Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیانی قلعه سرد گفت: از 6 حوزه توافق شده میان ایران و چین شامل خرید نفت و گاز ایران، سرمایه گذاری چین در زیرساخت ها، توسعه فناوری های نوین، بانکداری و تجارت، حوزه های دفاعی و هماهنگی در نهادهای چندجانبه، نقش و جایگاه چابهار بسیار حائز اهمیت و اثرگذار است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سروش کیانی قلعه سرد، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: نقش و اهمیت استراتژیک بندر چابهار در روابط تجاری و ترانزیت منطقه ای به گونه ای است که برای کشورهایی مانند هند و چین فرصت کم نظیر و خاص تلقی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: از این رو ورود به بندر چابهار و تفاهم با ایران برای برخورداری از مواهب این منطقه همواره مورد توجه این دو کشور بوده و رقابت در این زمینه وجود داشته است و دارد.

کیانی قلعه سرد تصریح کرد: از سوی دیگر معافیت از تحریم ها در این بندر شرایط را برای فعالیت های تجاری و اقتصادی تسهیل کرده و این مساله نیز در افزایش تمایل کشورهای مذکور برای فعالیت در این منطقه بی تاثیر نبوده است.

کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: پس از توافق میان ایران و چین و کم رنگ شدن نقش هندی ها در توسعه بندر چابهار فرصت تازه ای برای دو طرف در زمینه فعال سازی این بندر ایجاد شده است.

سرمایه گذاری چین، کمک به توسعه چابهار

وی ادامه داد: از 6 حوزه توافق شده میان ایران و چین شامل خرید نفت و گاز ایران، سرمایه گذاری چین در زیرساخت ها، توسعه فناوری های نوین، بانکداری و تجارت، حوزه های دفاعی و هماهنگی در نهادهای چندجانبه، نقش و جایگاه چابهار بسیار حائز اهمیت و اثرگذار است.

این کارشناس گفت: به طور خاص در بخش سرمایه گذاری چین در زیرساخت ها، یکی از مهم ترین موارد مورد توافق، کمک به توسعه بندر چابهار است، امری که می تواند علاوه بر بهبود شرایط اقتصادی و تجاری ایران، این منطقه را نیز در دو بعد زیرساخت و سرمایه گذاری با جهش بسیار خوبی مواجه سازد.

کیانی قلعه سرد عنوان کرد: تجربه و فعالیت چین در بندر گوادر پاکستان و تلاش هایی که در زمینه توسعه این بندر داشته است علاوه بر آنکه می تواند نقشه راهی در زمینه توسعه بندر چابهار باشد، باتوجه به محوریت چین در هر دو بندر می تواند این بنادر را به مکمل یکدیگر تبدیل سازد.

بهره مندی ساحل نشینان از مزایای سرمایه گذاری

وی اظهار کرد: در صورتی که روندهای اجرایی این کار به خوبی پیش رود ساحل نشینان این منطقه در وهله نخست از مزایای مختلف آن بهره مند خواهند شد.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: توسعه بازرگانی، حمل و نقل، زیرساخت، تولیدی و... با ظرفیت ویژه ای که در بخش اشتغال ایجاد خواهد کرد تاثیر بسیار مهم و قابل توجهی بر زندگی مردم این منطقه خواهد گذاشت و از سوی دیگر اثرات سرریز این توسعه در سیستان و بلوچستان به خوبی خود را نشان خواهد داد.

کیانی قلعه سرد بیان کرد: در مجموع ظرفیت پیش آمده در توافق میان ایران و چین می تواند با اثرگذاری ویژه ای که بر بخش های مختلف دارد به رفع محرومیت، ایجاد و توسعه زیرساخت ها و کاهش سطح توسعه نیافتگی چابهار و استان کمک قابل توجهی کرده و با پتانسیل ویژه ای که به وجود می آورد زمینه گذر سیستان و بلوچستان را از عدم توسعه یافتگی فراهم سازد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سرمایه گذاری چین میان ایران و چین بندر چابهار زیرساخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۱۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان

بتول شهرکی  گفت: این طرح ها که در زمینه های صنعت، معدن، کشاورزی، شیلات و میراث فرهنگی و گردشگری بود اشتغالزایی ۶ هزار و ۲۸۲ نفر را به همراه داشت.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی سیستان و بلوچستان افزود: این استان به دلیل استقرار در کنار آبهای آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز، برخورداری از یک‌هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشورهای پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز ساحلی در کنار دریای عمان، نزدیکی مناطق ساحلی استان با کشورهای حوزه خلیج فارس، دریای عمان و شبه قاره هند از موقعیت جغرافیایی ویژه و مناسبی برای تجارت برخوردار است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: وجود ۲ بندر مهم کشتیرانی «شهید بهشتی و شهید کلانتری» در چابهار که با برنامه‌های توسعه دولت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی ظرفیت تخلیه آن تا هشت و نیم میلیون تن افزایش یافته امکان پهلوگیری کشتی‌های بزرگ برای آن فراهم شده از دیگر ظرفیت‌های مهم این استان در حوزه اقتصادی است.
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک خاص خود قابلیت استقرار صنایع نیروگاهی از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی را دارد.
شهرکی افزود: با وجود ظرفیت های فراوان سیستان و بلوچستان در زمینه انرژی‌های نو این استان می‌تواند بستر مناسبی در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند به طوریکه سرمایه گذاری در این بخش با توجه به نیاز کشورهای افغانستان و پاکستان به واردات برق از ایران سوددهی فراوان را برای فعالان اقتصادی به دنبال دارد.
وی وجود حداقل پنج فرودگاه فعال در سیستان و بلوچستان، اتصال استان و مرز پاکستان به شبکه راه آهن سراسری کشور و خط آهن در دست ساخت چابهار- میلک- سرخس به عنوان کریدور شمال و جنوب و راه‌اندازی خط کشتیرانی چابهار - مسقط برای حمل بار و مسافر و امکان توسعه خطوط کشتیرانی را از دیگر ظرفیت‌های این استان در حوزه زیربنایی عنوان کرد.

سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک خاص خود قابلیت استقرار صنایع نیروگاهی از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی را داردمدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنین شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی، این استان را یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور تبدیل کرده به طوریکه در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بهترین فرصت برای توسعه بخش کشاورزی است، افزود: این استان به دلیل دسترسی به بازارهای افغانستان، پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بی‌نظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصت‌های شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
شهرکی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بی‌نظیر است بطوریکه تنها نقطه در کشور است که می‌تواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل می‌شود کمک کند.

وی دارا بودن سهم ۳۶ درصدی صید آبهای جنوب کشور، ۳۱ درصد صید کل کشور، ۲۰ درصد کل تولید آبزیان کشور(صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند و تامین کننده بیش از ۷۰ درصد تن ماهیان کشور، وجود ۱۱ اسکله صیادی و جایگاه تخلیه صید در جنوب استان، بیش‌از ۲ هزار و ۴۰۰ شناور اعم از قایق و لنج و بیش از ۲۵ هزار نفر صیاد، اراضی و اقلیم مناسب در سواحل جنوبی برای توسعه فعالیت‌های شیلاتی و صیادی، امکان اجرای طرح های نوین شیلاتی از قبیل پرورش ماهی در قفس و پرورش متراکم و نیمه متراکم انواع آبزیان و وجود ۶ شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی فعال را از مهمترین ظرفیت‌های بخش کشاورزی این استان عنوان کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بیش‌از ۱۰۰ واحد کارخانه‌های کنسرو سازی، عمل آوری و بسته بندی ماهی و میگو، واحد سردخانه و انجماد، واحد یخسازی، واحد شناورسازی، اقلیم بسیار مناسب و وجود بیش‌از ۴۲ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو و همچنین اقلیم مناسب پرورش انواع آبزیان از جمله صدف دریایی، جلبک‌های دریایی، خیار دریایی، کروکودیل و سایر آبزیان را از دیگر ظرفیت های بخش کشاورزی این استان ذکر کرد.

وی با اشاره به ظرفیت های معدنی سیستان و بلوچستان گفت: این استان یکی از استان‌های بزرگ معدنی کشور محسوب می‌شود به‌طوریکه از ۶۰ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۲۸ نوع آن به‌طور قطع و در شرایط کنونی وجود دارد.

شهرکی افزود: با توجه به وجود ظرفیت های فراوان برای رونق اقتصادی منطقه تسهیل‌گری در انجام امور سرمایه‌گذاری از مهمترین اولویت ها در این استان است.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • ۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • ثبت بیش از ۵۴۰ هزار تردد بین استانی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • بزرگترین مولفه در توسعه سیستان‌و بلوچستان بحث امنیت است
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • خسارات سیل به جاده هاوتردد سخت مردم چابهار
  • نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور