Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@11:05:08 GMT

آبیاری و بارندگی سبب مرغوب‌تر شدن سیب سمیرم شد

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۶۶۱۷۴

آبیاری و بارندگی سبب مرغوب‌تر شدن سیب سمیرم شد

کیارش سامی روز سه‌شنبه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: وضعیت بهتر آب و بارندگی در کنار کمتر شدن روزهای گرم تابستان باعث بهتر شدن کیفیت سیب امسال شده است.

به گفته وی سال گذشته ۴۰ درصد از محصول سیب درختی این شهرستان درجه یک بود در حالی که در سال جهش تولید، پیش بینی ما ۶۰ درصد سیب درجه یک است.

کارشناس مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی سمیرم با بیان اینکه سرجمع پیش‌بینی برداشت سیب این شهرستان ۲۰۰ هزار تن است، ادامه داد: از این حجم سیب حدود ۳۰ درصد درجه ۲ و ۱۰ درصد از محصولات درجه سه یا صنعتی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سامی به زمان برداشت سیب که از نیمه شهریورماه آغاز شد اشاره کرد و گفت: سیب‌های منطقه پادنای بزرگ در جنوب سمیرم زودتر می‌رسند و زودتر برچیدن آنها آغاز می‌شود اما برداشت سیب‌های بخش‌های شمالی و مرکزی تا اوخر مهرماه ادامه دارد.

وی نرخ خرید و فروش سیب در سال جاری برای سیب درجه یک را ۴۵ هزار ریال اعلام کرد و گفت: برای سیب‌های درجه ۲، دو هزار و ۲۰۰ تومان نرخ‌گذاری شده است.

مسئول باغبانی و زراعت مدیریت جهاد کشاورزی سمیرم تصریح کرد: امسال با وجود شرایط شیوع ویروس کرونا شیوه‌نامه‌هایی در رابطه به نحوه کار و بکارگیری کارگران سیب‌چین تدوین شد.

سامی خاطرنشان کرد: رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی هم در باغ‌ها و مزارع و هم در انبارها و سورتینگ سیب ضروری است و به شکل روزانه بر این امر نظارت و بازرسی می‌شود.

احمد تیموری مدیر جهاد کشاورزی سمیرم پیش از این گفته بود، روزانه به ۱۵ هزار نفر نیروی کارگر در شهرستان در زمان برداشت محصول سیب نیاز است.

امسال علاوه بر سیبهای عمده سمیرم(رد و گلدن) ۶ هزار تن سیب گلاب بهاره از باغ های سمیرم در فصل تابستان برداشت شد.

حجم تولیدی سیب سمیرم در سال ۹۸ نیز ۱۹۰ هزار تن بود که امسال ۱۰ هزار تن رشد تولید نشان می‌دهد.

شهرستان سمیرم با چهار محدوده مطالعاتی (دشت) قبرکیخا، سمیرم، وردشت و کُمه جزو حوضه آبریز کارون بزرگ محسوب می‌شود و دارای ۱۸ هزارو ۵۰۰ هکتار باغ، ۱۷ هزار هکتار زمین زراعی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع و جنگل‌های طبیعی است.

سالانه بطور متوسط حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن انواع سیب درختی مرغوب در این شهرستان تولید و در بازارهای داخلی و خارجی عرضه میشود.

سمیرم در ۱۶۰ کیلومتری جنوب استان اصفهان و در دامنه‌های دنا و زاگرس میانی واقع است.

برچسب‌ها صادرات سیب ویروس کرونا توسعه صادرات جهش تولید سمیرم پروندهٔ خبری سال ۹۹؛ سال جهش تولید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صادرات سیب ویروس کرونا توسعه صادرات جهش تولید سمیرم صادرات سیب ویروس کرونا توسعه صادرات جهش تولید سمیرم اخبار کنکور هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۶۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، کبری توکلی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به خسارت به مزارع گندم به سبب تداوم خشکسالی و کاهش بارش باران اظهار داشت: به علت خشکسالی و عدم بارندگی در فصل کشت همه سطوح بیمه شده گندم دیم به میزان ۱۴۰ هزار هکتار خسارت دیده است.

وی خسارات به سطوح گندم آبی را مورد اشاره قرار داده و بیان کرد: از ۱۸ هزار هکتار مزارع گندم آبی استان بوشهر به سبب کاهش بارش باران در فصل کشت حدود ۴ هزار هکتار آن خسارت دیده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر پرداخت غرامت خسارت به مزارع گندم را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: بر اساس مناطق کشت شده و ظرفیت تولید و نوع طرح بیمه‌ای غرامت خسارت از یک تا ۳ میلیون تومان در هر هکتار مزارع گندم به کشاورزان پرداخت می‌شود.

کاهش ۷۰ درصدی برداشت

توکلی از برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: این میزان گندم تحویل مراکز خرید شده که شامل گندم معمولی و بذر گندم است.

وی با بیان اینکه برداشت گندم تا خرداد ماه ادامه دارد تصریح کرد: پیش‌بینی تولید ۴۰ هزار تن محصول گندم از مزارع استان بوشهر شده که نسبت به تولید ۱۲۵ هزار تنی سال قبل کاهش بیش از ۷۰ درصد کاهش دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر از خرید گندم توسط ۱۴ مرکز خرید اداره غله و خدمات بازرگانی و مرکز خرید با مشارکت سازمان تعاون روستایی استان بوشهر خبر داد.

کد خبر 6090811

دیگر خبرها

  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • پیش‌بینی بارندگی در اغلب مناطق خوزستان
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • لاله زار دومین ایستگاه سرد کشور
  • ورود سامانه بارشی به کشور/ این استان ها منتظر بارندگی باشند
  • امروز در برخی از مناطق کرمان باران می بارد
  • ادامه بارندگی ها در استان
  • ادامه آبیاری نخلستان‌های آبپخش تا برداشت محصول
  • آغاز لایروبی ۲ کیلومتر از کانال درجه یک شبکه آبیاری و زهکشی سرخس