Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها – معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم از سیاست مُستند سازی صنعت لنج سازی و دریانوردی در جزیره قشم خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، مرتضی شیخ‌زاده شامگاه پنجشنبه در گردهمایی ناخدایان و لنج‌سازان پیشکسوت جزیره قشم در روستای گوران که بمناسبت 11 اکتبر روز دریانوری با شعار جهانی " کشتی داری پایدار بر روی سیاره پایدار" برگزار شد، اظهار داشت: در دنیا دو میلیون دریانورد بر روی لنج‌ها و کشتی‌های عظیم اقیانوس‌پیما فعالیت دارند که یک میلیون و 700 هزار نفر آنان از جمله دریانوردان قشمی شناسنامه دار این صنعت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، 87 تجارت مختلف جهان به صنعت قدیمی دریانوردی وابستگی شدید دارند و علیرغم ساخت وسایل مهم حمل باز همچون هواپیما، کامیون، قطار و موارد دیگر، اما هنوز 90 درصد بار دنیا بوسیله کشتی‌ها انجام می‌شود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به اهمیت تکمیل پروژه پارک موزه روباز لنج‌سازی روستای گوران افزود: سیاست سازمان منطقه آزاد قشم تکمیل تمام طرح‌های نیمه تمام تا پایان دولت دوازدهم است و این موزه بسیار ارزشمند در اولویت قرار دارد.

او اظهارامیدواری کرد که در کنار اعتبارات سازمان منطقه آزاد قشم بتوانیم از اعتبارات ملی هم برای تکمیل این پروژه استفاده کنیم تا روستای گوران به عنوان مرکز لنج سازی شهرستان قشم نقش بیشتری در جذب گردشگر داشته باشد.

ایران سال 2021 میزبان کشورهای IMO

شیخ زاده با اعلام اینکه سازمان دریانوری جهانی IMO، هر سال در یک کشور همایشی را برگزار می‌کند، ادامه داد: سال 2021 ایران میزبان 174 عضو این شورای جهانی است و قشم باید با مُستندسازی موزه لنج‌سازی و فعالیت دریانوران جزیره، حرفی برای گفتن در این رویداد مهم جهانی داشته باشد.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به اینکه هنرمندان لنج ساز قشم بدون استفاده از نقشه و تنها براساس ذهنیت خود شناورهای عظیم لنج را تولید و به دل دریا‌ها می‌فرستند، ادامه داد: تجربیات ارزنده دریانوردان قشمی در سفرهای طولانی به کشورهای مختلف هم از دیگر مواردی است که می‌تواند در قالب یک یا چند کتاب برای نسل‌های آینده مُستند سازی شود.

به گفته وی، هنر دریانوردی بر سه شاخصه مهم استوار است و دریانورد علاوه بر آنکه روی سازه خود اِشراف کامل دارد و همه اتفاقات اقیانوس‌ها را رصد می‌کند به هیچ وجه زباله‌ای را با هدف پاسدات محیط زیست در دریا رها نمی‌کند و برای سفرهای خود نیز برنامه‌ریزی دقیق دارد تا از سوخت کشتی به بهترین نحو ممکن درس سفر استفاده نماید.

شیخ زاده با اشاره به اینکه بیشتر مردم قشم در حوزه دریانوردی و صیادی فعالیت دارند، گفت: مردم قدیمی این جزیره تجربیات گسترده‌ای از سفرهای دریایی دارند که باید جمع‌آوری شود و مسئولان کشور هم برای قشم طرح‌ای ویژه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌اند و این فضای بومی – سنتی حاکم در قشم هم که با یک تجربه عظیم همراه است باید به صورت مکتوب بعنوان آثار مهم دریانوری قشم گردآوری شود.

 گوران، قشمی کوچک در دل بزرگترین جزیره خلیج فارس

مدیر ژئوپارک جهانی قشم هم در این همایش از روستای گوران به عنوان قشمی کوچک در دل بزرگترین جزیره خلیج فارس نام برد و گفت: تمام جاذبه‌های ارزشمندی که در قشم وجود دارد همانند دریا، جنگل حرا، میراث‌های ناملموس، تاریخی و فرهنگی و جاذبه‌های مهم زمین شناختی و فرسایشی در روستای گوران مشاهده می‌شود.

علیرضا امری کاظمی اظهارداشت: در کنار این جاذبه‌ها، هنر و دانش بومی – محلی این روستا در حوزه صنعت لنج‌سازی است و مردم قشم در حقیقت حافظ و انتقال دهنده این دانش به نسل‌های آینده هستند.

وی با اعلام اینکه احیا و حفظ دانش بومی – محلی یکی از موارد 10 گانه‌ای است که یونسکو برای ژئوپارک تعریف کرده ، افزود: بحث لنج‌سازی و تکنیک دریانوردی باستانی و تاریخی از هنرهای مردم این جزیره محسوب می‌شود.

به گفته مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم، با تکمیل پروژه مهم پارک موزه دریانوردی و لنج‌سازی خلیج فارس در روستای گوران، این دانش به صورت مکتوب و مدون برای انتقال به نسل‌های بعدی محفوظ خواهد شد.

ارسال اقدامات ایران به یونسکو درباره نقالی و لنج سازی در خلیج‌فارسلنج سازی؛ میراث ملموس فرهنگی جهان که رو به فراموشی می‌رودصنعت لنج سازی آبادان در معرض نابودی است

شایان ذکر است، گردهمایی ناخدایان و لنج‌سازان پیشکسوت جزیره قشم در روستای گوران بمناسبت 11 اکتبر روزدریانوری، یکی از برنامه‌های هفته جهانی گردشگری بود که در ادامه چند برنامه روزهای گذشته در این جزیره برگزار شد.

انتهای پیام/7558/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم روستای گوران لنج سازی جزیره قشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۳۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام ۱۱ رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا با بیان انیکه سیاست توجه به آفریقا را در کانون توجه سیاست‌های خارجی کشور به‌ویژه در حوزه تجاری قرار دارد، اظهار کرد: موفقیت‌های اولین اجلاس ایران و کشورهای غرب آفریقا در سال گذشته منجر به توافقات خوب در تجارت بین‌المللی و منجر به برگزاری بزرگترین رویداد همکاری‌های اقتصادی ایران و قاره آفریقا شده است.

به گفته معاون وزیر، در این اجلاس، ایران میزبان بیش از ۳۰ کشور آفریقایی است و وزرات صمت به عنوان سیاست‌گذار و سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان متولی برگزاری این اجلاس در تعامل نزدیک با وزارت امور خارجه کشور، سفرای کشورهای آفریقایی در ایران و نمایندگان ایران در قاره آفریقا، برنامه‌ریزی گسترده‌ای را برای برگزاری هدفمند این اجلاس انجام داده است. این رویداد همزمان با ششمین نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا است.

ضیغمی با بیان اینکه آشنایی با بخشی از توانمندی‌های صادراتی ایران در دستور این اجلاس است، افزود: دستگاه‌های تخصصی، اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی طی جلسات مکرر و نشست‌های تخصصی نسبت به ارتباط تجاری و اقتصادی با همتایان خود تبادل نظر خواهند کرد و سعی کردیم در این اجلاس در قالب ۱۲ کمیته تخصصی نسبت به همکاری‌های مشترک تبادل نظر کنیم.

وی با تاکید بر لزوم افزایش سطح روابط اقتصادی ایران با قاره آفریقا، گفت: اقتصاد ایران و بسیاری از کشورهای آفریقایی مکمل یکدیگر هستند و به راحتی می‌توان از مسیر تجارت آزاد دوطرفه نسبت به جهش در مناسبات تجاری اقدام کرد. در همین راستا سازمان توسعه تجارت در نظر دارد با همراهی و همفکری معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه تعداد رایزنان بازرگانی را در سال جاری در قاره آفریقا از ۳ نفر به ۱۴ نفر افزایش دهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن برشمردن موانع توسعه اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی، گفت: شناخت از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های طرفین محدود است؛ امیدواریم از مسیر این اجلاس و نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ و نشست‌های فراوانی که برنامه‌ریزی کردیم این نقیصه را برطرف کنیم. همچنین حل این مسائل زیرساختی که به آنها اشاره می‌کنم، از جمله ضرورت راه‌اندازی خط منظم هوایی به ویژه به غرب و جنوب آفریقا، (توافقنامه‌ای در این زمینه امضا شد اما اجرایی نشده است) و ضرورت راه‌اندازی خط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا الزامی است.

وی ادامه داد: همانگونه که می‌دانید ما به شرق و شمال آفریقا خط منظم کشتیرانی راه‌اندازی کردیم و با دستور رئیس جمهوری در سفر به الجزایر موضوع کشتیرانی به غرب آفریقا نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: موضوع بعدی زیرساخت‌ها در تبادلات مالی و بانکی است که ابتکارات خوبی را در این اجلاس با همتایان آفریقایی خود به اشتراک خواهیم گذاشت و امیدواریم این سه موضوع اصلی در اجلاس بعدی حل و فصل شوند.

ضیغمی گفت: با توجه به دستاوردها و توافقات این اجلاس، همزمان با ایران در دبیرخانه اتحادیه آفریقا نیز ساز و کاری برای حفظ، توسعه و این ارتباطات شکل بگیرد. امروز ضمن رونمایی از تندیس و لوح یادبود دبیرخانه دائمی ایران و آفریقا در این زمینه با مقامات آفریقایی مذاکراتی خواهیم کرد؛ امیدواریم این اجلاس نقطه عطف جهش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی ایران با کشورهای قاره بزرگ آفریقا باشد.

کد خبر 6089016 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود
  • وزرای دفاع عضو شانگهای حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق را محکوم کردند
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی
  • اعزام ۱۱ رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود
  • محکومیت حمله به کنسولگری ایران در دمشق در اجلاس وزرای دفاع عضو شانگهای
  • تأمین آب آشامیدنی قشم با یارانه میلیاری/ صرفه‌جویی کنید
  • اصفهان؛ میزبان دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا
  • ◄ نشست مرور فرآیندهای مطلوب سامانه یکپارچه عملیات بندری در بندر شهید رجایی
  • ارومیه میزبان مسابقه انتخابی طلا و جواهر سازی