Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@23:17:55 GMT

یک بندر اقیانوسی دیگر در سواحل مکران احداث می شود

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۶۵۰۹۱

یک بندر اقیانوسی دیگر در سواحل مکران احداث می شود

به گزارش خبرنگار مهر، محمد راستاد امروز در حاشیه همایش گرامیداشت روز جهانی دریانوردی در جمع خبرنگاران درباره احداث بنادر جدید در کشور گفت: برای آنکه بنادر کشور امکان پذیرش کشتی‌های نسل جدید را داشته باشند باید با عمق پای اسکله بیشتر و دسترسی بهتر احداث شوند که در همین راستا بندر شهید رجایی را تا پایان امسال با ۹۰۰ متر اسکله توسعه داده و به عنوان نسل سوم بنادر به بهره برداری می رسند تا امکان پذیرش کشتی‌های کانتینری اقیانوس پیما را فراهم کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاضر عمده تمرکز ما بر روی توسعه سواحل مکران است و بندر جدید در سواحل مکران جانمایی شده است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره سفرهای دریایی گفت: در حال حاضر سفرهای دریایی داخلی بین بنادر و جزایر کشور برقرار است اما سفرهای خارجی به دلیل سخت گیری کشورهای همسایه به خاطر پروتکل‌های بهداشتی کرونا متوقف شده است.

وی در خصوص انعقاد قرارداد رسمی با هندی‌ها برای اپراتوری بندر چابهار گفت: یکی از مشکلاتی که بر سر انعقاد قرارداد رسمی بود مترفع شده و امسال از قرارداد موقت عبور می‌کنیم و قرارداد رسمی را امضا می‌کنیم. ضمن اینکه در سال جاری هندی‌ها تجهیزات مورد نیاز برای احداث در بندر شهید بهشتی را وارد و نصب می‌کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در باره رسوب کالاها در بنادر اظهار داشت: در حال حاضر موجودی کالاها در بنادر ۷ میلیون تن است که نیمی از آنها کالاهای اساسی و ۳.۵ میلیون تن کالاهای غیراساسی است همچنین یک میلیون تن کالای کانتینری داریم. در پی سفر معاون اول رئیس جمهور و دستور وی برای تسریع در ترخیص کالاها از بنادر انتظار داریم موجودی انبارهای بنادر به مرور کاهش یابد.

راستاد افزود: عوامل متعددی در ماندگاری بیش از حد کالا در بنادر دخالت دارد اما نباید کالاها بیش ازمدت مجاز ماندگاری در انبارهای بندری باقی بماند. در غیر این صورت مشمول کالای متروکه خواهند شد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره توقیف شناورهای ایرانی در بنادر دیگر کشورها تصریح کرد: عمده علل توقیف کشتی‌ها در بنادر موضوعات فنی است و ارتباطی با موضوعات سیاسی ندارد ما هم ممکن است برخی کشتی‌های خارجی را که برخی برگه‌های مورد نیاز فنی را پر نکنند یا تأیید نشود توقیف کنیم ولی ناوگان متوقف ناشی از مسائل فنی در دیگر کشورها نداریم.

کد خبر 5036091

منبع: مهر

کلیدواژه: بندر چابهار سازمان بنادر و دریانوردی بندر شهید رجایی محمد راستاد سواحل مکران بازار سهام تولید نفت قیمت دلار ویروس کرونا قیمت نفت بانک مرکزی ایران وزارت صنعت معدن و تجارت شاخص کل بورس وزارت جهاد کشاورزی بورس صادرات نفت قیمت یورو قیمت طلا قیمت سکه بهار آزادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۵۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه

محمدرضا جوفار گفت: در منطقه مکران ظرفیت‌هایی از جمله گردشگری، ترانزیت و منابع طبیعی وجود دارد. استفاده از تمام این ظرفیت‌ها می‌تواند وابستگی به درآمدهای فروش نفت و گاز را از بین ببرد.

 

محمدرضا جوفار کارشناس جغرافیای سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در رابطه با ظرفیت‌های مغفول مانده منطقه مکران، گفت: ظرفیت‌های منطقه مکران بسیار زیاد است که متاسفانه در چند دهه اخیر مغفول مانده است. مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی و بیانات خود به توسعه دریامحور اشاره داشتند اما بنظر می‌رسد عزم جدی برای توسعه دریامحور در کشور وجود ندارد.

 

جوفار درباره ظرفیت‌های موجود در این منطقه اظهار کرد: منابع طبیعی از جمله نفت و گاز و موقعیت جغرافیایی، از مهم‌ترین ظرفیت‌های مکران به‌شمار می‌رود. این منطقه با دسترسی به کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و هند و همچنین با دسترسی به دریاهای آزاد موقعیت جغرافیایی خاص و می‌توان گفت بی‌نظیری دارد.

 

وی افزود: مهم‌ترین ظرفیتی که مقداری روی آن تمرکز شده اما هنوز ضعف دارد، بحث گردشگری است. صرفا بحث گردشگری تجاری یا خرید نیست؛ گردشگری‌های متفاوتی از جمله گردشگری انرژی، ورزشی، طبیعی و فرهنگی که به جفرافیای سیاسی ربط دارد می‌تواند صورت بگیرد.

 

این کارشناس جغرافیای سیاسی در رابطه با اینکه چه مسیرهایی برای توسعه این منطقه وجود دارد گفت: زیرساخت‌هایی از جمله حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و هوایی می‌تواند ایجاد شود. این ظرفیت‌ها می‌تواند مکران را به یک هاب بزرگ و چند منظوره تبدیل کند. همچنین می‌تواند آسیای مرکزی را به دریای آزاد متصل کند و برای ما ارزآوری و رونق را به دنبال داشته باشد.

 

جوفار با اشاره به اینکه این منطقه می‌تواند اثرات ملی و بین‌المللی از جمله ارزآوری داشته باشد و با برقراری ارتباط بین قومیت‌های مختلف باعث ایجاد اتحاد می‌شود، گفت: بهره‌وری از منابع طبیعی، یکی از فرصت‌هایی است که به آن توجه نشده است. توسعه صنایع فرآوری، ارتقای کیفیت زندگی مردم این منطقه و توجه به صنعت گردشگری از جمله اقداماتی است که می‌تواند در این منطقه صورت بگیرد.

 

این کارشناس در پایان درباره ارزآوری این منطقه اظهار کرد: ارزآوری این منطقه به چند مولفه بستگی دارد. بهره‌وری اصلی می‌تواند از صنایع و برداشت از معادن صورت بگیرد. همچنین مبحث گردشگری و ترانزیت، از ظرفیت‌های دیگر این منطقه محسوب می‌شود.  با اطمینان می‌گویم که اگر از ظرفیت‌های این منطقه به صورت کامل استفاده شود، وابستگی کشور به نفت و گاز از بین می‌رود.

دیگر خبرها

  • جاده‌ای 2600 ساله که پدر «راه‌آهن» به حساب می‌آید(+عکس)
  • توقیف ۴۴ هزار تُن روغن غیرقابل مصرف‌ در بندر شهید رجایی
  • اژه‌ای: وضع بنادر و انبار گمرکات با نقطه مطلوب فاصله دارند
  • با نقطه مطلوب وضعیت بنادر ،‌گمرکات و انبارها فاصله داریم
  • وضعیت بنادر، گمرکات و انبارهای «تملیکی» و «توقیفی» بهتر شده است
  • استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه
  • بازگشت استیوسون به کشتی؛ انتخابی با مِیسون در راه است؟
  • بندر گوگسر آخرین بندرگاه هرمزگان در دریای عمان
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • رویه‌های بندری در هرمزگان اصلاح می‌شود