Web Analytics Made Easy - Statcounter

زاهدی گفت: مشکلات کمبود بذر سراسری است و سایر استان‌ها نیز با آن درگیر هستند اما تلاش می‌کنیم با توجه به کمبود بذر، ۳۰ درصدی که وظیفه‌داریم را تأمین کنیم و شاید امسال بتوانیم ۴۰ تا ۴۵ درصد تأمین بذر داشته باشیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد زاهدی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در گفتگو با دیارآفتاب؛ در رابطه با مشکل کمبود بذر گندم در کارگزاری‌های توزیع نهاده‌های کشاورزی گفت: هرساله حداکثر ۳۰ درصد بذر گندم و جو کشت آبی و دیم موردنیاز کشاورزان را تأمین می‌کنیم و البته علت آن این است که هر سه سال یک‌بار باید این بذر تغییر پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: کشاورزانی که در سال‌های اخیر بذر گواهی‌شده دریافت کرده‌اند نیاز به تعویض بذر ندارند و بذر گواهی‌شده برای کسانی است که طی چند سال اخیر تغییر بذر را انجام نداده‌اند.

زاهدی تصریح کرد: امسال به علت افزایش قیمتی که در قیمت خرید تضمینی ۲۵۰۰ تومانی رخ داد باعث شد تا کشاورزان کل گندم خود اعم از بذری که هرساله به‌عنوان خودمصرفی نگه می‌داشتند را نیز به سیلو تحویل بدهند و این اتفاق موجب شد بذر خودمصرفی در اختیار کشاورزان کاهش یابد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: مشکلات کمبود بذر سراسری است و سایر استان‌ها نیز با آن درگیر هستند اما تلاش می‌کنیم با توجه به کمبود بذر، ۳۰ درصدی که وظیفه‌داریم را تأمین کنیم و شاید امسال بتوانیم ۴۰ تا ۴۵ درصد تأمین بذر داشته باشیم، تلاش می‌کنیم از بذرهای مرغوب نیز در کنار بذر گواهی‌شده استفاده کنیم و امیدواریم این مشکل حل شود.

زاهدی همچنین خاطرنشان کرد: تولید و تأمین بذر گندم دیم در استان مرکزی توسط سه شرکت تعاونی روستایی اراک، تعاونی روستایی ساوه و تعاونی روستایی شازند صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه گندم بذری در مزارع جداگانه‌ و با پیمانکاران مشخص کشت می‌شود افزود: تولید گندم بذر پروسه‌ای تحت کنترل دارد که از ابتدا با پیمانکار قرارداد بسته می‌شود تا بذر مادری را کشت ‌کنند و در تمام طول کاشت، داشت و برداشت نظارت‌ها انجام می‌شود که درنهایت این بذر توسط اداره تحقیقات کنترل‌شده و در اختیار مراکز توزیع قرار می‌گیرد.

زاهدی اظهار کرد: بذرهایی داریم که ممکن است دانه‌هایی غیر از آن بذر بیشتر از استاندارد داشته باشند که معمولاً به‌عنوان بذر گواهی‌شده تأیید نمی‌شوند اما به‌عنوان بذر مرغوب و باقیمت پایین‌تر می‌توان از آن استفاده کرد که بهتر از بذرهایی است که ممکن است به روش سنتی تهیه و بوجاری شود.

وی در رابطه با افزایش قیمت حدود ۲۰۰ تومانی هر کیلو گندم بذر طی روزهای اخیر نیز گفت: این افزایش قیمت کار درستی است که در حمایت از تولید بذر صورت گرفت، قیمت بذر گواهی‌شده ابتدا ۳۴۹۰ تومان اعلام شد و هنگامی‌که نرخ خرید تضمینی گندم برای سال آینده ۴۰۰۰ تومان تعیین شد این نگرانی وجود داشت بذری که شرکت‌های تولید بذر و پیمانکاران تولید کرده‌اند بوجاری نشود و به دست کشاورزان نرسد و رغبتی به تولید بذر نداشته باشند تا این گندم را با توجه به اختلاف قیمت سال آینده به مراکز خرید تحویل دهند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: کشاورزان سعی کنند درصورتی‌که طی سه سال گذشته بذر گواهی‌شده دریافت کرده‌اند ضمن ضدعفونی کردن از گندم تولیدی خود به‌عنوان بذر خودمصرفی استفاده کنند و یا با سایر کشاورزان تبادل داشته باشند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: بذر گواهی شده تلاش می کنیم استان مرکزی کمبود بذر تأمین بذر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۴۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون

به گزارش خبرنگار مهر، جبار حمادی پیش از ظهر امروز یکشنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای از کیل گیری مزارع بالای پنج تن محصول گندم در مزارع شهرستان کارون خبر داد و افزود: تاکنون کیل گیری دو مزرعه بالای پنج تن در این شهرستان انجام شده و در صورت وجود مزارع با عملکرد بالا برای آشنایی سایر کشاورزان با سیستم‌های نوین کشت و مراقبت محصول‌های زراعی مراسم کیل گیری انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: روستای طرفایه با عملکرد ۶۰۰۰ کیلوگرم در یک هکتار که به روش کشت مستقیم روی بقایای شلتوک کشت شده بود، برداشت شد؛ همچنین در روستای شیلات با عملکرد هفت هزار و ۶۰۰ کیلوگرم در یک هکتار برداشت شده است.

وی اظهار کرد: ترویج و آموزش روش‌های به زراعی از طریق کشاورزان باشگاه گندم یار یکی از مصادیق روش‌های مشارکتی و ترویج کشاورز به کشاورز محسوب می‌شود که رویکردی نو در تبادل دانش و تجربه گندمکاران با سایر کشاورزان به حساب می‌آید.

کد خبر 6097119

دیگر خبرها

  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • دانش آموزان با حساسیت کمبود آب آشنا شوند
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز