Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید امید خلیل زاده روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فاز دوم مایه کوبی دام سنگین آذربایجان غربی اعم از گاو و گاو میش با هدف کنترل و پیشگیری از شیوع بیماری‌ واگیردار و مهلک تب برفکی انجام می‌شود.

وی گفت: جمعیت هدف گذاری شده ۳۰۰ هزار راس دام سنگین است که در همه واحدهای اپیدمیولوژیک در شهریور و مهرماه با همکاری ۹۵ مرکز مایه کوبی بخش خصوصی با نظارت اکیپ نظارتی بخش دولتی انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست اداره کل دامپزشکی آذربایجان‌غربی گفت: یکی از راه‌های کنترل بیماری فوق العاده مسری و مهلک تب برفکی،  علاوه بر لزوم رعایت مقررات بهداشتی قرنطینه ای، واکسیناسیون مرتب و دوره ای جمعیت حساس دامها استان می‌باشد.

خلیل زاده گفت: دامداران در کنترل و پیشگیری از شیوع بیماری‌های واگیردار نقش مهمی برعهده دارند و می‌توانند با رعایت موارد بهداشتی، عدم تردد در میادین دام سنتی، واکسیناسیون به موقع و ضد عفونی دامداری‌های خود در کنار ادارات دامپزشکی از شیوع این بیماری‌ها جلوگیری کنند.

وی اضافه کرد: تعرفه های مایه کوبی اساسا تحت نظارت اداره دارو و درمان اداره کل دامپزشکی و شبکه های شهرستانهاست.

فاز نخست این واکسیناسیون در اردیبهشت ماه با پوشش کامل دامهای سنگین در آذربایجان غربی انجام شده‌است.

بیماری تب برفکی به عنوان مسری‌ترین و مهم‌ترین بیماری اقتصادی در صورت بروز نقش مهمی در  افت تولید انواع فرآورده‌های پروتئینی با منشاء دامی، شیر و فرآورده‌های آن خواهد داشت.

سرپرست اداره کل دامپزشکی آذربایجان‌غربی همچنین با اشاره به واکسیناسیون رایگان حیوانات خانگی اعم از سگ و گربه برعلیه بیماری هاری به مناسبت هفتم مهرماه روز جهانی هاری بیان کرد: این واکسیناسیون برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری در جوامع در معرض خطر و حمایت از تلاش‌های بیشتر در جهت کنترل بیماری هاری است.

خلیل زاده با تاکید بر اینکه عمده ترین راه پیشگیری از بیماری هاری تزریق واکسن است، بیان داشت: به دامداران و افرادی که در تماس با دام هستند توصیه می‌شود نسبت به واکسیناسیون حیوانات خانگی اقدام کنند.

سرپرست اداره کل دامپزشکی آذربایجان‌غربی گفت: واکسیناسیون سگ های روستایی و عشایری به صورت مستمر در برنامه های مبارزه ای این اداره کل در سطح کلیه واحدهای روستایی به صورت رایگان در طول سال در حال اجرا است.

خلیل زاده گفت: طی ۶ ماهه نخست سال جاری تعداد هشت هزار و ۶۹۱ قلاده سگ علیه بیماری هاری مایه کوبی شده‌اند.

روز جهانی هاری هر سال در ۲۸ سپتامبر هفتم مهر ماه، سالگرد درگذشت لویی پاستور برگزار می‌شود که با همکاری وی و همکارانش، اولین واکسن  مؤثر هاری ساخته شد.

برچسب‌ها آذربایجان غربی سازمان دامپزشکی کشور دام و طيور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان غربی سازمان دامپزشکی کشور دام و طيور آذربایجان غربی سازمان دامپزشکی کشور دام و طيور اخبار کنکور اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی بیماری هاری خلیل زاده مایه کوبی تب برفکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۵۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود

مژگان مینوسپهر رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت:با استفاده وسیع تراز واکسن‌های موجود، می‌توان سالیانه از دومیلیون مرگ دیگرجلوگیری کرد.

وی اظهار داشت: برنامه توسعه ایمن سازی کودکان از اولین و موفق‌ترین برنامه‌های ادغام شده در نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی کشور از سال ۱۳۶۳بوده است.

مینوسپهر خاطر نشان کرد: فراهم آوری امکانات و تجهیزات لازم برای توزیع و نگهداری واکسن، تامین به موقع واکسن و بکارگیری نیرو‌های آموزش دیده در رده‌های مختلف سبب شد که پوشش واکسیناسیون کودکان زیر یکسال از ۳۷ درصد در سال آغاز برنامه به سرعت به بالای ۹۰ درصد در سال ۱۳۶۸ برسد و طی ۱۵ سال گذشته همواره بالای ۹۵ درصد بوده است.

مینو سپهر ادامه داد: از جمله دستاورد‌های تلاش ۵۰ ساله در زمینه واکسیناسیون می‌توان به حذف کزاز نوزادی، کنترل بیماری‌های دیفتری و سیاه سرفه، کاهش چشمگیر موارد شدید بیماری سل در دوره کودکی، حذف سرخک و سندروم سرخجه مادرزادی و عاری شدن کشور از فلج اطفال اشاره کرد.

وی افزود: سالهاست که کشور عاری از فلج اطفال است، سرخک، سرخجه وکزازنوزادی حذف شده اند. بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده اند و میزان شیوع حاملان مزمن هپاتیت B به کمتراز یک درصد کاهش یافته است.

مینوسپهر تصریح کرد: به خاطر داشته باشیم جمعیت اتباع، تردد غیر مجاز آنها و باور‌های غلط نسبت به واکسیناسیون و اینکه می‌توانیم با روش‌های مختلف مانند طب سنتی جایگزین مناسب برای واکسیناسیون پیدا کنیم از جمله تهدید‌های این برنامه می‌باشد و امکان بازگشت بیماری‌هایی مانند سرخک، دیفتری، سیاه سرفه و سایر بیماری‌هایی که در این چند دهه کنترل شده است وجود دارد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • تقویت سامانه بارشی از فردا پنجشنبه در آذربایجان‌غربی
  • پرسه سگ‌های ولگرد در شهر؛ ترحم، ترس، هاری
  • بارش‌ها در آذربایجان‌غربی تقویت می‌شود/ثبت ۲۶ میلی‌متر بارندگی در سردشت
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • آغاز عملیات حفر چاه عمیق زمین چمن فوتبال شهرستان پلدشت 
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین