Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، وحید قبادی در جلسه ویدئو کنفرانس روز جهانی افراد دارای معلولیت ضمن تبریک روز جهانی ناشنوایان به افراد دارای معلولیت ناشنوایی در سراسر جهان، گفت: بزرگترین اقلیت در جهان افراد دارای معلولیت هستند و روز ۳۰ سپتامبر در تقویم بین المللی به عنوان روز جهانی ناشنوایان نامگذاری شده است و شعار جهانی این روز بر رعایت حقوق افراد دارای معلولیت ناشنوایی تاکید مجدد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با شاره به اینکه ۱ میلیون و ۵۴۴ هزار نفر از افراد دارای معلولیت در سراسر کشور، تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند؛ گفت: از این تعداد ۲۳۸ هزار نفر دارای معلولیت شنوایی هستند که ۱۴۰ هزار نفر از آنان دارای معلولیت شنوایی شدید و بسیار شدید هستند.

وی افزود: کم شنوایی از شایع‌ترین نقص‌های مادرزادی مخفی به شمار می‌رود و از هر ۱۰۰۰ نفر موالید زنده ۲ تا ۴ نفر دچار مشکل کم شنوایی شدید هستند که با انجام غربالگری‌های لازم، شناسایی می‌شوند.

قبادی دانا همچنین به علل بروز معلولیت شنوایی در افراد اشاره کرد و گفت :۲۵ عامل درصد از این موارد ناشناخته هستند و ۲۵ درصد موارد نیز بر اثر مشکلات حین زایمان، زردی نوزادی، تروما، و… به وجود می‌آید و عامل ۵۰ درصد از موارد ژنتیکی است، به همین دلیل بررسی ژنتیکی افراد و خانواده‌های در معرض خطر ضروری است و سازمان بهزیستی نیز در ادامه فعالیت‌های خود در این زمینه، تمام افراد دارای معلولیت تحت پوشش و خانواده‌های آنان را از نظر مشکلات ژنتیکی بررسی می‌کند و مشاوره ژنتیک و در صورت لزوم انجام آزمایش‌های ژنتیک (به صورت رایگان) را برای آنان انجام می‌دهد.

وی افزود: در سال جاری تمامی خانوارهای دارای دو معلول تحت پوشش تحت مشاوره رایگان و در صورت لزوم آزمایش ژنتیک قرار می‌گیرند و امیدواریم که با این اقدامات میزان معلولیت شنوایی در کشور ما به حداقل برسد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین به غربالگری شنوایی نوزادان اشاره کرد و گفت: تمامی موالید از نظر شنوایی غربال می‌شوند که اگر نقص شنوایی در زیر ۳ ماهگی نوزاد تشخیص داده شود مشکل نقص گفتار به حداقل می‌رسد و اگر مداخله در زیر سن ۶ ماهگی انجام شود کمک شایانی به مشکلات شنوایی افراد خواهد شد.

وی افزود: در حال حاضر ۶۳۰ واحد غربالگری در سطح کشور در این زمینه فعالیت می‌کنند و فعالیت این حوزه از سال ۸۴ به شکل مشخص و سازماندهی شده آغاز شده است و تا کنون ۱۰ میلیون شیرخوار مورد بررسی قرار گرفته‌اند و از این تعداد ۳۲ هزار نوزاد دچار مشکل شناسایی و به مراجع رسیدگی و درمان، ارجاع شده‌اند.

وی گفت: در سال گذشته ۱ میلیون و صد هزار نوزاد با پوشش ۹۲ درصدی موالید زنده در سراسر کشور غربال شنوایی شده‌اند و امیدواریم در سال ۹۹ این رقم به پوشش ۹۳ درصدی برسد.

قبادی دانا همچنین از کاشت حلزون شنوایی به عنوان یکی از کارهای ارزنده انجام شده در سطح کشور یاد کرد و گفت: این کار از سال ۸۶ قوت گرفته است و به خوبی انجام می‌شود در سال گذشته ۲۱۰۰ مورد عمل کاشت حلزون انجام شده است و با توجه به گران و هزینه بر بودن تجهیزات انجام این عمل، حمایت سازمان بهزیستی و هیأت امنای ارزی در این زمینه باعث شده است که خانواده‌ها با هر سطح درآمد؛ بتوانند از این کار بهره مند شوند.

وی به محدودیت‌های بودجه‌ای برای تهیه وسایل و لوازم کمک توانبخشی نیز اشاره کرد و افزود: افراد دارای معلولیت شنوایی ۱۵ درصد از کل جامعه افراد دارای معلولیت در کشور را تشکیل داده‌اند، اما ۲۴ درصد از اعتبارات وسایل کمک توانبخشی به این گروه تخصیص داده شده است و در سال گذشته ۱۰۵۰ نفر سمعک دریافت کرده‌اند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین فعالیت مراکز «خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی» را از فعالیت‌های خوب در کشور دانست و گفت: در حال حاضر ۸۶ مرکز خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی در کشور فعالیت می‌کنند که به ۳۷۰۰ نفر ارائه خدمت می‌کنند و از این تعداد ۳۲۰۰ نفر برای دسترسی بهتر به مشاوره و اقدامات توانبخشی برای کودک و خانواده، یارانه دریافت می‌کنند.

وی گفت: از میان ۱ میلیون و ۸۰ هزار خانوار مستمری بگیر تحت پوشش سازمان بهزیستی، ۹۹ هزار خانوار نیازمند با معلولیت شنوایی مستمری دریافت می‌کنند و همچنین با توجه به ماده ۲۷ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت، ۱۲۵ هزار خانوار نیازمند تحت پوشش سازمان بهزیستی، کمک هزینه معیشت دریافت می‌کنند که از این تعداد، ۲۲ هزار خانوار دارای معلولیت ناشنوایی هستند.

قبادی دانا فعالیت‌های سازمان بهزیستی را مبتنی بر جامعه دانست و گفت:ضمن شناسایی افراد دارای معلولیت ناشنوایی در مناطق دور افتاده و روستایی با کمک مردم و استفاده از ظرفیت خیرین، NGO ها و تشکل‌های فعال در حوزه ناشنوایان در سطح کشور که شرکای اجتماعی سازمان بهزیستی هستند و همچنین آموزش مهارت‌های ارتباطی و مفاهیم زبانی و گفتاری با کمک مراکز شنوایی سنجی یا گفتار درمانی و … می‌توانیم شرایط بهتری برای زندگی افراد دارای معلولیت شنوایی در جامعه فراهم کنیم.

وی گفت: در راستای اجرای ماده ۶ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت در حال رایزنی و جلب نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیمه سلامت و سازمان برنامه و بودجه هستیم تا خدمات توانبخشی نیز تحت پوشش بیمه قرار بگیرند زیرا در حال حاضر خدمات گفتار درمانی و کار درمانی تحت پوشش بیمه‌های پایه سلامت نیستند و امیدواریم بتوانیم در ردیف ۲۴ بودجه سال ۹۹ ردیف اعتباری برای تحت پوشش قرار دادن خدمات توانبخشی ایجاد کنیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور روز جهانی افراد دارای معلولیت ناشنوایی را بهانه‌ای برای مطالبه تک تک افراد جامعه، مسئولین، مدیران کشور و… در خصوص حقوق افراد این افراد دانست و گفت: ناشنوایان از فهیم‌ترین گروه‌های افراد دارای معلولیت هستند که با دستان توانمند خود با ما صحبت می‌کنند و انتظار دارند که ما نیز زبان آنها را به رسمیت بشناسیم.

وی افزود: در سال ۲۰۲۰ یکی از مواردی که بر آن تکیه می‌شود زبان اشاره برای همه است تا شرایطی فراهم شود که این افراد به حقوق خود واقف شوند و دسترسی آنها به مترجمین که کمک حال آنها هستند تسهیل شود.

وی همچنین به راه اندازی شبکه مترجمین زبان اشاره در استان خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات زبان اشاره ایرانی، متفاوت بودن آن در گروه‌های مختلف افراد دارای معلولیت ناشنوایی است که برای به رسمیت شناخته شدن یک زبان اشاره واحد در ایران گروه‌های مختلفی در این زمینه فعالیت می‌کنند و توافقنامه‌ای در همین زمینه به امضا خواهد رسید.

رئیس سازمان بهزیستی کشور از تشکیل شبکه ملی افراد دارای معلولیت ناشنوایی در روزهای آینده خبر داد و گفت: تشکیل این شبکه به مطالبه حقوق این افراد در جامعه و پیگیری اجرا شدن قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت کمک شایانی می‌کند و سازمان بهزیستی نیز با کمک تشکل‌های فعال در این زمینه حقوق افراد دارای معلولیت ناشنوایی را در زمینه‌های بهداشت، درمان، آموزش، ورزش و دیگر حقوق این افراد از نهادهای متولی، مطالبه می‌کند.

وی در پایان با اشاره به کار سخت و طاقت فرسای مترجمین زبان اشاره که ساعت‌های طولانی برای ترجمه سخنان مسئولین و سخنرانان مختلف در نشست‌های افراد دارای معلولیت شنوایی حضور دارند و درک مطالب را برای آنان تسهیل می‌کنند، قدر دانی کرد و گفت: از همه مترجمین گمنام زبان اشاره که زبان گویای عزیزان ناشنوا هستند و ارتباط ما را با این افراد نجیب و فهیم در سراسر کشور برقرار می‌کنند، تشکر می‌کنم.

کد خبر 5036137 مهناز قربانی مقانکی

منبع: مهر

کلیدواژه: بهزیستی وحید قبادی دانا ناشنوایی شورای شهر تهران شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش ویروس کرونا هفته دفاع مقدس پلیس راهور ترافیک چهل سالگی دفاع مقدس قوه قضاییه اربعین حسینی وضعیت راهها پیش بینی وضعیت هوا بنیاد شهید و امور ایثارگران شورای شهر رئیس سازمان بهزیستی کشور دارای معلولیت شنوایی هزار خانوار زبان اشاره حقوق افراد روز جهانی تحت پوشش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۵۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است

به گزارش خبرنگار مهر، سید جلیل میر عظیمی بعد از ظهر یک شنبه در نشست با فرماندار رشت به تشریح اهداف و برنامه‌های این مجموعه پرداخت و اظهار کرد: خدمات رسانی کانون پرورش فکری در بستر بیش از ۶۰ عنوان فعالیت فرهنگی، هنری، ادبی، علمی و پژوهشی انجام می‌شود.

میرعظیمی در ادامه به نیروهای انسانی کانون اشاره و با متعهد و توانمند توصیف‌کردن آنان افزود: موفقیت مربیان و اعضای مراکز فرهنگی هنری این نهاد در رقابت‌های بین المللی، کشوری و استانی، بیان‌گر این توانمندی‌ها است.

این مسئول فرهنگی با بیان اینکه که تربیت نسلی هنرمند، مؤمن و در تراز انقلاب، نیازمند تلاش هم زمان فعالان فرهنگی و توجه مسؤولان و تصمیم‌گیران است، اضافه کرد: برای پیشبرد اهداف، حمایت‌های بی‌دریغ معنوی و اختصاص منابع مالی مناسب ضرورت دارد.

وی با ناکافی خواندن منابع مالی تخصیص یافته به مراکز فرهنگی هنری ۶ گانه کانون رشت طی ۲ سال گذشته گفت: ابعاد فعالیت‌های کانون پرورش فکری بر لزوم حمایت هر چه بیشتر از این مجموعه تاکید دارد.

میرعظیمی در ادامه صحبت‌های خود به برخی فعالیت‌های کانون در مراکز فرهنگی هنری و در سطح شهرستان اشاره و از حضور مؤثر این مجموعه در نمایشگاه هفته دفاع‌مقدس و حضور مستمر همکاران کانون در نمایشگاه «شهر باران، شهر قرآن» در ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۳ سخن‌به‌میان‌آورد.

وی افزود: معرفی کانون استان گیلان به عنوان دبیر کمیته کودک و نوجوان کنگره سرداران، امیران و ۸ هزار شهید استان گیلان و گشایش دبیرخانه این این کمیته در مرکز فرهنگی هنری شماره ۲ شهرستان رشت، بخشی از فعالیت‌های مؤثر کانون در عرصه فرهنگ به‌شمارمی رود.

میرعظیمی نقش کانون را در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و مقابله با تهدیدهای فضای مجازی متوجه نسل کودک و نوجوان با اهمیت خواند و ضمن تشریح برنامه‌های این مجموعه برای همراه سازی خانواده‌ها با فعالیت‌های مربیان کانون ادامه‌داد: برای توفیق فرهنگی، ورود خانواده‌ها به این عرصه ضروری است.

مدیرکل کانون استان گیلان هم‌چنین، از برپایی کارگاه‌های فرزندپروری و مهارت‌آموزی در مراکز فرهنگی هنری کانون صحبت‌کرد و این فعالیت‌ها را بخشی از حرکت‌های تأثیرگذار کانون در توان‌مندسازی نسل کودک و نوجوان دانست.

وی بر لزوم حمایت مسؤولان از تکمیل ساختمان در حال احداث کانون شهرستان خمام و از راه‌اندازی مرکز فرهنگی هنری کانون در مسکن مهر شهرستان رشت اشاره کرد و گفت: در پایان از فرماندار برای بازدید از مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان دعوت کرد.

کد خبر 6097391

دیگر خبرها

  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • خانواده ۵ معلولی در دشتستان صاحب خانه می‌شوند
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران
  • کمک‌های مردمی به مددجویان بهزیستی افزایش یافت
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده 
  • ۲۲ مرکز مهر در مازندران فعالیت می کند
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • ۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند