Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت الاسلام مهدی امیدی که امروز در پژوهشگاه شهید صدر و در میزگرد علمی «حوزه از آنچه هست تا آنچه باید» سخن می گفت با اشاره به این که آیت الله صدر در این کتاب به سه وجه شخصیتی اشاره و یکی از این وجوه را بر می گزیند اظهار کرد: «دنیاگریزِ معناگرا» و «دنیاگرای مصلحت جو» دو وجهی است که این استاد برجسته به آن ها اشاره و در پایان با بررسی و تدقیق درباره این شخصیت ها، شخصیت «دنیانگرِ تکلیف گرا» را به عنوان فرد برگزیده برای تبلیغ دینی معرفی می فرماید، اگرچه به این هم اشاره می کند که همین دنیانگری تکلیف گرا هم ممکن است با خطراتی همراه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در جایگاه تکلیف گرایی است که مصلحت دین بر مصلحت فرد مُقدّم و دردها و آرزوهای فردی به دردها و آرزوهای دینی تبدیل می شود.

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) ادامه داد: این دنیانگری تکلیف محور به آن معناست که دنیا باید به صورت ایجابی و نه سلبی دیده شود، در عین حال که فرد در این دیدگاه خود را نمی بیند و به جای آن، دین را می بیند.

وی اضافه کرد: می توان این نقد را مطرح کرد که مرحوم استاد آیت الله صدر در این مورد مسئله را به صورت تشریحی ندیده و بلکه آن را به شکل تعارضی و تقابلی دیده است.

امیدی در ادامه به منطق سعادت فردی در این موضوع اشاره کرد و گفت: می توان منطق سعادت فردی را در این موضوع پیش کشید و از دو وجه سعادت فردی مادی و معنوی یا صرفا معنوی و همچنین سعادت فردی – اجتماعی مادی و معنوی به آن نگریست و در آن تأمل داشت.

وی مسئله مهم دیگر در ضرورت تحول حوزه های علمیه را در موضوع مهم استعدادها و همچنین اراده ها دید و گفت: این هم از سرفصل هایی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

 

نیازهای فراوان تبلیغی و ضرورت جذب و فعالیت طیف وسیعی از مبلّغان 

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) در ادامه تأکید کرد: ما برای پوشش نیازهای تبلیغی خود به طیف های وسیعی از مبلّغان نیاز داریم تا بتوانیم بر اساس آن نیازها بهترین استفاده را از ایشان داشته باشیم.

وی تأکید کرد: آیت الله صدر در کتاب خود پس از بررسی پارادایم های تحول حوزه، به راهبردها می‌رسد و این نکته مهم را بیان می فرماید که علم گرایی باید هدفمند باشد، به بیان دیگر وی به تعمق علمی همراه با عمل اجتماعی عالِمانه معتقد است و آن را مطرح می کند.

حجت الاسلام امیدی ادامه داد: راهبرد دیگر ایشان در این کتاب، راهبرد اصالت فقه است، یعنی فقه به عنوان آیینه اسلام معرفی و تلاش هرچه بیشتری انجام شود تا صافی و زلالی این آیینه به بازتاب بیشتر و  بهتر اسلام بینجامد.

 

راهبرد راهبری امت و دفاع از تمامیت اسلام همیشه در رأس است

وی بحث جذابیت فقه را از دیگر نکات مهم این کتاب عنوان و بیان کرد: شهید صدر در این نکته به تلاش هرچه بیشتر برای معرفی فقه در همه ابعاد و ساحات زندگی و پاسخ به نیازهای انسان و جهان می پردازد و آن را تشریح می کند.

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) در پایان سخنان خود هدف و راهبرد دیگر شهید صدر در این کتاب را راهبری امّت و دفاع از تمامیت اسلام دانست که برای همیشه باید مورد توجه حوزه ها، روحانیت و مرجعیت باشد.

انتهای پیام/2258*40

منبع: فارس

کلیدواژه: شهر مقدس قم حوزه های علمیه پژوهشگاه شهید صدر تبلیغ دینی دفاع از تمامیت اسلام تحول در حوزه سعادت فردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۰۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکنون از ۳۹ شرکت دانش بنیان حمایت کرده ایم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین خاموشی در نخستین نشست هم اندیشی و بررسی چالش‌های پیش رو در حوزه شرکت‌های دانش بنیان که امروز ششم اردیبهشت در نمایشگاه دستاورد‌های وقف برگزار شد با قدردانی از دانشمندانی که در نمایشگاه شرکت کرده اند، گفت: سازمان وقف از نظر سرمایه‌ای بودجه دولتی نیست؛ در دوره فعلی می‌خواهیم وقف را حرکت دهیم. به عنوان مثال دارای میلیون‌ها رقبه هستیم این رقبات به صورت عرصه و اعیان است ما باید شکل مدیریتمان علمی باشد. زمین زراعی را به صورت سنتی سالی یک تا دو بار می‌توانیم بکاریم، اما با استفاده از روش علمی، بهره وری آب و زمین بیشتر می‌شود.

وی افزود: اگر پول داریم اداره سرمایه انباشته باید علمی باشد. سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود. تنوع در وقف به نیات واقفان و اعیان اعطایی ربط دارد.

حجت الاسلام خاموشی با تاکید بر اینکه دانش بنیان‌ها باید در خدمت ارزان سازی و رفاه مردم باشند، افزود: ما موظف به رعایت قانون وقف هستیم. اوقاف از دانش بنیان‌های نوپا حمایت می‌کند و ما مفتخریم که تاکنون از ۳۹ شرکت حمایت کرده ایم.

وی تصریح کرد: باید در حوزه اقتصاد تاثیرگذار باشیم ما باید در تولید ملی بدون نفت موفق باشیم. در حوزه صنعت ریل ورود کرده ایم که ۳۰ درصد درآمد نفتی را پوشش می‌دهد در حوزه مسکن رقبات زیاد داریم به مسکن نخبگانی توجه ویژه داریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در تمام رقبات زراعی بحث زنجیره زراعی مد نظر است. بحث معادن به عنوان ظرفیت مغفول اوقاف بوده، مساله دیگر آنچه اهمیت دارد حوزه صنایع تبدیلی است که توجه ویژه داریم. در حوزه فناوری هم زیرساخت‌های سخت افزاری و هم نرم افزاری مد نظر است. کار‌های خوبی در حال انجام است حوزه فناوری تاثیر شگرف در اقتصاد کشور خواهد داشت.

در ادامه این نشست، سجده، مدیرعامل بنیاد توسعه عمران موقوفات با بیان اینکه در کتب دینی آمده که حضرت علی (ع) نخلستان ایجاد کرده و وقف می‌کردند، گفت: تقریبا ۵ سال است که توسعه تولید با حضور مردم در سازمان اوقاف اتفاق افتاده است.

وی اظهار داشت: بنیاد توسعه عمران موقوفات در شناسایی زمین‌ها تلاش می‌کند و سعی داریم در حوزه کشت و صنعت با مشارکت مردم در تحقق شعار سال گام برداریم.

بیگدلی، معاون بهره وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه هم در سخنانی با اشاره به چشم انداز این معاونت در حوزه اجتماعی و ارتباط سازمان با شر‌کت‌های دانش بنیان گفت: اولین اقدام وقف این است که بتواند کسب منفعت از عین وقف داشته باشد مرحله بعد این منافع داخل کاسه‌ای ریخته می‌شود که حفظ می‌شود و سرریز آن اجرای نیت است. باید بیشترین کسب منفعت از موقوفات داشته باشیم.

وی اظهار داشت: برای اینکه علم در خدمت کسب منفعت قرار گیرد زیست بومی برای حمایت از دانش بنیان‌ها با رعایت قوانین وقف طراحی شده است. این شرکت‌ها اکثرا به سوددهی رسیده اند.

در حوزه ارائه طرح سیمان ژئوپلیمری بر پایه خاکستر باگاس، بحث وقف ماندگار در راستای توسعه پایدار مورد بررسی قرار گرفت. این شرکت به فناوری تولید برق و سیمان با وجود تحریم‌ها و موانع داخلی دست پیدا کرده است.

بر اساس آنچه در این نشست عنوان شد، درصد قابل توجهی از شرکت‌های دانش بنیان در سطح کشور هیچ گردش مالی ندارند. صرفا ایده‌ای است که در مرحله آزمایشگاهی ارائه شده است. این شرکت‌ها معتقدند اگر قرار است کاری و حمایتی در حد اوقاف انجام شود باید متفاوت از کار‌هایی باشد که توسط دیگران انجام می‌شود. شرکت‌های دانش بنیان از ایده تا تجاری سازی در کشور‌های پیشرفته حمایت می‌شوند.

موضوع دیگر که مورد بحث قرار گرفت، این بود که در مناطق محروم بسیاری از محصولات دانش بنیان کارایی ندارد در حوزه عمران در منطقه محروم برج سازی انجام نمی‌شود. در زمینه فناوری بتن باید تعریف دیگری در مناطق محروم داشته باشیم.

دیگر خبرها

  • تاکنون از ۳۹ شرکت دانش بنیان حمایت کرده ایم
  • معماری و شهرسازی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است 
  • معماری آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است + تصویر
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • موزه‌ها روایتگر هویتی ملت‌ها هستند
  • عرضه ویژه کتاب‌های انتشارات علمی و فرهنگی
  • نشست علمی«تبلیغ دین؛ آسیب ها و بایسته ها» برگزار می شود
  • عضو هیئت‌علمی واحد علوم و تحقیقات، نشان ملی قانون را دریافت کرد
  • انتشارات علمی و فرهنگی چگونه از عرش به فرش رسید؟
  • رفع مسدودی بیش از هزار و ۳۰۰ کارت ملی در استان قزوین