Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@00:28:57 GMT

نیوزلند چگونه از سطح ۴ هشدار کرونا به سطح ۱ رسید؟

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۷۹۱۲۱

نیوزلند چگونه از سطح ۴ هشدار کرونا به سطح ۱ رسید؟

در وبینار مجازی بررسی تجارب و درس آموخته­‌های کشورهای موفق در مقابله با کووید ۱۹، مطرح شد که نیوزیلند به عنوان یکی از کشورهای موفق در مهار بیماری کووید۱۹ توانست با هفت هفته اجرای دستورالعمل قرنطینه خانگی از سطح هشدار ۴ به سطح هشدار یک برسد.

به گزارش ایسنا، دکتر هرمز سنایی­ نسب، استاد گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت و رییس دانشکده بهداشت دانشگاه بقیه الله(عج) در وبینار مجازی بررسی تجارب و درس آموخته ­های نیوزیلند در مقابله با کووید ۱۹ (COVID-۱۹)که توسط  گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، خاطرنشان کرد: شرایط ایجاد شده ناشی از شیوع بیماری کرونا باعث شده مقوله بهداشت (health )به عنوان یک ارزش اجتماعی مورد توجه سیاستمداران، مسئولان و مردم واقع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزایش سواد سلامت در جامعه و دسترسی مردم به اطلاعات صحیح  در خصوص بیماری کووید ۱۹ را بسیار با اهمیت برشمرد و به تشریح نقش اجرای برنامه های تقویت سلامت از راه دور( مانند tele health) پرداخت که ضمن ایجاد مزایای بیشتر و درازمدت سبب کاهش چالشهای روزمره در مراقبتهای بهداشتی نیز می شود.

نیوزیلند از کشورهای موفق در پیشگیری و کنترل کووید ۱۹

در ادامه این وبینار، تجارب نیوزیلند به عنوان یکی از کشورهای موفق در پیشگیری و کنترل کووید ۱۹ توسط پریسا حسینی دانشجوی دکتری تخصصی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت مورد بررسی قرار گرفت.

به گفته وی نیوزیلند علیرغم قرارگرفتن در یک انزوای جغرافیایی، به دلیل ورود گردشگران و توریستهای اروپایی و چینی و همچنین دانشجویانی که هر سال وارد نیوزیلند می شوند در معرض همه گیری کووید۱۹ قرار گرفت.

این دانشجوی دکترا خاطرنشان کرد که نیوزیلند در ١۴ بهمن ماه ۹۹ دقیقا یک روز پس از فوت  یک نفر در فیلیپین (خارج از چین) بر اثر کرونا، ورود افراد خارجی از چین یا از طریق چین را ممنوع کرد.

وی افزود: این ممنوعیت برای همه اجرا شد و حتی اگر یک نیوزیلندی می خواست از چین یا از طریق این کشور وارد  شود حتما باید در بدو ورودش دو هفته در قرنطینه می ماند. دولت نیوزیلند این گونه با یک پاسخ قاطع و به موقع، استراتژی حذف را برای کنترل همه گیری در پیش گرفت.

حسینی خاطرنشان کرد: استراتژی حذف در  نیوزیلند در چهار سطح؛ آمادگی، کاهش بیماری، محدود کردن و منع یا کنترل رفت و آمد انجام پذیرفت. نیوزیلند با ۷ هفته اجرای دستورالعمل در خانه بمانید، در سطح هشدار ۳ و ۴ در خردادماه ۹۹ توانست بعد از ١٠٣ روز، سطح هشدار خود را به سطح یک برساند.

این دانشجوی دکتری تخصصی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت با اشاره به نتایج این بررسی اذعان کرد: نیوزیلند با یک ارزیابی ریسک سریع و مبتنی بر شواهد، انجام  اقدامات زودهنگام و قاطع دولت، اجرای مداخلات در چندین سطح، برگزاری کنفرانس­های خبری روزانه، آزمایشات گسترده و مهمتر از همه با ایجاد اعتماد ملی در کشور خود به جهانیان نشان داد که کرونا مهارشدنی است.

گفتنی است، این وبینار با حضور دکتر محتشم غفاری معاون آموزشی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر رمضانخانی و مدیر گروه بهداشت عمومی وتعدادی از اساتید و دانشجویان مقطع دکتری برگزار شد و جمعی از اساتید، دانشجویان و علاقمندان از دانشگاه های علوم پزشکی و سازمانهای سلامت محور کشور نیز به صورت مجازی در آن شرکت داشتند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سلسله وبینارهای مذکور تا پایان مهرماه ۹۹ هر هفته به صورت مجازی اجرا می شود که تاکنون تجارب دو کشور سنگاپور و نیوزیلند بررسی شده است و سومین وبینار  به بررسی تجارب و درس آموخته های کشور ژاپن در مورد کووید ۱۹ اختصاص دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس آموزش بهداشت و ارتقای سلامت کشورهای موفق علوم پزشکی سطح هشدار کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۷۹۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است

به گزارش خبرنگار مهر، اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع، از سال گذشته با ۵۹ شهر کلید خورد و در ادامه بر تعداد شهرهای تحت پوشش برنامه افزوده شد.

این برنامه که وزارت بهداشت اصرار زیادی بر اجرای آن دارد، تا حدود زیادی شبیه برنامه پزشک خانواده است که گفته می‌شود برنامه سلامت خانواده جایگزین آن شده است. اما، روند اجرای برنامه سلامت خانواده در شهرهایی که کلید خورده است، نشان می‌دهد که تفاوت چندانی با برنامه پزشک خانواده ندارد. با این تفاوت که تغییراتی در ترکیب تیم مراقب سلامت به وجود آمده است.

حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، در دفاع از برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع؛ معتقد است که با توجه به اهمیت مراقبت‌های بهداشتی اولیه PHC و آثار ارزشمند آن، دولت سیزدهم و وزارت بهداشت به دنبال توسعه این مدل هستند و با توجه به عدم پوشش مناسب خدمات سلامت خانواده در سطح شهرها، طرح پزشک خانواده در شهرها برای ما اهمیت دارد و متأسفانه پزشکان ما کوریکولوم درسی مناسب در این زمینه با محتوای آموزشی لازم را نداشته‌اند. لذا بهتر است مراقبان سلامت را از کارشناسان حوزه پرستاری یا مامایی در مراکز شهری داشته باشیم که بعد از دو سال طرح، آن گونه که پزشکان برنامه‌ریزی می‌کنند، قصد خداحافظی و رفتن به دوره تخصص را نداشته باشند و چنین افرادی، مسئول پیگیری و درمان ساکنان شهرها خواهند بود و followup را در حوزه درمان نیز به عهده خواهند داشت.

وزارت بهداشت مدعی است که اساس برنامه سلامت خانواده، بر این نکته قرار گرفته که هر شهروند ایرانی یک مراقب سلامت و هر خانم ایرانی نیز یک مامای مراقب داشته باشد و هر شهروند و خانواده‌اش، علاوه بر مراقب سلامت سطح اول، یک پزشک خانواده نیز داشته باشند که در صورت نیاز ارجاع به وی انجام شود و در صورت نیاز به سطوح بالاتر ارجاع داده و پیگیری‌ها صورت می‌گیرد.

در این طرح، مراقب سلامت به عنوان رکن اصلی است که می‌تواند کارشناس بهداشت یا پرستاری باشد و باید یک کارشناس مامایی نیز در ازای هر بلوک ۳۰۰۰ نفره در نظر گرفته شود و رکن دیگر این برنامه، یک پزشک خانواده با حداقل مدرک پزشکی عمومی و گذراندن آموزش‌های لازم است و در مرکز جامع سلامت دندانپزشک، کارشناسان ناظر، کارشناس سلامت روان، کارشناس تغذیه و دیگر حرفه‌های مورد نیاز نیز حضور دارند.

در سطوح اولیه ارائه خدمات سلامت، پایگاه‌های سلامت خانواده را خواهیم داشت و سپس با ظرفیت ۴ بلوک از چنین زیرمجموعه‌هایی؛ مرکز خدمات جامعه سلامت را داریم که در آن خدمات تجمیع می‌شوند و تعداد ۴۰ تا ۸۰ هزار نفر را پوشش می‌دهند و در این سطح کارشناسان بهداشت محیط، بهداشت حرفه‌ای و مدیریت سلامت هم جزو برنامه هستند.

منتقدان چه می‌گویند

محمدجواد کبیر عضو شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت، با عنوان این مطلب که حدود ۶۳ درصد بیمه شدگان کشور تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند، گفت: اجرای یکپارچه این طرح به نظر می‌رسد که قابل تحقق نباشد زیرا بیمه شدگان همگانی بیمه سلامت به خوبی قابل پوشش هستند، اما بیمه تأمین اجتماعی تکلیفش روشن نیست.

وی افزود: اگر به نظام ارائه خدمت در PHC توجه کنیم، به نقش عوامل محیطی مانند سالم‌سازی آب و…، نیز پرداخته می‌شد که در شهرها قابلیت اجرا ندارد. همچنین اگر بخواهیم بر خانواده متمرکز شویم؛ باید در شهرها به اختیارات و خواسته‌های مردم هم با توجه به گستردگی انتخاب‌های آنان در مقایسه با روستا توجه کنیم.

امیدوار رضایی عضو پیوسته فرهنگستان و عضو شورای آینده‌نگاری نیز گفت: در نظام جمهوری اسلامی باید همه اقدامات و برنامه‌ها بر اساس سیاست‌های کلی نظام باشد و از ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت ۱۰ سال می‌گذرد و در مجمع تشخیص مصلحت روی آن کار شده و در بند ۷ این سیاست‌های کلی آمده است که قانون به صورت مصوبات مجلس یا لوایح وزارتی باید زیربنای اصلی هر برنامه‌ای باشد که تاکنون در برنامه سلامت خانواده این نکته دیده نشده است.

حسین ملک افضلی عضو پیوسته فرهنگستان و عضو شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت گفت: باید در شهرها با توجه به سطح بالای تحصیلات مردم، برنامه را به جای مراقب محور بودن، در قالب پزشک محور بودن طراحی کنیم؛ زیرا پزشکان جایگاه والایی برای جلب اعتماد مردم در اجرای این برنامه دارند و مراقبان سلامت زیر نظر پزشکان فعالیت کنند.

وی افزود: پیشنهاد بنده تکمیل کار کارشناسی با کمک خبرگان این عرصه و داشتن صبر لازم قبل از آغاز عجولانه برنامه فعلی است که منابع را به‌هدر خواهد داد و این برنامه قرار نیست تمام مشکلات حوزه سلامت یا PHC را حل کند و باید منابع مالی و انسانی آن تأمین شود و در نگاه حداکثری باید مشکلات انباشته PHC در سنوات گذشته را با کمک آن حل کرد.

فاطمه درخشانی عضو پیوسته و عضو شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت در بیان دیدگاه خود گفت: در این طرح به بحث پرداخت بیمه‌ها در مقایسه با دوره‌های گذشته که پزشک خانواده را اجرا می‌کردیم، کمتر توجه شده است.

وی افزود: در اجرای طرح پزشک خانواده در تجربه‌ای که ما داشتیم، مردم به پزشک عمومی اعتماد کافی نداشتند. اکنون که قرار است مراقب سلامت با مدرک کارشناسی، مسئولیت این برنامه را داشته باشد، باید ببینیم اعتماد مردم تا چه حد است.

کد خبر 6087494 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ما به انگلیس یا هر کشور دیگری درباره دخالت نظامی هشدار می‌دهیم
  • بررسی ایمنی در محیط کار در برنامه فراسو
  • بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است
  • کودکان و نوجوانان کدام کشور رکورددار سوء مصرف الکل هستند؟
  • انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان
  • برگزاری ۱۱ کمیسیون تخصصی در همایش مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور