Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالکریم عابدینی گفت: دو فضیلت اخلاقی بسیار والا داریم که عدالت و کرامت هستند که در قرآن و روایات جایگاه بسیار با عظمتی دارند و همواره بر این دو معنا تأکید جدی شده و همه فضائل اخلاقی متأثر از این دو فضیلت هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  صبح قزوین؛ آیت‌الله عبدالکریم عابدینی امروز(پنج شنبه) در جلسه اخلاق حوزه علمیه خواهران قزوین اظهار کرد: در مجمع‌البیان آمده است اخلاق به معنای آن است که آدم بر اساس ملکات درونی کاری را انجام دهد و خلق کریم آن است که آدمی بر پایه حق ایستادگی کند و امور خودش را بر اساس عقلانیت مدیریت و تدبیر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: خُلق از ریشه خلقت است؛ چرا که اخلاق هم یک نوعی مخلوق محسوب می‌شود زیرا اگر با صداقت باشیم و این صداقت در وجود انسان ملکه شود، یک چیزی ایجاد و خلق شده است.

امام جمعه قزوین بیان کرد: راغب اصفهانی فرموده خَلق که به معنای آفرینش است با خُلق که به معنای اخلاق است در ریشه یکی هستند. وقتی خَلق گفته می‌شود منظور فیزیک اشیاء و صورت‌هایی است که با چشم دیده می‌شود اما خُلق ملکات نفسانی و ارزش‌های متعالی است که با چشم سر دیده نمی‌شوند و با بصیرت و چشم باطن می‌توانیم آن‌ها را دریابیم.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: مرحوم حضرت علامه طباطبایی(ره) فرموده خُلق ملکه نفسانی است و وقتی می‌گوییم ملکه یعنی آنقدر در جان انسان نفوذ کرده است که ماندگار و مالک است و رفتار انسان را اصلاح می‌کند و اجازه انجام بدی را نمی‌دهد.

وی عنوان کرد: حضرت علامه طباطبایی(ره) در اینجا تأکید می‌کند که خُلق آن ملکه نفسانی است که اگر در وجود هر انسانی باشد، کارهای خوب به سهولت از انسان سر باز می‌زند و رذایل اخلاقی نظیر غیبت کنار گذاشته می‌شود.

عابدینی افزود: حضرت علامه طباطبایی(ره) می‌فرماید خُلق می‌تواند خوب یا بد باشد یعنی آن کسی که بخیل و یا حسود است هم اخلاق دارد اما از نوع بد آن؛ اما وقتی می‌گوییم اخلاق آن چیزی که به ذهن انسان متبادر می‌شود، اخلاق حسنه است.

رئیس شورای عالی حوزه‌ های علمیه استان قزوین اظهار کرد: عادات، جسمانی و ملکات، روحانی هستند. بنابراین سخاوت، کرامت، عدالت، شجاعت و عزت نفس را ملکات می‌گوییم اما عادت‌های روزانه را نمی‌توانیم جزو ملکات به حساب آوریم.

وی تصریح کرد: امام حسن عسکری(ع) فرموده‌اند فضائل اخلاقی مانند سخاوت اندازه‌ای دارد؛ اگر از آن اندازه بیشتر شود، اصراف شده است، اگر احتیاط در دوراندیشی بیش از حد زیاد شود، آدم به ترس مبتلا می‌شود، تدبیر امور در اقتصاد نیز اندازه‌ای دارد که اگر از حد آن بیشتر شود، کارش به بخل کشیده می‌شود.

امام جمعه قزوین بیان کرد: ما یک اخلاق ایمانی داریم که در دو جانب آن خطر سقوط وجود دارد، مثلا ما سخاوت داریم که یک طرف آن بریز و بپاش است و در طرف دیگر آن بخل است اما حد وسط آن سخاوت است.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین افزود: ما یک ملکه اخلاقی به نام شجاعت داریم که یک طرفِ تفریطِ آن می‌شود ترس و طرف افراطش نیز گستاخی و بی‌پروایی است اما آن چیزی که پسندیده است، شجاعت است که در حد وسط این معنا قرار دارد.

وی اضافه کرد: باید در فضائل اخلاقی انطباق با عدالت وجود داشته باشد و سخاوت و شجاعت که هر کدام از فضیلت‌های اخلاقی به شمار می‌آیند، عین عدالت محسوب می‌شوند اما اگر در آن‌ها افراط و تفریط به وجود بیاید، عدالت از بین خواهد رفت.

عابدینی در پایان تأکید کرد: دو فضیلت اخلاقی بسیار والا داریم که عدالت و کرامت هستند که در قرآن و روایات جایگاه بسیار با عظمتی دارند و همواره بر این دو معنا تأکید جدی شده است و همه فضائل اخلاقی متأثر از این دو فضیلت هستند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: فضائل اخلاقی دو فضیلت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۷۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وکیل: مقابل بی‌نظمی و اخلال در فوتبال می‌ایستیم

رئیس کمیته اخلاق و انضباطی هیئت فوتبال استان تهران گفت: مقابل هر عنصری که سلامت ورزشی مسابقات و تمامیت فوتبال را خدشه‌دار کند، می‌ایستیم. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از ‌پایگاه اطلاع‌رسانی هیئت فوتبال استان تهران، امیرساعد وکیل رئیس کمیته اخلاق و انضباطی هیئت فوتبال استان تهران در پی اتفاقات اخیر و تعلیق بازی‌های لیگ دوی فوتبال تهران به دلیل ضرب و شتم داور، اظهار داشت: درباره وقایع ناگواری که در پایان بازی آرمان آفرینان و اتحاد ستارگان روی داد باید به این نکته بسیار مهم تأکید کنم که داور در مستطیل سبز، نماد قانون است و همان‌طور که زندگی با بی‌قانونی میسر نمی‌شود، برگزاری مسابقه فوتبال هم بدون داور شدنی نیست و همه وظیفه‌‌ای جز احترام به تصمیم داور نداریم.

وکیل ادامه داد: کمیته انضباطی و اخلاق هیئت فوتبال استان تهران در راستای تأکیدات سید میرشاد ماجدی ریاست محترم هیئت فوتبال استان تهران خود را مکلف می‌داند با هر عنصری که سلامت ورزشی مسابقات و تمامیت فوتبال را خدشه‌دار کند، مقابله کرده و برخوردی قاطعانه با افرادی داشته باشد که دنبال برهم زدن نظم بازی‌ها و بی‌حرمتی به جامعه داوری هستند.

رئیس کمیته انضباطی هیئت فوتبال استان تهران نوید برخوردی محکم و قانونی را با خاطیان بازی اخیر داد و تصریح کرد: به باشگاه‌ها، مدیران، مربیان و بازیکنان اخلاق‌گرای فوتبال استان تهران که اکثریت قریب به اتفاق را تشکیل می‌دهند، این نوید را می‌دهم که با عوامل هنجارشکن در فوتبال پایتخت، برخوردی در چارچوب ضوابط قانونی خواهد شد؛ به طوری که داوران، بازیکنان، کادر فنی و باشگاه‌هایی که همواره به قوانین پایند بوده‌اند احساس امنیت و آرامش بیشتری در فضای فوتبال استان کنند و کسانی که با هر انگیزه و دلیلی دنبال به آشوب کشیدن فضای رقابت‌های ورزشی فوتبال استان هستند، بدانند که باید عطای هرج و مرج در زمین بازی را به لقایش ببخشند و در مسیر قانون حرکت کنند.

وی با تأکید به قانون‌مداری در دایره فوتبال گفت: فوتبالی که قرار باشد به توهین و خشونت کشیده شود حتی یک ارزن هم نمی‌‌ارزد و همکاران خدوم من در ارکان قضایی هیئت فوتبال استان تهران از هیچ کوششی دریغ نخواهند کرد تا عرصه فوتبال استان تهران را بر کسانی که قصد دارند نتایج مسابقات را خارج از زمین بازی رقم بزنند، هر روز تنگ‌تر و تنگ‌تر کنند. رویکرد کمیته انضباطی و اخلاق به شهادت همه افرادی که در جلسات رسیدگی در این کمیته حاضر شده‌اند مبتنی بر اصل احترام به ورزشکاران و زحمتکشان فوتبال استان است، اما از این پس، بیش از پیش به بداخلاقی‌ها واکنش جدی نشان داده خواهد شد و تردیدی ندارم انگیزه من و همه همکارانم در ارکان قضایی هیئت فوتبال، چیزی جز تثبیت عدالت و استقرار انضباط در مسابقات نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گرد و غبار بیش از ۱۰۰۰ خوزستانی را به بیمارستان‌ها کشاند
  • وکیل: مقابل بی‌نظمی و اخلال در فوتبال می‌ایستیم
  • دستگاه‌های نظارتی مشکلات شرکت پیش فروش خودرو را هشدار می‌دادند
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • بهره مندی بیش از ۴۸۰۰ نفر متأثر از سیل و آبگرفتگی از خدمات امدادی هلال احمر
  • آمریکا هزینه سنگینی برای انحراف ذهن و فکر دختران ما داده است
  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی
  • نشست هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی دانشگاه پیام نور خوزستان
  • آیت‌الله جاودان: با مراقبه و محاسبه اعمال به رحمت الهی می‌رسیم
  • کتک‌زدن وحشتناک داور در فوتبال تهران+فیلم