Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان در مورد بیماری هاری در استان گفت: اقدامات و تلاش ما باعث شده  آمار و تلفات هاری در سال 98 و در شش ماهه 99 صفر باشد و این نشان دهنده خدمات عمده دامپزشکی است که از چشم مردم معمولا پنهان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شهرام موحدی در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوزاظهار کرد: بیماری هاری یک بیماری ویروسی بسیار کشنده در انسان و دام است؛ این بیماری یکی از بیماری های خطرناک بین انسان و دام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: سنگر اول مبارزه با بیماری هاری در حوزه دام های اهلی با دامپزشکی است؛ بیماری هاری را می توان  به سه بخش مختلف تقسیم کرد که هر کدام سه متولی مختلف دارد؛ بخش انسانی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی، بخش دام های اهلی که به عهده سازمان دامپزشکی و بخش دیگر این بیماری در حیات وحش بوده که بر عهده محیط زیست است.

وی افزود: اداره کل دامپزشکی در واکسیناسیونی که شامل سگ و در حیوانات خانگی هم گربه است در کلینیک های بخش خصوصی واکسن تزریق می کند؛ در طول سال واکسیناسیون انجام می شود؛ این اتفاق علی رغم خطرات بسیار زیادی که برای همکاران ما دارد و تعداد زیادی از همکاران  وقتی می خواهند سگ های گله را واکسن بزنند، مورد حمله سگ قرار می گیرند و به دست و پای آن ها آسیب می رسد، انجام می گیرد.

موحدی در ادامه عنوان کرد: در سال 98 علی رغم همه این مشکلات 17 هزار قلاده سگ واکسن هاری دریافت کردند و تعدادی از همکاران ما هم در پی گزش سگ در بیمارستان ها بستر شدند؛ در سال 99 نیز تا پایان شهریور ماه به 9 هزار قلاده سگ واکسن تزریق شد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: هزینه واکسن و عملیات واکسیناسیون کاملاً رایگان است و دولت هزینه بسیاری سنگینی در این زمینه انجام می دهد؛ اگر تمام این  اقدامات نبود، حوزه انسانی با خطرات بسیازی زیادی شدید رو به رو بود، چرا که بیماری هاری در کل دنیا قابل درمان نبوده و فرد مبتلا شده به این بیماری فوت می کند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اذعان کرد: اقدامات و تلاش ما باعث شده  آمار و تلفات هاری در سال 98 و در شش ماهه 99 صفر باشد و این نشان دهنده خدمات عمده دامپزشکی است که از چشم مردم معمولا پنهان است.

موحدی در ادامه گفت: بیماری هاری یک بیماری آندمیک در کشور بوده و در کشور وجود دارد و قابل ریشه کنی نیست؛ اکثر مشکل ما در این بیماری مربوط به حمله وحوشی مانند روباه و شغال است که این حیوانات  ممکن است در طبیعت هار باشند و به حیوانات اهلی که دامداران نگهداری می کنند، حمله کنند؛ این اتفاق در دامداری هایی که در حاشیه مناطق حفاظت شده ای مانند سمیرم، چادگان و تیران کرون گاهی اتفاق افتاده است.

شهرام موحدی با بیان اینکه  برای کنترل بیماری هاری باید فکری برای کنترل آن در حیات وحش انجام دهیم، گفت:  خوشبختانه در حال حاضر مشکل خاصی در این بیماری در استان اصفهان نداریم.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان بیان کرد: گزش انسان توسط حیوانات که گاهی علائم هاری دارند، اتفاق می افتد که آن ها به مراکز بهداشت مراجعه می کنند و تحت پروتکل های بهداشتی و زدن واکسن و سرم قرار می گیرند و این روند خیلی سریع انجام می شود.

موحدی خاطرنشان کرد: شهروندان وقتی مورد گزش حیوانی قرار گرفتند که این حیوان می تواند  موش هم باشد؛ محل گزش را با با آب و صابون شسته و سریعا به مرکز بهداشت مراجعه کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان بیماری هاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۷۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور

بنابر اعلام وزارت بهداشت واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کودکان کشور وارد شد.

به گزارش ایسنا، واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ۱۳۰۰۰ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری در استان واکسینه شدند
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام