Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نماینده رشت در مجلس نهم و دهم در خصوص عملکرد مجلس یازدهم اظهار کرد: واقعیت امر این است که نوعی خوف و رجاء از شورای نگهبان حادث می‌شود و برخی از نمایندگان در حال افزایش گستره نظارت شورای نگهبان هستند؛ شنیده‌ام قصد دارند قرارگاهی در مجلس با حضور دو عضو حقوقدان شورای نگهبان تأسیس کنند که شورای نگهبان در تنظیم آیین‌نامه داخلی مجلس هم دخالت کند؛ نمایندگان باید اقتدار مجلس را حفظ کنند؛ مجلس به اندازه کافی تضعیف شد و بیش از این جانی برای تضعیف شدن ندارد و این روندی که نمایندگان طی کرده‌اند برای افزایش گستره اختیارات سایر نهادها،‌ روند خوبی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: چه ضرورتی دارد که مجلس در این حد به سایر دستگاه‌ها اختیار دهد؟ قانون اساسی تکلیف هر دستگاهی را مشخص کرده است، بنابراین این عقب‌نشینی معنایی ندارد.

جعفرزاده ایمن‌آبادی با بیان اینکه ما مجلس سنا و مجلس بالادستی نداریم، گفت: به جای اینکه ساختار را اصلاح کنند، خود را دو دستی تقدیم نهادها می‌کنند؛ شاید شما قصد نداشته باشید از اختیارات نمایندگی‌تان استفاده کنید اما برای دوره‌های بعدی مجلس هم قدرت اختیار در نظر بگیرید،‌ شاید نمایندگان بعدی قصد داشته باشند از اختیاراتشان استفاده کنند.

این نماینده سابق مجلس درباره حملات برخی نمایندگان به دولت و شخص رئیس‌جمهور اضافه کرد: مجلس نباید شخصی برخورد کند،‌ تضعیف رییس‌جمهور معنایی ندارد بنابراین این تندروی‌ها اصلا صحیح نیست و بهتر است مجلس انرژی خود را برای مباحث اقتصادی و مسکن مردم بگذارد. 

وی در خصوص طرح اصلاح قانون انتخابات و معرفی ۵ مشاور توسط نامزدها به شورای نگهبان نیز گفت: این کار شدنی نیست هیچ شخصی نمی‌تواند از ابتدا مشاوران خود را معرفی کند؛ آیا اگر پس از تأیید صلاحیت، شخص مشاوران بهتری در نظر گرفت، مجدداً‌ باید از شورای نگهبان تایید صلاحیت بگیرد؟ انتخاب مشاور چه ربطی به شورای نگهبان دارد؟ تا زمانی که قانون اساسی به درستی اجرا نشود همه حرف‌ها و طرح‌ها باد هواست.

جعفرزاده ایمن‌آبادی با بیان اینکه ما اصلاً‌ اخبار خوبی از مجلس نداریم، گفت: بخش اعظمی از مردم مخصوصاً در کلانشهرها در انتخابات شرکت نکردند اما در شهرهای کوچک و روستاها مردم امیدوارانه شرکت کردند و روند کار مجلس به هیچ عنوان شایسته نیست. 

نماینده رشت در مجلس نهم و دهم ادامه داد: مجلس در حال کناره‌گیری از اختیارات خود است و من احساس می‌کنم که مجلس رویه خوبی را در پیش نگرفته و مردم به سمت ناامیدی از این روش پیش می‌روند؛ مجلس در حال خاموش کردن چراغ در رأس امور بودن است، این چراغ ‌کم‌سو شده بود و مجلس یازدهم به کلی در حال خاموش کردن آن است.

وی به طرح‌های برخی از نمایندگان مجلس یازدهم اشاره کرد و گفت: خواهش می‌کنم شورای نگهبان پرونده نمایندگانی که چنین طرح‌هایی می‌دهند را بیشتر بررسی کند چون قطعاً دچار مشکلاتی هستند که چنین طرح‌هایی ارائه می‌دهند و هیچ یک از این طرح‌ها به صلاح و صرفه نظام نیست. 

جعفرزاده در خصوص انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نیز اظهار کرد: تمایلی ندارم در انتخابات ریاست جمهوری در ستادها ورود کنم. من یک رأی دارم و قطعاً همان یک رأی را خواهم داد و تصمیمی ندارم در هیچ ستادی حضور داشته باشم؛ نیازی نیست انتخابات گرم شود و کسی به گرمای انتخابات نیازی ندارد.

این نماینده سابق مجلس گفت: در ایران انتخابات به پایان نمی‌رسد، تمام مدتی که طرف قدرت به دست دارد، مورد انتقام طرف شکست خورده است، مخصوصاً اگر شکست خورده در ارکان قدرت باشد؛ گروکشی می‌کنند بنابراین بهتر است که اصلاً به این موضوع ورود نکنیم و ما هم آبرو، اعتبار، جسم و جانمان را خرج نکنیم. در هیچ جلسه‌ای شرکت نخواهم کرد و در هیچ ستادی هم فعالیت نخواهم کرد.

کد خبر 553722 برچسب‌ها انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۵۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حواشی جلسه بودجه‌ای مجلس؛ مشکل سامانه‌ها بررسی را مختل کرد

امروز نمایندگان مجلس بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را در دستورکار داشتند که اختلال در سامانه‌های داخلی قوه مقننه، بررسی جداول بودجه را با اختلال مواجه کرد. در این گزارش، جزئیات را می‌خوانید. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، جلسه علنی امروز (دوشنبه 10 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در حالی با دستور کار بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره بخش جداول لایحه بودجه 1403 کل کشور و در دو شیفت صبح و بعدازظهر برگزار شد که این جلسه بنا به دلایلی با برخی حواشی همراه بود. یکی از این دلایل، تفاوت بررسی لایحه بودجه سنواتی در مقایسه با سال‌های گذشته بود.

جلسه بودجه به حدنصاب نرسید و تعطیل شد+اسامی غایبانبا مصوبه سال گذشته نمایندگان، بودجه سنواتی برای اولین بار در دو بخش احکام و جداول در صحن علنی مورد بررسی قرار می‌گرفت. در همین راستا بخش مرتبط با احکام لایحه بودجه 1403 همانند سنوات گذشته در نیمه آذر ماه از سوی دولت تقدیم مجلس شد و نمایندگان نیز پس از بررسی این بخش از لایحه بودجه، آن را برای تایید به شورای نگهبان ارسال کردند و شورا نیز پیش از اتمام سال 1402 کار بررسی مصوبه مجلس را به پایان رساند و آن را تایید کرد. 

اما با توجه به اینکه بیش از دو سوم نمایندگان مجلس برای شرکت در انتخابات مجلس دوازدهم که 11 اسفند ماه برگزار شد، اعلام کاندیداتوری کرده بودند، جلسات مجلس از نیمه بهمن ماه و تحت شعاع انتخابات برای 3 هفته تعطیل شد و همین مسئله موجب شد تا بررسی بخش جداول لایحه بودجه سال 1403 به ابتدای سال جاری موکول شود. 

از سوی دیگر بعد از هک سامانه‌های مجلس در نیمه بهمن سال گذشته، دسترسی‌ها به فایل طرح‌ها و لوایح مجلس مختل شد. پیش از این اداره قوانین مجلس در زمان اعلام دستورکارهای صحن، فایل طرح‌ها و لوایح و اصلاحیه‌های ارجاعی از کمیسیون‌ها را در سایتی با نام پارلیران بارگذاری می‌کرد تا در اختیار خبرنگاران قرار گیرد. 

با وجود اینکه مشکل دسترسی به سایت‌های مرتبط با مجلس تا حدود زیادی مرتفع شده اما همچنان مشکل برای دسترسی به فایل‌ طرح‌ها و لوایح در دستور کار مجلس پابرجا مانده و همین مسئله مشکلات عدیده‌ای را در جلسات اخیر مجلس برای پوشش اخبار صحن از جمله در رابطه با لایحه تجارت و طرح مالیات بر سوداگری برای اصحاب رسانه و حتی نمایندگان مجلس به وجود آورده است.

 با این حال این مشکلات در جلسه امروز مجلس به نحو جدی‌تری بروز و ظهور پیدا کرد.  به طوری که حتی صدای برخی نمایندگان مجلس را هم درآورد. روح‌الله نجابت نماینده شیراز در مجلس در همین رابطه طی تذکری شفاهی گفت: در لایحه بودجه 300 میلیارد ریال برای هوشمندسازی قوه مقننه آمده است اما سوال این است که مبنای این رقم کجاست؟ طی سال‌های 1400 تا 1402 بیش از چهار همت برای این موضوع در مجلس شورای اسلامی گذاشته شد اما معلوم نیست کجا و چگونه تخصیص پیدا کرد و هزینه شده است.

نجابت در ادامه تذکر خود با اشاره به هک سامانه‌های مجلس در زمان تبلیغات انتخابات تاکید کرد: اگر قرار باشد پول بدهیم و بعد سامانه‌های مجلس شورای اسلامی هک شود و برای ما حاشیه درست شود، اصلا این بودجه تخصیص پیدا نکند، موثرتر است.

وی همچنین خطاب به هیئت رئیسه مجلس گفت: قرار بود پیشنهادات مرتبط با بخش جداول لایحه بودجه روی مانیتورها بیاید که تاکنون رخ نداده است. البته طبیعی است که می‌گویند «مردی و کاری»؛ ما هر وقت پرسیدیم موضوع سامانه‌های مجلس با کدام فرد است؟ گفتند آقایی که ظاهرا عضو شورای شهر تهران است و در مجلس شورای اسلامی رفت و آمد دارد و حتی دفتری در مجلس داشته و مشاوره می‌دهد. با این وجود ما چیزی از سامانه‌های مجلس ندیدیم.

البته استدلالی که روابط عمومی مجلس به آن استناد می‌کند این است که به علت اختلال در سامانه‌های داخلی مجلس، امکان ارسال فایل از این سامانه‌ها به بیرون و اتصال سامانه‌ها به اینترنت هنوز فراهم نشده است. توجیهی که شاید از نظر مسائل امنیتی تا حدی موجه باشد اما به هر حال باید این مسئله به نحوی مرتفع شود چراکه اساساً یکی از اهداف اصلی مجلس برای دو مرحله‌ای شدن بررسی لایحه بودجه سنواتی در مجلس، افزایش شفافیت در مراحل بررسی بوده اما این مسئله عملاً تحت الشعاع هک سامانه‌های مجلس حتی گاهی به ضدخود تبدیل شده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موارد تسری مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران مشخص شد
  • لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه
  • آغاز جلسه علنی عصر مجلس
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در صحن مجلس
  • حواشی جلسه بودجه‌ای مجلس؛ مشکل سامانه‌ها بررسی را مختل کرد
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری
  • زمان اعلام لیست انتخاباتی شانا برای دور دوم انتخابات مجلس