Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی کارشناس مسئول بهداشت خانواده مرکز بهداشت آذربایجان شرقی گفت: استان ما بر اساس آمار سال ۹۵، پس از استان‌های گیلان، مازندران، استان مرکزی و استان همدان، پنجمین استان پیر کشور است.

ناصر رهبری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه بر اساس اطلاعات سامانه سیب، ۱۱.۳ درصد جمعیت آذربایجان شرقی را سالمندان تشکیل می‌دهند، اظهار کرد: شهرستان شبستر جزو مسن‌ترین شهرستان‌های آذربایجان شرقی به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی، تنهایی و تجرد سالمندی را از عمده مشکلات این دوران عنوان کرد و گفت: این تنهایی می‌تواند علاوه بر ایجاد مشکلات جسمی، مشکلات روحی و عاطفی مانند افسردگی و پرخاشگری منتج شود، از این رو نباید جویای احوال پدر و مادر شدن را فراموش کنیم. پیگیری و احوال پرسی همه‌ روزه با تلفن یا از طریق شبکه‌های مجازی به عنوان جایگزینی برای سر زدن حضوری به پدر و مادر در دوران پاندمی کرونا مطرح شده است؛ ارتباط تصویری می‌تواند تا حدودی کمبودهای سر زدن حضوری و خلا عاطفی را برطرف کند.

 وی، سلامت دوره سالمندی را وابسته به سبک زندگی در طول دوران‌های مختلف رشد دانست و افزود: زندگی حلقه وابسته به همی است که می‌توان گفت سلامت دوره سالمندی به دوران بارداری مادر، نحوه سلامت جنین و نحوه‌ی مراقبت در دوره نوزادی هم بستگی دارد.

رهبری ادامه داد: کهولت اندام‌ها و ارگانها در دوره سالمندی جزو ماهیت طبیعی زندگی بوده و باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که با رعایت برخی اصول مورد تاکید کارشناسان سلامت و حوزه بهداشت در طول عمر شامل نوزادی، کودکی، نوجوانی، جوانی و بزرگسالی به سلامت در دوره سالمندی دست پیدا کنیم.

وی، طراحی برنامه های ورزشی خاص برای انجام فعالیت‌های فیزیکی و برنامه‌هایی برای جلوگیری از ابتلای سالمندان به آلزایمر را از جمله مداخلات برای ارتقای سلامت این گروه عنوان کرد و گفت: خاطره گویی و ورق زدن آلبوم‌های عکس، بازی های فکری مانند شطرنج، منچ و بازی‌های فکری و حل جدول کلمات متقاطع و ارتباطات اجتماعی در جلوگیری از ابتلا به آلزایمر بسیار موثر هستند و می‌توانند سن شروع آلزایمر در سالمندان را به تاخیر بیندازند.

وی در ادامه با بیان اینکه شیوع کووید ۱۹ باعث شده است که نگاه ویژه‌ای به سالمندان داشته باشیم، اظهار کرد: در روزهای ابتدایی شیوع بیماری مادران باردار و سالمندان را جزو گروه‌های پرخطر و در معرض ابتلا به کرونا اعلام کردند و این ضربه‌ی روحی شدیدی را به سالمندان وارد کرد، چرا که سالمندان منتظر بودند کرونا آن‌ها را گرفتار کند، درحالی که تجربه و آمار نشان داد که کووید۱۹ تمامی گروه‌های سنی را گرفتار می‌کند.

 وی خاطرنشان کرد: افزایش سن و رفتن رو به سالمندی، نشانگر انجام اقدامات لازم در حوزه سلامت برای افزایش طول عمر و امید به زندگی بوده و هر چه تعداد سالمندان در جامعه بیشتر باشد، یعنی مداخلات موثر در حوزه سلامت انجام شده است.

 کارشناس مسئول سلامت خانواده مرکز بهداشت آذربایجان شرقی متذکر شد: اگر نتوانیم مداخلات موثر و مدبرانه‌ای برای حمایت از سالمندان داشته باشیم، آن‌ها در آینده با مشکلات جسمی و روحی مواجه می‌شوند و ممکن است هزینه‌های مختلفی را برای هر یک از سالمندان پرداخت کنیم که می‌تواند در اقتصاد کشور، جامعه و خانواده موثر باشد.

وی با اشاره به جایگاه مرکز بهداشت آذربایجان شرقی در حوزه مراقبت سالمندی، اظهار کرد: مرکز بهداشت استان در زمینه مراقبت‌های یکبار خدمت و غربالگری‌ها همیشه جزو پنج دانشگاه اول کشور بوده و به عنوان مثال سومین دوره غربالگری کرونا در استان ما در حال انجام بود و مراقبان سلامت چه به صورت حضوری و چه تلفنی بعد از شیوع کرونا جویای احوال گیرندگان خدمت هستند.

 وی با بیان اینکه دهم مهر ماه، مصادف با اول اکتبر به عنوان روز جهانی سالمند انتخاب شده است، گفت: این روز در کشور ما تحت عنوان هفته ملی سالمند از هفتم الی سیزدهم مهر، گرامی داشته می‌شود.

 رهبری با اشاره به شعار روز جهانی سالمندان، اظهار کرد: با توجه به شیوع پاندمی کووید۱۹ امسال شعار "کرونا فرصتی برای تغییر نگاه به سالمندان" به عنوان شعار این روز انتخاب شده است، از این رو مانند تمام گروه‌های سنی به این گروه سنی نیز توصیه می‌شود که از خانه بیرون نیایند، در تجمعات شرکت نکنند و از ماسک استفاده کرده و شستن و ضدعفونی دست‌ها را جدی بگیرند.

وی اضافه کرد: یکی از شعارهای ما این بود که سالمند احساس بودن کرده و در فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی حضور داشته و شرکت کرده و از حقوق شهروندی بهره‌مند باشد، اما الان به دلیل شیوع کرونا توصیه می‌کنیم خروج از منزل را به حداقل رسانده و طوری برنامه ریزی کنند که نیازهایشان داخل خانه برطرف شود.

وی، تشکیل کانون دوستدار سالمند از سال ۹۱ در کشور و در آذربایجان شرقی را گامی در راستای ارتقاء سلامت و بهره‌وری سالمندی عنوان کرد و گفت: ارایه‌ی آموزش‌هایی در حوزه سلامت روان تغذیه و فعالیت‌های فیزیکی و تشکیل گروه‌هایی با همسالان یافتن هم صحبت و زمینه گفت‌وگوی مشترک از جمله مزایای ایجاد این کانون ها بود که البته اکنون فعالیت ندارند و شاید الان در قالب گروه‌های مجازی ادامه داشته باشد.

 وی در خاتمه با تاکید بر این که از تنهایی سهم سالمندان نیست، متذکر شد: فرزندان سرزدن و احوالپرسی از پدر و مادرانشان در دوران شیوع کرونا را فراموش نکرده و کرونا را بهانه نکنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی روز سالمند سالمندان آذربایجان شرقی دوره سالمندی مرکز بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۷۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران مایه رشد و شکوفایی کشور هستند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم در دیدار با جمعی از تشکل‌های کارگری و کارفرمایی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه کارگران بازوان حرکت هر جامعه ای هستند که به سوی رشد و شکوفایی حرکت می‌کند گفت: بی شک تمام پیشرفت‌های کشور و جامعه کارگری در مسیر زندگی نشات گرفته از رشد ، پویایی فکر و اندیشه ورزی بوده و آن جامعه‌ای موفق است که با تفکر تکامل یافته جلو می‌رود و هر جامعه‌ای که از فرصت اندیشه و بازوی هنرمند کارگران بهتر استفاده کند توسعه و پیشرفت دو چندان پیدا می‌کند.

 امام جمعه تبریز افزود: در دین اسلام برای نیروی کار در حوزه منابع انسانی و نیروی فعال جامعه برنامه‌ها و دستورات ارزشمندی آمده است به همین دلیل کارگران از اهمیت و جایگاه ارزشمندی برخوردار هستند و برای این قشر توصیه‌های فراوانی شده است. 

 نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی رویکرد‌های اقتصادی که برای نامگذاری سال‌های گذشته توسط مقام معظم رهبری تعیین شده را نشان از اهمیت و موقعیت کارگران به عنوان ستون‌های اقتصادی کشور حائز اهمیت دانست و گفت: باید با تاسی به سیره پیامبر اسلام و ائمه معصومین علیهم السلام مسیر درست ترسیم شود.

 وی با تاکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب همواره دغدغه معیشت کارگران دارند و برای رفع این مشکلات بیانات مبسوطی با ارائه راهکار‌های عملی ارائه کرده اند گفت: باید مسئولین امر به این دغدغه‌ها توجه کنند و بدانند توجه به تورم و معیشت کارگران و تحقق جهش تولید با مشارکت مردم به همت همین کارگران است.

امام جمعه تبریز ضمن اشاره به اینکه دولت و مجلس باید برای بهبود کسب و کار تلاش مضاعف کنند و از کارگر  حمایت کنند اظهار داشت:برای این منظور نیازمند حمایت عملی هستیم و در این راستا تامین امنیت شغلی کارگر، توجه به معیشت کارگر، تامین مسکن و ساماندهی قرارداد‌های کار از مهمترین دغدغه‌های این بخش است.

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی گفت: مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی شعار امسال هفته کار و کارگر است و رهبر معظم انقلاب توجه به محیط و بهداشت و سایر مسائل کارگر را از مهمترین بخش‌های رشداقتصادی کشور دانستند.

فتحی افزود: به لطف خدا شاهد آرمش صنعتی در استان هستیم که مایه ارزش افزوده و امنیت شغلی در کشور است.

 
گفتنی است در پایان مراسم از کارگران نمونه و شاخص استان تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • کارگران مایه رشد و شکوفایی کشور هستند
  • سال گذشته ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد افزایش یافت
  • افزایش ترانزیت جاده‌ای در کشور
  • افزایش ترانزیت جاده‌ای کشور
  • افزایش ۵۸ درصد ترانزیت جاده ای کشور در سال گذشته
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • ویزیت رایگان ۷۴ سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا