Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت گفت: پارس جنوبی را جمهوری اسلامی خلق کرد و محصول تلاش صدها هزار نفر مهندس و مدیر و کارگر است و این افتخار متعلق به کشور بوده که هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به نام خود تمام کند.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، بیژن نامدار زنگنه در جلسه علنی امروز (چهارشنبه، 9 مهرماه) مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از نمایندگان مجلس برای اینکه فرصتی داده شد تا در خصوص فاز 14 پارس جنوبی بحث شود، عنوان کرد: به این دلیل که فاز 14 جدای از پارس جنوبی نیست، در خصوص کلیات پروژه‌های پارس جنوبی توضیحاتی ارائه خواهم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نفت ادامه داد: زمانی که از سال 76 تا 84 وزیر نفت بودم برای اولین بار توسعه عملی پارس جنوبی وارد فاز اجرا شد و در آن دوره قرارداد اجرای 13 فاز منعقد شد که 5 فاز پارس جنوبی در همان دوره به بهره‌برداری رسید و 5 فاز دیگر در دولت آقای احمدی‌نژاد به بهره‌برداری رسید.

وی با بیان اینکه زمانی که در سال 92 وزارت را به عهده گرفتم 280 میلیون مترمکعب گاز خام از پارس جنوبی تولید می‌شد، تصریح کرد: در دولت آقای احمدی‌نژاد 4 فاز دیگر یعنی فازهای 15 تا 18 نیز عقد قرارداد شد و در 25 خرداد 1389 یعنی حدود 10 سال پیش برای اجرای 10 فاز پارس جنوبی به مبلغ 25 میلیارد دلار با مدت اجرای 35 ماه 5 قرارداد جدید با تأمین مالی صد درصد از محل منابع شرکت نفت منعقد شد که اصل این قراردادها کار تحسین‌برانگیزی بود و جای تقدیر داشت.

زنگنه تأکید کرد: به این ترتیب برای توسعه 27 فاز پارس جنوبی تا اینجا قرارداد منعقد شد که 10 فاز آن به مرحله اجرا رسید و مابقی یعنی 17 فاز به دولت یازدهم رسید، این در حالی است که 35 ماه برای اتمام یک طرح در پارس جنوبی به یک فعالیت ویژه نیاز داشت که حتی یک شرکت پیمانکار خارجی نیز نتوانسته بود به این رکورد دست یابد.

این عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: وزارت نفت در آن دوره تصمیم مهمی گرفت که قبل از پایان دولت دهم همه این 10 طرح به مدار اضافه شود و پیمانکارانی که برای این طرح‌ها انتخاب شدند همگی ایرانی بودند ولی همگی در یک سطح و یک اندازه نبودند. برخی پیمانکاران مانند پتروپارس توانایی اجرای 5 یا 6 طرح همزمان را داشتند، یا مثل O1 توانایی اجرای یک یا دو فاز را در کنار پیمانکاران خارجی داشتند ولی برخی دیگر تجربه‌ای برای اجرای چنین پروژه‌هایی را نداشتند.

وزیر نفت اضافه کرد: زمانی که در میانه سال92 کار را شروع کردیم با یک کمبود عظیم گاز در شبکه مواجه بودیم، در آن سال 27 میلیارد لیتر فرآورده مایع فقط در نیروگاه‌ها مصرف شد و قیمت آن در آن زمان 18 میلیارد دلار بود که مسائل زیست محیطی بسیاری با مصرف مازوت ایجاد کرد.

وی یادآور شد: اولین اقدامی که به عنوان کار مدیریتی انجام دادیم این بود که پروژه‌ها را به دو فاز اولویت اول و دوم تقسیم کردیم و 7 فاز را که پیشرفت‌های فیزیکی بیشتری داشت و پیمانکاران قوی‌تری هم داشت در اولویت قرار دادیم تا با تولید 200 میلیون مترمکعب تولید گاز مشکل ما را حل کنند، در اولویت قرار دادیم و مابقی پروژه‌ها را در اولویت دوم قرار دادیم.

زنگنه ادامه داد: این موضوع حتی در کمیسیون انرژی مجلس آن زمان نیز مورد بحث قرار گرفت که دکتر موسی احمدی و دکتر موسی موسوی نیز در آن جلسات حضور داشتند.

این عضو کابینه دولت دوازدهم یادآور شد: بنابراین به دلیل منابع محدود این اولویت‌بندی صورت گرفت و همچنین ما منتظر نشدیم تا تمام اجزای پالایشگاه به مدار تکمیل شود بلکه به محض اینکه توانستیم گاز را از دریا استخراج کنیم خط تولید را راه‌اندازی کردیم به این ترتیب بدون اینکه طرحی تعطیل شود، تمرکز مالی و مدیریتی بر اتمام پروژه‌های اولویت اول قرار گرفت.

وزیر نفت افزود: در حال حاضر تمام طرح‌های حوزه دریایی پیشرفت داشته و در فاز 14، 4 سکو در دریا فعال شده و دو خط لوله گاز را به خشکی منتقل می‌کند و ده‌ها چاه نیز در فاز 14 حفر شده که فعال هستند. از اردیبهشت ماه 97 کار آغاز شده و از ظرفیت اضافه فازهای 12 و 19 استفاده و گاز تصفیه می‌شود به طوری که 22 میلیارد مترمکعب گاز استخراج و تصفیه شده است.

وی اظهار کرد: رشته (train) اول فاز 14 که قرار است امسال وارد مدار شود و 3 رشته دیگر آن در 6 ماه اول سال آینده وارد مدار شود هیچ تأثیری در مقدار تولید ما نخواهد داشت فقط ظرفیت پالایشی اضافی تولید خواهد شد.

زنگنه ادامه داد: کسی که پروژه اجرا کرده باشد می‌داند در این مواقع چه باید کرد؛ از من به عنوان برادر کوچکتر خود که 40 سال پروژه اجرا کرده است قبول کنید وقتی 10 نفر برای مدیریت یک پروژه در نظر گرفته‌اید، پروژه دچار مشکل خواهد شد.

این عضو کابینه دولت دوازدهم یادآور شد: متأسفانه شرکتی برای مدیریت پروژه انتخاب شده بود که یک شرکت دولتی بوده و تاکنون سابقه اجرای چنین پروژه‌هایی را نداشته است به همین دلیل تفکیک در پروژه صورت گرفت و بخش دریا از خشکی جدا شد و خوشبختانه در حوزه دریا به موفقیت رسیدیم.

وزیر نفت اضافه کرد: در چنین شرایطی خلع ید از پروژه که عنوان می‌شد 50 درصد پیشرفت داشت کار منطقی نبود، دقیقاً مانند همین موضوع را در «صدرا» تجربه کردیم که 1.5 میلیارد دلار در سال 92 از شرکت نفت پول گرفته بود ولی یک ریال هم کار تحویل نداده بود.

وی تصریح کرد: صدرا به دلیل خصوصی‌سازی غلط در حال مرگ بود که با همت مدیریت وقت قرارگاه سازندگی این شرکت مجدداً احیاء شد و تمام تعهدات را به خوبی انجام داد اگر با چنین شرکتی نیز خلع ید صورت می‌گرفت، چه اتفاقی می افتاد، ما باید با پیمانکاران مدارا کنیم و الان نیز این رفتار ادامه دارد بنابراین ضرری در کار نبوده چرا که ضرر زمانی برای کشور معنا پیدا می‌کند که کار دریا با مشکل مواجه شود.

زنگنه افزود: ما نباید خسارتی به پیمانکار پرداخت کنیم و اگر قرار است خسارتی پرداخت شود پیمانکار باید به ما خسارت بدهد. این قرارداد 35 ماهه بوده و برای این 35 ماه ضمانتنامه داده شده است.

این عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: قطعاً تأخیر در اجرای پروژه دلایلی داشته و علت اصلی آن نیز تحریم‌ها بوده است که حتی برای واردات یک قطعه نیز با مشکل مواجه بودیم و این موارد خارج از اراده مدیریتی بود.

وزیر نفت با یادآوری اینکه ما 10 سال دیرتر از قطر در پارس جنوبی فعالیت خود را آغاز کردیم، تأکید کرد: پیشرفت پروژه در ماه‌های اول و ماه‌های آخر تفاوت جدی دارد، آقای قالیباف به این دلیل که پروژه‌های زیادی را انجام دادند خود استاد هستند، در آخرین روزهای پروژه نمی‌توان با درصد پیشرفت پروژه را اندازه گرفت.

وی افزود: در برخی مواقع یک پروژه با 89 درصد پیشرفت فیزیکی راه‌اندازی نمی‌شود به این دلیل که یک قطعه کمپرسور وجود ندارد، بدانید ما گاهی اوقات در پارس جنوبی برای اینکه یک قطعه را راه‌اندازی کنیم 3 مرتبه یک قطعه کوچک را خرید کردیم، قطعه از کشور تولید‌کننده به بنادر کشورهای همسایه رسیده و نهایتاً در بندر کشور همسایه توقیف شده است.

زنگنه با بیان اینکه مقام معظم رهبری در بازدیدی که از عسلویه داشتند فعالیت‌ها در پارس جنوبی را یک مجاهدت فی‌سبیل‌الله دانستند، اضافه کرد: در این چند سال هزاران میلیارد دلار با تلاش سربازان گمنام این سرزمین عاید کشور شده است و طی 7 سال گذشته ظرفیت تولید ما از 280 میلیون مترمکعب به 420 میلیون مترمکعب افزوده شده است.

این عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد: شب‌های بسیاری بوده است که همکاران ما خواب نداشته اما در دل کسی آب تکان نخورده و گاز مردم تأمین شده است و پتروشیمی‌ها و صنایع نیز تأمین شده‌اند.

وزیر نفت افزود: اگر 17 هزار روستا گازرسانی شده و ضریب نفوذ گاز به 95 درصد رسیده به دلیل همین فعالیت‌ها بوده است. امروز معادل 2.6 میلیون فرآورده‌های نفتی تولید داشتیم.

وی تصریح کرد: آنچه در پارس جنوبی انجام شده کار بی‌سابقه‌ای است و برخی می‌خواهند اینگونه القاء کنند که کاری در پارس جنوبی انجام نشده و هر کاری که ما انجام می‌دهیم نمایشی و قلابی است در حالی که تولید ما از همسایه بیشتر است.

زنگنه تأکید کرد: ما یک ابرپروژه را درست کردیم که افتخار آن متعلق به جمهوری اسلامی است و این همه سکو و پتروشیمی و افزایش تولید و ایجاد یک تمدن جدید موجب تحقق اقتصاد مقاومتی شده است.

این عضو کابینه دولت دوازدهم تأکید کرد: پارس جنوبی را جمهوری اسلامی خلق کرد و محصول تلاش صدها هزار نفر مهندس و مدیر و کارگر است و این افتخار متعلق به کشور بوده که هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به نام خود تمام کند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زنگنه در صحن علنی عضو کابینه دولت دوازدهم میلیون مترمکعب پارس جنوبی پارس جنوبی میلیارد دلار پروژه ها وزیر نفت یک قطعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۵۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات روسازی و ریل گذاری ۷۰ کیلومتر از پروژه راه آهن خراسان جنوبی

تین نیوز

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی از آماده بودن عملیات روسازی و ریل گذاری ۷۰ کیلومتر از پروژه راه آهن در استان خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از اداره ارتباطات و اطلاع رسانی راه و شهرسازی، میرمحمد مودی مدیرکل راه و شهرسازی استان با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در حوزه راه و شهرسازی در همایش روز ملی شوراها که به ریاست استاندار خراسان جنوبی و با حضور مدیران و مسئولین استانی و شهرستانی برگزار شد گفت: حدود ۲۰ درصد بیشتر از اعتبارات اختصاص یافته در پروژه های راه و شهرسازی تخصیص داشته ایم و طی سه سال گذشته ۲۷۰ کیلومتر از باندهای دوم تکمیل و به بهره برداری رسیده است.

مودی با اشاره به اینکه در سنوات گذشته میانگین بهره برداری از باندهای دوم ۳۰ کیلومتر بوده که هم اکنون به ۱۰۰ کیلومتر رسیده افزود: در تمامی شهرستان های استان دارای پروژه باند دوم هستیم که دارای اعتبار ملی و تخصیص است.

وی به پروژه مهم راه آهن در استان اشاره کرد و افزود: از ۹۷۰ کیلومتر طول ریلی مسیر ۴۳۰ کیلومتر در حوزه استحفاظی خراسان جنوبی قرار دارد که با پیگیری های به عمل آمده تمامی قطعات دارای پیمانکار بوده، تجهیز کارگاه انجام و ردیف اعتباری و بودجه ای آن نیز مشخص و تامین شده و هم اکنون حدود ۷۰ کیلومتر از این پروژه آماده عملیات روسازی و ریل گذاری است.

مودی افزود: در حوزه تامین زمین مورد نیاز اجرای طرح نهضت ملی مسکن و قانون جوانی جمعیت طی دوسال دولت سیزدهم ۵ هزار هکتار زمین به محدوده شهرهای استان الحاق شده که این میزان ۴ برابر نیاز کنونی متقاضیان مسکن است که زمین آن تامین شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی تصریح کرد: در حوزه بازآفرینی شهری و طرح کلید به کلید اولین استانی هستیم که این طرح را شروع کردیم که برای عملکرد مطلوب در این حوزه نیازمند همکاری و همراهی بیشتر مردم و دستگاه های مرتبط با این امر هستیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار در ۱۴۰۳/ تولید نفت و گاز ایران امسال جهش خواهد داشت
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • عملیات روسازی و ریل گذاری ۷۰ کیلومتر از پروژه راه آهن خراسان جنوبی
  • تجلیل از ۵۰۰۰ معلم شاغل و بازنشسته جنوب استان بوشهر
  • تولید گاز در سکوی شماره ۲۳ پارس جنوبی در خلیج فارس
  • تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی آغاز شد
  • اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی
  • مهندسی معکوس قطعات پتروشیمی پارس جنوبی به همت دانش بنیان‌ها
  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • برگزاری همزمان مرحله دوم و سوم لیگ آب‌های آرام و مرحله پایانی لیگ کانوپولو