Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه خوارزمی گفت: در بخش پژوهشی آیین نامه ارتقای اساتید لازم است شاخص‌ها به فراخور توانمندی منطقه‌ای و محلی هر دانشگاه و در چهارچوب سیاست کلی نظام تنظیم شود.

عزیزاله حبیبی، رئیس دانشگاه خوارزمی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره آیین‌نامه ارتقای اساتید گفت: این موضوع سهل ممتنع است، زیرا از طرفی دانشگاه‌ها باید حداقلی از امتیازات و شاخص‌‎ها را رعایت کنند؛ به همین منظور وجود کفی برای همه دانشگاه‌ها ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
از طرفی نیز لازم است آیین نامه ارتقای اساتید بر اساس شاخص‌های دانشگاه‌ها تدوین شود.

رئیس دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه وزارت علوم باید به نمایندگی از دولت و مجلس سیاست‌های کلان دانشگاه‌ها را راهبری کند؛ ادامه داد: در این خصوص از سوی وزارت علوم به دانشگاه‌ها ابلاغ شد تا بر اساس شاخص‌ها و ملاک‌های خود، آنچه را که برای ارزیابی ارتقاء اعضای هیئت علمی نیاز است را به وزارت علوم برای تصویب پیشنهاد کنند. چالش جدی در حوزه آموزشی آیین نامه ارتقای اساتید وجود ندارد وی درباره چالش ایجاد شده برای اساتید در بخش آموزشی آیین‌نامه ارتقاء اساتید، گفت: به نظر بنده در بخش آموزش، چالش جدی وجود ندارد. به طوری که اگر ملاک‌‎های موجود آن خوب رعایت شود ما به هدف خود خواهیم رسید، که از جمله آن‌ها می‌توانیم به متون درسی، روش درسی، تدریس، نوآوری و به روزرسانی اشاره کنیم. بنده معتقد هستم اگر این مسائل رعایت شوند در این زمینه چالشی به وجود نخواهد آمد.     مسئله اصلی در آیین‌نامه ارتقای اساتید بخش پژوهش و فناوری است حبیبی با اشاره به اینکه مسئله اصلی در آیین‌نامه ارتقای اساتید بخش پژوهش و فناوری است، اظهار کرد: این بخش گستره جهان امروزی را با موضوع روش و متد برای پیشرفت و توسعه در حوزه‌‎های گوناگون همچون علوم مهندسی، علوم پایه، فنی و فناوری داراست؛ بنابراین لازم است در این بخش شاخص‌ها به فراخور توانمندی منطقه‌ای و محلی هر دانشگاه و در چهارچوب سیاست کلی تنظیم شود.

وی ادامه داد: چالش آینده و موضوعی که دانشگاه‌ها باید به آن بپردازند مربوط به پژوهش و فناوری ارتباطات بین‌الملل و کاربردی کردن موضوعات پژوهشی برای پاسخ گویی به نیاز‌های جامعه است. این‌ها شاخص‌های بسیار مهمی هستند.

حبیبی با بیان اینکه از این رویکرد یعنی تغییر بند پژوهشی آیین‌نامه ارتقاء زمان زیادی نمی‌گذرد؛ تصریح کرد: خیلی از دانشگاه‌ها فاصله دارند تا بتوانند این موضوع را به صورت مطلوب پیاده کنند بنابراین فکر میکنم اگر با این چار چوب حرکت کنند ان شاء الله هر کدام به فراخور نیاز خود و صلاح دید، تغییرات مورد نیاز را می‌توانند انجام دهند و پس از آن تاییدیه آن را از وزارت علوم دریافت کنند. ما نیز در دانشگاه خوارزمی پیشنهادات خود را به وزارت علوم ارسال و تاییدیه آن را دریافت کرده‌ایم.   ضرورت تغییر دیدگاه در ارائه مقالات بی شمار رئیس دانشگاه خوارزمی درباره ارتقاء از طریق ارائه مقالات بی‌‍شمار گفت: این موضوع نیاز به فرهنگ سازی و تغییر دیدگاه، روند‌ها و عادات کاری دارد. همچنین نیاز است در این حوزه تجدید نظری در ارائه امتیاز‌ها مخصوصا در بخش‌های تحقیقات کاربردی رخ دهد؛ و مشوقانه اعمال شود تا عضو هیئت علمی ترغیب شود در این قسمت وقت بگذارد.

وی افزود: والا طبق روال وعادات قبلی که در حوزه خود خوب هم جواب داده است. شخص تحقیقات در حد علوم محض را انجام می‌دهد، و ما شاهد هستیم که در این حوزه مشکلی نداریم. اما در حوزه تحقیقات کاربردی رویکرد‌ها باید تغییر کند و زیرسلاخت‌ها محیا شود و همچنین مشوق‌ها افزایش یابند. متاسفانه در اکثر دانشگاه‌ها هنوز جای کار زیاد است.     آیین نامه ارتقای اساتید دانشگاه خوارزمی تدوین شد حبیبی درباره عدم تفکیک رشته‌ها در آیین‌نامه ارتقاء اساتید وزارت علوم گفت: در آیین‌نامه جدیدی که دانشگاه خوارزمی تدوین کرده است این مسئله مورد بازنگری قرار گرفت، مهم‌ترین بخش این اصلاح تاخیر یک ساله برای اجرای این آیین‌نامه است. طی این بازه اشخاص می‌توانند خود را محیا کنند یعنی اگر امسال فرد به دریافت دکتری و انجام پروژه بپردازد، ارزیابی از سال دیگر آغاز خواهد شد، بنابراین شخص یک سال زمان دارد.   حوزه علوم انسانی نسبت به علوم پایه چالش بیشتری دارد رئیس دانشگاه خوارزمی اظهار کرد: ما در حوزه علوم انسانی نسبت به علوم پایه و فنی چالش‌های بیشتری داریم. در حقیقت به میزانی که در این حوزه حق مطلب است، سیاست گذاری و حمایت دولت وجود ندارد و از سوی دیگر دانشگاه‌ها نیز توجه کافی به حوزه علوم انسانی ندارند، در خیلی موارد همکاران به یک حداقل رضایت داده‌اند.   تحقیقات علوم انسانی به صورت فارسی چاپ شوند وی با بیان اینکه اکنون زمان آن رسیده است تا تجدید نظر صورت گیرد؛ اظهار کرد: سطح حداقل‌ها بالا بیاید منتهی نه به صورت یک‌باره بلکه به نحو پلکانی و رو به جلو. زمانی در دانشگاه‌ها بحثی وجود داشت مبنی بر این که ما نمی‌توانیم تربیت دانشجوی ارشد و دکتری داشته باشیم. اکنون اگر کسی این مسئله را بازگو کند همه به آن خواهند خندید، زیرا یک فرایند ۲۰ ساله از آن می‌گذرد، و این مسئله دیگر اصلا وجود ندارد. در علوم انسانی نیز بنده فکر می‌کنم که چه اشکالی وجود دارد تحقیقات جان دار و اساسی انجام شود و به صورت فارسی چاپ شوند و بعد در اختیار خارجی‌ها قرار گیرد و اگر آن‌ها این موضوع خوب را دریافت کردند به سراغ مجلات فارسی بیایند.

حبیبی در پایان خاطرنشان کرد: از طرفی هم داوری‌ها باید بهبود یابد وقتی تحقیقی برای اولین بار رد می‌شود مسلما در بازگشت دوباره بسیار موثر‌تر و کامل‌تر خواهد بود؛ و اگر ایراداتی وجود دارد لازم است آن‌ها را تصحیح کنیم. همچنین می‌توانیم مجلات دوزبانه به چاپ برسانیم تا تحقیقات در این حوزه اگر در داخل کشور مشتری داشتند، اما در خارج از کشور مشتری ندارد، در مجلات داخلی به چاپ برسد. به طوری که برای خارجی‌ها هم مورد استفاده واقع شود. بنده فکر میکنم در این حوزه جای کار بسیاری وجود دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه خوارزمی آیین نامه ارتقاء اساتید آیین نامه ارتقای اساتید رئیس دانشگاه خوارزمی آیین نامه علوم انسانی وجود ندارد وزارت علوم دانشگاه ها شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۸۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا دکتر محمدحسن بازیار رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، امروز در نشست خبری که در محل پژوهشگاه برگزار شد با بیان اینکه زمین دائماً در حال تغییر و تحول است و این فرآیند، از گذشته وجود داشته، گفت: اخیرا زمین لرزه‌های با بزرگی بیش از ۴ در مناطقی مانند فاریاب کرمان و خراسان رضوی رخ داد.

وی با اشاره به موضوع دوره‌های بازگشت زلزله در تهران عنوان کرد: این دوره ابتدا ۱۲۰ سال، سپس ۱۵۰ سال و در نهایت به دلیل عدم وقوع زلزله بزرگ در تهران، ۱۷۵ سال عنوان شده است.

بازیار با تاکید بر پیچیدگی پدیده زلزله اظهار کرد: در بم زلزله در جایی به وقوع پیوست که ۲ هزار سال زلزله در آن رخ نداده بود. از این رو زلزله یک پدیده پیچیده است که باید همه موارد آن مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به نهمین دوره کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی که توسط پژوهشگاه برگزار می‌شود، گفت:این کنفرانس  از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه در برج میلاد تهران برگزار می‌شود. در این کنفرانس، ۲۱۱ مقاله به صورت شفاهی و ۲۰۴ مقاله به صورت پوستر ارائه می‌شود.

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله تصریح کرد: زلزله‌شناسی، پیشگیری و ایمن‌سازی سازه‌ها و مدیریت بحران، محور‌های اصلی این مقالات را تشکیل می‌دهند. سخنرانان خارجی از ۱۵ کشور شامل آلمان، نروژ، یونان، امارات متحده عربی، آمریکا، اسپانیا، استرالیا، برزیل، ترکیه، ژاپن، سوئد، فرانسه، نیوزیلند و هند در این کنفرانس حضور خواهند یافت.

بازیار با اشاره به تمرکز این کنفرانس بر حل مسائل زلزله‌خیزی کلانشهر‌های ایران مانند تهران، تبریز، اصفهان، شیراز و مشهد، گفت: در حاشیه این کنفرانس، ۱۶ کارگاه تخصصی در زمینه‌هایی نظیر ساخت و ساز بر روی گسل، زلزله تهران و طراحی و ساخت بیمارستان‌های مقاوم برگزار می‌شود.

وی افزود: تلاش داریم بر اساس یافته‌ها و بحث‌های این کارگاه‌ها، در پایان کنفرانس قطعنامه‌ای در حوزه ارتقای تاب‌آوری، مدیریت بحران و ساخت و ساز ایمن برای مسئولان و سیاستگذاران تدوین کنیم.

در ادامه عبدالرضا سروقدمقدم؛ عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی گفت: ما مخاطرات زیادی از جمله فرونشست، آتش‌سوزی و سیل داریم و ازطرفی تعداد کشته‌ها در تصادفات رانندگی و آلودگی هوا از زلزله بیشتر است و سؤال اینجاست که چرا ما باید این مقدار به بحث زلزله توجه کنیم؟!

سروقدمقدم ادامه داد: امروز ملاک در رده‌بندی مخاطرات دنیا، تعداد کشته‌ها نیست، به عنوان مثال اگر تعداد کشته‌ها در سیل ممکن است زیاد باشد، اما کشور را به خاطر نمی‌اندازد! فقط دو حادثه وجود دارند که با ملاک جدید یعنی تا‌ب‌آوری، کشور را به هم بریزند که آن هم جنگ و زلزله است.

عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس علمی، علاوه بر بحث درباره یافته‌های جدید علمی، برطرف کردن دغدغه مدیران شهری نیز است. شعار این کنفرانس «زلزله و کلان‌شهر‌ها با تمرکز بر تهران» است چراکه دغدغه مسئولان را در موضوع زلزله تهران کامل شاهد بودیم.

سروقدمقدم تصریح کرد: ایجاد یک اجماعی در این موضوع برای مدیران شهری از اهداف  این کنفرانس است.

وی با تاکید بر ارتقای تاب‌آوری کشور‌ها در برابر مخاطرات، اظهار کرد: بعد از زلزله بزرگ سرپل ذهاب کرمانشاه جامعه مهندسی به این نتیجه رسید که اگر ۴۰ درصد از آیین‌نامه‌ها را در ساخت سازه‌ها رعایت کنند، می‌توانند جلوی بسیاری از تلفات را بگیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استقبال گسترده از اجلاس بین‌المللی هسته‌ای ایران علی‌رغم مانع تراشی‌ها
  • استقبال بالا از اجلاس بین‌المللی هسته‌ای ایران علی‌رغم مانع تراشی‌ها
  • دانشگاه بین‌المللی چابهار و موسسه جغرافیای دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • تدوین 4 آیین‌نامه جدید برای ارتقای فرهنگ هواداری در دستور کار وزارت ورزش
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • ایران می‌تواند توانمندی خود در حوزه صنعت دارو را به کشورهای دیگر ارائه دهد
  • نامه نگاری های ارتقای آبسرد به بخش انجام شده است
  • فرهنگ مقاومت در نسل آینده آمریکا تأثیر گذاشته است
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله