، پیشرفت‌های فناوری راه را برای تشخیص دقیق‌تر و افزایش مراقبت از بیمار هموار کرده است است. یکی از تجهیزاتی که توجه زیادی را به خود جلب کرده اسکنر داخل دهانی است. این دستگاه پیشرفته، تصویر برداری از دندان را متحول کرده و تصاویر ۳ بعدی دقیق از حفره دهان را در اختیار دندانپزشکی قرار می‌دهد. 

اسکنر داخل دهانی یک دستگاه دندانپزشکی پیشرفته‌ای است که برای گرفتن تصاویر سه بعدی با وضوح بالا از حفره‌های دهانی بیمار استفاده می‌شود. این دستگاه از فناوری نوری پیشرفته برای ایجاد تصاویر دیجیتالی از دندان ها، لثه‌ها و بافت‌های اطراف استفاده می‌کند. این اسکنر از یک دستگاه دستی با یک دوربین تشکیل شده است که تصاویر دقیقی را ثبت می‌کند و در لحظه عکس‌ها را به کامپیوتر منتقل می‌کند. تصاویر اسکن شده را می‌توان برای کاربرد‌های مختلف دندانپزشکی از جمله ترمیم دندان، ارتودنسی و پروتز استفاده کرد.

کاربرد اسکنر داخل دهانی

•    بررسی و تشخیص مشکلات‌های دندانی مانند بدسازگاری ها، ترمیمات دهانی ناکامل یا نامناسب، شکستگی‌های دندان
•    بررسی و اندازه گیری مکان‌های مختلف در دهان برای نصب ایمپلنت‌ها و ترمیمات دندانی.
•    بررسی و اندازه گیری دقیق پروتز‌های دندانی و تهیه یک قالب مناسب برای ساخت آن‌ها

دیگر خبرها

  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • (ویدئو) ثبت رقص و حرکات پروتئین-لیپید برای اولین بار
  • شگفتی بزرگ صداوسیما برای مردم ایران؛ صبح بخیر مسئولین!
  • کشف شگفت‌انگیز دانشمندان: این سیارک تکه‌ای از ماه است!
  • ویژگی‌های اسکنر لابراتواری و اسکنر مدیت
  • بیش از ۱۹ هزار واحد مسکونی در سمنان در حال ساخت است
  • آستیپالیا ؛ اینجا 3 هزار نفر جمعیت دارد و فوق العاده دیدنی است (+تصاویر)
  • احداث ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس در تهران تا پایان شهریور ۱۴۰۳
  • بهره برداری از ۱۰ پروژه حیاتی برق گیلان برای عبور موفق از تابستان
  • ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک