Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: واکسیناسیون آنفلوآنزا در کشور سابقه طولانی دارد، وزارت بهداشت هر سال این واکسن را در اختیار گروه‌های پرخطر مردم که در معرض ابتلای شدیدتر به این بیماری هستند قرار می‌داد. 

این گروه‌ها شامل کارکنان خط مقدم بهداشت و درمان، بعضی از بیماری‌های خاص، بعضی از کسانی که در مراکز اقامتی بهزیستی به سر می‌برند و گروه‌های پرخطر زندانیان بوده است و بقیه مردم چنانچه نیاز به واکسن داشتند می‌توانستند با نسخه پزشک و از طریق داروخانه‌ها واکسن دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توضیح داد: تاکید وزارت بهداشت بر این نکته بوده که واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های پرخطر است و همه مردم لازم نیست این واکسن را دریافت کنند و براساس پروتکل‌هایی که هر سال برای این منظور تهیه می‌شد، به این نکته اشاره شده و امسال هم همین‌طور است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه تجویز واکسن آنفلوآنزا هیچ ارتباطی با ایمنی در برابر ویروس کرونا ندارد، افزود: مهم این است که در فصل سرما اجازه ندهیم همزمان شاهد هر دو همه‌گیری کوویدـ۱۹ و آنفلوآنزا باشیم و خطر وقوع همزمان این دو همه‌گیری را به حداقل برسانیم.

وی در ادامه گفت: تجربه همزمانی کووید۱۹ و آنفلوآنزا در نیمکره جنوبی زمین نشان داده است که می‌توان با اقدامات موثر، وقوع آنفلوآنزا را به طور جدی در فصل سرما کاهش داد.
به دلیل اینکه واکسیناسیون گسترده‌تر آنفلوآنزا برای تعداد بیشتری از افرادی که در گروه پرخطر قرار دارند، انجام می‌شود و همچنین رعایت بهداشت فردی و فاصله‌گیری اجتماعی و و رعایت پروتکل‌های بهداشتی توصیه شده، وقوع آنفلوآنزا را به طور جدی در فصل سرما کاهش می‌دهد.
 
گویا همچنین افزود: وزارت بهداشت از سال گذشته بعد از وقوع همه‌گیری کووید۱۹ برنامه آمادگی در برابر آنفلوآنزا و وقوع همزمان این دو همه‌گیری را در فصل سرما مورد ملاحظه قرار داده است. حاصل جلسات و پیشنهادهای کمیته علمی آنفلوآنزا و نیز معاونان و تاکید وزیر بهداشت، تقویت سیستم آزمایشگاهی، تامین کیت‌های تشخیصی همزمان دوگانه آنفلوآنزا و کووید۱۹ و تامین واکسن برای تعداد بیشتری از افراد گروه‌های پرخطر است که مهم‌ترین آنها خانم‌های باردار هستند.

چه کسانی رایگان واکسینه می‌شوند؟ 

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: با برنامه‌ریزی صورت‌گرفته در سال جاری تعداد بسیار بیشتری از واکسن در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است تا برای گروه‌های پرخطر یعنی کادرهای بهداشتی درمانی خط مقدم، کلیه خانم‌های باردار، مبتلایان به بیماری‌های خاص، کسانی که به علت بعضی بیماری‌های خاص تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند، ساکنان سرای سالمندان، جانبازان بالای ۵۰ درصد و همچنین کلیه جانبازان شیمیایی، افراد پرخطر ساکن در زندان‌ها، مبتلایان به عفونت HIV و بعضی بیماری‌های خاص دیگر هستند، استفاده شود که کلیه این افراد با هماهنگی با سازمان‌های مربوطه به صورت رایگان واکسینه خواهند شد.

گویا در ادامه افزود: در حال حاضر بخش قابل توجهی از این واکسن‌ها که از بهترین کمپانی‌های تولیدکننده واکسن آنفلوآنزا در دنیا که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت است، تهیه شده و در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور توزیع و مقرر شده است این افراد با هماهنگی با مراکز بهداشتی سراسر کشور به صورت زمانبندی‌شده واکسن خود را دریافت کنند. عملیات واکسیناسیون از روز شنبه ۵ مهر در بعضی از شهرستان‌ها و از روز یکشنبه ۶ مهر در کلیه شهرستان‌های کشور شروع شده است.

وی از افراد واجد شرایط دریافت واکسن درخواست کرد حتماً قبل از مراجعه برای دریافت واکسن با مراکز بهداشت محل خود تماس بگیرند و پس از تعیین وقت تزریق مراجعه کنند تا مراجعات غیرضروری و همچنین ازدحام در مراکز بهداشتی به دلیل انتقال بیماری کرونا جلوگیری شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت همچنین گفت: از مردم تقاضا داریم به اطلاعیه‌های مراکز بهداشتی شهرستان‌ها و استان‌ها توجه جدی داشته باشند.

گویا همچنین در مورد کسانی که در گروه‌های پرخطر اعلام‌شده برای دریافت رایگان واکسن قرار نمی‌گیرند نیز توضیح داد: این افراد می‌توانند با تجویز پزشک خود واکسن را از داروخانه‌ها تهیه کنند که به محض توزیع واکسن در داروخانه‌ها به پزشکان و مردم اعلام خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت نهایت تلاش خود را به کار گرفته تا واکسن آنفلوآنزا به موقع و قبل از فرارسیدن فصل سرما در اختیار مردم قرار گیرد، افزود: در فصل جاری تاکنون موردی از آنفلوآنزا در کشور رخ نداده است.
 

کد خبر 553243 برچسب‌ها كروناويروس وزارت بهداشت و درمان بیماری - آنفلوآنزا واکسن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس وزارت بهداشت و درمان بیماری آنفلوآنزا واکسن رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت واکسن آنفلوآنزا بیماری های خاص گروه های پرخطر مراکز بهداشت فصل سرما همه گیری گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۵۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین‌الهی، در «ملاقات چهره به چهره نمایندگان اقشار مردمی با وزیر بهداشت» که روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، گفت: اقدامات متعددی توسط دولت سیزدهم در حوزه سلامت انجام شده و این انتظار وجود دارد که رسانه‌ها به ویژه صداوسیما به تبیین دستاوردها بپردازند.

وی بیان اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در دولت سیزدهم افزایش یافته است، افزود: ۱۶ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد که معادل ۲۰ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور است. وزارت بهداشت در نظر دارد که ۱۵ هزار تخت دیگر تا پایان سال جاری به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اضافه کند.

وزیر بهداشت گفت: ۱۷۰۰ مورد به ظرفیت خانه‌های بهداشتی کشور اضافه کردیم و در نظر داریم که با افزایش ۲۷۰۰ مورد دیگر تا پایان سال جاری، تعداد خانه‌های بهداشت را به ۴۴۰۰ مورد برسانیم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های مانند ام‌آرآی در شبکه درمانی کشور توزیع شده است. همچنین ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در شبکه درمانی در حال خدمت‌رسانی هستند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۲۸۰۰ متخصص در کشور به ارائه خدمات می‌پردازند.

وزیر بهداشت درباره تعداد مراکز آموزشی گفت: ۱۵۰ مرکز آموزشی در کشور وجود دارد و ۱۲۰ مرکز نیز در حال ساخت هستند.

عین‌الهی با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: دولت سیزدهم نسبت به افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی اقدام کرده است؛ به نحوی که ظرفیت دوره دستیاری تخصصی و دوره دستیاری فوق تخصصی به ترتیب ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین ظرفیت دوره فلوشیپ نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است. ظرفیت رشته پزشکی عمومی نیز در دولت سیزدهم معادل ۱۲ هزار مورد است.

وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور نیز گفت: پیش از دولت سیزدهم، نسخه الکترونیک فقط به صورت ۱۰ درصد در کشور اجرا می‌شد اما این میزان در دولت کنونی به مرز ۹۰ درصد رسیده است.

عین‌الهی با بیان اینکه درمان کودکان کمتر از ۷ سال در مراکز درمانی دولتی و وابسته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به صورت رایگان است، اظهار کرد: اگرچه در شرایط تحریم قرار داریم اما درمان کودکان کمتر از ۷ سال را رایگان کرده‌ایم. سلامت در کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ به عنوان مثال اگر مشکلی مانند تنبلی چشم در کودکان در زمان مناسب تشخیص داده نشود تا پایان عمر دچار تنبلی چشم می‌شود. ما با اجرای این طرح در زمینه خیرخواهی برای مردم گام برداشته‌ایم.

وی با اشاره به ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: هنگامی که این صندوق تأسیس شد ۵ همت بودجه در نظر گرفتند و سال گذشته به مرز ۷ همت رسید. امیدواریم که بودجه این صندوق با توجه به گسترش حمایت‌ها، بیشتر شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: ۵ دهک پایین جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرارگرفته‌اند. همچنین ۵۷ مرکز درمان نازایی در کشور به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۱۴۰۰ شرکت دانش‌بینان در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: تعداد شرکت‌های دانش بنیان در دولت سیزدهم ۱۴۰۰ مورد رسیده است در حالی که این تعداد در گذشته معادل ۷۰۰ مورد بود. این شرکت‌ها حدود ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنند.

عین اللهی با بیان اینکه برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع جزو ابداعات جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید، افزود: ما در نظر داریم که هر ایرانی با یک کد ملی تحت نظر یک حامی سلامت قرار گیرد. برنامه نظام ارجاع و سلامت خانواده را با حضور ۲۰ کشور جهان رونمایی کردیم. اگر خواهان داشتن جامعه سالم هستیم باید خانواده سالم داشته باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری پویش سلامت در سال گذشته گفت: ۴۶ میلیون نفر در پویش سلامت وزارت بهداشت شرکت کردند که یک رقم فوق‌العاده به حساب می‌آید. آمار و ارقام پویش سلامت بیانگر این است که ۸۸۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در این پویش به بیماری دیابت و ۴۶۰ هزار نفر به فشار خون مبتلا بودند اما از بیماری خود مطلع نبودند. همچنین ۸ میلیون نفر نیز مشکوک به دیابت و ۴ میلیون مشکوک به فشارخون بودند اما از این مورد اطلاعی نداشتند.

وی ادامه داد: در نظر داریم ۲ پویش دیگر برگزار کنیم. پویش ملی سرطان و پویش ملی سلامت کودکان جزو پویش‌های آتی وزارت بهداشت به حساب می‌آید. ما با پویش سرطان در نظر داریم از سرطان‌هایی مانند سرطان پستان در زنان و برخی سرطان‌ها در مردان پیشگیری کنیم. بررسی‌ها بیانگر این است برخی والدین نیز از بیماری فرزندان خود خبر ندارند.

وزیر بهداشت در پاسخ به درخواست رئیس هیأت‌مدیره بیماری‌های نادر ایران در خصوص حمایت از بیماری‌های نادر و نقش انجمن‌ها در این زمینه گفت: ۲۲ هزار عضو هیأت علمی در ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم‌پزشکی مشغول به فعالیت هستند. اساتیدی که عضو کمیته علمی هستند در خصوص مسائل مختلف به ارائه نظرات تخصصی می‌پردازند؛ به طور مثال، این گروه‌های تخصصی می‌گویند که بهترین دارو برای درمان یک بیماری چیست؛ همانطور که در دوران پاندمی کرونا عمل کردند.

کد خبر 6097516 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • خدمات رایگان دندانپزشکی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد