Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی‌های جدید محققان نشان داد که وجود بقایای زیاد در مدار‌های همگام زمین می‌تواند باعث ایجاد اختلال در ماهواره‌ها و حوادث فضایی شوند. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ براساس یافته‌های جدید، بقایایی که امنیت ماهواره‌ها در مدار زمین را تهدید می‌کنند به اندازه کافی مورد بررسی قرار نگرفته‌اند. کاوشگر‌هایی که در مدار همگام با زمین می‌چرخند برای فراهم کردن گستره‌ای از بررسی‌های حیاتی، ارتباطات و خدمات آب و هوایی ضروری بوده و بعلت وجود بقایای بسیار ریز یا کم‌نور ممکن است ردیابی آن‌ها دشوار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اقدامات بی‌رحمانه فرآیند‌های فناورانه انسان خسارات جبران‌ناپذیر و سنگینی را به محیط زیست تحمیل کرده است. خشکی‌ها و دریا‌ها مملو از پلاستیک بوده و سفر‌های هوایی به منابع آلودگی در آسمان بکر و تمیز تبدیل شده‌اند. صنعتی‌شدن موجب تخریب بی‌رویه زیستگاه‌ها شده و تغییرات اساسی در آب و هوای کره زمین ایجاد کرده است. این موضوع حتی آینده گونه‌های ما را نیز در معرض خطر قرار داده است.   بشریت اکنون به آرامی در حال تغییر و خودباوری است و می‌خواهد راه‌های آلوده‌کننده خود را مهار کند. تمام این موضوعات در توسعه و ورود انسان به قلمرو فضایی نیز منعکس شده است. از زمانی که انسان شروع به پرتاب موشک کرد، میزان زباله‌هایی که به دور زمین می‌چرخند مرتبا در حال افزایش است. بقایای مدار‌ها از ماهواره‌های ازبین رفته و قدیمی و موشک‌هایی که آن‌ها در مدار قرار داده‌اند، تشکیل شده است. اندازه این بقایا از پوسته‌های کوچک تا تکه‌های عظیم متغیر است.
در سال ۲۰۰۹ یک حادثه ناگوار در مدار رخ داد و دو ماهواره بزرگ به نام ایریدوم تجاری ۳۳ و Kosmos-۲۲۵۱ متعلق به ارتش روسیه بهم برخورد کرده و ابر وسیعی از بقایای خطرناک را در فضا ایجاد کردند. خوشبختانه، استراتژی‌های جدیدی برای ردیابی آن‌ها در حال توسعه است. در حال حاضر مرکز فرماندهی استراتژیک ایالات متحده بیشترین ثبت بقایای مداری را در کارنامه خود داشته و اطلاعات آن توسط ۳۰ رصدخانه روی زمین و ۶ ناوگان ماهواره‌ای به روزرسانی می‌شود. با وجود اینکه این مرکز می‌تواند اشیای با قطر یک متر را شناسایی کند، هنوز اطلاعات کاملی از همه بقایا ندارد.
تحقیقات جدید روی آلودگی ناشی از بقایای فضایی در مدار همگام جایی حدود ۳۶۰۰۰ کیلومتری سطح زمین، تمرکز کرده است. محققان تکه‌های کوچک یا غیر انعکاسی از بقایا که نور کمی منعکس می‌کنند و بطور معمول قابل روئیت نیستند را شکار کردند. تصاویر جمع‌آوری شده طی بررسی‌های صورت گرفته با تلسکوپ آیزاک نیوتوتن در مراکش ثبت شده است. دانشمندان با تجزیه و تحلیل ناحیه اثرانگشت امواج (fingerprint) توانستند اندازه، شکل و سایر خصوصیات بقایا را تشخیص دهند.
چرخش زباله‌های فضایی در مدار‌های پایین زمین معمولا بعلت وجود اصطکاک آرام است و درنهایت باعث خروج آن‌ها از مدار می‌‌شود. در ارتفاعات بالاتر مدارهمگام زمین، بعلت اینکه هیچگونه کشش جوی و اصطکاک وجود ندارد، بقایای فضایی در مدار‌ها باقی می‌مانند و با گذشت زمان می‌توانند مشکلات جدی ایجاد کنند.
تقریبا ۹۵ درصد قطعات بقایای فضایی در حدود یک متر یا کمتر هستند که همین موضوع مشاهده و تطبیق آن‌ها با اطلاعات مرکز فرماندهی استراتژیک ایالت متحده را دشوار می‌کند. با بررسی تمام اشیاای قابل مشاهده تا به امروز مشخص شده که همچنان ۷۵ درصد از این اشیا ناشناخته‌اند و اطلاعاتی از آن‌ها در دسترس نیست.
بعد از این کشف، گروه تحقیقاتی خواستار بررسی‌های بیشتر با هدف کشف و دسته بندی این تهدیدات در مدار همگام زمین شد. داده‌های مطالعه جدید به دانشمندان کمک می‌کند تا الگوریتم‌های استفاده شده برای آنالیز ناحیه اثرانگشت بقایا را به روز کرده و درک بهتری از آنچه در مدار است بدست آورند.
با اینکه برخورد‌های مداری در حال حاضر بسیار نادر هستند، اما ایستگاه فضایی بین‌المللی همچنان برای جلوگیری از برخورد با بقایای باید چند وقت یکبار مدار خود را تغییر بدهد. افزایش تلاش‌ها برای مشاهده بقایای موجود در مدار‌های پایین زمین و فراتر از آن، اقدامی حیاتی در جهت ایمن سازی فضا است. با این حال توسعه فناوری‌های پرتاب موشک می‌تواند مشکلات ناخواسته‌ای را در آینده ایجاد کند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زباله های فضایی فضا ماهواره آلودگی ماهواره ها مدار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۸۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد

یکی از دانشمندان «آکادمی مهندسی چین» معتقد است چین اولین کشوری خواهد بود که نمونه‌های مریخ را برای مطالعه به زمین می‌آورد.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد چین قصد دارد در آوردن نمونه مریخ به زمین از کشورهای دیگر پیشی بگیرد.

به نقل از تکنولوژی نیوز چاینا، یک دانشمند برتر فضایی باور دارد چین احتمالا اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را در یک تلاش بلندپروازانه علمی و مهندسی به زمین می‌آورد.

«وو وایرن»(Wu Weiren) عضو «آکادمی مهندسی چین»(CAE) و دانشمند برجسته «سازمان ملی فضایی چین»(CNSA) گفت که این کشور قصد دارد نمونه‌های مریخ را جمع‌آوری کند و سپس، آنها را حدود سال ۲۰۳۰ طی یک ماموریت تاریخ‌ساز به نام «تیانون ۳»(Tianwen 3) به زمین بیاورد. این سومین ماموریت از برنامه اکتشاف میان‌سیاره‌ای چین خواهد بود.

وایرن با اشاره به اینکه چین راه‌اندازی اولین آزمایشگاه نمونه مریخی جهان را آغاز کرده است، گفت: به رغم پیشرفت کنونی پروژه‌های اکتشاف مریخ سایر کشورها، انتظار می‌رود چین اولین کشوری باشد که ماموریت آوردن نمونه مریخ را انجام می‌دهد.

وایرن درباره برنامه‌های دقیق این ماموریت توضیح بیشتری نداد.

به گفته برنامه‌ریزان ماموریت در سازمان ملی فضایی چین، کاوشگر رباتیک تیانون ۳ دارای چهار بخش خواهد بود که یک فرودگر، یک صعودکننده، یک مدارگرد و یک ماژول ورود مجدد هستند و در دو پرواز با موشک حامل سنگین «لانگ مارس ۵»(Long March 5) از مرکز پرتاب فضایی «ونچانگ»(Wenchang) در استان هاینان به فضا پرتاب خواهد شد.

فرودگر و صعودکننده، مسیر انتقال زمین به مریخ را طی خواهند کرد و پیش از ورود به مدار مریخ، مانورهای اصلاح مداری را انجام خواهند داد. پس از آن، فرود نرم با کمک موتور انجام خواهد گرفت.

در همین حال، مدارگرد و ماژول ورود مجدد همان مسیر را برای رسیدن به مدار مریخ دنبال خواهند کرد و پس از آن در اطراف مریخ به پرواز در خواهند آمد تا سیگنال‌ها را ارسال کنند و منتظر نمونه‌ها بمانند.

هنگامی که نمونه‌ها جمع‌آوری شوند و در یک ظرف فلزی قرار بگیرند، موتورهای صعودکننده آن را در مدار قرار خواهند داد تا به ماژول ورود مجدد متصل شود. سپس، ماژول جدا خواهد شد و نمونه‌ها را به زمین منتقل خواهد کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این نمونه‌ها می‌توانند اولین نمونه‌هایی باشند که از مریخ به زمین آورده می‌شوند و به دانشمندان کمک می‌کنند تا به دنبال آثاری از حیات در مریخ بگردند، درباره زمین‌شناسی و ساختارهای درونی سیاره سرخ بیشتر بیاموزند و چرخه‌های جوی آن را درک کنند.

به گفته برنامه‌ریزان ماموریت، همه این فعالیت‌ها به دانشمندان امکان خواهند داد تا دانش خود را درباره نحوه شکل‌گیری و تکامل مریخ گسترش دهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • تهدید حیات جزیره سرخ‌گون هرمز با شیشه و پلاستیک
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • «کامیون زباله فضایی» به یک موشک پیر نزدیک شد
  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • بررسی پدیده «پولشویی» در «مدار بسته» تلویزیون
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد