Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشکورنیا با بیان اینکه در زمان درگیری کرونا ماهیت فعالیت مراکز بهداشت تحول اساسی پیدا کرد گفت: بیمارستان‌ها تمام کار خود به علت کرونا را تعطیل کردند و بهداشت علاوه بر کرونا به کار خود ادامه داد که این موضوع ارزش کار همکاران بهداشت را می‌رساند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «احمد مشکورنیا» ظهر امروز(سه‌شنبه 8 مهر) در آیین تکریم و معارفه روسای مرکز بهداشت شرق اهواز، کار بهداشت را یک کار فرآیندی دانست و اظهار کرد: بهداشت کاری است که بر اساس یک سری پروتکل و دستورالعمل به صورت اتوماتیک انجام می‌شود و از وزیر تا بهورز همه از طریق سامانه سیب در ارتباط هستند و همه این اقدامات قابل استخراج هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سرپرست سابق بهداشت شرق اهواز افزود: در حوزه مادران باردار، کودکان و نوزادان واحد بهداشت خانواده مرکز بهداشت شرق فعال بوده و درصد شناسایی مادران باردار از حدود ۶۰ درصد به بالای ۸۰ درصد رساند و در برخی از مراکز ما این شاخص به ۱۰۰ درصد هم رسید.

 

وی اضافه کرد: در حوزه واکسیناسیون واحد پیشگیری که در خط مقدم آن است بالای ۹۶ درصد واکسیناسیون را داشتیم که از گذشته بود و ما آن را حفظ  کردیم و اکنون تحویل خواهیم داد.

 

مشکورنیا با بیان اینکه دوره کرونا باعث افتی در واکسیناسیون در یک دوره شد تصریح کرد: متعاقبا با ریکاوری و بازسازی که صورت گرفت این شاخص رو به بالا رفت و امروز در جایگاه قبلی هستیم.

 

وی با اشاره به حوزه بهداشت محیط عنوان کرد: در این حوزه یک سری فعالیت‌های روتین و بارز داریم به طور مثال از زمان سیل ۹۸ که بنده همزمان با سرپرستی بهداشت شرق اهواز، رئیس بهداشت کارون بودم با کنترل واحد پیشگیری و بهداشت روی مساله آب، غذا، بیماریابی، کنترل دقیق اطفال و نوزادان و رصد دقیق بیمارانی که به اورژانس‌های بیمارستان‌ها مراجعه می‌کردند از ابتدا تا خاتمه سیل یک مورد وبا و ناگ در شهر اهواز و کارون گزارش نشد.

 

سرپرست سابق بهداشت شرق اهواز ابراز کرد: در حوزه بهداشت محیط مرتب نظارت‌ها  بر اصناف، اماکن و انبارها رستوران‌ها و جاهایی که ارتباط مستقیم با مردم داشتند، انجام می‌شد و همچنین و سامانه ۱۹۰ هم پاسخگوی شهروندان بود.

 

وی با اشاره به طرح تشدید نظارت بربهداشت محیط عنوان کرد: در این راستا در سال ۹۸ انباری را کشف کردیم که خشکبار به صورت غیربهداشتی و غیراصولی تهیه و روانه بازار می‌کرد و تعداد زیادی از مغازه‌ها مشتری آن بودند که با گزارش مردمی با همکاری پلیس و اماکن این انبار پلمب شد و معدوم‌سازی انجام گرفت.

 

مشکورنیا خاطر نشان کرد: محل دپوی زباله در برومی با مداخله پلیس و دستور مقام قضایی ظرف مدت ۴۸ ساعت بعد از گزارش مردمی پلمب و جمع‌آوری شد.

 

وی از دیگر کشفیات در حوزه بهداشت را انباری با ۷۲ تن خرمای فاسد اشاره کرد و ادامه داد: این انبار خرماهای فاسد را تلمبار کرده بودند و ادعا داشتند که وارد بازار نمی‌شود و راهی کشورهای عربی می‌شود و دستور معدوم‌سازی آن را گرفتیم شاید قرار نبود روانه بازار شود اما باید حافظ اعتبار نظام مقدس و کشور باشیم.

 

سرپرست سابق بهداشت شرق اهواز با بیان اینکه در زمان درگیری با کرونا ماهیت فعالیت مراکز بهداشت تحول اساسی پیدا کرد یاد آور شد: بیمارستان‌ها تمام کار خود به علت کرونا را تعطیل کردند و بهداشت علاوه بر کرونا به کار خود ادامه داد که این موضوع ارزش کار همکاران بهداشت را می‌رساند که علی‌رغم تمام سختی‌ها و کمبودها شبانه‌روز اماکن عمومی را تحت کنترل و رصد گرفتند.

 

پایان پیام/679

منبع: شبستان

کلیدواژه: بهداشت شرق اهواز تودیع و معارفه بهداشت شرق اهواز کار خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۹۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس عبادی، در دومین روز از اجلاس مدیران پرستاری کشور که با حضور دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی در مشهد مقدس برگزار شد، با بیان اینکه کمبود پرستار یک‌ مساله جهانی است، اظهار کرد: در جهان ۲۸ میلیون نفر کادر پرستاری مشغول خدمت رسانی هستند، اما نیاز جهان ۳۴ میلیون پرستار است، یعنی با کمبود ۶ میلیون پرستار در جهان مواجه هستیم، از این رو سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری پیدا کند تا عدالت در سلامت، محقق شود.

وی با تاکید بر اینکه موضوع عدالت در سلامت از اولویت های وزارت بهداشت محسوب می شود، افزود: عدالت در سلامت به معنای دسترسی آسان و ارزان مردم به خدمات باکیفیت و ایمن است.

عبادی ادامه داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان ۸ درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به ۱۱ درصد نیز می ‌رسد، اما در کشور ما ۳ تا ۵ درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه ویژه ‌ای به حوزه سلامت شد، این عدد افزایش پیدا کرد و اکنون به ۳ تا ۴ درصد از سهم تولید ناخالص ملی رسیده است.

انسان سالم محور توسعه پایدار است

وی با بیان اینکه انسان سالم محور توسعه پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در توسعه هر کشوری اهمیت دارد. در 100 سال گذشته نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی بود، اما بعد از توسعه فناوری‌ ها و سرعت بیش از حد زندگی روزمره، به تدریج موضوعاتی مانند سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد توجه قرار گرفتند.

وی ادامه داد: در کنار سلامت جسمانی، سلامت روان نیز از جمله موضوعاتی است که اگر به آن پرداخته نشود، جهان در یمرز بحران قرار می ‌گیرد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در زمینه در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی وجود دارد، خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفته‌ اند، استفاده از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر اساس برنامه ‌های درسی‌ شان در حوزه‌ های پیشگیری، ارتقای سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی مشارکت کنند. برای مثال، در کشورهای حوزه اسکاندیناوی اولین مراجعه مردم به پرستاران است و برآوردها نشان داده ۸۵ درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر، پرستاری در منزل توسعه خوبی نداشته است، یادآور شد: البته در دولت سیزدهم در برنامه هفتم توسعه به پوشش بیمه‌ ای خدمات پرستاری در منزل اشاره شده است که امید می‌ رود وضعیت را بهبود بخشد‌.

عبادی درباره آمار پرستاران فعال در کشور، تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری، ۲۳۰ هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند و این عدد در بین جمعیت ۵۵۰ هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل توجه است، بنابراین پرستاران می‌ توانند در سنجه‌ های مختلف نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر می ‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد بعد از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در کشور دارد، بیان کرد: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری، بی توجهی به سلامت جامعه است و این موضوع نگاه ما به پرستاری را ویژه ‌تر می‌ کند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش می‌ دهد. از سوی دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با توجه به اینکه تا ۳۰ سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند می ‌شوند، جایگاه آنها در نظام سلامت باید ارتقا پیدا کند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در رشته ‌های پرستاری، اتاق عمل و فوریت ‌های پزشکی سالانه ۱۵ هزار نفر در گروه پرستاری تربیت می ‌شوند، خاطرنشان کرد: درحال حاضر، در دانشگاه های علوم پزشکی کشور ۱۳ رشته کارشناسی ارشد پرستاری وجود دارد که شامل مراقبت‌ های ویژه کودکان و نوزادان، اورژانس، سلامت جامعه، سلامت روان، پرستاری و سایر رشته هاست.

نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری

وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری، بیان کرد: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را آقایان تشکیل می‌ دهند، اما در کشور ما پذیرش دانشجویان مرد افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران، زن و ۲۵ درصد آنها، مرد هستند.

عبادی افزود: جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌ کند.

وی گفت: ماهیت شغل پرستاری، سخت و دشوار است، زیرا خدمت پرستاری لحظه ای متوقف نشده و مراقبت از بیمار در شیفت های پی در پی ادامه دارد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه سخنانش ضمن قدردانی از تلاش های ارزشمند دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی ‌های اجتماعی، در زمینه پیگیری فرآیند نگارش لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران، گفت: این لایحه به انجمن ‌های پرستاری ارسال شده و در این زمینه نیاز به حمایت بیشتری داریم.

وی گفت: امیدواریم پس از تدوین لایحه نهایی و چکش کاری آن در وزارت بهداشت، از ظرفیت‌ های نهاد ریاست جمهوری برای ابلاغ آن نیز بهره ببریم تا خدمات سلامت توام با حفظ کرامت مردم و پرستاران، با کیفیت بالا به جامعه ارائه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • شغل پرستاری ماهیت سخت و دشواری دارد
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس