Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سعید خطیب‌زاده»، درباره ادعای آمریکا مبنی بر بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران و مخالفت جامعه جهانی با اقدام آمریکا گفت: اقداماتی که آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ انجام داده، نظام بین‌المللی را علیه آمریکا متحد کرده است.

وی با بیان اینکه زمانی صحنه مناقشات بین‌المللی به شکل اختلاف میان مرکز – پیرامون یا جهان لیبرال و غیرلیبرال بود، اظهار داشت: غربی‌ها خود را مرکز عالم و بقیه کشور‌ها را پیرامونی می‌دانستند، اما ترامپ بحرانی که در لایه‌های زیرین جهان غربی وجود داشت را آشکار کرد و مناقشات را از حالت مرکز – پیرامون به شکل مرکز – مرکز تبدیل کرد و تمامی تئوریسین‌های غربی را با این واقعیت آشکار روبه‌رو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این دیپلمات ارشد، اکنون کسی در کاخ سفید قرار دارد که متحدین سنتی خود یعنی اروپا را رقیب آمریکا اعلام کرده و مهمترین پیوند فراآتلانتیکی یعنی پیمان ناتو را هدف قرار داده، آن را تهدید می‌کند و از توافقات با کشور‌های لیبرال خارج می‌شود.

اروپایی‌ها همچنان در مقابله با ترامپ سردرگم هستند

خطیب‌زاده با بیان اینکه اروپایی‌ها همچنان در مقابله با ترامپ سردرگم هستند و آثار و شوک ناشی از ریاست‌جمهوری ترامپ سال‌ها در نظام بین‌المللی باقی خواهد ماند، تصریح کرد: اروپایی‌ها تا یکی، دو سال نخست ریاست جمهوری ترامپ، با واشنگتن رودربایستی داشتند و نمی‌دانستند که چه سیاستی در پیش بگیرند، اما آن‌ها اکنون او را تهدیدی برای نظم موجود جهانی و جهان غربی می‌دانند.

وی با بیان اینکه مخالفت‌هایی که دیده می‌شود تصمیمی است که غرب لیبرال گرفته تا در مقابل آمریکای ترامپ نه بگوید، خاطرنشان کرد: آمریکایی که از تمامی توافقات خارج و از انجام تعهداتش شانه خالی می‌کند؛ بنابراین مخالفت این کشور‌ها با آمریکا در موضوعی مانند برجام بیشتر از آنکه موضوع حمایت ایران باشد، مساله خودشان است و نمی‌خواهند ارزش‌هایی که به عنوان دستاورد‌های دنیای غرب و لیبرال نام می‌بردند، اینچنین بازیچه رویکرد یکجانبه و کاملا زورمدارانه در نظام بین‌المللی باشند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه مخالفت ۱۳ کشور با آمریکا در شورای امنیت آنهم برای سه بار در کمتر از یک ماه یک اتفاق نادر در تاریخ سازمان ملل است، ابراز داشت: این عدم همراهی با آمریکا موجب انزوای بیشتر واشنگتن در نظام بین‌المللی شده است که البته بخشی از این انزوا به خاطر مقاومت بی‌نظیر و تاریخی ملت ایران در برابر شدیدترین فشار‌ها و بی‌سابقه‌ترین تحریم‌ها است و بخش دیگری از آن، به دلیل دیپلماسی هوشمند ایران و استحکام و یکپارچگی برجام.


سیاست داخلی و خارجی ایران تحت تاثیر آمدن و رفتن افراد در کاخ سفید نیست

خطیب‌زاده ادامه داد: برجام، توافقی است که برخی به آن شدیدترین انتقادات را داشته و اکنون به خاطر فشار‌های آمریکا و تحریم‌های مضاعف آن‌ها در شرایط ایده‌آلی قرار ندارد، اما بازهم در این شرایط توانسته آمریکا را در کانون قدرت سنتی ایالات متحده یعنی شورای امنیت منزوی سازد و شدیدترین شکست‌ها را به این کشور تحمیل کند.

وی درباره احتمال تغییر رویکرد اروپا در صورت انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا بیان کرد: هر چیزی محتمل است، اما آنچه که به ایران مربوط است نتایج انتخابات سوم نوامبر به خود آمریکایی‌ها ربط دارد و بنا نداریم سیاست‌های خودمان را به اتفاقات داخلی آمریکا گره بزنیم. با وجود آنکه نتایج انتخابات آمریکا برای بسیاری از کشور‌ها مهم بوده و دارای آثار منطقه‌ای و بین‌المللی است، اما ایران از معدود کشور‌های مستقل است که سیاست داخلی و خارجی‌اش تحت تاثیر آمدن و رفتن افراد در کاخ سفید نیست.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه با اشاره به نقض تعهدات اروپا در برجام یادآور شد: اینکه اروپا در برجام نتوانسته به تمامی تعهداتش عمل کند، روشن است. ایران در چندین نوبت این موضوع را به صورت رسمی اعلام کرده و مکانیسم حل اختلاف را فعال کرده است. پنج گام ایران در کاهش تعهدات هسته‌ای هم برای توازن‌بخشی به این توافق بوده است.


آمریکا هژمون خود را از دست داده است

خطیب‌زاده با تاکید بر اینکه اقدامات کاهشی ایران در چارچوب برجام پاسخ به ناتوانی اروپا بوده است و نه آمریکا، عنوان کرد:، چون اروپایی‌ها و طرف‌های برجامی به تعهدات‌شان عمل نکردند، ایران از تعهداتش در برجام کاست وگرنه آمریکا از برجام به صورت یکجانبه خارج شده و ما اقدامات آن‌ها در اعمال مجدد تحریم‌ها و وضع تحریم‌ها و فشار‌های مضاعف را فراتر از برجام غیرقانونی و برضد حقوق بین‌الملل می‌دانیم.

وی با بیان اینکه بازگشت کامل به تعهدات از سوی ایران میسر نیست مگر آنکه اروپا و طرف‌های دیگر برجام به انجام تعهداتشان به صورت کامل بازگردند، گفت: اروپایی‌ها تاکنون نتوانسته‌اند آنچنان که باید و شاید به تعهدات خود عمل کنند. حتی نتوانستند اینستکس که مقدمه اجرایی تعهدات رفع تحریمی آنهاست را اجرایی کنند؛ بنابراین ما موضوع را ساده نمی‌بینیم و به اقدامات آن‌ها توجه داریم و نه حرف‌ها و وعده‌های آنها.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه بعید است ترامپ بتواند از این به بعد نیز جهان را علیه ایران با خود همراه کند، اظهار داشت: آمریکا هژمون خود را نسبت به کشور‌های مختلف دنیا از دست داده است. ما اکنون در جهان در حال گذار هستیم که قدرت‌های برآمده‌ای، چون ایران ظهور کرده‌اند و تمام تلاش و هم و غم آمریکا نیز جلوگیری از برآمدن آنهاست.

سوءبرداشت در مورد ایران، مادر باتلاق‌هاست

خطیب‌زاده با بیان اینکه ایران نشان داده قدرت مسوولی است، تصریح کرد: آمریکا دشمن ماست، معلم ما نیست و ما مسیر خود را مستقلانه و براساس منافع ملی خود خود انتخاب می‌کنیم. خطا‌های بزرگ آمریکا موجب شده آن‌ها در منطقه در نقطه شکست و اخراج قرار بگیرند.

وی درباره اظهارات گاه و بیگاه آمریکایی‌ها مبنی براینکه هر گزینه‌ای روی میز است و حق دفاع مشروع ایران هم خاطرنشان کرد: آمریکا از ابتدای انقلاب کار‌های زیادی خواسته علیه دولت و ملت ایران انجام دهد، اما موفق به انجام خیلی از آن‌ها هم نشده است. سوء برداشت‌ها و اشتباهات محاسباتی نتایج خطرناکی به همراه دارد بنابراین ما به آمریکایی‌ها هشدار داده‌ایم که سوءبرداشت در مورد ایران، مادر باتلاق‌هاست.

این دیپلمات ارشد با بیان اینکه اگر آمریکا می‌توانست اقدامی علیه ایران انجام دهد، آن را مدت‌ها قبل انجام می‌داد، ابراز داشت: در مورد حق دفاع مشروع، این موضوع در منشور ملل متحد به صراحت آمده و حق طبیعی هر کشوری است که در برابر تجاوزات به حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع ملی‌اش از خود دفاع کند و پاسخ ایران به هر گونه تجاوز هم بدون لحظه‌ای تردید خواهد بود.


رژیم اشغالگر قدس در اوج حضیض خود قرار دارد

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد تلاش‌های لابی‌های صهیونیستی – عربی علیه ایران هم بیان کرد: در منطقه ما محوری اصیل و ضدسلطه به نام محور مقاومت ایجاد شده که ایالات متحده و اذناب منطقه‌ای‌اش عمیقا به دنبال مشوه کردن این چهره مقاومت و از بین بردن آن هستند. البته نه تنها تاکنون موفق نشده‌اند بلکه هر اقدامی تاکنون به تقویت آن محور انجامیده است چراکه روح مقاومت همان روح آزادگی و سلطه‌ستیزی است که هر روز بیدارتر می‌شود.

خطیب‌زاده با بیان اینکه در آمریکا فارغ از آنکه چه کسی رئیس‌جمهور است، لابی‌هایی به عنوان دولت پنهان فعالیت می‌کنند که با جمهوری اسلامی تضاد ماهوی دارند، یادآور شد: آن‌ها این تضاد و دشمنی را از ابتدای پیروزی انقلاب تا به امروز نشان داده و اکنون هم ادامه می‌دهند، اما به مدد الطاف الهی و مقاومت و هوشمندی ملت ایران هر روز بیش از قبل شکست خورده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه لابی اسرائیل هر اقدامی که توانسته، بر علیه ایران انجام داده، عنوان کرد: رژیم اشغالگر قدس در اوج حضیض خود قرار دارد. همه مولفه‌ها حاکی از شرایط وخیم صهیونیست‌ها است. نخست‌وزیرشان غرق در فساد است، فشار‌های اقتصادی و اجتماعی شدید و عمیقی وجود دارد و مانند ۷۰ سال گذشته دیگر نمی‌تواند جامعه بین‌المللی را صرفا با دروغ و نیرنگ فریب دهد.


هیچ کسی غیر از ترامپ عادی‌سازی روابط را باور نکرده است

رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درباره تلاش آمریکا برای عادی‌سازی روابط کشور‌های عربی با اسرائیل هم گفت: دولت ترامپ در عرصه سیاست خارجی، یک دولت شکست خورده است. آن‌ها در هیچ عرصه‌ای چه در مورد مجامع و سازمان‌های بین‌المللی و چه روابط فراآتلانتیکی و چه حوزه مسائل خاور دور یا غرب آسیا دستاوردی نداشته‌اند و لذا به دنبال دستاورد‌های ساختگی هستند.

خطیب‌زاده با بیان اینکه من هیچ گاه آمریکا را اینچنین خوار و ذلیل ندیده بودم، اظهار داشت: تحولات اخیر، یک نمایش و سناریو بد، بی‌جان و بی‌رمق توسط مبتدیانی است که با عجله طراحی و با شتابزدگی انجام می‌دهند و هیچ کسی هم غیر از ترامپ این اتفاقات را باور نکرده است.

وی اضافه کرد: البته ترامپ در نمایش‌های تلویزیونی تجربه داشته و فکر می‌کند با نمایش‌های دم‌دستی با رای‌دهندگان هر کاری بکند. او البته یک بار این کار را کرد و نشان داد که توانایی فریبکاری را دارد، ولی نمی‌توان همه را برای همیشه فریب داد.

صهیونیست‌ها ترامپ را پنجره طلایی برای طی مسیری بی‌بازگشت می‌دانند

به گفته این دیپلمات ارشد، اعلام برقراری روابط میان برخی از کشور‌های عربی با اسرائیل چیزی جز آشکارسازی روابطی است که سال‌ها به شکل پنهانی وجود داشته و گعده دوستانه‌ای است که قرار است بی‌حیاتر از قبل برگزار شود.

خطیب‌زاده با تشریح سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا در منطقه غرب آسیا تصریح کرد: سیاست آمریکا در خاورمیانه دو پایه دارد؛ یکی ایران‌ستیزی و دومی حمایت از اسرائیل. این دو پایه در دولت ترامپ به شکل بی‌مانندی به اوج خود رسید. آن‌ها در مورد ایران به یک وسواس روان‌پریشانه رسیده‌اند و در مورد اسرائیل هم آن‌ها به حمایت بی، چون و چرا از این رژیم اشغالگر پرداختند.

وی با بیان اینکه حتی برای تحلیلگران غربی این حمایت بی و، چون آمریکا از اسرائیل به دور از باور است، خاطرنشان کرد: موضوع انتقال سفارت، به رسمیت شناختن اشغال جولان و معامله ادعایی قرن لطف‌هایی بود که دولت ترامپ به اسرائیل در این مدت کرده است. صهیونیست‌ها ترامپ را پنجره طلایی خود برای طی کردن یک مسیر بدون بازگشت می‌دانند.


روزی نبوده آمریکا به دنبال عکس گرفتن با مقامات ایران نباشد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پیش‌بینی نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم ابراز داشت: بعید است کسی حتی در داخل آمریکا با قطعیت بداند چه کسی رئیس‌جمهور می‌شود. اما آنچه روشن است، برای جمهوری اسلامی ایران فرقی ندارد چه کسی به کاخ سفید می‌رود.

خطیب‌زاده در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا پیام روشنی برای مذاکره به ایران مخابره کرده‌اند، بیان کرد: دولت آمریکا روزی نبوده که به دنبال عکس گرفتن با مقامات ایران و طراحی یک نمایش نبوده باشد. آمریکایی‌ها آنقدر در اعمال سیاست فشار حداکثری علیه ایران مستاصل هستند که هر روز بیشتر تلاش می‌کنند مسیری را به خیال خود باز کنند تا در آن، نمایشی بدهند.

وی با تاکید بر اینکه ما فرصت نمایش به هیچ کسی را نمی‌دهیم، یادآور شد: چارچوب عمل ما روشن است. برجام تعهدات طرفین را مشخص کرده و نیازی به دادن پیغام یا مذاکره مجدد نیست. نباید وقت همدیگر را تلف کنیم. پیام ما به واشنگتن روشن بوده است. پذیرفتن مسئولیت اقدامات مخربی که بر علیه ملت ایران صورت پذیرفته، توقف تروریسم اقتصادی، احترام به حقوق ایران و جبران مسئولانه خسارت‌های وارده.


هضم «نه» شورای امنیت، برای آمریکا آسان نیست

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا بنا بر ادعایش درباره اسنپ بک می‌تواند اقدامی انجام دهد، عنوان کرد: تمامی اعضای شورای امنیت به جز یک کشور، «نه» بزرگی به آمریکا گفتنند و هضم این «نه»، برای آمریکا به آسانی فراهم نیست. دبیرکل سازمان ملل هم به صورت رسمی اعلام کرد که هیچ اقدامی برای نظارت بر تحریم‌ها انجام نمی‌دهد چراکه آمریکا اهلیت این کار را ندارد.

خطیب‌زاده با بیان اینکه تاکید و اصرار آمریکا برای اجرای تحریم‌های لغو شده علیه ایران ناشی از استیصال این کشور است، گفت: آمریکا «نه» بزرگی دریافت کرده و بیشتر از قبل منزوی شده است. ترامپ در انجام تعهداتش به کمپین انتخاباتی‌اش شکست خورده، ولی می‌خواهد خود را پیروز جلوه دهد. البته آمریکا حداقل طی ۷۰ سال اخیر مسیر مبتنی بر قلدری را طی کرده و با قلدری می‌خواهد دیگران را هم با خود همراه کند. این اعتیادی است که دیر یا زود واشنگتن می‌باید ترک کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: خطیب زاده تحریم های آمریکا رژیم اشغالگر قدس خطیب زاده وزارت امور خارجه نظام بین المللی مورد ایران ریاست جمهوری آمریکایی ها شورای امنیت اروپایی ها علیه ایران ملت ایران کاخ سفید تحریم ها فشار ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۶۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام

دونالد ترامپ در حالی وارد یک مسابقه جدید انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری با «جو بایدن» شده که این بار هم‌زمان درگیر بزرگترین پرونده‌های قضایی مرتبط با اتهام‌های متعدد است. برای نخستین‌بار در آمریکا، در کنار نام ترامپ در فهرست رئیسان جمهوری، موارد متعدد اتهام‌ها و پرونده‌های حقوقی_قضایی ثبت شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایرنا، در حالی هفت ماه دیگر _ پنجم نوامبر ۲۰۲۴(۱۵ آبان) _ شصتمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می‌شود که دونالد ترامپ کاندیدای اصلی حزب جمهوری‌خواه در این انتخابات است. جو بایدن رئیس جمهوری کنونی و نماینده حزب دموکرات نیز در کارزار انتخاباتی روبه‌روی ترامپ ایستاده است.

اما نامزد حزب جمهوری‌خواه که اکنون هم‌زمان درگیر پرونده‌های قضایی و شرکت در پویش‌های انتخاباتی است، با دادن وعده‌های بسیار سیاسی، اقتصادی و بین‌المللی به هوادارانش و تهدیدهای گسترده علیه منتقدان و مخالفان داخلی و خارجی‌، پیروزی خود در این دور از رقابت‌ها را حتمی و برای آمریکا اجتناب ناپذیر دانسته است.

ترامپ ۷۷ ساله که نخستین‌ رئیس جمهور سابق در تاریخ ایالات متحده است که به اتهام‌های مختلف متهم شده، با حدود یکصد اتهام در چهار پرونده جداگانه روبروست.

مشکلات حقوقی این مرد جنجالی تاریخ آمریکا به همین جا ختم نمی‌شود؛ وی همچنین با چند پرونده مدنی درباره امپراتوری تجاری‌اش که نام او را بر سر زبان‌ها انداخته، مواجه است. علاوه بر این، شکایت‌ها و درخواست‌های حقوقی مهمی نیز علیه او وجود دارد که هنوز به نتیجه نهایی نرسیده‌؛ از جمله در مورد مصونیت او از پیگرد قانونی. بنابراین مشکلات قضایی ترامپ پیچیده بوده که هنوز برخی از آن‌ها حتی رسانه‌ای نشده است.

در این گزارش چهار پرونده مهم مجرمانه که دونالد ترامپ با آن روبه‌روست و تاکنون رسانه‌ها آن را مورد پیگیری قرار داده‌اند، بررسی شده است.

۱. پرونده رابطه نامشروع

یکی از مهمترین اتهام‌های مطرح شده علیه ترامپ، پرونده رابطه نامشروعش با یک پورن استار سینما و مبلغی است که اندکی پیش از انتخابات ۲۰۱۶ به «استورمی دنیلز» Stormy Daniels پرداخت شده تا وی در این زمینه سکوت کند.
خانم دنیلز می‌گوید، ۱۳۰ هزار دلار به او دستمزد داده‌اند تا در این زمینه حرفی نزند. این در حالی است که ترامپ تاکنون هر نوع رابطه نامشروع با او را رد کرده است.

وکلای ترامپ می‌گویند در واقع پرداخت حق سکوت در قوانین این کشور غیرقانونی نیست. در عوض، این پرونده بیشتر فنی است و به این موضوع می‌پردازد که چگونه وکیل سابق ترامپ، که به خانم دانیلز پول پرداخت کرده، بازپرداخت خود را در حساب‌های ترامپ ثبت کرده است.


در این پرونده، رئیس جمهوری سابق متهم شده که مدارک مالی خود را جعل کرده و گفته، این پرداخت برای هزینه‌های قانونی بوده است. او طبق قوانین مالی مبارزات انتخاباتی، با ۳۴ فقره کلاهبرداری مواجه بوده و در همه این موارد اعلام بی‌گناهی کرده است.
پاسخ ترامپ به رسانه‌ها در مود این اتهام‌ها به طور کامل انکار بوده و مدعی است این پرونده دارای انگیزه سیاسی بوده و فقط راهی برای صدمه زدن به او در انتخابات است در حالی که اقدامات انجام شده، هیچکدام جرم نیست.

طبق گزارش رسانه‌ها در مورد روند دادرسی این پرونده، فهرست هیات منصفه دادگاه در آوریل(فرودین-اردیبهشت) تکمیل شد و دادگاه ترامپ در روزهای آخر فروردین در این زمینه آغاز شده است.
براین اساس، ترامپ جمعه گذشته در چهارمین روز از محاکمه خود، در دادگاهی با حضور ۱۲ عضو اصلی هیات منصفه و یک نفر علی‌البدل که همگی از پیش انتخاب شده بودند، حضور یافت. قرار است به اعضای علی‌البدل هیات منصفه ۵ نفر دیگر اضافه شود.
او پیش از ورود به دادگاه در جمع رسانه‌ها، باز هم ادعای دسیسه‌چینی دادگاه علیه خود را تکرار کرد و «آلوین براگ» دادستان منطقه منهتن را مورد تمسخر قرار داد و گفت، او آنقدر باهوش نیست که حتی بتواند خودش را نمایندگی کند.

اتهام ترامپ در این پرونده، پرداخت حق‌السکوتی است که که «مایکل کوهن» وکیل همه‌کاره سابق او، در جریان مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ به «استورمی دنیلز» پرداخت تا از علنی شدن ادعاهای این پورن‌استار مبنی بر داشتن رابطه با ترامپ جلوگیری کند. کوهن در سال ۲۰۱۸ به جرم خود اعتراف کرد و به احتمال زیاد یکی از شاهدان اصلی این پرونده خواهد بود.

آیا ترامپ به زندان می‌رود؟
براساس نظر کارشناسان حقوقی، هر یک از اتهام‌های مطرح شده در پرونده دنیلز، حداکثر چهار سال حبس دارد؛ اگرچه قاضی می‌تواند، ترامپ را در صورت محکومیت به «حبس مشروط» محکوم کند. البته برخی از این کارشناسان به رسانه‌ها گفته‌اند، بعید به نظر می‌رسد ترامپ در این پرونده مجرم شناخته شود و جریمه نقدی محتمل‌تر است. «الوین براگ»Alvin Bragg دادستان منطقه منهتن که خود یک دموکرات بوده، دادستان پرونده خانم دنیلز است که تلاش دارد ترامپ را محکوم کند.

۲. پرونده شورش علیه کنگره و توطئه آشوب انتخابات ۲۰۲۰
ترامپ پرونده قضایی دیگری هم دارد که ابعاد آن حاکمیتی است و در آن این اتهام مطرح شده که به طور غیرقانونی توطئه‌ای برای رد شکست خود در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ از جو بایدن انجام داده است. دادستان‌های فدرال مدعی‌اند او مقام‌ها را تحت فشار قرار داده تا نتایج را برگردانند؛ آگاهانه دروغ‌هایی درباره تقلب در انتخابات منتشر کرده و به دنبال سوء استفاده از شورش کنگره در ششم ژانویه ۲۰۲۱ ((۱۷ دی ۱۳۹۹) برای به تعویق انداختن صدور تائیده پیروزی بایدن در انتخابات و ماندن در قدرت بوده است.

او در این پرونده آشکارا به چهار اتهام جنایی از جمله توطئه برای کلاهبرداری از ایالات متحده و توطئه علیه حقوق شهروندان این کشور متهم شده است. براساس برخی گزارش‌های رسانه‌ای، وی با اتهام شورش یا کمک به شورش علیه کنگره نیز متهم ‌می‌شود اما اکنون این موضوع در زمره اتهام‌های رئیس جمهوری سابق آمریکا قرار ندارد. پاسخ ترامپ به این اتهام‌ها نیز فقط انکار بوده و مدعی شده دولت بایدن پشت اصلی این دادستان است.

آیا ترامپ به زندان می‌رود؟
در حالی که پرونده‌های قضایی علیه ترامپ در چند دادگاه مطرح است، تیم وکلای ترامپ این درخواست را به دیوان عالی این کشور ارائه کرده‌اند که رئیس جمهوری سابق این کشور را نمی‌توان تحت تعقیب قرار داد. این درخواست پس از آن مطرح شد که روز ششم فوریه ۲۰۲۳ (۱۷ بمهن ۱۴۰۲) گروهی متشکل از سه قاضی دادگاه استیناف ناحیه کلمبیا در حکمی اعلام کردند ترامپ به‌دلیل تلاش‌هایش در تغییر نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ دیگر مصونیت ندارد. این در حالی ‌است که تیم حقوقی ترامپ استدلال کرده فعالیت‌های او مربوط به وظایف رسمی‌اش در دوران ریاست‌جمهوری بوده و در نتیجه نمی‌توان او را مورد پیگیرد قضایی قرار داد. اما هیات سه‌نفره قضات، استدلال وکلای ترامپ را رد و مصونیت سیاسی او را لغو کرد.

این موضوع اما به دیوان عالی آمریکا رسیده و باید دیوان در این زمینه حکم صادر کند. گفته شده قضات پرونده در روز ۲۵ آوریل (۶ اردیبهشت) رسیدگی به این موضوع را شروع کرده و حداکثر تا دوماه دیگر یعنی ژوئن (خردادیا تیرماه) در این زمینه تصمیم نهایی خود را اعلام می‌کنند.

طبق گزارش‌های رسانه‌ها، البته این چالش نیز وجود دارد که شاید این دادگاه تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری در ماه نوامبر شروع نشود و به همین دلیل در صورت حضور ترامپ، احتمال‌های زیادی در مورد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده است. از جمله آنکه اگر ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا پیروز شود و همه آرای مورد نیاز به دست آورد، می‌تواند خود را عفو کند یا دستور رد اتهام‌ها علیه خود را صادر کند.

در این پرونده نیز باز این پرسش مطرح است که آیا ترامپ در صورت مجرم شناخته شدن توسط قضات، راهی زندان می‌شود؟ کارشناسان حقوقی در این زمینه اظهارنظر کرده‌اند، اتهام‌ها علیه ترامپ در پرونده شورش علیه کنگره، در صورت اثبات با مجازات احتمالی زیر روبه رو خواهد شد:

۱. توطئه برای کلاهبرداری از ایالات متحده با جریمه نقدی، یا تا پنج سال زندان روبه‌رو خواهد شد.
۲- مجازاتِ جلوگیری از رسیدگی رسمی، جزای نقدی یا تا ۲۰ سال حبس دارد.
۳- توطئه علیه حقوق کشور یا شهروندان، جزای نقدی یا حداکثر ۱۰ سال زندان، یا هر دو مجازات را دارد.

با وجود این موارد، در این پرونده پرسش‌های مختلف دیگری مطرح شده از جمله در مورد فعالیت‌ها یا پول به گردش درآمده و یا اقدامات انجام شده در این زمینه، مسائل امنیتی و سیاسی نیز مطرح است که هنوز پاسخ درستی در مورد آن‌ها وجود ندارد و به همین دلیل در مورد اینکه آیا ترامپ در صورت محکومیت، به زندان خواهد رفت یا واقعاً در زندان خواهد ماند، قاطعیتی در اظهارات رسانه‌ای وجود ندارد.

۳- پرونده تقلب انتخابات ۲۰۲۰ در ایالت جورجیا
ترامپ و نزدیک به ۱۸ فرد دیگر در این پرونده متهم به توطئه جنایتکارانه برای براندازی رقیب انتخاباتی‌اش در ایالت جورجیا در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکاست. تحقیقات گسترده‌ای که توسط «فانی ویلیس» Fani Willis
دادستان جورجیا هدایت شده، با تماس تلفنی فاش شده‌ای آغاز شد که در آن ترامپ از مقام ارشد انتخابات ایالت خواست وی در این ایالت پیروز باشد.

طبق تحقیقات گسترده در این زمینه، مشخص شد که ترامپ از این مقام ارشد انتخابات خواسته در این ایالت ۱۱۷ هزار و ۸۰ رای به وی اختصاص یابد. وی در این زمینه به ۱۳ مورد جرم متهم شد که این رقم با تلاش گروه گسترده وکلایش به ۱۰ مورد کاهش یافت. در یکی از این موارد ترامپ به صراحت متهم شده که قانون این ایالت در مورد سازمان‌های فساد را لغو کرده است.

این تحقیقات پس از رسوایی انتشار تماس تلفنی ترامپ و «براد رافنسپرگر» وزیر خارجه ایالت جورجیا به دست آمد که در آن رئیس جمهور سابق از این مقام جمهوری‌خواه خواست میزان آرای یاد شده را به نفع خود داشته باشد تا بتواند مانع از پیروزی جو بایدن در این ایالت جنوب آمریکا شود.
بخشی از کیفرخواست علیه ترامپ بیانگر نقض سوگند ریاست جمهوری توسط اوست؛ همچنین در بخش‌های دیگری از کیفرخواست «رودی جولیانی» وکیل ترامپ و دیگر مدافعانش، متهم به ارائه ادعاهای نادرست در مورد تقلب در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ و تحت فشار قرار دادن اعضای سنای جورجیا شده‌اند.

رئیس جمهوری سابق آمریکا، بارها اتهام‌های مطرح شده در این پرونده را رد و خود را بی‌گناه معرفی کرده است. دادستان‌ها می‌خواهند این پرونده در ماه اوت (مرداد) آغاز شود اما تاکنون تاریخ دقیقی برای آن مشخص نشده است.
وکلای ترامپ در این پرونده تلاش کرده‌اند صلاحیت خانم ویلیس برای رسیدگی به این پرونده را رد کنند. ترامپ پیش از کیفرخواست خود، یک آگهی تبلیغاتی پرهیاهو با ادعاهای مختلف علیه ویلیس منتشر کرد. ترامپ با طرح ادعای رابطه خانم دادستان با یکی از اعضای باندی که تحت تعقیب او بوده و نیز صدور احضاریه جعلی، تلاش کرده صلاحیت ویلیس در پرونده خود را مخدوش کند.

آیا زندان در انتظار ترامپ است؟
در مورد احتمال اینکه آیا ترامپ در این پرونده هم مقصر شناخته خواهد شد و یا اینکه به زندان خواهد رفت، احتمال‌های متعددی مطرح شده است. از جمله اینکه دادستان جورجیا در این پرونده باید ثابت کند یک الگوی فساد توسط ترامپ و مدافعانش با هدف لغو نتیجه انتخابات در این ایالت در سال ۲۰۲۰ وجود داشته است تا از این طریق بتوانند حکم محکومیت ترامپ را صادر کنند. طبق قوانین موجود در این ایالت، اظهارات نادرست، مجازاتی بین یک تا پنج سال حبس یا جریمه نقدی به دنبال دارد.

۴. پرونده خروج اسناد طبقه بندی شده از کاخ سفید
پرونده مهم دیگری که علیه ترامپ مطرح شده اینکه وی در دوران ریاست جمهوری، اسناد طبقه‌بندی شده و محرمانه را از کاخ سفید خارج کرده است. دادگاه باید در این مورد بررسی کند که آیا ترامپ پس از خروج از کاخ سفید، اسناد طبقه‌بندی شده را به محل اقامتش «مارآلاگو Mar-a-Lago» برده و آیا در این زمینه اشتباه‌هایی انجام داده و مجازات این اقدامات در صورت اثبات چیست؟

همچنین در مورد اینکه آیا ترامپ مانع از تلاش‌های اداره تحقیقات فدرال (آمریکا) FBI برای بازیابی پرونده‌ها و تحقیقات جنایی در مورد رسیدگی به آنها شده است یا خیر نیز دادگاه باید رای صادر کند. طبق گزارش‌های منتشره در برخی رسانه‌ها، بیشتر این اسناد مرتبط با اطلاعات دفاع ملی این کشور است که در زمره قانون جاسوسی قرار می‌گیرد.

همچنین در این پرونده، هشت مورد فردی نیز وجود دارد که شامل توطئه برای جلوگیری از عدالت، مخفی نگه داشتن یک سند یا سابقه و اظهارات نادرست بوده که ترامپ مانند سایر پرونده‌های حقوقی‌اش، در این زمینه نیز خود را بیگناه دانسته است.
چند دادستان در این پرونده مشغول به فعالیت هستند و اعلام کردند به احتمال زیاد از ماه جولای (تیرماه) فعالیت خود را در این زمینه آغاز می‌کنند اما ترامپ و وکلایش خواهان به تعویق افتادن این دادگاه تا پس از انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۴ هستند.

کارشناسان حقوقی می‌گویند به طور کلی این اتهام‌ها آن قدر سنگین هستند که از نظر تئوری بتواند ترامپ را راهی زندان کند.طبق قوانین آمریکا، اتهام‌های تائید شده مرتبط با قانون جاسوسی هر کدام حداکثر ۱۰ سال حبس دارند. سایر اتهام‌های مربوط به توطئه و پنهان کردن اسناد، هر کدام حداکثر ۲۰ سال زندان به دنبال دارد اما پیش از اینکه این موارد بتواند ترامپ را راهی زندان کند، باید از سد گروه سازمان یافته و گسترده وکلای ترامپ عبور کند.

جمع‌بندی
دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا با تعداد گسترده‌ای از اتهام‌های مختلف روبه‌روست که ۳۴ مورد آن فقط در مورد دستکاری در سوابق تجاری _ مالی اوست. وکلای ترامپ با دستکاری در این سوابق، تخلف‌های مالی او را پنهان کرده و آن‌ها را در زمره فعالیت‌های مالی قانونی فهرست کرده‌اند؛ از جمله پرداخت ۱۳۰ هزار دلار حق‌السکوت به دنیلز. اما طبق گزارش‌های رسانه‌ای در مجموع تا اواخر سال گذشته، ترامپ با ۹۱ مورد اتهام در دادگاه‌های ایالتی و محلی روبه بوده، که هر کدام از آن‌ها می‌تواند به‌طور بالقوه به صدور حکم حبس برای او بینجامد.

اگرچه ترامپ و گروه حقوقی‌اش بیشترین تلاش را داشته‌اند تا بلکه جلسه‌های هر دادگاه تا پایان انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر به تعویق بیافتد اما نخستین دادگاه او در منطقه منهتن آمریکا در روزهای اخیر در حال برگزاری است و این محکمه در واقع نخستین محاکمه کیفری یک رئیس جمهوری آمریکاست.

علاوه بر این دادگاه، سه پرونده دیگر ترامپ شامل «اقداماتش در جریان یورش به کنگره آمریکا در ششم ژانویه ۲۰۲۱، سهل‌انگاری در نگهداری اسناد طبقه‌بندی شده در خانه‌اش و تلاش برای رد کردن و باطل اعلام کردن آرای انتخابات ۲۰۲۰ در ایالت جورجیا» نیز دادگاه در حال پیگیری است اما وی به کمک وکلایش موفق شده جلسه‌های این دادگاه‌ها را همچنان به تعویق بیاندازد.

البته ترامپ ادعا کرده پرونده‌های حقوقی و شکایت‌ها علیه او، مانع از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر نخواهد شد و به همین دلیل پویش و نشست‌های انتخاباتی او فعالانه و با حضور هوادارانش در ایالات مختلف آمریکا در حال برگزاری است و او همزمان در دو عرصه، کارزار بزرگی را علیه مخالفان سیاسی و مدعیان حقوقی خود راه انداخته است.
در مجموع باید گفت، این موضوع که پرونده‌های ترامپ به‌اندازه‌ای پیچیده است که نتایج آن می‌تواند ایالات متحده را با چالشی مهم روبه‌رو سازد، از موضوع‌های مهم سیاسی و حقوقی آمریکاست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • «سال گربه» و سالی برای بهرام افشاری
  • ببینید | صعود ایران به نیمه‌ نهایی با شکست قرقیزستان
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • مسعود فروتن فیلم «همسر» فخیم‌زاده را برای نابینایان روایت کرد
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند