Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@18:46:46 GMT

صرف جریمه دیرکرد در امور خیر

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۶۲۱۷۵

صرف جریمه دیرکرد در امور خیر

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران خبر داد: در آخرین مجمع عمومی سالانه این بانک، پیشنهاد هیئت مدیره مبنی بر هزینه کرد منابع جمع‌آوری شده از محل وجه التزام در حوزه مسئولیت اجتماعی مورد موافقت مجمع عمومی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری برنا و به نقل از روابط عمومی بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، مرتضی اکبری، مدیرعامل این بانک گفت: وجه التزام یا جریمه تأخیر تأدیه همان پولی است که بانک‌ها بابت تأخیر در بازپرداخت اقساط تسهیلات از مشتریان خود دریافت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در واقع وجه التزام نوعی ضمانت است که باعث انضباط مالی مشتریان بانک‌ها می‌شود. بانک‌ها ناگزیر از دریافت وجه التزام هستند، زیرا این جریمه به‌نوعی ابزار وصول مطالبات است.   وی این‌طور ادامه داد: به بیان ساده اگر فرد تسهیلات‌گیرنده تفاوتی بین پرداخت سر موعد و دیرتر از آن احساس نکند، چرا باید بدهی خود به بانک را در زمان سررسید اقساط بپردازد و آن را به تأخیر نیندازد؟ معرفی نشدن ابزار جایگزین از سوی مخالفان با وجه التزام و تحت فشار قرار گرفتن بانک‌ها از منظر ریسک اعتباری و ریسک نقدینگی در صورت حذف این ابزار، باعث شده بانک‌ها ناگزیر از دریافت جریمه یاد شده باشند. نقش بانک مهر ایران در حوزه مسئولیت اجتماعی پررنگ‌تر می‌شود   اکبری اظهارکرد: در بانک‌های اسلامی سایر کشورها جریمه تأخیر صرفاً به فعالیت‌های خیریه اختصاص می‌یابد و با سایر منابع بانک ادغام نمی‌شود. جریمه تأخیر در بازپرداخت اقساط، در اکثر بانک‌های اسلامی در حسابی مجزا جمع‌آوری می‌شود و صرفاً در فعالیت‌های خیرخواهانه و غیرانتفاعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به‌عبارتی، بانک از جرایم دریافتی از تأخیر، هیچ نفعی نمی‌برد.   وی این‌طور ادامه داد: بانک مهر ایران به‌عنوان نخستین و بزرگترین بانک قرض‌الحسنه کشور که صرفاً بر اساس عقد قرض‌الحسنه عمل کرده و تمام محصولات خود را بر مبنای این عقد تعریف می‌کند، در سال‌های اخیر در ترویج بانکداری اسلامی نقشی اساسی داشته است. داشتن بیش از ۹ میلیون مشتری و پرداخت هفت میلیون و ۸۰۰هزار فقره تسهیلات قرض‌الحسنه گواهی بر گستردگی فعالیت‌های این بانک است.   مدیرعامل بانک مهر ایران خبر داد: این بانک در رابطه با نحوه هزینه‌کرد جریمه تأخیر تأدیه نیز پیشگام شده و هیئت مدیره این بانک در آخرین مجمع عمومی که ۳۰ شهریور برگزار شد، پیشنهاد کردند تا وجه دریافتی بابت این جریمه در حوزه مسئولیت اجتماعی صرف شود. خوشبختانه این موضوع مورد موافقت سهامداران بانک مهر ایران قرار گرفت و این بانک برای نخستین بار در سطح شبکه بانکی کشور، نسبت به صرف وجوه دریافت شده بابت تأخیر تأدیه در امور خیر و حوزه مسئولیت اجتماعی اقدام خواهد کرد.   اکبری یادآوری کرد: بانک مهر ایران پیش از این نیز در حوزه مسئولیت اجتماعی فعالیت‌های جدی داشته است. بیمه ۵۰۰هزار خانه روستایی در سه استان محروم که تقدیر معاون پارلمانی رئیس جمهوری و رئیس سازمان مدیریت بحران را در پی داشت، ساخت ۱۰۰ واحد مسکونی برای سیل‌زدگان و همچنین ساخت مدرسه و خانه بهداشت در مناطق محروم برخی از اقدامات بانک در این حوزه به شمار می‌رود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بانک قرض الحسنه مهر ایران حوزه مسئولیت اجتماعی بانک مهر ایران جریمه تأخیر قرض الحسنه وجه التزام بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۲۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۳۵۰۰۰میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان اردبیل

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل از پرداخت ۲۸۵۰میلیارد تومان تسهیلات ازدواج برای ۱۴هزار متقاضی و ۶۴۴میلیارد تومان تسهیلات فرزندآوری برای ۱۱هزار و ۳۰۰ متقاضی در استان طی سال ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، یاسر عبداللهی‌عابد در نشست بررسی روند پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری که با حضور مدیران بانک‌ها برگزار شد، اظهار کرد: در سال گذشته، ۲,۸۵۰ میلیارد تومان تسهیلات ازدواج برای ۱۴ هزار متقاضی و ۶۴۴ میلیارد تومان تسهیلات فرزندآوری برای ۱۱ هزار و ۳۰۰ متقاضی در استان اردبیل پرداخت شد.

وی با تشریح عملکرد هر کدام از بانک‌ها در زمینه وضعیت پرداخت تسهیلات، افزود: سرعت‌بخشی به پرداخت‌ها و کاهش صف‌های انتظار مورد تأکید است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل با اشاره به وجود برخی روش‌های الکترونیکی در تعدادی از بانک‌ها، تصریح کرد: معرفی و اطلاع‌رسانی این شیوه‌های مجازی به متقاضیان تسهیلات، در تسریع پرداخت‌ها و کاهش صف‌های انتظار اهمیت دارد.

افسانه جهانی، مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری اردبیل نیز در این نشست با اشاره به هدف‌گذاری پرداخت تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن در قانون بودجه تبصره ۱۳ بند (ب)، گفت: خواستار پیگیری بانک‌ها برای پرداخت این تسهیلات به واجدان شرایط و کاهش صف‌های انتظار هستیم.

جهانی ادامه داد: میزان تسهیلات برای فرزند اول ۴۰ میلیون تومان، دوم ۸۰ میلیون تومان، سوم ۱۲۰ میلیون تومان، چهارم ۱۵۰ میلیون تومان و پنجم ۲۰۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده است.

به گزارش ایمنا، در این نشست مدیران بانک‌های استان اردبیل گزارشی را از میزان پرداختی تسهیلات ابلاغی در زمینه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن ارائه کردند.

کد خبر 747465

دیگر خبرها

  • MEC چیست و از کی در ایران است؟
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها
  • (ویدیو) علت تأخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی
  • پرسپولیس به جد‌ی‌ترین طلبکارش رسید!
  • آغاز به کار همایش بررسی عملکرد و تبیین اهداف واحدهای بانک ملی ایران
  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • میزان جریمه‌های تعزیرات کهگیلویه و بویراحمد در فروردین اعلام شد
  • ۱۴ هزار زوج اردبیلی وام ازدواج دریافت کردند
  • پرداخت ۳۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان اردبیل
  • پرداخت ۳۵۰۰۰میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان اردبیل