Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

داریوش اسماعیلی معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت  در بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما در خصوص وضعیت بازار فولاد گفت: ما در سال ۳۰ میلیون تن فولاد تولید می‌کنیم که ۱۰ میلیون تن مازاد نیاز داخل است و باید برای صادرات آن برنامه ریزی شود.

او ادامه داد: وزارت صمت طبق قانون تا انتهای سال ۹۸ آنچه  که از فولاد در بورس عرضه می‌شد را کنترل می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال گذشته با وجود نوسانات اقتصادی، قیمت فولاد افزایش زیادی نداشت. در این بخش وزارت صمت دو اختیار داشت یک اینکه قیمت پایه را تعریف کند و دوم سقف قیمت  فولاد را مشخص کند.

اسماعیلی بیان کرد: از زمانی که فولاد به بورس کالا ورود پیدا کرد و بورس قیمت پایه این محصول را ۹۵ درصد افزایش داد، قیمت این محصول از فوب خلیچ فارس هم گران‌تر شد بنابراین صادرات آن به صرفه نبود.

معاون معدنی وزیر صمت تصریح کرد: نظر وزارت صمت درباره قیمت گذاری این محصول، برابر با ۸۳ درصد قیمت  فوب خلیج فارس بود که البته این میزان از سوی بورس به ۹۵ درصد افزایش یافت تا قیمت نهایی حدود ۵ درصد گرانتر از آن چیزی باشد که در خلیج فارس با ارز نیمایی عرضه می‌شود.

او افزود: در این شرایط شاهد بودیم که  با وجود اینکه تولید فولاد ۱۰ درصد افزایش داشت اما صادرات شمش  ۲۰ درصد و صادرات میلگرد ۵۰ درصد کاهش یافت.

این مقام مسئول گفت: سال گذشته اهرمی داشتیم  و به تولید کنندگان اعلام می کردیم به شرطی  اجازه صادرات دارید که کف عرضه را انجام داده باشید.

او تصریح کرد: تولیدکنندگان فولاد تعهد اخلاقی داده بودند که حداقل ۶۰ درصد تولیدات خود را در داخل عرضه کنند. متاسفانه فولادسازان کف عرضه در بورس را انجام ندادند و اختلاف عرضه و تقاضا و به دنبال آن  قیمت  فولاد در داخل کشور افزایش یافت و از قیمت جهانی هم بیشتر شد بنابراین رغبت تولیدکنندگان به صادرات این محصول هم کاهش یافت.

معاون  معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: بورس کالا یکی از عوامل اصلی گرانی فولاد است چرا که قیمت پایه این محصول را ۹۵ درصد افزایش داده است.

او ادامه داد: وزارت صمت هیچ ابزار قانونی برای کنترل بازار ندارد چراکه فولاد در بورس عرضه می شود و تعیین و کنترل قیمت آن به دست سازمان بورس کالا است.

معاون معدنی وزیر صمت گفت: ما راهکارهای پیشنهادی ارائه داده ایم. باید اولویت تنظیم بازار در داخل بگذاریم اگر قیمت فولاد در داخل کشور پایین بیاید، تولیدکنندگان تشویق به صادرات هم می شوند.

او در خصوص راهکار وزارت  صمت توضیح داد: در تولید فولاد همه مراحل یارانه دارد بنابراین باید قیمت پایه این محصول ۷۵ درصد فوب خلیج فارس تعیین شود. همچنین باید تولیدکنندگان مکلف شوند تمام فولاد تولیدی خود را در بورس عرضه کنند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: فولاد قیمت فولاد بورس کالا خلیج فارس بورس کالا فولاد یارانه قیمت فولاد وزارت صمت درصد افزایش قیمت پایه وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۱۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت ریال عربستان امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

زی‌سان: قیمت ریال عربستان امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳, در بازار ۱۷,۳۹۰ تومان است که نسبت به روز گذشته ۷۰ تومان (۰.۴ درصد) افزایش یافته است. هر واحد ریال عربستان، روز گذشته با قیمت ۱۷.۳۲۰ تومان معامله می‌شد.

امروز ریال عربستان در بازار آزاد بر خلاف افت قبلی با افزایش قیمت روبرو بوده است، بطوری که ریال عربستان که در بازار آزاد دیروز به ۱۷,۳۲۰ تومان رسیده بود.

امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ با افزایش ۷۰ تومانی (۰.۴ درصد) به ۱۷,۳۹۰ رسید. بالاترین قیمت ریال عربستان در ۲۴ ساعت گذشته ۱۷,۳۹۰ تومان و در پایین‌ترین قیمت در رقم ۱۷.۳۹۰ تومان خرید و فروش می‌شد. قیمت فعلی ریال عربستان نسبت به هفته گذشته ۰.۹۱ درصد کاهش را نشان می‌دهد. همچنین بهای هر واحد ریال عربستان در شش ماه گذشته حدود ۲۵.۱۱ درصد افزایش یافته است.

tags # عربستان سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • فولاد چین در تجارت جهانی پررنگ شد
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • قیمت درهم امارات امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت ریال عربستان امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بیت کوین به قیمت جدید رسید/ ۶۶ هزار و ۴۶۹.۳۲ دلار
  • قیمت طلا سقوط کرد
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!