Web Analytics Made Easy - Statcounter

در راستای برقراری ارتباط راهبردی با محیط بین‌الملل، خاصه شرق و حوزه کشورهای روسی‌زبان، بمنظور حضوری مثمرثمر و سیستماتیک در محیط، ورود به پروژه‌های علمی مشترک با اساتید دانشگاه‌های روسیه در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در راستای برقراری ارتباط راهبردی با محیط بین‌الملل، خاصه شرق و  حوزه کشورهای روسی‌زبان، بمنظور حضوری مثمرثمر و سیستماتیک در محیط، ورود به پروژه‌های علمی مشترک با اساتید دانشگاه‌های روسیه در دستور کار قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس در گفت‌وگو با مهدی رحیمی، رئیس اداره تعاملات علمی، ملی و بین‌المللی پژوهشگاه، وی در توضیحاتی تفصیلی اشاره داشت: پژوهشگاه در همراهی و نقش‌آفرینی دوستان‌مان در روسیه یعنی بنیاد مطالعات اسلامی روسیه، در فراخوان طرح‌های پژوهشی مشترک ایران و روسیه که به همت صندوق حمایت از پژوهشگران ایران و بنیاد پژوهش‌های بنیادی روسیه در هر سال برگزار می‌شود،  شرکت نمود. در این فراخوان که از حوزه‌های مطالعاتی ریاضیات؛ فیزیک و اخترشناسی؛ شیمی و مواد پیشرفته؛ زیست شناسی، بیو انفورماتیک و علوم شناختی؛ علوم زمین (با تمرکز بر مطالعات قطب جنوب و دریاچه خزر)؛ تاریخ، باستان‌شناسی، قوم‌شناسی و انسان‌شناسی؛ اقتصاد؛زبان‌شناسی و مطالعات فرهنگی؛فناوری اطلاعات، سیستم‌های کامپیوتری و هوش مصنوعی؛مکانیک و هوافضا؛ و مطالعات پیشرفته نفت و گاز حمایت می‌شود، اساتید ایرانی و یا روسی می‌باید یک استاد را در کشور همکار پیدا کرده و در قالب پروژه مشترک، طرح‌ها را به سامان رسانند.

بخش تعاملات پژوهشگاه با استفاده از ارتباط گسترده و وثیق بنیاد مطالعات اسلامی روسیه با آکادمی علوم روسیه، به صورت جدی وارد کار شده و با شکل‌دهی گفت‌وگوی علمی میان اساتید آکادمی علوم روسیه و اساتید پژوهشگاه، توانست ۵ طرح علمی را با اساتید روسی در حوزه‌های علوم‌شناختی، اقتصاد، زبان‌شناسی و مطالعات فرهنگی نهایی کند.

لازم به توضیح است؛ این میزان حضور علمی پژوهشگاه وقتی در کنار دیگر دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور قرار می‌گیرد، بسیار جالب توجه می‌نماید چراکه طبق بررسی‌های اداره تعاملات، دانشگاه‌هایی با ۴۰۰ عضو هیئت‌علمی و با پوشش تمامی حوزه‌های علمی توانستند بین ۶ تا ۱۰ طرح را به مرحله ثبت در صندوق حمایت و ورود به مرحله داوری برسانند در حالی که پژوهشگاه تنها با ۶۷ عضو علمی و پوشش تنها حوزه علوم انسانی و اجتماعی، توانست ۵ طرح را وارد مرحله داوری نماید. اسامی طرح‌های پژوهشگاه بدین قرار است:

 

 

فارغ از این میزان فعالیت، این حضور بین‌المللی، آورده‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت ذیل را نیز برای پژوهشگاه داشته و خواهد داشت:

اتصال ارتباطات علمی بین‌المللی با مهم‌ترین نهاد علمی کشور روسیه
فعال کردن نخبگان جوان ایرانی در کنار اساتید پژوهشگاه با عنوان همکار علمی عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه جهت حضور در صحنه بین‌الملل
اشراب نگاه مسئله‌محوری در طرح‌های علمی
اشراب نگاه چندرشته‌ای در طراحی مسائل و نگارش طرح‌نامه‌‌ها
حرکت به سمت طراحی مسائل استراتژیک کشور در تنظیم پروژه‌ها

لازم به ذکر است؛ هم‌اکنون طرح‌های علمی پژوهشگاه در فرایند داوری توسط صندوق حمایت ایران و بنیاد مطالعات بنیادین روسیه قرار دارند. نتیجه نهایی بررسی‌ها هم تا اواخر آبان به دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های شرکت‌کننده در فراخوان اعلام می‌شود.

پایان پیام/49

منبع: شبستان

کلیدواژه: آکادمی علوم روسیه راهبردی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بنیاد مطالعات دانشگاه ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۴۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود

مرکز ملی مغز به عنوان یک مرکز پژوهشی، آموزشی، درمانی، توانبخشی، ترجمان دانش و تولید فناوری‌های نوین در زمینه اختلالات عصبی و سلامت مغز به صورت کنسرسیومی از دانشگاه‌ها و کادر علمی و آموزشی مرتبط با مطالعات بالینی و پایه مغز و اعصاب و حوزه‌های مرتبط در دانشگاه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ایجاد و فعالیت خواهد داشت.

ماهیت اصلی مرکز ملی مغز، عملی کردن دیدگاه همکاری‌های علمی و تحقیقات بین‌رشته‌ای و نزدیک کردن فضای علوم پایه و بالینی است. این مرکز به عنوان یک واحد مستقل با تمامی دانشگاه‌ها و مراکز علمی همکاری‌های علمی و فناورانه خواهد داشت و برای قسمت درمان با بیمارستان چندتخصصی متعلق به دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر در تعامل خواهد بود.

مراحل اجرایی ایجاد مرکز ملی مغز هم اکنون با ۳۰ درصد پیشرفت عمرانی طرح و تشکیل هسته‌های تخصصی با حضور متخصصان بین‌رشته ای، تفاهم همکاری با شرکت‌های فعال درحوزه نوروتکنولوژی و مراکز علمی از جمله آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و همکاری با انجمن جهانی آلزایمر و شروع اجرای پروژه پیشگیری از افت عملکرد‌های شناختی سالمندان در ایران دردست اقدام است.

همزمان با اجرای این برنامه، دو فراخوان در حوزه توسعه نوروتکنولوژی برگزار و کتاب کار «ذهن فعال» در سالمندی نیز انتشار یافته است و تلاش‌هایی نیز برای همکاری در برگزاری مدرسه علوم اعصاب اجتماعی، تدوین پروپوزال بانک داده جامع عصبی ایرانیان در مرحله ثبت، تاسیس آزمایشگاه فوتوبایوماجولیشن و درد نیز انجام شده است.

در راستای اجرای این طرح ملی شماری از پزشکان پژوهشگر جذب و همکاری با اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و فنی نیز انجام شده و ۲۰ پروژه تحقیقات کاربردی درحوزه‌های اولویت دار، فعالیت کمیته عصب روانپزشکی دستیاران روانپزشکی و تدوین برنامه کمیته دستیاری نورولوژی، راه‌اندازی پروژه نوراکس در قالب دوره‌های تربیت پژوهشگر و فناور و همچنین راه‌اندازی وب سایت و شبکه‌های اجتماعی مرکز از دیگر اقدامات در راستای ایجاد مرکز ملی مغز نیز صورت گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • مراکز رشد علوم انسانی در استان‌های کشور تشکیل می‌شود
  • همکاری ایران و مجارستان در حوزه فرهنگ و هنر
  • کتابخانه شخصی مرحوم کریم مجتهدی در اتاق کارش دایر شد
  • انعقاد تفاهم نامه علمی بین دانشگاه علوم پزشکی یزد و اندونزی
  • رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه آزاد معرفی شد
  • حوزه و دانشگاه دو نهاد فاخر علمی و فرهنگی در عرصه بین‌الملل
  • مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • محققان حوزه ریاضی تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان حمایت می‌شوند