Web Analytics Made Easy - Statcounter

محلات از لحاظ سطح زیر کشت گل و گیاه بزرگ ‌ترین شهرستان ایران است به طوری که مهد پرورش گل و گیاهان زینتی و دارویی در کشور محسوب می شود. فعالیت گل کاری در این شهر به قدری رونق دارد که محلات از لحاظ تنوع تولید گل در کشور دارای رتبه اول شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ اگر از آدم های اطرافتان بپرسید چه کشوری معروف به کشور گل هاست پاسخ می شنوید: «هلند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در کشور خودمان هم شهری داریم که به «هلند ایران» معروف است، شهر محلات. این شهر که در جنوب شرقی استان مرکزی واقع است، با مساحت ۳هزار کیلومتر مربع نقش مهمی در تامین گل های زینتی ایران دارد.

علت نام گذاری این شهرستان به عنوان هلند ایران را میتوان به اتفاقات رخ داده در سال ۱۳۰۰ شمسی گره زد. قبل از این اغلب مردم محلات به کشاورزی مشغول بودند اما در سال ۱۳۰۰ اتفاق دیگری رخ داد که موجب شد آینده ی این شهر دست خوش تغییراتی شود.

نخستین بار فردی مسیحی از اهالی تهران به نام "پرتیوار" که گلکاران محلات معتقدند از هلندی های مقیم پایتخت بوده است، به اتفاق چند نفر از هموطنانش در باغ خود در تهران با وارد کردن بذر گل از هلند اقدام به پرورش گل در ایران کرد. سرکارگر استخدام شده از سوی "پرتیوار" از اهالی محلات به نام "یحیی خان" بود که در آن سال ها برای کار به تهران رفته و پس از بازگشت به دیار خود، کشت گل ها را در محلات به شکلی حرفه ای رواج داد. به گواهی تاریخ تا ابتدای دهه ۱۳۴۰ تعداد کارگران گل در محلات چهار نفر و در فاصله سال های ۴۰ تا ۷۵ تعداد واحد های گلخانه ای ۲۵ واحد بود که در امر پرورش گل های آپارتمانی فعالیت داشتند.

محلات از لحاظ سطح زیر کشت گل و گیاه بزرگ ‌ترین شهرستان ایران است به طوری که مهد پرورش گل و گیاهان زینتی و دارویی در کشور محسوب می شود. فعالیت گل کاری در این شهر به قدری رونق دارد که محلات از لحاظ تنوع تولید گل در کشور دارای رتبه اول شده است.

در حال حاضر افزون بر ۳ هزار نفر به صورت رسمی در قالب ۷۰۰ واحد تولید و پرورش گل و گیاهان زینتی در شهرستان محلات مشغول به کارند.  بیش از ۹۰۰ هکتار از زمین های این شهرستان زیر کشت انواع گل و گیاهان زینتی قرار دارد به طوری که ۱۸ درصد سطح زیر کشت گل و گیاه کشور، ۱۲ درصد از تولید انواع گل شاخه بریده، ۸۰ درصد تولید گل های فصلی نشایی، ۲۱ درصد از تولید درخت و درختچه های زینتی و ۱۴ درصد از گیاهان آپارتمانی کشور در محلات است.

اما در کنار تولید انواع گل و گیاه زینتی، چند سالی است که باغداران محلاتی با کاشت گل محمدی، پا در عرصه ای دیگر گذاشته اند. از گل محمدی علاوه بر گلاب گیری می توان استفاده های دیگری هم کرد که ارزش افزوده بسیار بیشتری داشته باشد. توضیحات بیشتر را در گفتگو با یکی از فعالین این عرصه جویا شدیم.

حسین آعلی در گفتگو با دیارآفتاب در خصوص وضعیت تولید گل در این شهرستان، گفت: در کنار تولید انواع گل های زینتی، چند سالی است برخی باغداران محلاتی به سمت تولید گل خشک از گل محمدی که برای مصارف خوراکی مانند استفاده در دمنوش، تزیین غذاها و همچنین تولید اسانس استفاده می شود، روی آورده اند. هم اکنون ۱۰کارگاه تولید گل خشک در محلات فعال است که باعث اشتغال حدود صد نفر شده است و متوسط درآمد هر فرد شاغل در این حرفه ۵۰میلیون تومان است.

آعلی با اشاره به تولید سالانه ۷ تن گل خشک در این شهرستان، گفت: صادرات گل خشک در سال ۱۳۹۷ به عدد ۲۲میلیون دلار رسید و کشورهای آذربایجان، قطر، عراق، ایتالیا، ترکیه، ارمنستان، ترکمنستان، روسیه و کشورهای عربی خلیج فارس مشتری های این محصول با ارزش بودند.

مسئول بسیج سازندگی شهرستان محلات با اشاره به سازگاری خوب گل محمدی با شرایط جغرافیایی این شهرستان، تصریح کرد: این سازگاری باعث شده تا افراد به تولید این محصول چه در سطح بزرگ چه در اندازه و مقیاس کوچک ترغیب شوند. البته تسهیلاتی هم از سوی بسیج سازندگی به افرادی که خواهان افزایش سطح زیرکشت خود باشند پرداخت می شود.

این فعال عرصه گل خشک، گفت: برای تولید این محصول باید گل محمدی را قبل از شکفته شدن چید. چرا که هم از نظر حجم کوچکتر است، هم عطر گل بهتر حفظ می شود. البته به جز فعالیت در این زمینه، دستگاه گلاب گیری هم داریم. بنا داریم تا با جمع آوری کل گل خشک روستاهای محلات در روستای نخجیروان و خرید دستگاه تولید اسانس

وی با اشاره به تولید ۵تن گل خشک در این شهرستان، گفت: سال های گذشته بیشتر این محصول به کارگاه های گلاب گیری فروخته می شد که با توجه به عدم صرفه اقتصادی به فکر استفاده بهتر از این محصول افتادیم. برای این منظور با تهیه دستگاه تولید اسانس و استقرار آن در روستای نخجیروان محلات، تمام گل های خشک روستاهای اطراف را در آنجا جمع آوری کرده و با استفاده از آن دستگاه، اسانس گل محمدی که ارزشی به مراتب بیشتر از گل خشک دارد را تولید می کنیم.

آعلی خاطرنشان کرد: در صورت راه اندازی کامل این کارگاه تولید اسانس، ارزآوری خوبی برای کشور به همراه دارد چرا که این محصول با قیمتی بسیار بیشتر از گل خشک یا سایر فرآورده های آن به فروش می رسد. البته اگر به درستی بتوان اسانس گل محمدی را استخراج کرد، می توان از اسانس بدست آمده عصاره گل محمدی را تولید کرد که ارزش آن از اسانس هم بیشتر است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: گل و گیاهان زینتی محلات از لحاظ تولید اسانس گل و گیاه گل خشک انواع گل تولید گل گل محمدی پرورش گل سطح زیر زیر کشت کشت گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۵۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدفگذاری کشور تولید ۴ میلیون بشکه نفت در روز است

به گزارش خبرنگار مهر، محسن منصوری صبح سه‌شنبه در جمع کارگران شرکت نفت گچساران افزود: در حال حاضر تولید نفت کشور به شکل روزانه سه و نیم میلیون بشکه رسیده که هدف گذاری شده این ظرفیت را به ۴ میلیون بشکه برسانیم.

وی با بیان اینکه در حوزه نفت به استقلال کامل رسیده ایم، اظهار کرد: صنعت نفت ما یک صنعت پیشرو است و نقش تعیین کننده‌ای در اقتصاد کشور دارد.

معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه برای توفیق حداکثری تمام ابزارها و ظرفیت‌ها وجود دارد، گفت: در همین صنعت نفت قطعات فرسوده بازسازی شده و امروزه به روزهایی رسیدیم که میزان تولیدمان بیش از روزهای قبل از تحریم است.

منصوری با اشاره به اینکه امروزه رشد شرکت‌های دانش بنیان را در سطح کشور شاهد هستیم، اظهار کرد: با تکیه بر چنین ظرفیت‌هایی مسائل بزرگی مرتفع و افتخاراتی در بحث صنعت نفت شکل گرفته است.

وی با تقدیر از کارگران و نیروهای انسانی فعال در شرکت نفت گچساران اظهار کرد: بر دست شما فعالان و تلاشگران بوسه می زنیم.

کد خبر 6092868

دیگر خبرها

  • متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود
  • افزایش تولید روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت در نفت و گاز گچساران
  • متانول به‌جای صادرات تبدیل به بنزین می‌شود
  • ۵۰ پروژه جدید به ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای ایجاد ارزش افزوده در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • ۵۰ پروژه جدید برای ایجاد ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در دستورکار وزارت نفت است/ برنامه‌ریزی برای تبدیل متانول به بنزین
  • هدفگذاری کشور تولید ۴ میلیون بشکه نفت در روز است
  • اوجی: تولید نفت ایران امسال جهش می‌کند
  • اکتشافات جهانی نفت و گاز سقوط کرد
  • کلنگ زنی مینی پالایشگاه دهدشت/ تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران