Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبادی با اشاره به فعالیت ۲۵ رشته بومی و غیربومی در شهرستان بندرماهشهر گفت: به زودی با همکاری شهرداری بندرماهشهر بازارچه صنایع دستی به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرماهشهر، «سارا عبادی» شامگاه (سه‌شنبه 8 مهر) به مناسبت هفته گردشگری، در جمع خبرنگاران، از راه‌اندازی اولین و تنها پایگاه منظر فرهنگی تاریخی استان خوزستان در بندرماهشهر خبر داد و اظهار کرد: این پایگاه پژوهشی فرهنگی به دلیل اهمیت و غنای فرهنگی که در شهرستان در حوزه‌های تاریخی فرهنگی دارد و از آنجا که از قدیمی‌ترین استقرارگا‌های باستانی حوزه خلیج فارس در جنوب شرق بندر ماهشهر به شمار می‌رود، با پیگیری مسئولان به شهرستان بندرماهشهر اختصاص داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان بندرماهشهر افزود: تحقیق و پژوهش در حوزه‌های تاریخی فرهنگی و طبیعی از وظایف اصلی این پایگاه پژوهشی بوده و این پایگاه در حوزه آداب و رسوم و فرهنگ هنر و معماری شهرستان به صورت تخصصی فعالیت می‌کند و همچنین مطالعاتی در چهار حوزه باستان‌شناسی، مردم‌شناسی، معماری و جغرافیای طبیعی برای اولین بار در استان خوزستان به طور کامل و همزمان در کل شهرستان بندرماهشهر انجام شد.

 

وی با اشاره به اینکه این مطالعات به صورت میدانی و پژوهشی انجام شده است بیان کرد: 48 پژوهشگر و کارشناس و هیئت علمی چندین دانشگاه از استان‌های مختلف کشور برای این مطالعات به مدت ۶ ماه در شهرستان حضور پیدا کردند و در حوزه این مطالعات 30 اثر باستانی، 40 اثر ناملموس، 30 اثر منقول، 12 اثر طبیعی شناسایی شده که 24 اثر تاریخی، صنعتی و طبیعی ثبت ملی شده و 54 پرونده ناملموس تدوین و جهت ثبت آماده شدند.

 

عبادی تصریح کرد: اقداماتی در سه بخش برنامه‌ریزی شده که بخش اول شناسایی، بررسی و انجام مطالعات، بخش دوم ثبت آثار تاریخی و طبیعی و بخش سوم گمانه‌زنی، کاوش و مرمت بوده است و همچنین چهار جلد کتاب از مطالعات انجام شده در حوزه باستان‌شناسی، معماری، مردم‌شناسی و جغرافیای طبیعی از شهرستان بندرماهشهر در حال تدوین است که به زودی چاپ خواهد شد.

 

وی ادامه داد: در بخش گردشگری نیز مطالعات دریایی و ساحلی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی و معاونت گردشگری برنامه‌ریزی و مطالعات اولیه جهت احداث ژئو پارک طبیعی در شهرستان بندرماهشهر انجام شده است؛ این پارک با توجه به وجود خوریات و سواحل پتانسیلی برای جذب گردشگر در منطقه به شمار می‌رود.

 

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری بندرماهشهر ابراز کرد: برای احداث ساختمان موزه و خانه صنایع دستی تفاهم‌نامه‌ای با همکاری اداره مسکن و شهرسازی منعقد شده که طی این تفاهم نامه 2 هزار و 500 مترمربع زمین جهت احداث این ساختمان واگذار شده و از منابع شهرستان به کمک صنایع پتروشیمی ساخته می‌شود.

 

وی عنوان کرد: 6 دوره آموزشی صنایع دستی در اداره زندان شهرهای بندر ماهشهر، بندرامام و چمران نیز برای توانمندسازی زندانیان برگزار شده و همچنین در ابتدای سال ۹۹ در چهار رشته دوره‌های مجازی آموزش صنایع دستی و در حوزه گردشگری دوره‌های مجازی با همکاری اداره کل در حال برگزاری است.

 

عبادی با تاکید بر ایجاد اشتغال با استفاده از صنایع دستی اذعان کرد: ما برای احداث کارگاه جاجیم‌بافی و تخصیص اعتبار به این نوع کارگاه پیگیری‌های لازم را انجام داده‌ایم؛ همچنین پیگیر هستیم تا موزه نفت را در پارک ساحلی مجیدیه با همکاری شهرداری و شورای بندر ماهشهر احداث کنیم.

 

وی با اشاره به قدمت صنعت آب شهرستان بندرماهشهر گفت: یکی از قدیمی‌ترین موتورخانه‌های پمپاژ آب در پارک ارم شهرستان بندرماهشهر بوده که در مالکیت شرکت عملیات غیرصنعتی و خدمات صنایع پتروشیمی است و با پیگیری‌های انجام شده و با توجه به موافقت مدیرعامل شرکت عملیات غیر صنعتی به زودی در این پارک با کمک این شرکت سایت موزه آب احداث خواهیم کرد.

 

رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری بندرماهشهر با اشاره به ارائه تسهیلات به صنعتگران و هنرمندان شهرستان خاطر نشان کرد: ما همواره پیگیر اعطای وام توسعه کارگاهی به صنعتگران و هنرمندان بوده‌ایم که این امر با کمک پتروشیمی اروند انجام شد و وام‌هایی بدون بهره برای توسعه کارگاه‌ها به صنعتگران اختصاص داده شد؛ همچنین ادار‌ه‌کل میراث فرهنگی خوزستان و معاونت صنایع دستی این وزارت به تعدادی از صنعتگران دارای مجوز تولید انفرادی تسهیلات پرداخت کرده است.

 

وی با اشاره به احداث بازارچه صنایع دستی در بندرماهشهر افزود: سال گذشته 18 مجوز کارگاه تولیدی انفرادی و 2 مجوز کارگاه برای صنعتگران بندرماهشهر و بندرامام توسط اداره‌کل میراث فرهنگی خوزستان صادر شده و در حال حاضر بیش از ۲۵ رشته صنایع دستی بومی و غیربومی در شهرستان فعالیت می‌کنند؛ همچنین با همکاری شهرداری بندرماهشهر بازارچه صنایع دستی به زودی به بهره‌برداری می‌رسد تا با متمرکز شدن صنعتگران در یک مکان شاهد رونق و توسعه این صنعت باشیم.

 

عبادی تاکید کرد: کمه‌دوزی یکی از هنرهای سنتی بندرماهشهر است که توسط صنعتگران تولید و به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود و یکی از رشته‌های زیر مجموعه سوزن‌دوزی بوده که این رشته در استان خوزستان فقط در بندر ماهشهر فعالیت داشته و آموزش داده می‌شود، این رشته در صورت حمایت و توسعه می‌تواند اشتغالزایی خوبی داشته باشد.

 

وی در پایان با اشاره به اسکله تاریخی غزاله یاد آور شد: این اسکله تنها اسکله مدرن جنوب غرب ایران بوده که به عنوان اثر صنعتی ثبت ملی شده و ما با اخذ مجوز از وزارت میراث فرهنگی مطالعاتی برای مرمت این اسکله تاریخی و منطقه پیرامونی آن انجام دادیم که به زودی شاهد مرمت اسکله غزاله توسط شهرداری بندرماهشهر خواهیم بود.

 

پایان پیام/662

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهرستان بندرماهشهر شهرداری بندرماهشهر میراث فرهنگی شهرستان بندرماهشهر بازارچه صنایع دستی میراث فرهنگی بندر ماهشهر انجام شده انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۰۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: یک هزار آثار تاریخی ثبت شده ملموس و ناملموس در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۱۳ بنای تاریخی شامل پل‌ها ، خانه‌ها ، مساجد ، کلیساها و تپه‌های تاریخی که روی آنها بنا وجود دارد، شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۱۶ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۹ خانه تاریخی در دهه ۸۰ با اعتبارات دولتی تحت تملک دولت و اداره میراث فرهنگی قرار گرفته و هفت خانه همچنان در اختیار مردم و مالکان بناها قرار دارد.

او با اشاره به تخریب برخی از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: خانه‌هایی که همچنان در اختیار مالکان آنهاست به هر حال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و قابل استفاده است اما برخی از خانه‌هایی که تحت تملک دولت بوده و طی سال‌های گذشته به طور کامل هم مرمت شده، به دلیل عدم رسیدگی در مرحله تخریب قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: البته خانه‌های تاریخی زیادی در اردبیل وجود دارد که این خانه‌ها واجد ارزش تاریخی هستند ولی واجد ثبت نیستند و شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت شدن را ندارند.

او در خصوص فرایند ثبت خانه‌ها و اصولا آثار تاریخی گفت: پرونده آثار تاریخی بر اساس اولویت‌های مدنظر شورای فنی برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ارائه می‌شود و این پرونده‌ها مورد داوری قرار می‌گیرند، پرونده خانه‌های دیگری از استان اردبیل برای داوری به وزارتخانه ارسال شده که به مرحله ثبت نرسیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی خانه تاریخی در سطح کشور ثبت شده است، گفت: وزارتخانه در شرایط فعلی بر روی ثبت مساجد و خانه‌های تاریخی کار می‌کند. پرونده ثبت ۵۴ کاروانسرای ایران هم در قالب یک پرونده جامع به یونسکو ارائه شده بود که کاروانسرای سنگی شاه عباسی صائین هم جزو این مجموعه است.

محمدی ادیب افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی رویکرد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احیا و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی است که این رویکرد در استان اردبیل هم وجود دارد.

به گفته او، در این راستا پارسال به موضوع استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شتاب داده شد و امسال هم اگر این روند ادامه یابد تمام خانه‌های تاریخی اردبیل تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: پارسال چهار خانه تاریخی خادم باشی، شریعت، حمام اوچ دوکان و حمام پیرزرگر به سرمایه‌گذاران داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

محمدی ادیب با بیان اینکه احیا و مرمت این خانه‌ها بر اساس نقشه اولیه و کاربری مورد تایید وزارتخانه خواهد بود، گفت: این خانه‌ها در گذشته متعلق به تجار و ملاکان بزرگ بوده که محل مراجعه مردم بوده است و مردم در این خانه‌ها رفت و آمد داشتند و الان هم با تغییرات مختصر همان کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه تاکنون مرمت هفت خانه تاریخی اردبیل به طور کامل تمام شده است، افزود: هم‌اکنون خانه ارشادی اداره میراث فرهنگی شهرستان اردبیل است، خانه رضازاده به عنوان موزه شهدا و خانه صادقی به عنوان بوتیک هتل استفاده می‌شود ، خانه ابراهیمی نیز مجموعه اداری ستاد عتبات عالیات است و خانه مجتهدزاده هم قرار است به صورت مجموعه اقامتی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود