Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: 19 درصد از کانون‌های داخلی گرد و غبار استان خراسان جنوبی در وضعیت فرسایش شدید یا خیلی شدید قرار دارند.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، حسن اکبری در دومین نشست کارگروه مقابله با پدیده گرد و غبار استان در سال جاری که به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی برگزار شد، با اشاره به مطالعات منشاءیابی داخلی فرسایش بادی، توفان‌های ماسه و گرد و غبار کل کشور که توسط ستاد ملی مقابله با گرد و غبار از سال 1397 شروع شد، افزود: این مطالعات با نگاه همه‌جانبه و بهره‌گیری از اطلاعات و آمار هواشناسی و داده‌های ماهوره‌ای و سنجش از دور و به کارگیری داده‌ها و یافته‌های زمینی انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: در این مطالعه زمینه آمادگی و مقابله با پدیده گرد و غبار به صورت علمی و با اولویت‌های مشخص فراهم شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: براساس مطالعات مذکور مساحت کانون گرد و غبار استان پنج میلیون و 173 هزار و 597 هکتار بوده که اگرچه کانون‌های گرد و غبار با شدت زیاد و خیلی زیاد مساحت نسبتا کمی حدود 19 درصد از کل کانون‌های داخلی را دارا هستند ولی نقش قابل توجهی در انتشار ذرات گرد و غبار دارند.
وی افزود: براساس نتایج حاصل از این طرح و شناسایی کانون‌های داخلی گرد و غبار و شدت غبار خیزی آن، اقدامات کنترل گرد و غبار در استان انجام خواهد شد و این مطالعات به عنوان ابزار مدیریتی در جهت‌بخشی راهکارها و اقدامات پیشگیرانه، اصلاحی و احیایی مقابله با گرد و غبار در کانون‌ها مورد استفاده در تصمیم‌گیری‌ها خواهد بود.
اکبری گفت: سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی در حوزه مقابله با پدیده گرد و غبار بیش از 40 میلیارد تومان اعتبار به محیط زیست استان اختصاص یافت که بین دستگاه های مختلف توزیع شد تا هر دستگاه به تناسب وظایف خود، اقداماتی را برای کاهش گرد و غبار انجام دهد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی هم در این نشست تاکید کرد: مدیران استان به دنبال جذب کامل اعتبارات مقابله با بیابان‌زایی و کاهش گرد و غبار باشند.
سید کمال الدین میرجعفریان گفت: مدیران اقدام عملی در زمینه جذب کامل اعتبارات مقابله با بیابان‌زایی و کاهش گرد و غبار انجام دهند و زمان را از دست ندهند.
وی با اشاره به اینکه پدیده گرد و غبار ارتباط مستقیم با سلامت مردم دارد، متذکر شد: نیاز است مسوولان دستگاه‌های اجرایی همه تلاش خود را برای ارائه گزارش و راه‌حل برای کاهش گرد و غبار، به کار گیرند.
معاون استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: کم کردن سطح تماس خاک با هوا، توسعه پوشش گیاهی، کاشت نهال و اجرای پروژه‌های آبخیزداری از جمله راهکارهایی است که باید مورد تاکید قرار گیرد.
در این کارگروه هریک از دستگاه‌های مشمول دریافت اعتبار به ارائه گزارش اقدامات خود در این حوزه پرداختند و عنوان شد سه دستگاه اداره کل حفاظت محیط زیست، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و سازمان جهاد کشاورزی استان در جذب کامل اعتبارات سال 98 و اجرایی کردن همه برنامه‌ها در حوزه مقابله با پدیده گرد و غبار موفق عمل کرده‌اند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مقابله با پدیده گرد و غبار کاهش گرد و غبار خراسان جنوبی محیط زیست کانون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۹۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سیل صادر شد؛ وضعیت بارش این ۲۱ استان تا پنجشنبه ۶ اردیبهشت

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی بارش‌های شدید در ۲۱ استان طی امروز و فردا از احتمال وقوع سیلاب، آب‌گرفتگی، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه و تگرگ خبر داد.

به گزارش مشرق، بر اساس پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز سه‌شنبه (۴ اردیبهشت) در اکثر مناطق کشور به‌جز غرب و جنوب غرب رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی شده است.

امروز بارش‌ها در استان‌های البرز، تهران، قم، مازندران، گلستان، سمنان، ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، یزد، کرمان و شمال فارس شدید است. فردا چهارشنبه (۵ اردیبهشت) این شرایط در بیشتر مناطق مرکزی و نیمه شرقی کشور روی می‌دهد.

روز پنجشنبه (۶ اردیبهشت) در استان‌های کرمان، مناطقی از یزد، شمال و شرق فارس و سیستان و بلوچستان رگبار باران، گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید و در استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی رگبار پراکنده پیش‌بینی می‌شود.

روز جمعه (۷ اردیبهشت) در ارتفاعات کرمان و ارتفاعات البرز مرکزی بارش‌های پراکنده روی می‌دهد. همچنین روزهای جمعه و شنبه هفته آینده در نوار شرقی کشور وزش باد و احتمال خیزش گردوخاک دور از انتظار نیست و در سایر مناطق کشور جو آرامی پیش‌بینی می‌شود.

همچنین از روز پنجشنبه (۶ اردیبهشت) به‌تدریج روند افزایش دما در کشور آغاز می‌شود. همچنین امروز و فردا دریای خزر، خلیج‌فارس و شرق دریای عمان مواج است.

توصیف سامانه: تقویت فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی (به‌ویژه در ساعات بعدازظهر و اوایل شب)

زمان پایان: چهارشنبه (۵ اردیبهشت)

نوع مخاطره: رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در نواحی مستعد گردوخاک و ریزش تگرگ و کاهش نسبی دما.

منطقه اثر:

سه‌شنبه (۴ اردیبهشت) مرکزی، قم، شرق لرستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، شمال شرق فارس، یزد، نیمه شمالی کرمان، البرز، تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سمنان و دامنه و ارتفاعات استان‌های گیلان، مازندران و گلستان.

چهارشنبه (۵ اردیبهشت) سمنان، اصفهان، یزد، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، شمال هرمزگان، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان، نیمه شرقی و شمال فارس، کهگیلویه و بویراحمد و دامنه و ارتفاعات استان‌های گلستان و چهارمحال و بختیاری.

اثر مخاطره: لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ.

توصیه: احتیاط در سفرهای بین‌شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی

دیگر خبرها

  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران
  • همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند
  • طغیان رودخانه‌ها؛ هشدار وقوع سیلاب در سه استان جنوبی کشور
  • احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​
  • فیلم/ هواشناسی؛ بارندگی در کرمان شدید است؛ مردم خراسان جنوبی منتظر بارش‌های سیل‌آسا باشند
  • ۲ جاده اصلی در خراسان جنوبی مسدود شد
  • انسداد ۲ محور اصلی در خراسان جنوبی در اثر بارش شدید باران و سیلاب
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • هشدار سیل صادر شد؛ وضعیت بارش این ۲۱ استان تا پنجشنبه ۶ اردیبهشت