Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدعباس صالحی، روز سه شنبه در وبینار «بررسی ابعاد شخصیتی و اندیشه‌های حضرت آیت ‌الله تسخیری» در حوزه ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با اشاره به ابعاد وجودی،‌ شخصیتی و علمی آیت الله تسخیری، وی را مرد جهاد و مقاومت برشمرد و گفت: مرحوم آیت الله تسخیری، شخصیت و مرد گفت‌وگو بود. شاید از این جهت، مشابه او یا کم داشتیم یا حتی می‌توانیم مدعی شویم در دهه‌های اخیر نداشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه آیت الله تسخیری را نسبت به دیگر شخصیت‌هایی که در این عرصه ورود داشتن متمایز می‌کرد، این است که معتقد به گفت‌وگو بود. زنده یاد تسخیری در مسیر گفت‌وگو، خستگی‌ناپذیر بود و در بیش از ۸۰۰ کنفرانس در داخل و خارج از کشور حضور یافت که بیانگر خستگی‌ناپذیری ایشان بود.

این عالم بزرگ در دهه پایانی عمر خود با جسمی رنجور به شکل اعجاب برانگیزی در فضای گفت‌وگو و ارتباط با جهان اسلام و غیر اسلام حضور یافت و علاوه بر اعتقاد به گفت‌وگو محتوای دانشی ارزشمند و جالب توجهی داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: نکته سومی که در ویژگی‌های برجسته آیت الله تسخیری مشهود بود، شخصیت گفت‌وگو محور ایشان است. محتوای غنی بود که در فضای گفت‌وگو داشت.
وی در ادامه سخنانش، روحیه خاص تعاملی و ارتباطی را از ویژگی‌های برجسته آیت الله تسخیری دانست و گفت: ادب و زبان فاخر هم از دیگر ویژگی‌های ایشان بود و این شاعر برجسته زبان عربی و آشنا به واژگان عربی چنان در ادبیات عرب تبحر داشت که در مجالس و محافل مایه اعجاب حاضران و ادیبان می‌شد. در محافلی که حضور می‌یافت، مخاطبان او می‌دانستند با شخصیت خبره، فرهیخته و دانشمند مواجه هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با اشاره به تعبیر زبان گویای اسلام و تشیع در توصیف آیت‌الله تسخیری در بیانات مقام معظم رهبری اظهار کرد: این تعبیر بسیار قابل تأمل است و افرادی که با ایشان تعامل داشتند به خوبی می‌دانند اغراق‌آمیز نبوده و توصیفی دقیق است.

قرآن در زندگی علمی آیت ‌الله تسخیری تبلور یافته بود
صالحی افزود: آیت ‌الله تسخیری برای وحدت و ارتباط به تنهایی یک امت بود و شخصیتی قرآنی داشت و قرآن در زندگی علمی‌اش تبلور یافته بود. آیت ‌الله تسخیری تفسیر قرآنی با نام المختصر المفید فی تفسیر القرآن المجید را به توصیه شهید صدر به رشته تحریر درآورد و سال‌ها برای نگارش آن زحمت کشید. این عالم بزرگ شخصیتی مأنوس و مرتبط با قرآن داشت و تفسیر المختصر فی تفسیر القرآن رهاورد قابل توجهی برای جهان اسلام و بیانگر انس ایشان با قرآن بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: در این تفسیر سعی شده است در ارتباطی سریع با مخاطب مطالب پرمحتوایی ارائه شود تا جوانان بتوانند از آن استفاده کنند. منشور تقریبی آیت‌الله تسخیری مبتنی بر چهار اصل «یافتن و شناخت مشترکات»، «توسعه مشترکات»، «همکاری براساس مشترکات» و تلاش برای دوری از شرح اختلافات در موارد مختلف بود و این چهار اصل مبنای تلاش‌های نظری و عملکردی آیت‌الله تسخیری بود.
به گزارش ایرنا، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به پاس بزرگداشت نام و یاد عالم ربانی حضرت آیت الله شیخ محمد علی تسخیری (ره)، همزمان با آیین چهلمین روز ارتحال ایشان، نشست بین‌المللی بررسی ابعاد شخصیتی و اندیشه‌های آیت‌الله تسخیری را امروز (۸ مهرماه) با حضور شخصیت‌ها و اندیشمندانی از جمهوری اسلامی ایران و جهان اسلام در محورهای ولایت مداری و انقلابی‌گری، مجاهدت و خستگی ناپذیری، اخلاق و معنویت، وحدت اسلامی و تقریب مذاهب اسلامی، ارتباطات اسلامی و دیپلماسی فرهنگی و علم و اندیشه (به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس) برگزار کرد.

برچسب‌ها سید عباس صالحی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمدعلی تسخیری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید عباس صالحی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمدعلی تسخیری سید عباس صالحی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمدعلی تسخیری اخبار کنکور ارتباطات اسلامی آیت الله تسخیری گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۶۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند

شیخ محمد جمالی امام جمعه اهل سنت شهرستان کنگان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب با تأکید بر توجه به توصیه حضرت صادق(ع) به وحدت میان مذاهب اسلامی، اظهار داشت: امام جعفر صادق علیه السلام در تمام مسائل مورد بحث جهان اسلام "علمی، صبر و بردباری" زبانزد خاص و عام می باشند؛ ایشان فرزند پیغمبر اکرم صلوات الله علیه بودند و طبیعتا یک شخصیت عادی نبودند.

شیخ جمالی افزود: امت اسلام باید توصیه های پیامبر اسلام و بزرگان دین مانند امام جعفر صادق علیه السلام در جهت وحدت و همبستگی را حفظ کنند و پیوسته رهنمودهای ایشان را تکرار و عمل کنند.

این عالم اهل سنت تصریح کرد: وحدت امت اسلام جز با اتحاد و همدلی تحقق نمی باید زیرا وحدت و تقریب مقدمه پیروزی امت اسلام است. دشمنان مکررا درصدد ایجاد تفرقه و دوری هستند، آنان در مسائلی که نیاز به اتحاد دارند با یکدیگر متحد می شوند و نیروهای خود را علیه اسلام و مسلمین صف آرایی می کنند.

وی عنوان کرد: در مقابل امت اسلام که دارای "خدای واحد، پیامبر واحد، کتاب واحد"  هستند، گاهی عده ای مسائلی را پیش می آوردند که برای امت اسلام می تواند آسیب رسان باشد.

وی در پایان تأکید کرد: امام جعفر صادق علیه السلام توصیه بر اتحاد و وحدت امت اسلام داشتند لذا افرادی که پیرو این مکتب هستند باید از توصیه ها و رهنمود های ارزشمند ایشان پیروی نموده و در راستای وحدت و تقریب امت اسلام گام بردارند.

انتهای پیام/