Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@16:57:49 GMT

مراجعه نکردن بیماران قلبی کشنده‌تر از کرونا

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۷۱۶۹۱

مراجعه نکردن بیماران قلبی کشنده‌تر از کرونا

ایسنا/مازندران متخصص قلب دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: مراجعه نکردن بیماران قلبی به مراتب کشنده تر و خطرناک تر از ابتلا به کووید ۱۹ است.

نغمه ضیایی با اشاره به ۲۹ سپتامبر روز جهانی قلب گفت: از اوائل سال ۲۰۲۰ میلادی کرونا ویروس و عوارض قابل توجه ابتلا به آن به یک معضل جهانی تبدیل شده است.

وی با اشاره به اینکه بیماری قلبی و عروقی که همچنان به عنوان اولین عامل مرگ و میر در جهان شناخته شده است، بیان کرد: بیماران قلبی از جهات مختلف در این همه گیری تحت خطر و آسیب قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: بیماران قلبی و افراد مبتلا به زمینه های مساعد کننده آن مانند دیابت و فشار خون بیشتر در معرض ابتلا به فرم های شدید این بیماری قرار دارند.

متخصص قلب و فلوشیب و نارسایی قلب و پیوند دانشگاه با اشاره به اینکه یکی از عوارض قابل توجه ابتلا به کووید-۱۹ در افراد با زمینه های سالم قلبی، ابتلای سیستم قلبی عروقی است، گفت: از هر ۵ نفر انسان مبتلا به کووید۱۹ یک نفر مبتلا به آسیب عضله قلب می شود.

ضیایی ادامه داد: آسیب و التهاب عضله قلب، درگیری عروق کرونر یا ایجاد نارسایی قلبی و تمایل به تشکیل لخته در سیستم قلبی عروقی از عوارض وخیم ابتلا به کووید – ۱۹ است.

وی در همین راستا افزود: به موازات انتشار اخبار شیوع کرونا در جامعه، بسیاری از افراد مبتلا به بیماری زمینه ای قلبی که دچار علائم حاد قلبی عروقی شده اند به دلیل خطر ترس ابتلا به کووید-۱۹ از مراجعات دوره ای خود به مراکز درمانی یا مراجعه به مراکز اورژانسی سر باز زدند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: این اطمینان به همه افراد جامعه باید داده شود که در مراکز درمانی، بیماران مبتلا به بیماری زمینه ای قلبی که دچار کووید شده اند و بیمارانی که دچار علائم حاد قلبی و عروقی به صورت مجزا شده اند با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و در مراکز مجزا نگهداری می شوند و عدم درمان صحیح و به موقع مشکلات حاد قلبی عروقی در بعضی موارد به مراتب کشنده تر و خطرناک تر از ابتلا به کووید بوده است. 

وی خاطرنشان کرد: بیایید امسال بیش از هر زمان به سلامت سیستم قلبی عروقی و ایجاد یک زندگی سالم و استفاده از رژیم غذایی سالم و پرهیز از مصرف نمک ، سیگار و الکل و زندگی بی تحرک توجه کنیم و اجازه ندهیم این همه گیری مانع مراجعات دوره ای بیماران قلبی و عروقی و یا مراجعه اورژانس در زمان بروز علائم حاد قلبی عروقی به مراکز درمانی شود.

ضیایی گفت: با حفاظت از سلامت قلبمان، قدردان کادر درمان و مبارزان سلامت جامعه که خالصانه جان خود را در معرض آسیب قرار داده اند باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بیماری قلبی عروقی ابتلا به کووید بیماران قلبی قلبی عروقی حاد قلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۱۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گفت: مبتلایان به بیماری سلیاک، به دلیل عدم امکان مصرف آرد گندم، از این یارانه محروم هستند و این امر باعث شد تا سال گذشته اقدامی برای رفع این چالش از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت ویژه استاندار فارس انجام شود.

به گزارش ایسنا، سیدمحمد مظلومی مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص بیماران مبتلا به سلیاک از جمله گروه‌های ویژه عنوان کرد به دلیل نیاز به دریافت مواد غذایی بدون گلوتن، همواره دچار چالش هایی در این زمینه بوده اند و همین امر موجب شد تا در سال گذشته، حمایت از این بیماران و کمک به رفع مشکلات آنان، با اولویت ویژه در مجموعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز دنبال شود.

مظلومی گفت: در معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، هر ایرانی، ماهیانه هفت و نیم کیلوگرم سهمیه آرد گندم دارد که دولت با قیمت یارانه ای آن را در اختیار نانوایی ها قرار می دهد و مردم با قیمت یارانه ای و مصوب خریداری می کنند، اما مبتلایان به بیماری سلیاک، به دلیل عدم امکان مصرف آرد گندم، از این یارانه محروم هستند و این امر باعث شد تا سال گذشته اقدامی برای رفع این چالش از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت ویژه استاندار فارس انجام شود.

وی افزود: سهمیه آرد یارانه ای بیماران مبتلا به سلیاک شناسایی شده، با هماهنگی اداره کل غله استان فارس به صورت کالابرگ خرید کالا به بیماران مبتلا به سلیاک، تحویل داده شد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه از راه اندازی نخستین و تنها نانوایی سنگک بدون گلوتن ایران در شهر صدرا خبر داد که در حال حاضر محصولات خود را به استان های دیگر نیز عرضه می کند و قابلیت صادرات به کشورهای همسایه را نیز دارد.

او با اشاره به فعالیت چندین واحد تولیدی آرد بدون گلوتن در فارس که از سال گذشته، مجوز تولید پودر کیک بدون گلوتن ویژه بیماران سلیاک نیز به آنان داده شده است، افزود: همچنین برای نخستین بار در کشور، با ارائه مجوز تولید انواع شیرینی، نان و کیک بدون گلوتن ویژه بیماران مبتلا به سلیاک به یکی از کارخانه های استان، فارس در این زمینه نیز پیشتاز خدمت به این بیماران شده است.

به گفته مظلومی تا پیش از این تعداد بیماران شناسایی شده مبتلا به سلیاک در فارس، بیش از ۴۰۰ بیمار بود که با تلاش برای شناسایی و گسترش خدمت رسانی به این بیماران، در حال حاضر هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به سلیاک در فارس شناسایی شده اند.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تشکیل کمیته دانشگاهی سلیاک و برگزاری جلسات آن به صورت مستمر و ماهانه را از دیگر برنامه های مجموعه سلامت استان در این زمینه برشمرد و ادامه داد: همچنین با پیگیری های انجام شده در زمینه راه اندازی انجمن سلیاک استان فارس، این انجمن از سال جاری، به صورت عملیاتی فعالیت خود را آغاز کرده است.

مظلومی ادامه داد: با برنامه ریزی های انجام شده در این زمینه تلاش شد تا در کنار فازهای اجرایی خدمات مجموعه سلامت استان به بیماران مبتلا به سلیاک، گام های علمی و تحقیقاتی نیز در این زمینه برداشته شد که از جمله می توان به انجام پژوهش در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در خصوص نوع حمایت سایر کشورها از بیماران مبتلا به سلیاک و تولید محصولات جدید برای این بیماران اشاره کرد که نتایج این تحقیق، از طریق استانداری فارس، به وزیر بهداشت و معاون اول رییس جمهور ارایه شده است.

او گسترش فعالیت های کلینیک سلیاک و تشکیل کمیته قطب پنج بیماران سلیاک را نیز دیگر گام های عملیاتی در برنامه حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به سلیاک عنوان کرد و ادامه داد: این اقدامات به صورت گروهی و با حمایت های ویژه دکتر «محمدهادی ایمانیه» استاندار فارس و همکاری مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، مدیرکل غله استان، دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، واحدهای تولید کننده، یکی از مراکز خیریه استان و صدا و سیمای مرکز فارس انجام شد.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه، از خیرین استان خواست در تقویت این برنامه حمایتی، مجموعه دانشگاه را بیش از بیش همراهی کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟