Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر احسان مصطفوی رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران در پاسخ به سوالی درباره پیش‌بینی نمودار موارد ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در کشور طی روزهای آتی با توجه به روند کاهشی رعایت پروتکل‌های بهداشتی، گفت: زمانی که در مورد تحلیل روند بیماری کرونا صحبت می‌کنیم، این تحلیل می‌تواند هم درباره موارد ابتلا و هم درباره موارد مرگ گزارش شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 موارد ابتلا هم متاثر از موارد سرپایی و بستری گزارش شده است. در حال حاضر روند افزایشی، در هر دو مورد ابتلا و مرگ در اکثر استان‌های کشور مشاهده می‌شود.

دکتر مصطفوی افزود: در مورد کرونا زمانی که افزایش موارد بیماری در بیماران بستری در بیمارستان ها را مشاهده می‌کنیم، انتظار می‌رود تاثیر آن بر مرگ و میر را تقریبا دو هفته‌ بعد شاهد باشیم. بنابراین در هفته‌های آینده‌ همچنان انتظار افزایش موارد مرگ را داریم.

او گفت: هر مداخله‌ای می‌تواند این روند افزایشی را کند یا نزولی کند. واقعیت این است که در یکی دو هفته اخیر مداخله‌ای جدی و تاثیرگذار انجام نشده است که انتظار داشته باشیم طی روزها و هفته‌های آینده، تغییر روند جدی ببینیم. اگر مداخلات جدی مانند افزایش محدودیت‌ها، نظارت‌های جدی‌تر و حتی تعطیلی اماکن و مشاغل مختلف صورت گیرد، آثار آن بر موارد بستری و مرگ در دو تا سه هفته بعد قابل انتظار است.

این اپیدمیولوژیست با اشاره به اینکه روند افزایشی موارد بیماری در چند هفته اخیر هم راستا با بعضی از کشورهای غربی هم هست، اظهار کرد: در مورد بسیاری از کشورهای اروپایی مانند انگلستان، ایتالیا و اسپانیا که چند ماه به شرایط ثبات و کنترل‌شده‌ای رسیده بودند هم طی هفته‌های اخیر شاهد افزایش قابل توجه موارد ابتلا به کرونا هستند. تا جایی که این موارد ابتلا بیش از مبتلایان در پیک اول بیماری هم بوده است. در مورد برخی کشورها مثل هندوستان و روسیه هم از ابتدای شروع اپیدمی به آن معنی کاهش روند موارد بیماری و مرگ اتفاق نیفتاده است. از سوی دیگر کشورهایی نظیر آمریکا یا روسیه هم نتوانسته اند چندان در کنترل اپیدمی موفق باشند و بیشترین گزارش‌های موارد بیماری را دارند.  

رفتار کرونا وابسته به رفتار مردم است

عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران تاکید کرد: ما با ویروسی مواجه هستیم که انتشار آن از یک طرف وابسته به رفتار مردم و از طرف دیگر وابسته به ذات ویروس است. هر زمان که رفتار مردم به سوی ساده انگاری و عدم رعایت نکات بهداشتی پیش رفت، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم، ولی نباید از سرایت‌پذیری بالای ویروس هم غافل شویم؛ نظارت و اعمال چارچوب‌های بهداشتی دقیق جهت شناسایی بیماران، ایزولاسیون آنها و ردیابی تماس‌هایشان از نکات حائز اهمیت است که باید در ماه های پیش رو با جدیت بیشتری دنبال کنیم.

او گفت: بررسی اهرم‌های تنبیهی دقیق نیز برای متخلفان نکات بهداشتی می‌تواند به کنترل شرایط کمک کند. از طرفی با توجه به آنکه بیشترین موارد مرگ در افراد مسن و با بیماری زمینه‌ای اتفاق می افتد، باید مخصوصا این گروه ها بیشتر ملاحظات بهداشتی را رعایت و تا حد امکان از حضور در اماکن عمومی پرهیز کنند و در صورت امکان برنامه های محدودکننده حضور آنها در اماکن عمومی اجرا شود.  

مصطفوی افزود: در شرایط فعلی و با سردتر شدن هوا و افزایش حضور مردم در تجمعاتی که در محیط سربسته اتفاق می‌افتد، احتمال افزایش موارد بیماری در مقایسه با فصول گرم سال وجود دارد. در حال حاضر افزایش موارد ابتلا را در اکثر مناطق کشور شاهد هستیم. به شکلی که در برخی استان‌ها این شیب صعودی تند و در برخی نیز ملایم است و صرفا در مورد تعداد محدودی از استان‌ها روند نزولی و باثبات را تجربه می‌کنیم.

کووید۱۹ چطور روند نزولی پیدا می‌کند؟

رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران با تاکید بر اینکه تحلیل روند اتفاقاتی که در کشورها روی می‌دهد، صرفا بر اساس آمار کشوری موارد ابتلا و مرگ، بدون توجه به روند بیماری در استان‌ها است، تصریح کرد: این تحلیل برای کشورهایی با وسعت و جمعیت بالا نظیر ایران سخت است. آنچه که به عنوان تحلیل روند اپیدمی در کشور داریم عملا تجمیع موارد بیماری است که در استان‌های مختلف در حال وقوع است. در نتیجه اگر مداخلات و محدودیت‌ها در همه مناطق کشور اجرا شود، آن وقت انتظار داریم که تاثیر آن را بر روند بیماری در کشور ببینیم. در غیر این صورت مداخلات محدود و استانی شاید روند کشوری را خیلی متاثر نکند.

مصطفوی افزود: در مورد هر بیماری عفونی فاکتوری به نام «عدد مولد پایه» تعریف می‌شود؛ یعنی به طور متوسط هر فرد آلوده، در یک جمعیت کاملا حساس و بدون اجرای اقدامات کنترلی چند نفر دیگر را آلوده می کند. این عدد در مورد کووید۱۹ حدودا بین ۲ تا ۳ است و هرچقدر اقدامات کنترلی انجام دهیم و جامعه ایمنی نسبی پیدا کند، این عدد کمتر می‌شود و زمانی که این عدد کمتر از یک شود. یعنی یک فرد آلوده کمتر از یک نفر دیگر را آلوده می‌کند و در این شرایط اپیدمی به سمت کنترل و محدود شدن پیش می‌رود و می‌توان انتظار روند نزولی بیماری را داشت.

وی گفت: مقدار عدد مولد نسلی، صرفا روند اپیدمی را نشان می‌دهد و نشان از شدت آن نیست. به عبارتی ممکن است این عدد برابر یک باشد ولی وضعیت اپیدمی به صورت پایدار ولی در سطح بسیار شدید قرار داشته باشد و بالعکس ممکن است عدد بالای یک باشد و روند اپیدمی رو به افزایش باشد ولی شدت بیماری خیلی کم باشد.  

گذشت زمان به شناخت بهتر کووید۱۹ کمک می‌کند؟

رییس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران گفت: بر اساس گزارش منتشرشده توسط کمیته ملی اپیدمیولوژی کرونا، با استفاده از تعداد افراد بستری در بیمارستان‌های کشور با تشخیص احتمالی کووید۱۹، عدد مولد نسلی در طول ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال جاری در کشور افت قابل ملاحظه‌ای نسبت به اوایل اسفند ۱۳۹۸ داشته و از حدود ۲.۵ به ۰.۹۲ رسیده بود.

مصطفوی گفت: از هفته اول خرداد سال جاری تا ۲۴ تیرماه عدد مولد نسلی بالاتر از یک بوده است. ولی بعد از آن مقدار آن به کمتر از یک کاهش یافت. به طوری که در هفته منتهی به ۴ شهریور ۹۹ به ۰.۹۵ رسیده بود، ولی در هفته منتهی به ۲۵ شهریور عدد مولد نسلی به ۱.۱۱ افزایش یافته است. درنهایت در هفته منتهی به ۲۵ شهریور ۹۹، جمعاً ۲۲ استان کشور، مقدار عدد مولد نسلی بالاتر از یک داشته‌اند.

این اپیدمیولوژیست درباره احتمال بروز تغییر علائم بالینی بیماری خاطرنشان کرد: انتظارمان این است که با گذشت زمان، شناخت بهتری از ویروس کووید۱۹ پیدا کنیم. بنابراین اگر صحبت از علائم بالینی جدید است، لزوما به این معنا نیست که این علائم جدیدا اتفاق افتاده بلکه معنایش شاید شناخت بهتر ما از بیماری است. در حال حاضر هنوز مهم‌ترین علامت بیماری در افراد علامت‌دار، درگیری سیستم تنفسی و گوارشی است.

کد خبر 553109 برچسب‌ها سلامت وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سلامت وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران انستیتو پاستور ایران افزایش موارد موارد بیماری موارد ابتلا رفتار مردم استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۹۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دمای زنجان کاهش یافت

ایسنا/زنجان مدیرکل هواشناسی استان زنجان گفت: دمای هوا در اغلب مناطق استان با افزایش پوشش ابرها کاهشی شد.

محمدرضا رحمن‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه هم اکنون آسمان مناطق مختلف استان تا قسمتی ابری است، افزود: دمای هوای روزانه در استان به طور نسبی و تدریجی کاهش می‌یابد و تا اوایل هفته آینده شرایط ناپایدار جوی در استان برقرار است.

وی تصریح کرد: طی این مدت بارش پراکنده باران و رعد و برق را در نواحی مختلف شاهد خواهیم بود و برای روز جمعه بارش‌های گسترده‌تری پیش‌بینی شده است.

رحمن‌نیا با بیان اینکه وزش باد نسبتا شدید نیز در ساعاتی از بعدازظهرها انتظار می‌رود، اظهار کرد: فعالیت سامانه بارشی مستقر در استان با شدت کمتر در روز شنبه هفته آینده نیز ادامه خواهد داشت.

او با اشاره به صدور هشدار هواشناسی سطح زرد برای استان، گفت:‌ این هشدار از ظهر امروز پنجشنبه تا اواخر وقت یکشنبه هفته آینده معتبر است.

مدیرکل هواشناسی استان زنجان تصریح کرد: بر همین اساس به دلیل پیش‌بینی بارش‌های رگباری، احتمال آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌ها وجود دارد که به شهروندان توصیه می‌شود در این مدت از توقف و تردد در حاشیه و حریم آنها و صعود به ارتفاعات به دلیل احتمال وقوع رعد و برق اجتناب کنند.

وی دمای فعلی شهر زنجان را ۱۳ درجه سانتیگراد بیان کرد و گفت: این میزان دما نسبت به روز گذشته در همین ساعت سه درجه کاهش یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پادکست| تحلیل بازار طلا و ارز در هفته دوم اردیبهشت/ روند بازار‌ها در هفته آینده چگونه است؟
  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • دمای زنجان کاهش یافت
  • آغاز روند کاهشی دما در زنجان
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • سامانه بارشی تا اوایل هفته آینده در خراسان رضوی فعال خواهد بود
  • روند صدور درخواست کارت سوخت تغییر می کند | سامانه جدید روزهای آینده معرفی می‌شود