Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@09:13:59 GMT

ایجاد سالن مطالعه روباز در دانشگاه فردوسی

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۷۳۶۷۹

ایجاد سالن مطالعه روباز در دانشگاه فردوسی

ایسنا/خراسان رضوی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد گفت: کتاب‌های امانت داده شده در زمان کرونا از آنجایی که ممکن است آلوده باشند تعداد ساعات خاصی به قرنطینه می‌رفتند و مجددا به امانت داده نمی‌شدند و درحال برنامه‌ریزی برای ایجاد سالن مطالعه روباز در دانشگاه فردوسی هستیم.

احمدرضا بهرامی در گفت و گو با ایسنا در رابطه با نحوه ارائه خدمات کتابخانه دانشگاه فردوسی مشهد در دوران کرونا، اظهار کرد: در اوایل بحران کرونا ما پیش‌بینی کردیم که احتمالا کرونا طولانی خواهد شد و یک ستاد کرونا تشکیل دادیم، که در این زمینه دو وظیفه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رابطه با وظایف ستاد کرونای معاونت پژوهش و فناوری، افزود: یکی از وظایف ستاد این بود تا در خصوص نحوه مواجهه با بحران در دوران کرونا و تنش‌هایی که به بدنه دانشگاه وارد خواهد شد، پژوهش شود. وظیفه دوم این بود تا فرصت‌هایی که کرونا در بیرون از دانشگاه برای حضور ایجاد می‌شود را تشخیص دهد. بنابراین دو کمیته، یکی برای مقابله با خسارات کرونا در دانشگاه و دیگری حضور در جامعه برای حل مشکلات ناشی از کرونا  در این ستاد تعیین شد.

بهرامی خاطر نشان کرد: این دو کمیته کار مطالعاتی را در جامعه انجام دادند و به یکسری پیشنهادات مکتوب در زمینه بحران کرونا رسیدند که شامل آسیب رسانی به امر پژوهش، فناوری و نوآوری، کتابخانه، کتابخوانی و آزمایشگاه می‌شود. این خسارات تدوین، مکتوب و در جداول ویژه قرار گرفت. همچنین راهکارهای مقابله با این خسارت‌های احتمالی نیز در ستون دیگری تحت عنوان راهکارهای پیشنهادی مطرح شدند.

وی با اشاره به اینکه «یکی از محیط‌هایی که ممکن است آسیب ببیند کتابخانه است»، افزود: در این زمینه خسارت‌های احتمالی و راهکارهای مناسب برای مقابله با آن‌ها پیش‌بینی شد. راهکارهای مکتوب شده شامل موارد زیر است، کتاب‌های امانت داده شده از آنجایی که ممکن است آلوده باشند تعداد ساعات خاصی به قرنطینه می‌رفتند و مجددا به امانت داده نمی‌شدند. برای حضور کارکنان و نحوه دورکاری آنها نیز راهکارهایی پیش‌بینی شده است، مانند خدمات الکترونیکی در مواردی که حضور فرد الزامی نیست، برای مثال تسویه حساب جرایم دیرکرد کتاب به صورت الکترونیکی ممکن است.

بهرامی با اشاره به اینکه درحال برنامه‌ریزی برای ایجاد سالن مطالعه روباز هستیم، بیان کرد: ما حضور در سالن مطالعه کتاب را ممنوع کردیم و درحال برنامه‌ریزی برای سالن مطالعه کتاب بدون سقف هستیم. موارد متعددی از پروتکل‌های بهداشتی را برای ضدعفونی کتاب، محیط کار و... تعیین و ابلاغ کرده‌ایم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد پژوهش دانشگاه فردوسی سالن مطالعه امانت داده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۳۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی

حسن عسکری در نخستین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان سنندج اظهار داشت: ارتقای شاخص دسترسی مردم به کتاب و کتابخانه در تمامی مناطق شهری و روستایی امری مهم و ضروری در راستای توسعه فرهنگی است.

وی عنوان کرد: کتابخانه‌های عمومی به عنوان یکی از متولیان حوزه کتاب به منظور توسعه سطح خدمات خود، نیازمند حمایت سایر دستگاه‌ها و نهاد‌ها به ویژه در مناطق روستایی و حاشیه شهر‌ها است.

عسکری بیان کرد: بر این اساس برخی دستگاه‌ها که دارای ساختمان‌های بلااستفاده در مناطق روستایی و حاشیه شهر‌ها هستند می‌توانند حق انتفاع این مکان‌ها را به منظور راه‌اندازی کتابخانه در اختیار نهاد کتابخانه‌های عمومی قرار دهند.

فرماندار سنندج با بیان اینکه ارتقای سرانه مطالعه یکی از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی است، افزود: راه‌اندازی کتابخانه امری عام‌المنفعه است و باید از ظرفیت خیرین نیز در این زمینه استفاده شود.

وی اضافه کرد: سنندج یکی از شهر‌های فعال کشور در زمینه فعالیت خیرین است و باید از این ظرفیت به منظور توسعه کتابخانه‌های عمومی استفاده کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان نیز در این جلسه بیان کرد: ترویج فرهنگ مطالعه وظیفه‌ای همگانی است و همه دستگاه‌ها و نهاد‌ها باید در این زمینه مشارکت داشته باشند.

معصومه حسنی‌خونسار با تاکید بر اینکه کتابخانه‌های عمومی باید به صورت ویژه مورد توجه مسئولان قرار گیرد، افزود: مسئولان از جمله فرمانداران می‌توانند با تخصیص اعتبارات مناسب از این نهاد فرهنگی به صورت ویژه حمایت کنند.

وی گفت: در حال حاضر برخی از کتابخانه‌های عمومی به ویژه در روستا‌ها دارای مشکلات عمرانی و کمبود تجهیزات هستند که این امر می‌تواند آسیب جدی به حوزه فرهنگ و به ویژه نحوه خدمت رسانی در کتابخانه‌های عمومی وارد کند.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان سنندج نیز در این جلسه عنوان کرد: سنندج در حال حاضر دارای ۲۳ باب کتابخانه عمومی است که از این تعداد ۱۵ باب نهادی و بقیه مشارکتی است.

محمد بهرامی با اشاره به اینکه هم اکنون ۳۰۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه‌های عمومی شهرستان سنندج در اختیار علاقه‌مندان قرار دارد، عنوان کرد: هم اکنون بالغ بر ۱۸ هزار نفر در کتابخانه‌های عمومی شهرستان عضویت دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی، دیگر دانشگاه‌ها را به تقلید از ما واداشته است
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • رونمایی از کتاب «به توان هایتک» در دانشگاه فردوسی مشهد
  • حرف آخر ، بهترین انتخاب برای موفقیت در کنکور 1403