Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران چین و سوئیس با همکاری یکدیگر موفق شده‌اند نوعی رگ الکترونیکی ابداع کنند که می‌توان از آن برای بهبود جریان خون و ترمیم زخم استفاده کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، دانشمندان چین و سوئیس با همکاری یکدیگر، یک ابزار پزشکی قابل کاشت در بدن ابداع کرده‌اند که عملکرد آن شبیه به رگ‌های خونی است اما از همتای طبیعی خود چند گام نیز فراتر برمی‌دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران در آزمایش روی خرگوش‌ها نشان دادند که از این رگ الکترونیکی می‌توان نه تنها برای تسهیل جریان خون، بلکه برای کمک به دارورسانی، ترمیم زخم و حتی ژن‌درمانی نیز استفاده کرد.

دانشمندان سال‌ها تلاش کرده‌اند تا به مهندسی زیستی رگ‌های خونی بپردازند که می‌توانند به بررسی بیماری‌ها و درمان نارسایی کلیوی کمک کنند و جایگزین مناسبی برای رگ‌های خونی افرادی باشند که از بیماری‌های قلبی- عروقی رنج می‌برند.

این رگ‌های الکترونیکی جدید، با استفاده از یک میله استوانه‌ای ساخته شده‌اند که می‌تواند یک غشای رسانای فلز- پلیمر را حرکت دهد. این ابزار، انعطاف‌پذیر و قابل تجزیه زیستی هستند و مداری را در بر می‌گیرند که می‌تواند با سایر ابزارهای الکترونیکی هماهنگ شود تا وظایف متفاوتی مانند دارورسانی کنترل شده را انجام دهد.

پژوهشگران در یک آزمایش نشان دادند که چگونه شبیه‌سازی الکتریکی رگ خونی در ترمیم زخم می‌تواند به بهبود تکثیر لایه درون‌رگی که در سطح داخلی رگ‌های خونی طبیعی قرار دارد، کمک کند. آنها در یک آزمایش دیگر، رگ خونی الکترونیکی را به ابزاری متصل کردند که یک دامنه الکتریکی را ایجاد می‌کند تا سلول‌ها نفوذ پذیرتر شوند. این کار، به پژوهشگران کمک کرد تا DNA یک پروتئین فلورسنت سبزرنگ را به سه نوع متفاوت از سلول‌های رگ خونی برسانند.

پژوهشگران در مرحله بعد، توجه خود را به بررسی‌های درون‌جانداری معطوف داشتند و طی آن، رگ خونی الکترونیکی را به عنوان جایگزینی برای شریان اصلی خرگوش‌ها به کار گرفتند که خون را به مغز، گردن و صورت می‌رساند. این ابزار به مدت سه ماه مورد بررسی قرار گرفت و توانست جریان کافی خون را امکان‌پذیر سازد. تجزیه و تحلیل اندام‌های داخلی خرگوش پس از برداشتن رگ‌های کاشته شده در بدن، هیچ نشانه‌ای از التهاب نشان نداد.

پژوهشگران امیدوارند که بتوانند بررسی‌های بیشتری را بر مبنای نتایج این پژوهش ارائه دهند و ایمنی این ابزار را اثبات کنند.

این پژوهش، در مجله "Matter" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رگ خونی ترمیم زخم مهندسی زیستی سلول رگ های خونی ترمیم زخم رگ خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۶۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است. تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد، اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

به گزارش خبرآنلاین، ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچک هستند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد، اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی دارو‌ها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) دارو‌ها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی دارو‌های حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این دارو‌ها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

دارو‌های ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می‌شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، دارو‌های ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامید‌ها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری‌های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی دارو‌ها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از دارو‌هایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • ترمیم نمرات و سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • رکوردزنی «مست عشق» در روز نخست اکران
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه