Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد در حالی که ورود رایگان راهنمایان گردشگری و خبرنگاران به بناهای تاریخی بنا بر اعلام مدیران و مسئولان صنعت گردشگری یک دستورالعملی دولتی است اما هنوز هم متولیان برخی از اماکن گردشگری آن را حتی در این روزهای کرونایی، نادیده می‌گیرند.

شاید موضوع جدیدی نباشد که از تناقض در اجرای یک دستورالعمل صحبت کنیم، دستورالعملی که در این روزهای کرونایی و کم گردشگر، بیشتر شامل حال راهنمایان گردشگری و خبرنگارانی که درگیر تولید محتوا در حوزه گردشگری هستند، می‌شود، شاید هم هر سال نیاز به یادآوری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ممانعت از ورود رایگان راهنمایان گردشگری و خبرنگاران دارای کارت شناسایی به اماکن تاریخی، موضوع جدیدی برای پیگیری نیست اما همچنان در تب و تاب کرونا و کم گردشگر بودن بناهای تاریخی، گلایه‌های زیادی را برانگیخته‌ است.

بناهایی مانند حافظیه استان فارس، کاخ گلستان تهران و برخی از اماکن تاریخی استان اصفهان و حتی باغ دولت آباد یزد از مصادیق این موضوع عنوان می‌شوند. حال بماند که برخوردهای نامناسب با راهنمایان گردشگری و خبرنگاران نیز چاشنی اجرا نشدن این دستورالعمل رسمی است و حضور رایگان آنها را با چالش روبرو کرده است.

ابلاغ ورود رایگان برخی اقشار به بناهای تاریخی

این گلایه را به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد بردیم و از برخورد برخی از اماکن گردشگری با ورود رایگان اقشار مشخص شده در این دستورالعمل پرسیدیم که آیا واقعا در این شرایط که بسیاری از اماکن مصمم به ابلاغ نشدن چنین دستورالعملی هستند، آیا چنین دستورالعملی که معمول کشورهای توسعه یافته و پر رونق گردشگری است، در کشور ما وجود دارد؟

«سیدمصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی استان در پاسخ از دستورالعملی می‌گوید که بناهای تاریخی ملزم به رعایت آن هستند؛ «ورود رایگان خبرنگاران و راهنمایان گردشگری به اماکن تاریخی»

وی با بیان این که افراد دارای کارت‌ خبرنگاری و راهنمای گردشگری مجاز به بازدید رایگان از اماکن تاریخی و گردشگری هستند، می‌گوید: بنابر اعلام وزارت میراث فرهنگی، بازدید این افراد از بناهای تحت نظارت میراث فرهنگی مانند موزه‌ها رایگان است.

این مسئول تاکید می‌کند: البته این مسئله برای بناهایی با مالکیت خصوصی متفاوت است و مقررات مذکور شامل آن‌ها نمی‎شود، البته قبلا تخفیفات دیگری برای ورود به اماکن تاریخی وجود داشته که در حال حاضر همه این تخفیفات برای ورود به بناهای تاریخی و گردشگری متوقف شده است.

البته نمی‌توان از نقش نگاه مدیریتی استان‌ها به گردشگری در اجرای چنین دستورالعمل‌ها غفلت کرد چرا که به نظر می‌رسد گاهاً می‌توانیم توجه ویژه استان‌ها به صنعت گردشگری و نقش تاثیرگذار اقشار مختلفی مانند راهنمایان گردشگری و رسانه‌ها و همچنین فرهنگ‌سازی این مقوله را در اجرای این دستورالعمل‌ها به خوبی مشاهده کنیم و کمتر چنین مسائل پیش پا افتاده‌ای را در استان‌ها انتظار داشته باشیم.

رعایت نکردن دستوالعمل‌های ابلاغی یعنی تخلف

«ولی تیموری» معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی نیز در این باره به خبرنگار ایسنا می‌گوید: در آیین‌نامه‌ای که برای راهنمایان گردشگری وجود دارد و البته این آیین‌نامه در سایت وزارت هم با ماده قانونی مشخصی وجود دارد، بازدید راهنمایان گردشگری از سایت‌های دارای مجوز وزارت میراث‌فرهنگی رایگان اعلام شده است.

وی تاکید می‌کند: بنابر این اگر مکانی این قانون را رعایت نمی‌کند، تخلف کرده است  و در صورتی که گزارش این موارد اعلام شود، ادارات کل ملزم به رسیدگی هستند.

معاون گردشگری کشور با بیان این که بر همین اساس راهنمایان گردشگری از پرداخت ورودی به بناهای گردشگری معاف هستند، می‌گوید: علاوه بر راهنمایان گردشگری اقشار دیگری مانند خبرنگاران، دانش‌آموزان و دانشجویان نیز دارای تنوع تخفیف برای ورود به بناهای تاریخی و اماکن گردشگری هستند ولی از آنجایی که تعداد و موارد توصیه‌ای برای اقشار مختلف زیاد است، نمی‌توان در قالب یک تابلو آن را در هر بنای تاریخی نصب کرد.

تیموری با ذکر این مطلب که آنچه مشخص است وضوح و وجود این مقررات و آیین‌نامه دولتی است، ممانعت بناهای تاریخی در این رابطه را قابل پیگیری خواند و عنوان می‌کند: شکایات در این رابطه از طریق ادارات استانی پیگیری و رسیدگی می‌شود.

به نظر می‌آید که چانه‌زنی برای رفع چنین مشکلاتی بسیار تکراری شده باشد و با توجه به وجود اخبار متعددی از وجود چنین نابسامانی‌ها و کوتاهی‌هایی در صنعت گردشگری، نظارت جدی تری برای رفع این مشکل جهت رشد صنعت گردشگری ضرورت داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گردشگري يزد بناهای تاریخی بناهای تاریخی صنعت گردشگری میراث فرهنگی اماکن تاریخی ورود رایگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۳۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارندگی های اخیر ۱۸۴ میلیارد ریال به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد

محمدهادی طهرانی‌مقدم  اظهار کرد: در بارندگی‌های شدیدی که هفته‌های اخیر در سیستان و بلوچستان رخ داد بخش زیادی از بناها و آثار تاریخی استان خسارت‌هایی از ۱۵ تا ۹۰درصد دیدند.

وی افزود: در همین راستا و پس از ارزیابی و بررسی‌های کارشناسان میراث‌فرهنگی سیستان وبلوچستان، مسجد تاریخی عبدالقادر واقع در نیکشهر با ریزش حصار، دیوارها و نفوذ آب مواجه شد که طبق ارزیابی کارشناسان حدود ۹۰درصد دچار خسارت شده که بیشترین خسارت را در میان آثار دیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: قلعه فیروزآباد راسک و آتشکده کله گنگ نیز به دلیل ریزش دیوارها ۵۰ درصد تخریب شدند.

وی بیان کرد: همچنین بافت قلعه نو زهک، قلعه کنت سراوان و مقابر سورو و شیشه ریز سیب و سوران به دلیل ریزش دیوارها و نفوذ آب و رطوبت و از بین رفتن کاهگل ها تا ۴۵ درصد دچار تخریب شدند.

طهرانی‌مقدم گفت: برج‌ها و دیوارها و فضاهای داخلی قلعه‌هایی مانند انوشیروان چابهار، دانش‌سرای مقدماتی زاهدان، قلعه تیس چابهار و قلعه بمپور هم به دلایلی همچون شستشوی کاهگل ها، نفوذ آب و ریزش دچار تخریب شده و خسارت هایی تا ۴۰ درصد به هر کدام از این بناها وارد شده است.

وی بیان کرد: در مجموع بارندگی های اخیر به ۶۰ اثر و بنای تاریخی در سطح استان سیستان وبلوچستان خسارت هایی بین ۱۵ تا ۹۰ درصد وارد کرده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: تا این لحظه میزان برآورد خسارت وارده شده به این بناها بر اثر بارندگی و سیلاب‌ها بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال تخمین زده شده است و بر اساس پیش بینی های هواشناسی ممکن است بارندگی هایی که در روزهای آینده خواهیم داشت میزان خسارت را افزایش دهد.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی ایجاد کرده است
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند (عکس)
  • خسارت ندیدن بناهای بافت تاریخی زواره
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • بارندگی های اخیر ۱۸۴ میلیارد ریال به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • آب انبار تاریخی مریم آباد احیا می شود
  • راهنمایان گردشگری فقط از طریق  دفاتر اقدام مجاز به برگزاری تور هستند
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • مرمت عمارت امیرسلیمانی در تهران آغاز شد | برنامه‌ریزی برای بازسازی زندان هارون‌الرشید