Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-سردبیر نشریه ژئوپلیتیک روسیه اعلام کرد: تشدید مناقشه قره باغ و درگیری مسلحانه در این منطقه می تواند زمینه را برای مداخله آمریکا در امور کشورهای منطقه قفقاز جنوبی فراهم کند و به همین دلیل باید تمام تلاش ها برای پایان دادن این مناقشه تمرکز داشته باشد.

خبرگزاری میزان- «لئونید ساوین» سردبیر نشریه ژئوپلیتیک روسیه اظهار داشت: جنگ و خونریزی در منطقه قره باغ بین نیروهای ارمنستان و جمهوری خودخوانده قره باغ از یک سو و نیروهای جمهوری آذربایجان، برای این دو کشور هیچ سودی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تنش در قره باغ فقط منجر به خرابی های بیشتر و تلفات انسانی چه در بین نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان و چه غیرنظامیان دو طرف می شود و به همین دلیل سران دو کشور باید با قراری آتش بس به پای میز مذاکره بازگردند.

ساوین اظهار کرد: بدیهی است جنگ و مناقشه مسلحانه در منطقه قفقاز به نفع آمریکا و اسراییل است که برای حضور هر چه بیشتر در منطقه قفقاز تلاش و برنامه ریزی کرده اند و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سه دهه اخیر برای این منظور تلاش های گسترده ای کرده اند.

معاون جنبش بین المللی اوراسیای روسیه خاطرنشان کرد که هرچند هیچ نشانه ای از تلاش اسراییل برای برپایی مناقشه مسلحانه بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان وجود ندارد اما تل آویو تامین کننده بخشی از تسلیحات مورد نیاز باکو است و در گذشته نیز تلاش برای حضور نظامی مخفیانه در این کشور کرده است.

وی افزود: هیچ بعید نیست که با تحریک اسراییل (رژیم صهیونیستی) آتش مناقشه در قره باغ برافروخته شده باشد که از یک طرف تسلیحات بیشتر به آذربایجان فروخته شود و از سوی دیگر کانون جدید جنگ و مناقشه مسلحانه در منطقه قفقاز در نزدیکی مرزهای با ایران ایجاد شود.

کارشناس روس گفت: مناقشه مسلحانه کنونی در قره باغ برای روسیه نیز مشکل آفرین است زیرا مسکو نمی خواهد که پای قدرت های فرامنطقه ای به قفقاز باز شود و تمام سعی و تلاش مقامات روسیه برای پایان دادن به عملیات جنگی در خطوط حائل در قره باغ و ازسرگیری مذاکرات بین طرف های مناقشه متمرکز شده است.

وی گفت: روسیه با ارمنستان و جمهوری آذربایجان روابط خوب دارد و تلاش می کند این کشورها مسائل خود را در پای میز مذاکره حل کنند و این واقعیت را هم بدانند که باز شدن قدرت های فرامنطقه ای ازجمله آمریکا به منطقه قفقاز هیچ پیامد و عاقبت خوشی نخواهد داشت و حداکثر تلاش برای جلوگیری از وقوع چنین وضعیتی بکار گرفته شود.

کارشناس روس ادامه داد: روسیه سعی دارد در چارچوب گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا به میانجی گری میان طرف های مناقشه بپردازد .

معاون جنبش بین المللی اوراسیای روسیه با بیان اینکه ایران و روسیه در مناطق حائل بین خود شامل قفقاز و دریای خزر و آسیای میانه باید همکاری کنند، اظهار داشت: تلاش های مسکو و تهران برای برقراری آرامش در منطقه قفقاز تمرکز یابد و دو کشور در این خصوص رایزنی های منظم دارند که نشانه اهمیت امنیت و ثبات منطقه برای دو کشور است.

بامداد روز یکشنبه ( ۶ مهر) درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک از سر گرفته شد. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در حالی با صدور بیانیه ای نیروهای ارمنستان را به آغاز عملیات متهم کرد که نخست وزیر ارمنستان نیز اعلام کرد که جمهوری آذربایجان آغاز کننده حمله بوده است.

بیشتر بخوانید: موضع اسلام آباد حمایت از آزادی فلسطین است نخست وزیر پاکستان: اسلام‌آباد اسرائیل را به رسمیت نمی شناسند

مناقشه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره‌باغ در سال ۱۹۸۸ میلادی آغاز و در سال ۱۹۹۲ میلادی به درگیری‌های نظامی تبدیل شد. در سال ۱۹۹۴ میلادی با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا آتش‌بس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما تلاش‌های بین‌المللی برای حل مسالمت‌آمیز این مناقشه تا به حال نتیجه‌ای نداشته است.

/انتهای پیام/

ایرنا

برچسب ها: روسیه قفقاز

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: روسیه قفقاز ارمنستان و جمهوری آذربایجان مناقشه مسلحانه منطقه قفقاز قره باغ دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۸۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین

 

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و سومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

 

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین

وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد ارتش این کشور به مقر فرماندهی نیروهای اوکراینی در بخش جنوبی جبهه حمله کرده است.

 گزارش‌های اولیه حاکی از سه انفجار در مرکز اودسا است.

طبق گزارش راشا تودی، وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تاسیسات نظامی، نیروها و تجهیزات اوکراینی مورد اصابت حملات هوایی، موشکی و توپخانه‌ای قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری نووستی پیش از این به نقل از نیروهای محلی گزارش داد که ارتش روسیه یک مقر اوکراینی را در مرکز شهر بندری اودسا هدف قرار داده است.

براساس آنچه تاکنون گزارش شده، سه انفجار در منطقه رخ داده که یکی از آنها در نزدیکی مقر فرماندهی اوکراین با قدرت بیشتری بوده است.

«اولگ کیپر» رئیس اداره منطقه‌ای اودسا ضمن تایید این گزارش، گفت که در این حمله از موشک بالستیک استفاده شده و دست‌کم سه نفر کشته‌ شده‌اند.

روسیه بارها تاکید کرده است که طی عملیات نظامی خود فقط مراکز نظامی اوکراینی را هدف قرار می‌دهد و هیچ اقدامی علیه زیرساخت‌های غیرنظامی انجام نمی‌دهد.

خبرگزاری نووستی هم‌چنین گزارش داد که روسیه یک منطقه استقرار نیروهای اوکراینی در حومه «خارکیف» شهری در مرز روسیه را بمباران کرد و علاوه بر این از حمله دیگری به انبار تجهیزات نظامی در منطقه «نیکولایف جنوبی» خبر داد که به انهدام این انبار منجر شده است.

موج تازه عملیات نظامی روسیه در اوکراین، پس از آن آغاز شد که «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اخیرا متعهد شد که عملیات‌های این کشور را به مراکز لجستیکی و انبارهای اوکراین که با تجهیزات نظامی غربی پُر شده، تشدید کند.

او پیشتر درباره کمک جدید آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که به‌تازگی پس از موافقت مجالس نمایندگان آمریکا تصویب شد، گفت: «این اقدام برای جلوگیری از فروپاشی نیروهای اوکراینی در نظر گرفته شده است، اما این پول تاثیر چشمگیری در میدان نبرد نخواهد گذاشت زیرا بیشتر این بودجه به تولید نظامی آمریکا سرازیر خواهد شد.»

 

 

 

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه اوکراین به برتری‌های نظامی روسیه در مقابل کل غرب اعتراف کرد
  • ایران قوی مدیون خون شهدا
  • آخرین تحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه
  • تحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • علی‌اف: صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط باکو-ایروان حاصل می‌شود
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • تصویرنگاری نرم از مداخله‌گرایی آمریکا
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد