Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-عضو کمیسیون کشاوری مجلس افزایش تولید در بخش کشاورزی را در گرو به کارگیری علم و فناوری‌های نوین می‌داند و معتقد است توسعه افقی کشور به دلیل محدودیت در منابع پایه‌ای سخت است و باید به فکر توسعه عمودی باشیم و عملکرد واحد‌های تولیدی را افزایش دهیم. خبرگزاری میزان - ملیحه شفیعی - حوزه کشاورزی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های تأمین کننده نیاز‌های اولیه بشر، همیشه مورد توجه دولت‌ها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه با توجه به محدود بودن منابع طبیعی و همینطور افزایش جمعیت در دنیا، روش‌های سنتی کشاورزی نمی‌تواند پاسخ مناسبی به نیاز‌های این حوزه باشد و باعث شده تا صنعت کشاورزی نیز مانند دیگر بخش‌های زندگی ما، با کمک گرفتن از تکنولوژی و روش‌های جدید کشاورزی از مرحله کاشت تا فروش محصول، علاوه بر بهره‌برداری حداکثری از منابع موجود، با کمترین هزینه، بهترین محصول را در سریع‌ترین زمان تولید کنند.
حتی می‌توان در مواردی ادعا کرد که ورود تکنولوژی به این صنعت، باعث تغییر تعاریف و مکانیسم‌های کشاورزی در دنیای امروز شده است. یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده و استقبال فعالان این بخش از تکنولوژی‌های نوین، افزایش سوددهی است که با کاهش هزینه‌ها از طریق بهره‌برداری بهتر از منابع طبیعی، تولید محصول بیشتر و باکیفیت‌تر و کاهش مدت زمان تولید محصول بدست می‌آید؛ و به همین دلیل همه کشور‌ها و دولت‌ها در این زمینه سرمایه‌گذاری جدی را انجام دادند تا با حفظ و ذخیره منابع طبیعی، به کشاورزی پایدار دست پیدا کنند.
گرچه به دلیل تبلیغات و اهمیت صرفه جویی در منابع طبیعی محدود، بیشترین تاثیر در بخش آبیاری و استفاده از آبیاری قطره‌ای دیده می‌شود، اما نباید تصور کرد که استفاده از تکنولوژی تنها محدود به این موارد است. ابزار‌ها و روش‌های شناسایی بذر با کیفیت، ماشین آلات و روش‌های جدید آماده سازی زمین، استفاده از سیستم‌های مکانیزه نورافشانی مصنوعی، کنترل خودکار مزارع و باغات، سیستم‌های هوشمند و خودکار مبارزه با آفات، سرمازدگی و تنظیم رطوبت هوا و خاک از دیگر مواردی است که در آن که تکنولوژی به مدد کشاورزی آمده است و باعث شده تا واژه «اقلیم» برای تولید محصولات کشاورزی معنای سابق را نداشته باشد.   در کشور ما نیز استفاده از دستگاه‌ها و دانش جدید در انتخاب نوع بذر، ماشین آلات پیشرفته برای کاشت، آبیاری، مراقبت و برداشت چند سالی است که مورد توجه مسئولان و فعالان بخش کشاورزی قرار گرفته است. طبق گزارشات وزارت جهاد کشاورزی، اجرای کشاورزی دقیق علاوه بر افزایش ۳ برابری بهره‌وری می‌تواند باعث کارایی مصرف آب، کنترل و مدیریت دقیق اراضی و کاهش ۷۰ درصدی مصرف کود در اراضی کشاورزی شود.
همچنین طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، عدم استفاده بهینه از منابع، الگوی تولید را با چالش‌ها و محدودیت‌های جدی رو‌به‌رو کرده است. به گفته خانه ملت به نقل از کیان‌پور عضو کمیسیون عمران مجلس دهم، تغییر الگوی کشت، فناوری و بهبود بهره‌وری می‌تواند تولید محصولات کشاورزی را از نظر قتصادی مقرون به صرفه کند. از نظر کیان‌پور ایجاد تحول در بخش کشاورزی با اجرای طرح‌های نوین آبیاری و الگو‌های کاشت اجتناب‌ناپذیر است و با بررسی‌های کارشناسی محور می‌تواند جایگزین روش‌های سنتی شود.
استفاده از تکنولوژی در بخش کشاورزی یک امر اجتناب ناپذیر است و باید قبول کنیم امروز با روش‌های سنتی نمی‌توان نه تنها نیاز بازار‌های جهانی که حتی درخواست بازار داخلی را هم پاسخگو بود. در کشور ما گرچه اقدامات مهم و گام‌های موثری در این زمینه برداشته شده است، اما با توجه به اهمیت این موضوع و در مقایسه با سایر کشور‌ها هنوز تا نقطه ایده‌آل در این بخش فاصله داریم.   پرویز اوسطی عضو کمیسیون «کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست» مجلس شورای اسلامی در همین زمینه در گفت‌وگو با میزان، با بیان اینکه کشور‌های دنیا در حال حرکت به سمت مدرناسیون در بخش کشاورزی هستند و عبور دنیا از مکانیزاسیون در این بخش اشاره کرد و گفت: بخش کشاورزی آن‌طور که گفته می‌شود بهره‌ور‌محور نبوده و نهاده‌محور است. توسعه افقی کشور به دلیل محدودیت در منابع پایه‌ای سخت است و باید به فکر توسعه عمودی باشیم و عملکرد واحد‌های تولیدی را افزایش دهیم.
در حال حاضر در بخش‌های اقتصادی از جمله بخش کشاورزی بهره‌وری بسیار پایین است اوسطی افزایش تولید در بخش کشاورزی را در گرو به کارگیری علم و فناوری‌های نوین دانست و با استناد به قوانین مربوط به این امور، بر اجرای درست این قوانین تاکید و تصریح کرد: در حال حاضر در بخش‌های اقتصادی از جمله بخش کشاورزی بهره‌وری بسیار پایین است و بنده معتقدم بخش کشاورزی آنطور که گفته می‌شود بهره‌ور محور نبوده و نهاده محور است. ما در این امور قوانینی هم داریم که البته باید به درستی اجرایی شود.
گرچه با توجه به درک این موضوع از طرف کشاورزان، کشور ما نیز به سمت کشاوری نوین درحال حرکت است، اما نباید نقش دولت و نهاد‌های متولی در وارد کردن دانش و صنایع نوین کشاورزی و در نظر گرفتن تسهیلات ویژه حمایتی و هم چنین نقش متولیان آموزش و پژوهش در بکارگیری و تولید علم و فناوری در این حوزه که متناسب با شرایط بومی کشور باشد را نادیده گرفت.   برنامه ششم توسعه نیز با اشاره به اهمیت منابع پایه مانند آب، خاک، مراتع و ذخایر ژنتیکی، بی‌توجهی به آن‌ها را خطری جدی برای امنیت غذایی توصیف می‌کند و پایین بودن بهره‌وری عوامل و منابع تولید به‌ویژه آب، عدم اعمال الگوی بهینه کشت متناسب با شرایط اقتصادی و اقلیمی و همچنین روند تخریبی منابع طبیعی را به‌عنوان چالش‌های این حوزه معفی کرده است.   در برنامه ششم توسعه همچنین از افزایش بهره‌وری منابع و عوامل تولید کشاورزی به‌ویژه آب و توسعه سامانه‌های نوین آبیاری و زهکشی به عنوان اهداف کمی و کلی یاد شده است. در واقع برای داشتن یک کشاورزی دقیق و به روز علاوه بر عزم ملی، حمایت و خواست دولت نیز لازم است.   به هر روی لازم است استفاده از تکنولوژی‌های نوین و حرکت به سمت کشاورزی مکانیزه به‌عنوان یک امر ضروری در پیشبرد اهداف اقتصادی، تامین نیاز‌های کشاورزی و حفظ و توسعه منابع طبیعی و محیط زیست کشور به‌طور جدی‌تر مورد توجه دولتمردان قرار گیرد و در صورت نیاز قوانین و الزامات قانونی بیشتری برای آن وضع شود.   انتهای پیام/ برچسب ها: آبیاری نوین کشاورزی برنامه ششم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آبیاری نوین کشاورزی برنامه ششم بخش کشاورزی تولید محصول منابع طبیعی بهره وری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۷۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود

ایسنا/خراسان رضوی معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: آنچه برای ما مهم بود و امروز پایلوت آن را به شکل وسیع مشاهده کردیم، تولید نان کامل است که استان خراسان رضوی ظرفیت دارد پایلوت این موضوع را در مدت زمان کوتاهی فراگیر کند و ما تا پایان سال آینده شاهد این موضوع باشیم.

سید مجتبی خیام نکویی امروز ۶ اردیبهشت‌ماه، در جریان تور رسانه‌ای با موضوع کشاورزی دانش‌بنیان از دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی خراسان رضوی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه ما شاهد تحول چشمگیری در شتاب‌بخشی به تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان، هسته‌ها و واحدهای فناور در دهکده فناوری و نوآوری در مرکز تحقیقات استان خراسان رضوی هستیم.

وی بیان کرد: برای اینکه بخش کشاورزی به مفهوم واقعی کلمه تحول پیدا کند و به امنیت غذایی پایدار دست پیدا کنیم، مهمترین مولفه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. ما ایجاد حدود ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان را در هر یک از دهکده‌های فناوری و نوآوری پیش‌بینی کردیم که شاید فعال‌ترین دهکده ما از نظر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌ها در خراسان رضوی باشد.

خیام نکویی با اشاره به رونمایی تعدادی از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان تصریح کرد: این دستاوردها می‌تواند تحول چشمگیری در کل کشور اعم از ساخت تجهیزات، دستگاه‌های ماشین‌آلات کشاورزی، تولید کود و سم و سایر فراورده‌ها ایجاد کند. آنچه برای ما مهم بود و امروز پایلوت آن را به شکل وسیع مشاهده کردیم، تولید نان کامل است که استان خراسان رضوی ظرفیت دارد پایلوت این موضوع را در مدت زمان کوتاهی فراگیر کند و ما تا پایان سال آینده شاهد این موضوع باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: با این کار قسمت اعظم نانوایی‌های خراسان رضوی نان کامل تولید می‌کنند. اگر در تولید نان کامل با همکاری بخش خصوصی، شرکت‌های دانش‌بنیان، اتحادیه نانوایان و همه تشکل‌ها موفق شدیم این موضوع را به فرهنگ غالب تبدیل کنیم، مهمترین گام اساسی را در ارتقاء سلامت مردم برداشتیم.

وی ادامه داد: اگر نان کامل در سبد غذایی مردم ما قرار بگیرد، می‌تواند ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماری‌ها را از بین ببرد، بنابراین اهتمام سازمان تات(سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) این است که همه نوع حمایتی را انجام دهد تا این اتفاق در کل کشور انجام شود. خوشبختانه استان خراسان رضوی در این موضوع از همه استان‌ها جلوتر است.

خیام نکویی اضافه کرد: ما نیازمند یک بسته سیاستی هستیم تا تولیدکنندگان نان این ظرفیت را داشته باشند که وقتی نان‌ را در اختیار مردم قرار می‌دهند از نظر اقتصادی برای آن‌ها به صرفه باشد. از همه افرادی که می‌توانند در تولید نان کامل به ما کمک کنند، درخواست کمک می‌کنیم و آن‌ها را در پارک علم و فناوری و دهکده‌های فناوری مورد حمایت ویژه قرار می‌دهیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما حدود ۶۲۱ شرکت دانش‌بنیان را در مجموعه بخش کشاورزی داریم، عنوان کرد: این تعداد نسبت به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان کل ۷ درصد بوده، در حالی که انتظار ما ۲۰ درصد است. برای ایجاد انگیزه نیازمند حمایت‌های ویژه نسبت به بقیه حوزه‌ها هستیم. ما برای تجاری‌سازی یافته‌های تحقیقاتی و انتقال رایگان ۴۰۰ فناوری که در مجموعه سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج قرار دارند، به شکل رایگان زمین در اختیارشان قرار می‌دهیم.

وی خاطرنشان کرد: با صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ‌توافق کردیم که بتوانیم امسال به شکل ویژه‌تر در حوزه امنیت غذایی از شرکت‌های دانش بنیان حمایت کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین
  • تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • خراسان رضوی در تولید نان کامل در کشور پیشرو است
  • ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی
  • بانک‌ها باید ۱۵ درصد از منابع خود را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان