Web Analytics Made Easy - Statcounter

 روزنامه آمریکایی واشنگتن تایمز به نقل از تحلیلگران و مقامات نزدیک نظامی به دولت فاش کرد که با نزدیک شدن به انتخابات و افزایش بی اعتمادی  بین رئیس جمهوری و سران پنتاگون،هر یک از دو طرف با نگرانی اقدامات طرف مقابل را تحت نظر دارد.

در حالی که ترامپ علنا بشدت از مقام های کنونی و سابق دفاع انتقاد می کند و آنها را ابزاری در مجتمع صنعتی- نظامی قلمداد می کند، مقامات ارشد پنتاگون تلاش می کنند فاصله خود را از رقابت های سیاسی که روز به روز شکل کریه تری به خود می گیرد، حفظ کنند و از وارد شدن در اختلافات بعد از انتخابات بین رئیس جمهوری کنونی و جو بایدن نامزد رقیبش در انتخابات از حزب دموکرات پرهیز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان می گویند، با توجه به این مسائل چنین تحولاتی باعث بروز تنش و نگاه تردیدآمیز کاخ سفید و پنتاگون به یکدیگر شده که به ندرت تا قبل از این مشاهده شده بود.

مشهودترین مثال روابط بین ترامپ و مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا است که به دنبال مسائلی همچون نصب پرچم کنفدراسیون در پایگاه های این کشور و نقش پلیس در نظارت بر ناآرامی های داخلی، در بهترین حالت، به سردی گراییده است.

یک کارشناس در این زمینه به واشنگتن تایمز گفت: اسپر احتمالا از آنچه که کاخ سفید از وزارت متبوعش می خواهد نگران و ناراحت است اما مساله این است که مدت زیادی تا پایان خدمت او باقی نمانده است.

در حقیقت گمانه زنی های گسترده و حتی انتظاراتی وجود دارد که رئیس جمهور با توجه به مخالفت پنتاگون با طرح اعزام نیرو برای خواباندن اعتراضات در شهرهای آمریکا در تابستان گذشته، اسپر را اخراج کند. اگر ترامپ در انتخابات پیروز شود او احتمالا وزیر دفاع جدیدی را انتخاب خواهد کرد.

نامعلوم بودن سرنوشت اسپر یکی از عوامل وضعیت وخیم روابط پنتاگون و کاخ سفید است و عامل دوم نگرانی فزاینده بین مقام های نظامی کنونی و قدیمی در استفاده دولت از آنها برای اهداف انتخاباتی و حتی سرکوب اعتراضات بعد از انتخابات است.

برخی ناظران سیاسی بر این باورند که ارتش در نهایت مجبور می شود که ترامپ را از کاخ سفید بیرون کند. این در صورتی است که ترامپ در انتخابات بازنده شود و از ترک کاخ سفید خوددداری کند. ترامپ گفته نتایج انتخابات را تنها در صورتی که بدون تقلب و عادلانه باشد خواهد پذیرفت.

مقامات ارشد کنونی و سابق پنتاگون تاکید دارند که قصد دخالت در سیاست را ندارند. اما برخی کارشناسان درباره دخالت ارتش در مسائل سیاسی ابراز نگرانی کرده اند.

وزارت دفاع آمریکا با صدور دستورالعمل جدیدی نصب پرچم دوره کنفدراسیون در پایگاه‌های این کشور را ممنوع کرد. این عامل به موضوع اختلاف برانگیز دیگر بین ترامپ و پنتاگون تبدیل شده است. اما مدیریت نرم پنتاگون درباره این مساله از بروز درگیری علنی این نهاد با رئیس جمهوری آمریکا جلوگیری کرد.

ترامپ نیز به نوبه خود بیشتر تمایل دارد فاصله خود را با مقامات پنتاگون حفظ کند و تلاش می کند در جلب آرای کهنه سربازان و نیروهای در حال انجام وظیفه، از سران آنها انتقاد کند.

ترامپ با وعده کاهش جنگ های بی پایان در خاورمیانه و کاهش چشمگیر نیروهای آمریکایی در عراق و افغانستان روی کار آمد اما به نظر می رسد منسجم نبودن سیاست خارجی او و نظرات افرادی که او منصوب کرده به اتش اختلافاتش با پنتاگون افزوده است.

در واقع برخی از منصوبان سابق او به منتقد جدی ترامپ تبدیل شده اند که جیمز متیس وزیر دفاع سابق یکی از بهترین نمونه ها است. او در اظهاراتی گفت «ترامپ اولین رئیس جمهوری است که تلاشی برای متحد کردن مردم آمریکا نمی کند.»

پال سِلوا از مقامات بازنشسته نیروی هوایی آمریکا و معاون سابق رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به تازگی نامه ای را در حمایت قوی از بایدن امضا کرد.

پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سوم نوامبر برابر با ۱۳ آبان برگزار می شود و آمریکا با برگزاری اولین مناظره ترامپ و بایدن به صحنه ای برای اتهام زنی نامزدهای دو طرف و توهین به یکدیگر تبدیل شد.

311311 کد خبر 1438459

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: پنتاگون دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۵۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟

بنا بر پیگیری‌های خبرنگار تسنیم، آقایان محمدباقر قالیباف، علی نیکزاد، منوچهر متکی و مجتبی ذوالنور تاکنون ۴ گزینه اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم هستند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، 245 نماینده مجلس دوازدهم در دور اول انتخابات در 11 اسفند ماه مشخص شدند و 45 نماینده باقی‌مانده نیز در دور دوم انتخابات در جمعه این هفته (21 اردیبهشت) مشخص خواهند شد تا مجلس دوازدهم کار خود را با 290 نماینده از 7 خرداد ماه به ریاست مسن‌ترین نماینده مجلس، آغاز کند.

گزارش تسنیم از ترکیب نمایندگان مجلس دوازدهم

 

اولین دستور رسمی و علنی مجلس جدید، رئیس و هیئت رئیسه با رای اکثریت نمایندگان خواهد بود.

از پیش از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر اینکه چه کسی رئیس قوه مقننه خواهد شد، آغاز شده است و در همین راستا نامزدهای‌ ریاست مجلس جلسات متعددی را با عناوین مختلف  برگزار و با رسانه‌‌ای کردن تعداد حاضرین در جلسه سعی کردند تا احتمال نشستن بر صندلی شماره یک مجلس را برای خود تقویت کنند.

اگرچه حدود 10 نماینده از نمایندگان منتخب برای ریاست مجلس آتی، در حال تلاش و رایزنی‌ هستند اما طبق بررسی‌ها و پیگیری‌های خبرنگاران تسنیم از گروه‌های مختلف سیاسی، 4 نامزد بالقوه برای ریاست آتی مجلس شورای اسلامی مطرح هستند و تلاش برخی دیگر از نمایندگان منتخب برای این مهم، ممکن است حتی به کاندیداتوری هم نکشد.

بنا بر این گزارش، محمدباقر قالیباف با سابقه ریاست مجلس در 4 سال گذشته، علی نیکزاد با سابقه دو دوره‌ای وزارت و نائب رئیسی مجلس، منوچهر متکی با سابقه یک دوره سکانداری وزارت خارجه و حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور با سابقه نائب رئیسی مجلس یازدهم، 4 گزینه اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم هستند که ممکن است در اثر رایزنی‌هایی که اکنون در حال انجام است، در نهایت 2 گزینه برای رای‌گیری در صحن علنی باقی بمانند.

این افراد هم‌اکنون در حال رایزنی‌ با منتخبان مجلس دوازدهم برای جلب نظر آنها هستند و یک منبع آگاه و مطلع نیز به خبرنگار تسنیم گفته است که این 4 گزینه علاوه بر رایزنی‌ با نمایندگان منتخب، همزمان با یکدیگر نیز در حال رایزنی‌ هستند تا شاید بتوانند یکی از گزینه‌ها را به نفع خود از صحنه رقابت کنار بزنند.

همچنین برخی نمایندگان تصور می‌‌کنند که ممکن است سید محمود نبویان نماینده فعلی و منتخب اول تهران، گزینه پیش‌بینی نشده و غافلگیرکننده انتخابات ریاست مجلس باشد اما پیگیری‌های خبرنگار تسنیم حاکی از این است که آقای نبویان در گفت‌وگوهایی که با چند نماینده منتخب مجلس داشته تصریح کرده که تمایلی برای ریاست مجلس ندارد.

البته در این میان، برخی منتخبان مجلس دوازدهم هم هستند که  می‌گویند یک نماینده منتخب دیگر، تمایل وافری برای برای ریاست مجلس دارد اما تاکنون نتوانسته حتی به تعداد انگشتان 2 دست، نظر نمایندگان منتخب را جلب کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...