Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@08:11:13 GMT

برداشت برنج رتون از شالیزارهای مازندران آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۸۷۱۵۰

برداشت برنج رتون از شالیزارهای مازندران آغاز شد

به گزارش ایرنا ، نخستین برداشت رتون امسال در منطقه دابودشت شهرستان آمل انجام شد.

برنج رتون یا دونوج با پرورش ساقه های شالی باقی مانده در شالیزارها پس از برداشت کشت اول به دست می آید. شالیکاران مازندران برنج به دست آمده از شالی دونوج را بهترین نوع برنج می دانند و با قیمت بالاتر از برنج کشت اول و یا حتی برنج دوباره نشاء می فروشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام این که حدود۷۰ درصد مزارع پرورش رتون و کشت مجدد به مرحله خوشه‌دهی رسیده است ، گفت: برداشت شالی دونوج از شالیزارهای دشت هراز واقع در شهرستان‌ها آمل ، فریدونکنار ، بابل و بابلسر آغاز شده است.

شالیکاران حوزه آبریز هراز هر ساله حدود ۴۵ روز زودتر از مناطق شرقی استان شالیزارهای خود را زیر کشت می برند.

مجید بهادری میانگین برداشت محصول شالی طارم محلی در کشت رتون را ۲ تا ۲.۵ تن اعلام کرد و افزود : به دلیل تداوم گرما وضعیت تولید رتون نیز رضایتبخش است و در واقع این نوع کشت که به مراتب هزینه کمتری نسبت به کشت اول و یا دوباره نشاء دارد، سبب افزایش درآمد کشاورزان می شود. 

برنج طارم محلی دونوج به عنوان کیفی ترین برنج با حدود ۲۰ درصد قیمت بیشتر از برنج کشت اول در بازار خرید و فروش می شود و علت بالا بودن قیمت برنج دونوج در مقایسه با دیگر ارقام، تولید آن به صورت بیولوژیکی و استفاده نکردن از سموم، برخورداری از ارزش غذایی زیاد،کیفیت بهتر و داشتن عطر و طعم مناسب تر است.

گزارش میدانی خبرنگار ایرنا از شالیکوبی های مازندران نشان می دهد که در حال حاضر برنج کشت اول هر کیلو  ۲۲هزار تومان به صورت عمده فروشی در استان خرید و فروش می شود. پیش بینی می شود برنج رتون نیز با قیمت ۲۵تا ۲۶ هزار تومان وارد بازار استان شود.

معاون جهاد کشاورزی مازندران وضعیت رویشی و خوشه بندی شالی در کشت مجدد را نیز مطلوب توصیف کرد و ادامه داد: اگر وضعیت گرمای هوا مناسب باشد تا اواخر مهر ماه شاهد برداشت محوصل این نوع کشت هم خواهیم بود.

وی با بیان اینکه  وجود آب فراوان سبب شد تا  امسال نیز همانند سال گذشته کشت دوباره برنج در سطح حدود ۵۶هزار هکتار مورد استقبال شالیکاران قرار بگیرد در عین حال اظهار داشت: با این تفاوت که امسال هجوم آفت نسل سوم و چهارم  کرم ساقه خوار بیشتر بوده و در نتیجه شالیکاران برای مقابله شیمیایی با این آفت ؛متحمل هزینه بیشتری شدند.

 کشت دوم برنج به روش نشاء مجدد همانند کشت اول نیازمند صرف هزینه های شخم و شیار، دستمزد نشاکاری، آبیاری و سمپاشی و دیگر کارهای ضروری برای نگهداری است ولی امسال تاکنون هزینه ها برای تهیه سموم و کم اثر بودن آن در از بین بردن آفت کرم ساقه خوار هزینه اضافی زیادی را به کشاورزان تحمیل کرده است. 

بهادری به پایان برداشت محصول شالی در کشت اول استان مازندران اشاره کرد و گفت:  ۲۱۴ هزار و ۳۲۶ هکتار از زمین های زراعی استان به کشت اول برنج اختصاص یافت که در ۱۶۷ هزار و ۶۲۴ هکتار ارقام محلی و ۴۶ هزار و ۷۰۲ هکتار ارقام اصلاح شده کشت شد.

به گفته این مسئول جهاد کشاورزی مازندران امسال تا ۹۵درصد  از شالیزارهای استان به روش مکانیزه به وسیله کمباین‌های مخصوص برداشت شده است.

مازندران سالانه با تولید حدود یک میلیون تن ، ۴۲درصد برنج کشور را تامین می کند.

برچسب‌ها برداشت محصول مازندران برنج

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برداشت محصول مازندران برنج برداشت محصول مازندران برنج اخبار کنکور کشت اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۷۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان

از هر هکتار مزرعه گل گاوزبان، حدود ۵۰۰ کیلوگرم گل خشک برداشت می‌شود.

گل گاو زبان، گیاهی دارویی و آرام بخش است که با نیاز آبی کم، در زمین‌های شیب دار کشت می‌شود.

سود خالص کشاورزانی که گل گاوزبان بکارند، از هر هکتار ۳۵۰ میلیون تومان است.

هر هکتار مزرعه گل گاوزبان ۷۰ نفر را به مدت ۷۰ روز مشغول به کار می‌کند.

از موانع اصلی توسعه کاشت گل گاوزبان در استان گلستان، بازاریابی است. درخواست کشاورزان این است که مسئولان در این زمینه برنامه ریزی کنند و در فصل فروش در کنار آنها باشند.

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی گلستان می‌گوید: قرار است برای رفع این مشکل و تشویق کشاورزان به کاشت این محصول در زمین‌های شیب دار، زنجیره تولید و همچنین بازار‌های عرضه مستقیم گیاهان دارویی راه اندازی کنیم.

به گفته احمد مقصودراد؛ یکی دیگر از اقدامات حمایتی در این زمینه، تبادل تجربیات با گل گاوزبان کاران گیلان به عنوان قطب تولید این محصول در کشور است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • آغاز برداشت برگ‌های زمردین چای از باغ‌های گیلان و مازندران
  • آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران
  • آغاز برداشت گل گاو زبان در شهرستان املش
  • رقص توپ در شالیزارهای مازندران
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور
  • بزرگترین طرح نوسازی شالیزارهای مازندران درآمل نیمه خرداد تحویل می‌شود