Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان ایتالیایی با استفاده از ابزار معروف به «رادار پیشرفته مریخ برای صدا‌های زیرسطحی و یون‌کره» (MARSIS) که روی کاوشگر مارس اکسپرس متعلق به آژانس فضایی اروپا کار گذاشته بودند، به شواهد جدیدی دست یافتند.

این تیم تحقیقاتی در بیانیه‌ای گفت: «این رادار مساحت بیشتری از سطح مریخ را پوشش داده و داده‌های بیشتری را جمع‌آوری کرده است که این داده‌ها به دانشمندان اجازه می‌دهد ماهیت مایع دریاچه قبلی کشف شده را تایید کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

دانشمندان توانستند جزییات دقیق‌تری درباره دریاچه نمک را جمع‌آوری کنند به‌طور مثال آن‌ها تخمین می‌زنند که منطقه‌ای که دریاچه در آن واقع است حدود ۳۰ در ۲۰ کیلومتر باشد.

نتایج این مطالعه که روز دوشنبه ۲۸ سپتامبر (۷ مهر) در مجله نجوم طبیعت منتشر شده است همچنین به کشف چند حوضچه شور کوچکتر نیز اشاره می‌کند.

حوضچه‌هایی که این مطالعه آن‌ها را «حوضچه‌های آب منقطع یا مناطق مرطوب با وسعت کم» توصیف می‌کند، اندازه‌های مختلفی دارند و توسط نوار‌های خشک از دریاچه اصلی جدا می‌شوند.

طبق گزارش سی‌ان‌ان، این کشف از آن جهت قابل توجه است که ایده بهتری از آب و هوای مریخ و ترکیبات شیمیایی موجود در آن می‌دهد. به‌عنوان مثال، این حقیقت که دریاچه و حوضچه‌های اطراف آن هنوز مایع هستند، نشان می‌دهد که از نوع دریاچه زیاده‌شور هستند یعنی پهنه مایع بسته‌ای که غلظت سدیم کلرید یا دیگر نمک‌ها در آن به اندازه‌ای است که میزان شوری آب آن بالاتر از شوری آب دریا باشد.

این موضوع باعث پایین آمدن نقطه ذوب شده است و از یخ زدگی آب با وجود محیط بسیار سرد جلوگیری می‌کند.

یک مطالعه دیگر در سال گذشته این موضوع را مطرح می‌کرد که احتمال دارد مریخ در سه تا چهار میلیارد سال پیش به اندازه کافی گرم بوده به‌طوریکه می‌توانسته است میزبان طوفان‌های بارانی و آب‌های روان باشد.

آخرین تحقیقات نشان می‌دهد که زندگی در مریخ ممکن است تنها مربوط به گذشته نباشد.

دانشمندان حدس می‌زنند که ممکن است موجودات بی‌هوازی [موجوداتی که نیاز به اکسیژن ندارند]در آنجا وجود داشته باشند. حتی احتمال وجود اکستریموفیل که می‌توانند در سرما و گرمای زیاد زنده بمانند نیز ارائه شده است.

البته ممکن است موجودات هوازی نیز در این بخش از سیاره سرخ پیدا شوند. طبق مطالعه اخیر دانشمندان ایتالیایی آب شور به شکل دریاچه یا حوضچه‌های موجود در مریخ شش برابر حداقل میزان اکسیژن مورد نیاز برای تنفس میکروب‌ها را در خود نگه می‌دارند.

این مطالعه پیشنهاد کرده است که در ماموریت‌های آینده با هدف قرار دادن دریاچه شور یخی داده‌های بیشتری جمع‌آوری شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کشف حیات حیات فرازمینی مریخ پارسی خبر دریاچه نمک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۲۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، پیتر بک، موسس و مدیر عامل شرکت راکت‌لب، یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه ساخت موشک‌ها و فضانوردی است و با کمک تکنولوژی در تلاش برای رونق دادن به صنعت فضایی به عنوان راهی جدید برای سکنت انسان‌ها است. پیتر بک با توجه فعالیت‌های موفق شرکت خود، به یکی از شخصیت‌های برجسته در صنعت فضایی تبدیل شده است.

راکت‌لب در سال ۲۰۰۵ تاسیس شد و تلاش این آزمایشگاه برای پیشگامی در دسترسی مقرون به صرفه به فضا با توسعه موشک الکترون، وسیله پرتابی که برای ارسال ماهواره‌های کوچک به فضا طراحی شده بود، انجام شد. نخستین پرتاب موفقیت آمیز مداری این موشک در ژانویه ۲۰۱۸ از سایت پرتاب نیوزلند این شرکت، واقع در شبه جزیره ماهیا در جزیره شمالی انجام شد.

موشک الکترون  تا به امروز ۴۶ بار پرواز کرده و بیش از ۱۸۰ ماهواره را برای سازمان‌های بخش خصوصی و دولتی، از جمله محموله‌های امنیت ملی ایالات متحده حمل کرده است.

آزمایشگاه راکت که مقر آن در لانگ بیچ، کالیفرنیا است، دارای سه سکوی پرتاب است که دو سکو در نیوزلند و سومی در ویرجینیا، در جزیره والوپس قرار دارند. 

اخیراً، پیتر بک اعلام کرده است که شرکت راکت‌لب به دنبال ارسال موشک‌ها به سمت سیاره زهره است. این اقدام جدید امکان پیگیری پتانسیل وجود حیات در این سیاره را فراهم می‌کند و می‌تواند اطلاعات جدید و مهمی برای دانشمندان و محققان به ارمغان بیاورد.

با توجه به اهمیتی که این پروژه برای صنعت فضایی دارد، مصاحبه‌ای با پیتر بک برگزار شده است. در این مصاحبه، او در مورد اهداف آینده شرکت راکت‌لب و چالش‌هایی که در حوزه فضایی با آن مواجه است و اهمیت کشف حیات در سیاره ونوس صحبت کرده است.

پیتر بک به عنوان یک انسان با دیدگاه و انگیزه‌های بی‌پایان برای کشف بیشتر  فضا به عنوان یک پیشرو و نوآور در حوزه فضانوردی شناخته شده و با توانایی‌ها و آرمان‌های او، شرکت راکت‌لب می‌تواند به دنبال اهداف بزرگتر و بیشتری برای اکتشافات فضایی بپردازد و با کشف حیات در سیاره‌های دیگر، انسانیت را به یک مرحله جدید از پیشرفت و تحقیقات هدایت کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد
  • کشف سرنخ‌هایی از گذشته سیاره مرموز پلوتون
  • ادعای ناسا ؛ ردپای حیات بیگانگان را در مریخ کشف کردیم!
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد
  • کشف گاز متان در سیاره مریخ
  • ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره