Web Analytics Made Easy - Statcounter

اوضاع بازار سخت‌افزار خوب نیست. این را نه فقط از گشتی در بازارها و نگاهی به ویترین‌های فروشگاه‌ها می‌توان فهمید بلکه خود فعالان این عرصه هم بر این موضوع تاکید دارند.

به گزارش «انرژی امروز» از دنیای اقتصاد، اعضای کمیسیون سخت‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در جلسه‌ای موارد متعددی از دلایل عدم تعادل در بازار سخت‌افزار را بیان کردند و نسبت به آسیب‌های عدم تخصیص به موقع ارز به صنعت سخت‌افزارهای ‌آی‌تی و کمبود کالاهای ‌آی‌تی و واردات گسترده تجهیزات مستعمل و دست دوم به بازار هشدار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گفته بازیگران بازار سخت‌افزار ایران تولید‌کنندگان نوپای صنعت ‌آی‌تی، به‌دلیل نبود شفافیت و برنامه درست، دچار بلاتکلیفی هستند همچنین طولانی شدن فرآیند تخصیص ارز به واردکنندگان و فعالان حوزه تامین سخت‌افزارهای ‌آی‌تی، باعث کندی تامین کالاهای این حوزه شده، در نتیجه شاهد ورود حجم عظیمی از کالاهای مستعمل از راه‌های غیرقانونی و بدون پرداخت عوارض دولتی هستیم. این تامین‌کنندگان کالاهای دیجیتال بانک مرکزی را به‌دلیل برعهده گرفتن تصمیماتی که پیش‌تر به عهده وزارت صمت و گمرکات کشور بود، مورد انتقاد قرار داده و معتقدند: پروسه تامین ارز کالاهای قاچاق بسیار سریع‌تر از راه‌های قانونی شده است، زیرا تامین ارز چنین کالاهایی از کف بازار انجام می‌شود و بدون نیاز به هیچ مجوزی برای ورود کالا اقدام می‌کنند، درحالی‌که تامین‌کنندگان قانونی این کالاها، باید ماه‌ها در صف تخصیص و تامین ارز بمانند.

در بخش دیگری از این نشست موضوع واردات گسترده تجهیزات مستعمل و کارکرده به کشور مورد بحث قرار گرفت. به‌دنبال افزایش قیمت کالاهای آکبند و به صرفه نبودن خرید آنها حالا شاهد واردات گسترده تجهیزات مستعملی از سرور و لپ‌تاپ گرفته تا موبایل و لوازم جانبی هستیم. این لوازم به‌خصوص برخی از آنها مانند سرور ممکن است خطرات امنیتی هم ایجاد کند ضمن اینکه ورود کالاهای مستعمل و قاچاق به زنجیره تامین محصولات، در بلندمدت جامعه را متحمل هزینه‌های گزافی خواهد کرد.

 لزوم تخصیص ارز به واردات تجهیزات

 

حمید توسلی عضو کمیسیون سخت‌افزار و تولیدکنندگان تجهیزات IT با گلایه از اقدامات دولت در نادیده گرفتن بخش‌خصوصی در بحث تامین کالاهای حوزه فناوری کشور و سپردن امور به شرکت‌های خصولتی خاص گفت: حالا که همه متوجه اهمیت تجهیزات ‌آی‌تی (سرور، تبلت، گوشی، لپ‌تاپ و …) به‌عنوان یکی از کالاهای ضروری جامعه شده‌اند، از دولت توقع داریم به جای اینکه به‌صورت مستقیم برای تامین این کالاها اقدام کند، با تخصیص درست ارز، از بخش‌خصوصی حمایت کند. اگر هم چنین قصدی ندارند، صریحا به ما اعلام کنند تا عقب بنشینیم و در عوض عواقب این تصمیم را در بیکاری تعداد زیادی از افراد و تامین هزینه‌هایی مانند بیمه بیکاری بپذیرند. «پیمان مهاجرایروانی» عضو کمیسیون سخت‌افزار می‌گوید: انجام واردات کالا به روش درست و قانونی، دولت را از حق گمرک و مالیات پرداخت شده منتفع می‌کند؛ اما زمانی که این کالاها از روش‌های ناشناخته یا قاچاق وارد کشور می‌شوند، افزون بر خروج ارز از کشور و ضربه به فعالان اقتصادی، خود دولت نیز از این منافع محروم شده و پتانسیل‌ها حیف می‌شود.

 

به گفته اشکان ابراهیمی، بانک‌مرکزی بدون بهره‌گیری از نظرات کارشناسان این حوزه، خود در مورد اولویت‌های کالایی تصمیم‌گیری کرده و تخصیص می‌دهند؛ این درحالی است که پیش‌تر این مورد در حوزه مسوولیت‌های وزارت صمت بود و ورود بانک مرکزی به چنین موضوعی فراتر از قوانینی است که برای آن تعریف شده و همین امر باعث کندی زیاد در فرآیند ورود، تامین و توزیع کالاهای سخت‌افزاری به بازار شده است.

 چرا بازار بی‌ثبات است

 

طی ماه‌های اخیر انتقادها در مورد افزایش قیمت کالاها در بازار کامپیوتر به سمت واردکنندگان و عرضه‌کنندگان این کالاها هم نشانه رفته است. با این حال آنها در این جلسه معتقد بودند کالایی را در این دوران پرتلاطم قیمتی احتکار نکرده‌اند چراکه سرمایه بخش‌خصوصی مدام باید در گردش باشد.

 

احسان بیات، عضو کمیسیون سخت‌افزار معتقد است: در مورد کالایی مانند موبایل که مشمول طرح رجیستری است، تاخیر در تخصیص ارز باعث تشدید قاچاق نمی‌شود ولی دیگر کالاهای‌ آی‌تی به‌شدت از این تاخیر تاثیر می‌پذیرند و با استفاده از ارز موجود در بازار، به سرعت از راه‌های غیرقانونی وارد کشور می‌شوند. وی با تاکید بر اهمیت کوتاه بودن زمان تخصیص ارز به واردکنندگان گفت: زمان استاندارد تخصیص ارز برای کالاهایی مانند موبایل و لپ‌تاپ، باید ماهانه و هفتگی باشد تا به سرعت وارد بازار شوند و نمی‌توان دو ماه برای تخصیص ارز منتظر ماند. با چنین حرکتی، متناوبا در مقاطع تخصیص ارز شاهد کاهش مقطعی در پی ورود کالا به بازار و مجددا افزایش قیمت‌ها تا تخصیص بعدی خواهیم بود و این ثبات بازار را با مشکل مواجه می‌کند.

 

به گفته وی به‌واسطه افزایش یکباره تقاضا روی کالاهای ‌آی‌تی، کل دنیا با کمبود کالا مواجه شد و قیمت دلاری کالاهای دیجیتال مصرفی از جمله موبایل، تبلت و لپ‌تاپ، ۲۰ درصد افزایش داشته است. حال به‌واسطه مشکلات متعددی که در تامین نیاز کالاهای دیجیتال بازار کشور وجود دارد طبیعتا این کمبود کالا در بازار کشور بسیار محسوس‌تر بوده و با افت ارزش ریال در برابر دلار افزایش قیمت‌ها به مراتب سنگین‌تر از معادل جهانی محصولات است و بخش‌خصوصی نه‌تنها در این میان مقصر نیست، بلکه تمامی شرکت‌های خصوصی از شرایط پیش آمده ناراضی‌اند. «سیامک غنیمی‌فرد» رئیس کمیسیون سخت‌افزار سازمان نظام صنفی نیز با تاکید بر این موضوع که قیمت‌ تجهیزات گران است افزود: «بسیاری از خانواده‌ها به دلایل مختلف نمی‌توانند کالای مورد نیاز خود را تهیه کنند.» او با اشاره به این موضوع که وزارت بهداشت در سال‌جاری توانست با استفاده از فناوری اطلاعات، غربالگری ۶۵ میلیون شهروند را با سرعت و شتاب بیشتری انجام دهد افزود: «تمام این مسائل نشان می‌دهد که فناوری اطلاعات تا چه میزانی توانسته در مقابله با ویروس کرونا در حوزه‌های آموزش مجازی، دورکاری، حمل و نقل هوشمند، خرید و مسائلی از این دست نقش اصلی را ایفا کند. اما کمبود دستگاه‌ها باعث بروز مشکلاتی در این زمینه شده است.»

برچسب هاوزارت صنعت معدن تجارت

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن تجارت آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو کمیسیون سخت افزار بازار سخت افزار افزایش قیمت بخش خصوصی تخصیص ارز لپ تاپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۵۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، اخیرا گمرک ایران در گزارشی آمار عملکرد ۱۰۰ وارد کننده اصلی کشور طی سال ۱۴۰۲ را با جزئیات تهیه کرده است. شرکت های بازرگانی دولتی ایران، آوا تجارت صبا، پشتیبانی امور دام و ماهیدشت کرمانشاه، خودروسازی مدیران، وزارت دفاع، پاک دیده، کرمان موتور، کوروش موتور، اکسون، غذایی کوروش، ذوب اهن، بهمن موتور، صبا پیشرو، طبیعت، ایران خودرو دیزل، داریا همراه پایتخت، فولاد مبارکه، کروز، سایپا و آرین موتور در صدر این لیست قرار دارند.

در این لیست واردات شرکت بازرگانی دولتی حدود ۴۲ درصد و کالای ترخیص شده شرکت پشتیبانی امور دام ۵۳ درصد کاهش یافته است. اما واردات شرکت ماهیدشت کرمانشاه حدود ۱۱۲ درصد و ترخیص اقلام مرتبط با وزارت دفاع ۱۲۳ درصد افزایش یافته است. واردات شرکت فولاد مبارکه تقریبا نصف شده اما ترخیص اقلام مرتبط با شرکت خدمات حمایت کشاورزی ۵۲درصد زیاد شده است.

در فهرست برترین های واردات ۱۴۰۲ واردات شرکت توسعه کشت و صنعت اکسون ۲۳۶ درصد افزایش یافته است.

چندی قبل بانک مرکزی هم اعلام کرده بود؛ جزییات ارز تخصیص یافته و تامین شده برای شرکت های مختلف را منتشر خواهد کرد. جزئیات این فهرست می تواند تا حدودی وضعیت اولویت دهی تخصیص ارز به شرکت ها و بنگاه های اقتصادی را شفاف کند و از این طریق می توان یک برآورد اولیه از میزان ارز دولتی و نیمایی تخصیص یافته به این شرکت ها در دست داشت.

کد خبر 847365 برچسب‌ها ارز - بازار داخلی خبر مهم وزارت دفاع بانک مرکزی

دیگر خبرها

  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد