Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، کوری بوکر روز چهارشنبه در کمیته قضایی سنای آمریکا که میزبان مجازی جیمز کومی مدیر سابق اف بی آی بود، به تهدیدی که انتخابات آمریکا با آن روبرو است، اشاره کرد و افزود: ما خطرات اساسی قریب الوقوعی را داریم که انتخابات ما را تضعیف می‌کند.

وی اظهارات دونالد ترامپ در نخستین مناظره را برهم زننده توصیف کرد و ادامه داد: او بار دیگر از محکوم کردن سفیدپوستان برتری طلب اجتناب کرد و خواستار ایستادگی یک گروه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سناتور دموکرات به مقاله کومی در سال ۲۰۱۹ که در نیویورک‌تایمز منتشر شده بود، اشاره کرد و گفت: در آن مقاله گفتید که چگونه رئیس جمهوری ترامپ به عمد شعله‌های هواداری نژادی را در آمریکا برافروخت.

کومی در این باره گفت: آمریکا همواره بر یک رادیواکتیو کوچک در حال جوشیدن است ما آن را با قانون و فرهنگ کنترل کرده‌ایم. وقتی که رئیس جمهوری آمریکا درباره این گروه‌ صحبت می‌کند در واقع او این ماده رادیواکتیو را از جاده‌ای که ما در طول ۵۰ سال با سرکوب خشونت نژادپرستی کنترل می‌کردیم، خارج می‌سازد. این عمیقا پیشرفت را مختل می‌کند.

پس از این اظهارات، سناتور بوکر با اشاره به حادثه ۱۱ سپتامبر که به اتفاق آن را تروریست داخلی خواندند، اظهار کرد: از کلیسای کارولینای جنوبی تا سینگاک پیتسبرگ، تعداد زیادی از آمریکایی‌ها به واسطه تروریست‌هایی کشته شدند که توسط جناح راست سازمان‌دهی شده‌اند.

کومی در پاسخ گفت: بر اساس داده‌هایی که می‌دانم، درست است.

سناتور بوکر سپس ادامه داد: تروریست داخلی سازمان‌دهی شده از جناح راست، نفرت و تعصب را تغذیه می‌دهند، چقدر شرم‌آور بود که رئیس جمهوری آمریکا حاضر به محکوم کردن آنها نشد و  اینکه گروه‌های سفید برتری طلب و خشونت‌طلب همچون "پسرها مغرور" برای روان جوامع ما خطرناک هستند.

وی اضافه کرد: گروه‌های دیگر ملی‌گرا هم رفتارهای خشونت‌آمیز مشابه را داشته‌اند که شاهد آنها بوده‌ایم، به نظر شما چقدر این اظهارات از نظر روانی بر این گروه‌ها اثر دارد؟

مدیر پیشین پلیس فدرال آمریکا در پاسخ گفت: این اظهارات به آنها یک گواهینامه می‌دهد و چشمان این افراد را که رادیواکتیو جوشان تولید می‌کنند، خنک می‌کند. این مساله باعث جذب بیشتر به این گروه با نمای کادو شده می شود. این اظهارات یک گذرنامه آزاد برای کسانی است که هیچ جامعه‌ای آنها را نمی‌خواهد. من نمی دانم امروز رئیس جمهوری آنچه را گفته است، اصلاح کند اما امیدوارم که انجام دهد.

در ادامه، سناتور دموکرات خطاب به کومی گفت تنها شما نیستید که این را می‌گویید، نخستین مدیر اف بی آی و آخرین آن هم نیستید که به صراحت خطر خشونت سفیدبرترپندارها را مطرح می‌کند. کریستف ری جانشین شما در اف بی آی هم در ادای شهادت جدید خود اظهار کرد افراط‌گرایی سفیدبرتر پنداری در مرتبه نخست خشونت با انگیزه نژادی به عنوان تروریست داخلی قرار دارد.

بوکر با اشاره به اظهارات ترامپ که گفت در صورت باخت، مشروعیت انتخابات را زیر سوال خواهد برد، اظهار کرد: رئیس جمهوری به صراحت از خودداری از انتقال مسالمت‌آمیز قدرت سخن می‌گوید. اظهارات رئیس جمهوری چگونه توانایی اف بی آی در برخورد با تهدید گروه‌های خشونت طلب دست راستی را کاهش می‌دهد؟

کومی در پاسخ با تاکید بر اینکه اف بی آی با آتش خشونت نژادی مبارزه می‌کند، اضافه کرد: رئیس جمهوری با استفاده از چنین کلماتی، در واقع از شلنگ آتش‌نشانی بر آتش، نفت می‌پاشد. شاید او اشتباه گفته باشد اما امیدوارم سراسر کشور، ای گروه‌ها را محکوم کنند.

سناتور بوکر از مدیر پیشین اف بی آی پرسید با توجه به اینکه ۳۵ روز تا انتخابات باقی است و آیا این هشداری نیست که این گروه در کنار رئیس جمهوری آمریکا برای ایجاد یک جنگ قرار گیرد؟

کومی در جواب خاطرنشان کرد: بله، معنای ریختن نفت بر آتش در جمله من، همین بود. این یک موقعیت خطرناک برای همه ما ایجاد خواهد کرد. نه فقط برای رنگین‌پوستان بلکه برای همه جوامع خطرناک است و رئیس جمهوری آمریکا باید به خاطر این مساله مجازات شود.

سناتور رنگین‌پوست که در رقابت مقدماتی انتخابات رقیب جو بایدن هم بود، ادامه داد: وقتی که رئیس پیشین و فعلی اف بی آی از مواجهه با یک تروریست داخلی سخن می‌گویند، و متفق القول هستند که اظهارات رئیس جمهوری آمریکا آن را محکوم نمی‌کند، ما را گرد هم نمی‌آورد بلکه با شلنگ آتش‌نشانی، نفت بر آتش نفرت افکنی می‌پاشد در حالیکه به سمت انتخابات می‌رویم.

بوکر تاکید کرد: این تهدیدی برای مبانی دموکراسی و فرایند انتخاباتی ما است. سنای آمریکا باید به طور فراحزبی در مقابله با آن اقدام کند.  

وی تصریح کرد: رئیس جمهوری آمریکا در مناظره شب گذشته، نفت بر آتش نفرت پاشید.

انتخابات آمریکا در 13 آبان ماه امسال برگزار خواهد شد. ترامپ بارها نسبت به نتایج انتخابات تشکیک کرده و گفته است اگر او برنده نشود، احتمال دستکاری و تقلب وجود دارد.

منبع: الف

کلیدواژه: رئیس جمهوری آمریکا تروریست داخلی اف بی آی بر آتش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۳۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید

به گزارش خبرآنلاین محمدمهاجری در روزنامه اعتماد نوشت:آقای ذوالنور به افول جایگاه مجلس اشاره کرده و به عنوان نمونه، دخالت‌های بیرونی در قانونگذاری را برشمرده است. با اینکه طبق قانون اساسی، قانونگذاری منحصرا در اختیار مجلس قرار دارد، اما سال‌های زیادی است که نهادهایی همچون شورای انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و... دستورالعمل‌هایی را ابلاغ می‌کنند که در حکم قوانین لازم‌الاجراست. آقای ذوالنور نخستین چهره سیاسی نیست که چنین انتقادی را بیان می‌کند. پیش از او نمایندگان دوره‌های قبل مجلس - به خصوص آقای علی مطهری - بارها این موضوع را گفته‌اند، اما دوستان اصولگرا همچون جناب ذوالنور حاضر به پشتیبانی از این ایده نشدند.

جای این پرسش جدی وجود دارد که چرا چنین جراتی وجود دارد که جایگاه مجلس نادیده گرفته شود و شعار در راس امور بودن آن عملیاتی نشود؟بگذارید از همین انتخابات اخیر مجلس در اسفند 1402 شروع کنیم. متاسفانه فرآیندی که از ماه‌ها قبل آغاز شد و مجلس یازدهم هم با اصلاح قانون انتخابات به آن کمک کرد، شرایطی را به وجود آورد که مجلس دوازدهم از هم‌اکنون با شائبه ناکارآمدی مواجه شود.

بخش بزرگی از نمایندگان مجلس یازدهم که شاید آقای ذوالنور هم جزو آنها باشد مدتی قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم از آقای رییسی دعوت کردند وارد میدان رقابت ریاست‌جمهوری شود. این اقدام اگر در قالب یک فعالیت تعریف شده حزبی صورت می‌گرفت کاملا قابل دفاع بود، زیرا وقتی یک حزب سیاسی از کاندیدایی حمایت می‌کند مسوولیت اقدام خود را هم می‌پذیرد. اما اقدام فردی نمایندگان مجلس یازدهم معنای اقدام حزبی نداشت، بلکه نمایندگان استقلال خود را به حراج گذاشتند و عملا چک سفید امضا به رییس دولت دادند و به همین دلیل همه نمایندگانی که آن نامه را امضا کردند، باید در برابر ناکارآمدی دولت سیزدهم پاسخگو باشند. انتخابات مجلس دوازدهم متاسفانه با مشارکت کم صورت گرفت و آرای نمایندگان نیز بسیار پایین بود و از جمله در تهران، نفر اول کمی بیش از 500هزار رای (معادل5درصد رای واجدان شرایط شرکت در انتخابات) کسب کرد.در اکثر حوزه‌های انتخابیه نیز افراد منتخب کمی بیش از 20درصد آرا را به خود اختصاص داده‌اند.

حتما آقای ذوالنور توجه دارند که هر چه پایگاه مردمی مجلس (و البته ریاست‌جمهوری) ضعیف‌تر باشد، نهادهای دیگر حاکمیت تلاش می‌کنند نقش آن را در مقدرات کشور کمرنگ کنند. مجلس دوازدهم علاوه بر ضعف پیش گفته، به مدد شورای محترم نگهبان از چهره‌های خاصی برخوردار شده که برخی از آنها به تنهایی قادر به نابودی حیثیت کل مجلس ‌هستند.

جای شکرش باقی است که یکی از این افراد با تذکر رهبر معظم انقلاب، دست‌کم تا اطلاع ثانوی از تنش‌زایی و پرخاشجویی فاصله گرفت، اما باید منتظر ماند و با آغاز مجلس جدید، فصل تازه‌ای از هنرنمایی این گروه را به تماشا نشست. دقیقا آنچه را آقای ذوالنور از بابت پایین آمدن شأن مجلس نگرانش است، همان چیزی است که خود او حتی اگر در ایجادش موثر نبوده، در برابر آن سکوت تاییدآمیز داشته است.

با این همه اگر بخواهیم خوشبینانه به آسیب‌شناسی نماینده محترم قم بنگریم و فرض کنیم که او با این نگاه به دنبال اصلاح مجلس است، گریزی نیست جز اینکه امیدوار باشیم همین مجلس ضعیف کم رای، نقایص خود را با عملکرد مثبت جبران کند. حساب‌کشی جدی و دقیق از دولت، نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی و برخورد بدون رودربایستی با وزرای ضعیف و شخص رییس‌جمهور و نیز آتش نزدن قراردادهای بین‌المللی (که حتما جناب ذوالنور آن را به یاد دارد!) می‌تواند کفاره‌ای برای جبران اشتباهات گذشته باشد. امید که آقای ذوالنور - که از الان در قامت کاندیدای ریاست مجلس- سخن می‌گوید، حتی اگر به چنین منصبی هم نرسید، در رفع آسیبی که آن را فهم کرده است، برآید. 21302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899334

دیگر خبرها

  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • هشدار جدی مدیر اف.بی.آی درباره حمله احتمالی تروریستی در خاک آمریکا
  • مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی (وبانک) معرفی شد
  • واکنش‌ها به اظهارات آقای مدیر؛ این شخص باید برکنار شود!
  • دولت همسو با افزایش تولید و اشتغال از بازارهای داخلی و خارجی بهره‌ می‌گیرد
  • واکنش‌ها به اظهارات آقای مدیر ؛ این شخص باید برکنار شود ! ...| بر چه مبنایی برای۴۵ دقیقه‌ سریال ۳ میلیارد تومان هزینه می‌شود؟
  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود