Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:57:07 GMT

کرونا فرصتی برای تغییر نگاه به سالمندان

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۸۹۵۸۹

کرونا فرصتی برای تغییر نگاه به سالمندان

ایسنا/یزد سازمان جهانی بهداشت از جهانیان خواسته تا به بهانه ویروس کرونا نوع نگاه و نگرش خود را نسبت به سالمندان تغییر داده و در مرتبتی بالاتر به مشکلات پیش روی این نسل اندیشیده و چاره سازی کنند.

دکتر «امیر ولی عضدزاده» کارشناس امور سالمندان در گفت‌وگو ایسنا تصریح کرد: از زمان تشکیل  شورای جهانی سالمندی در سال ۱۹۸۲ توسط سازمان ملل متحد  و نام‌گذاری اول اکتبر از سال ۱۹۹۰ به نام «روز جهانی سالمندان»، سازمان جهانی بهداشت همواره در تلاش برای آگاهی بخشیدن جهانی چه در حوزه شهروندی و چه در سطح سران دولتها به پدیده سالمندی و تغییر نگاه جامعه جهانی به این پدیده و  بالا بردن جایگاه این نسل در نزد افکار عمومی و حساسیت بخشی به جامعه جهانی در راستای کاهش مشکلات این قشر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که با نگاهی به شعارهای برگزیده شده از سوی این نهاد بین‌المللی به مناسبت این روز می‌توان به دغدغه‌های جهانی این نهاد پی برد، معتقد است که در سال جاری نیز با توجه به همه‌گیری ویروس کووید ۱۹ در جهان و با توجه به آمارهای منتشر شده جهانی که نشان دهنده آمار نزدیک به 80 درصدی مرگ و میر ناشی از این ویروس در سالمندان بالای ۶۵ سال است، سازمان جهانی بهداشت با طرح شعار «کرونا فرصتی برای تغییر نگاه به سالمندان»، از جامعه جهانی انتظار دارد تا به رغم به هم خوردن همه معادلات و نظم رایج جهانی، از سالمندان غفلت نورزیده و آنان را در گذار از این وضعیت پیچیده یاری دهند. 

عضدزاده تصریح کرد: در کشور ما نیز به گفته سخنگوی ستاد ملی کرونا از زمان آغاز شیوع بیماری کووید ۱۹ تاکنون بیش از ۵۰ درصد از مبتلایان به بیماری کرونا در گروه سنی سالمندان جای داشته و نیز ۷۰ درصد موارد مرگ و میر ناشی از این بیماری در سالمندان گزارش شده است.

وی افزود: چه بخواهیم و چه نخواهیم کووید ۱۹، جهان ما را دستخوش تغییرات شگرفی کرده که نتایج و بازخوردهای آن تا سالیان سال بر همه وجوه زندگی بشر تاثیر خواهد داشت، این بیماری ناخودآگاه موجب تغییر نگرش و زاویه دید ما به جهان پیرامون شده و درک ما را از ریزترین ساختارهای حیات دچار دگردیسی کرده؛ تغییر در نوع نگاه و برداشت ما از زندگی، تغییری همراه با ترس و احساس ناامنی.

این کارشناس با بیان این که امروزه بشر به فراست دریافته که «تا بدانجا رسید دانش من، که بدانم همی که نادانم»، تاکید کرد: بشری که مغرورانه تا دیروز دغدغه دستیابی به حیات در دیگر کهکشان‌ها و دیگر سیارات را داشت، همینک مستاصل از مراقبت و محفاظت از خود از گزند ریزترین ذرات عالم، ماه‌هاست که همه توان و قدرت اقتصادی و علمی خویش را به کار گرفته تا شاید بتواند از انقراض نسل خویش توسط این کوچکترین جلوگیری کند.

عضدزاده افزود: ویروس کرونا به همان میزان که ریز و نادیدنی است، موجب تغییرات بنیادینی در همه ابعاد زندگانی ما شده که از شدت بزرگی هنوز آنچنان که باید به چشم مان نیامده و شاید به سال‌ها زمان نیاز داشته باشد تا به عمق این فاجعه پی ببریم.

رئیس اسبق اداره بهزیستی اردکان گفت: بی جهت نیست که سازمان جهانی بهداشت از جهانیان خواسته تا به بهانه ویروس کرونا نوع نگاه و نگرش خود را نسبت به سالمندان تغییر داده و در مرتبتی بالاتر به مشکلات پیش روی این نسل اندیشیده و چاره‌سازی کنند، چه آن که جامعه بشری جامعه‌ای در هم تنیده و تابع «اثر پروانه‌ای»  است؛ چنان که اگر در دورترین گوشه جهان اتفاقی بیافتد، تبعات آن به سرعت می‌تواند تغییرات گسترده و شدیدتری را در سراسر جهان رقم زند و بدون شک مشکلات فراروی سالمندان به عنوان بخش بزرگی از جامعه جهانی نمی‌تواند به این قشر محدود مانده و بر سایر بخش های اجتماع اثر نگذارد چرا که سالمندان عضوی از اعضای خانواده و عضوی از جامعه‌اند که به سبب برخی کم توانی‌های حاصل از کهولت سن به ویژه در موارد و زمان های خاص نیازمند دستگیری و کمک اطرافیان هستند.

وی تصریح کرد: در همین راستا موقعیت سالمندان در همه‌گیری اخیر از جهات گوناگون در خور توجه و تامل است چرا که به دلیل وجود شیوع بالاتر برخی از بیماری‌ها و شرایط زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی و ریوی، دیابت و ضعف سیستم ایمنی (مانند افراد مبتلا به سرطان و استفاده کنندگان از داروهای سرکوب‌کننده ایمنی)، خطر بیماری‌زایی و عفونت شدید کرونا در این رده سنی بیشتر و به سبب ارتباط نزدیک با سایرین خطر انتقال و گسترش بیماری از این گروه به دیگر اعضای خانواده و مراقبان بیشتر است.

عضدزاده در پایان یادآور شد: کووید ۱۹ نشان داد و ثابت کرد که در کنار و همراه با شستشوی چندین باره دست‌ها، «چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید»؛ جور دیگر دیدنی در همه ابعاد و سطوح، تغییر نگاهی هوشمندانه‌تر و ژرف‌تر و باید که این تغییر نگاه، سالمندان را نیز در بر گیرد.

انتهای پبام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی روز جهانی سالمندان کروناویروس سالمندي سازمان جهانی بهداشت جامعه جهانی تغییر نگاه کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۹۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از ایسنا

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به برپا شدن علم عدالت‌خواهی علیه ظلم‌ستیزی در دنیا گفت: آنچه امروز در دنیا رخ می‌دهد با نگاه ویژه و خاص به مبانی و نظریه نظام جمهوری اسلامی است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری - دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی - در خبرگزاری دانشجویان ایران حضور یافت و با خبرنگاران به گفت‌وگو نشست.

در حاشیه بازدید حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری از خبرگزاری دانشجویان ایران، محمدمهدی خیرجو -مدیرعامل ایسنا- با اشاره به نگاه ایسنا به تقریب مذاهب و ادیان گفت: همه مذاهب به ویژه ادیان ابراهیمی جایگاه ویژه‌ای در انتشار و پوشش اخبار در ایسنا داشتند و دارند. در سیاست‌های جدید خبرگزاری نیز تعریف شده است که هرچه بیشتر به موضوع اشتراکات و فعالیت حول محور این اشتراکات توجه کنیم. 

او افزود: همه ادیان الهی و مذاهب نقطه و موضوع مشترکی به نام پرستش دارند که می‌توان در این‌ رابطه سخن گفت و محتواهای زیادی تولید کرد. همین هم باعث می‌شود که موارد انسانی و مکارم اخلاقی در اکثر مذاهب مشترک باشد. نگاه ما این است که تا می‌توانیم در این راه تلاش کنیم تا افراد، بیشترین توجه را به اشتراکات داشته باشند. دشمن بسیار درصدد است که با تفرقه و اختلاف‌افکنی و تهییج تعصبات قومی و مذهبی، کار را به جایی برساند که افراد نتوانند در کنار هم به راحتی زندگی کنند و راه برای دخالت بیگانگان باز شود. 

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین شهریاری نیز با بیان اینکه آن چیزی که امروز در دنیا رخ می‌دهد نگاه ویژه و خاص به مبانی و نظریه نظام جمهوری اسلامی است، گفت: نقش مقاومت در از بین بردن استکبار جهانی بسیار چشمگیر است.

او افزود: امروز عَلَم عدالت‌خواهی علیه ظلم‌ستیزی به پا شده است. اتفاق مهمی که در هفته‌های اخیر در دنیا رخ داده حضور دانشجویان و دانشگاهیان در این عرصه تمدنی است و ویژگی بارز و متمایز این گروه حقیقت‌جویی و آرمان‌خواهی است.

مشروح این گفت‌وگو در روزهای آینده منتشر خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • بازدید دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از ایسنا
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • خانواده بافضیلت موجب تعالی جامعه می شود
  • جامعه کارگری باید مورد تکریم و احترام قرار گیرد
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • تغییر نگاه‌ها به کوثر چشم انداز ما بوده است
  • سی‌وچهار دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در یک نگاه
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است